تقویت زمین با کود سبز
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: کود سبز به منظور تقویت زمین از لحاظ مواد آلی غذایی مورد استفاده قرار میگیرد که بدین منظور گیاهان برای مدت زمانی معین در مزرعه کاشته شده و بعد از رشد کافی به زمین برگردانده میشوند.
احمد بایبوردی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه آذربایجان شرقی، افزود: کود سبز به عنوان ماده غذایی مورد استفاده میکروارگانیسمهای خاک قرار میگیرد و گاز کربنیک، گاز آمونیاک، ترکیبات نیتراته و بسیاری از ترکیبات ساده و پیچیده دیگر را تولید کرده و مورد استفاده نباتات زراعی قرار میدهد.
وی تشریح کرد: گیاه کودی انتخاب شده باید در زمان گلدهی یا خوشه بستن به زیر خاک برده شود، زیرا قبل از این زمان، رشد و نمو قسمتهای سبزینهای گیاه کافی نبوده و از برگرداندن آن ماده آلی زیادی به خاک اضافه نخواهد شد.
بایبوردی با اشاره به برخی از گیاهان علوفهای و بقولات ادامه داد: از گیاهان زراعی گوناگون اعم از علوفهای و بقولات مانند انواع شبدر، عدس، باقلا و... همچنین گیاهان خودرویی مانند ختمی، گل بنفشه، مرغ و حتی بعضی از اجزای گیاهی مانند ساقه و برگ سیب زمینی و شلغم میتوان به عنوان کود سبز استفاده کرد.
مدیر دفتر محیط زیست و توسعه پایدار سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآور شد: در ماههایی از سال که خطر فرسایش خاک وجود دارد، برای آن که خاک بی حفاظ نباشد، از یک گیاه پوششی استفاده میشود.
وی اظهار کرد: این گیاهان در مناطق بادخیز با پوشاندن خاک، سرعت باد را در سطح کم کرده و خاک را در مقابل کنده شدن حفظ و درجای خود نگه میدارد، بهترین نمونه از گیاهان پوششی، چاودار زمستانه و یولاف بهاره است.
بایبوردی از افزوده شدن ازت در خاک با کود سبز گفت و تاکید کرد: کود سبز علاوه بر کربن آلی، مقداری ازت آلی به خاک اضافه میکند و این مقدار ازت بر حسب شرایط، ممکن است ناچیز یا قابل توجه باشد.
انتهای پیام