از اساتید خواهش میکنم اگر مقاله ای یا توضیحی در مورد این نوع روش تکثیر گیاهان (گرفتن پاجوش) دارند به بنده کمک کنید
باتشکر
____________________________________________
از اساتید خواهش میکنم اگر مقاله ای یا توضیحی در مورد این نوع روش تکثیر گیاهان (گرفتن پاجوش) دارند به بنده کمک کنید
باتشکر
____________________________________________
سلام دوست گرامی
لطفا از زدن پستای بی مورد و اضافی خودداری کنید ... اگه کسی در این مورد اطلاعاتی داشته باشه حتما قرار می ده
موفق باشید
پاجوش (SUCKER) شاخه ایست که در زیر زمین روی گیاه ایجاد میشود . کاربرد دقیقتر این اصطلاح برای مشخص ساختن شاخساره ای است که از یک جوانه نابجای روی ریشه حاصل می شود . اما در عمل شاخساره هایی که در مجاورت پاهنگ (طوقه) ایجاد میشود حتی اگر از بافت ساقه منشا گرفته باشند پاجوش خوانده می شوند .
خزانه کاران به طور کلی هر شاخساره را که از پایه و در زیر محل پیوند یک درخت پیوندی تولید می شود پاجوش می نامند و عمل جدا سازی آنرا پاجوش برداری (SUCKERING) می گویند . در مقابل شاخساره ناشی از یک جوانه نهفته (latent bud) ساقه ای که چندین سال عمر کرده است (مانند تنه یا شاخه های اصلی) نرک (watersprout) نامیده می شود .
روش جدا کردن پاجوش بدین ترتیب است که ابتدا خاک اطراف پاجوش ها را بیرون آورده و سپس آنها را از گیاه مادری جدا می کنند . گاهی ممکن است که قسمتی از ریشه قدیمی نگه داشته شود . ولی با این وجود اکثر ریشه های جدید از پایین پاجوش حاصل می شوند . این موضوع اهمیت دارد که پاجوش ها را با برداشتن خاک بیرون آورند نه اینکه آنها را بیرون بکشند . خاکبرداری باعث می شود که از آسیب رسیدن به پاجوش ها جلوگیری شود . اگر پاجوش ها ریشه نداشته باشند به طور کلی به عنوان افکنده(شاخه خوابانیده شده)های ریشه دار و یا قلمه تلقی می شوند . پاجوش ها را به طور معمول در طول فصل خفتگی بیرون می آورند .
منبع : کتاب گیاه افزایی (ازدیاد نباتات) ترجمه دکتر مرتضی خوشخوی.جلد سوم .ص 936-934
Last edited by green house; 08-02-2009 at 21:28.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)