تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




نمايش نتايج 1 به 7 از 7

نام تاپيک: مقاله و مطلب در مورد چاپگر جوهرافشان و اسکنر

  1. #1
    داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    پست ها
    96

    پيش فرض مقاله و مطلب در مورد چاپگر جوهرافشان و اسکنر

    با سلام به همه دوستان!
    من دنبال مقاله و مطلب در مورد چاپگر جوهرافشان و اسکنر هستم.
    لطفا راهنمایی کنید.
    ممنونم.

  2. #2
    حـــــرفـه ای
    تاريخ عضويت
    Jan 2007
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    1,568

    پيش فرض



    مبانی چاپگرهای جوهر افشان

    چاپگرهای جوهر افشان از اواسط دهه 1980 مطرح و بسرعت متداول گردیدند. شاید یکی از مهمترین دلایل رشد سریع این نوع از چاپگرها قیمت مناسب آنها نسبت به کیفیت و کارآئی آنان باشد. یک چاپگر جوهر افشان ، چاپگری است که برای ایجاد تصاویر ، قطرات ( ذرات ) بسیار کوچکی از جوهر را بر روی کاغذ پخش می کند ( پاشیدن ) .

    اگر یکی از خروجی های چاپگرهای جوهر افشان را بدقت تگاه نمائیم.

    ▪ موارد زیر مشاهده می گردد:

    نقاط ( ذرات ) بسیار کوچک می باشند. ضخامت قطر این نقاط بین 50 تا 60 میکرون است ( از موی انسان کوچک تر، 70 میکرون )

    نقاط با دقت بالای 720 * 1440 Dpi ، در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.

    نقاط می توانند دارای رنگ های متفاوت بوده که از ترکیب آنها تصاویر با کیفیت بالا بوجود می آید.

    ● چاپگرهای تماسی و غیر تماسی

    از تکنولوژی های متفاوتی برای تولید چاپگر استفاده می گردد. تمام تکنولوژی های فوق را می توان به دو گروه عمده که هر یک دارای مدل های متفاوتی می باشند ، تقسیم کرد : - چاپگرهای تماسی . این نوع چاپگرها دارای مکانیزمهائی برای تماس با کاغذ بمنظور ایجاد خروجی مورد نظر می باشند.

    ▪ در این راستا از دو تکنولوژی عمده استفاده می گردد :

    1) نقطه ماتریسی . این نوع چاپگرها از مجموعه ای محدود پین بمنظور ضربه زدن به ریبون حاوی مرکب ، استفاده می نمایند. در این حالت پس از ضربه زدن پین به ریبون ، در نقطه تماس ریبون با کاغذ ، اثری ثبت خواهد شد. برآیند اثرات فوق خروجی مورد نظر را بوجود خواهدد آورد.

    2) کاراکتری . این نوع از چاپگرها تصویری از دستگاه تایپ کامپیوتری می باشند. این نوع چاپگرها دارای یک " گردی" ( گوی ) و یا مجموعه ای از میله هائی است که شامل کاراکترها ( حروف و ارقام ) برجسته می باشند. کاراکتر مورد نظر به یک ریبون جوهری ، ضربه زده و باعث ثبت کاراکتر مورد نظر بر روی کاغذ می گردد. این نوع چاپگرها دارای سرعت و دقت لازم برای چاپ متن بوده و دارای محدودیت های فراوانی در رابطه با کاربردهای گرافیکی می باشند.

    الف) چاپگرهای غیر تماسی .

    در این نوع چاپگرها ، در زمان ایجاد خروجی با کاغذ تماسی برقرار نمی گردد. چاپگرهای جوهر افشان در این گروه قرار دارند. این نوع چاپگرها دارای انواع متفاوتی می باشند .

    ▪ دو نوع عمده از چاپگرهای فوق عبارتند :

    جوهر افشان .

    این نوع چاپگرها از مجموعه ای " افشانک " برای پخش جوهر بر روی کاغذ اشتفاده می نمایند.

    لیزری .

    این نوع چاپگرها با استفاده از جوهر ( تونر ) ، الکتریسیته ساکن و حرارت باعث ایجاد خروجی مورد نظر بر روی کاغذ می گردند.

    ● مبانی چاپگرهای جوهر افشان

    ▪ یک چاپگر جوهر افشان از بخش های زیر تشکیل شده است :

    - هد چاپگر ،

    مهمترین المان در یک چاپگر جوهر افشان است . هد چاپگر دارای مجموعه ای از " افشانک ها " بوده که قطرات بسیار ریز جوهر را بر روی کاعذ پخش خواهد کرد.

    - کارتریج .

    با توجه به نوع و شرکت سازنده چاپگر، کارتریج های متفاوتی وجود دارد. مثلا" ممکن است برای رنگ مشکی از یک کارتریج و یا رنگ مشکی با سایر رنگ ها در یک کارتریج واحد قرار گرفته شود.

    - موتور Stepper .

    یک موتور stepper باعث حرکت سیستم هد ( هد چاپ و کارتریج های مربوطه ) در طول کاغذ می گردد. برخی از چاپگرها دارای یک نوع خاص موتور برای "پارک نمودن " سیستم هد در زمان عدم استفاده از چاپگر، می باشند. بدیت ترتیب سیستم هد چاپگر، پس از پارک شدن ، بصورت تصادفی حرکت نخواهند کرد .

    تسمه . دستگاه هد ، از طریق یک تسمه به موتور Stepper متصل می گردد . میله "تثبیت کننده " . سیستم هد، از یک میله تثبیت کننده بمنظور اطمینان از ثبات و استحکام هد در زمان حرکت ، استفاده می نماید.

    ▪ دستگاه تغذیه کاغذ . این دستگاه از سه بخش مجزای زیر تشکیل شده است :

    سینی / تامین کننده کاغذ .

    اغلب چاپگرهای جوهر افشان دارای یک سینی بمنظور قرار دادن کاغذ می باشند. برخی دیگر از چاپگرها از یک Feeder استفاده می نمایند.

    غلتک ها .

    با استفاده از مجموعه ای غلتک ، کاغذ های موجود در سینی و یا Feeder به داخل چاپگر کشانده خواهند شد.

    موتور Stepper تغذیه کاغذ .

    موتور فوق غلتک ها را بمنظور حرکت کاغذ به میزان موردنیاز ، به حرکت در می آورد.

    - منبع تغذیه .

    اکثر چاپگرها دارای یک منبع تغذیه برق اختصاصی برای خود می باشند.

    - مدار کنترلی .

    یک برد مدار چاپی بوده که باعث کنترل تمام عناصر مکانیکی موجود در چاپگر می گردد.

    - پورت های اینترفیس .

    پورت موازی همچنان از متداولترین روش های ارتباط یک چاپگر به کامپیوتر است . چاپگرهای جدید ، از پورت های USB نیز استفاده می نمایند. برخی از چاپگرها نیز ممکن است از طریق پورت سریال و یا پورت SCSI به کامپیوتر متصل گردند.

    ● حرارت در مقابل لرزش

    چاپگرهای جوهر افشان از تکنولوژی های متفاوتی برای ایجاد قطرات ( ذرات ) جوهر استفاده می نمایند.

    ▪ دو تکنولوژی رایج عبارتند از :

    - حباب حرارتی .

    تکنولوژی فوق توسط شرکت های " کانن" و " هیولت پاکارد" ارائه شده است . در یک چاپگر حرارتی جوهرافشان ، ترانزیستورهای خاصی باعث ایجاد حرارت می گردند، در ادامه حرارت فوق باعث تبخیر جوهر شده تا حباب مورد نظر ایجاد گردد. همزمان با گسترش حباب ، مقداری از جوهر از افشانک ها خارج و بر روی کاغذ می ریزد. زمانیکه حباب پخش گردید ، یک خلا ایجاد تا باعث ممانعت از نشت بیشتر جوهر می گردد. چاپگرهائی از این نوع دارای 300 تا 600 افشانک ریز بوده و تمام آنها بصورت همزمان قطراتی را بر روی سطح کاغذ قرار خواهند داد. شکل زیر افشانک های یک چاپگر با تکنولوژی حباب حرارتی را نشان می دهد.

    - جریان الکتریسته در اثر فشار .

    تکنولوژی فوق توسط شرکت " اپسون " ارائه شده است . در این تکنولوژی از کریستال های فشاری استفاده می گردد. برای هر افشانک از یک کریستال استفاده می گردد.( در پشت مخزن جوهر ) . کریستال همزمان با دریافت یک شارژ الکتریکی ضعیف ، باعث ایجاد ارتعاش در مخزن جوهر شده و همین امر باعث می گردد مقدار اندکی جوهر از افشانک خارج گردد. زمانیکه ارتعاش خاتمه یافت ، ارسال جوهر از طریق افشانک ها متوقف خواهد شد.

    ● عملیات چاپ

    ▪ پس از فعال نمودن گزینه " چاپ" در نرم افزارهای مربوطه ، عملیات متفاوتی بشرح ذیل انجام خواهد شد:

    - اطلاعات مورد نظر از طریق نرم افزار مربوطه برای درایور چاپگر ارسال می گردد.

    - درایور ، اطلاعات دریافتی را بگونه ای ترجمه خواهد کرد که برای چاپگر قابل فهم باشند. در این مرحله درایور بررسی خواهد کرد که آیا چاپگر برای عملیات چاپ آماده است ؟

    - اطلاعات مورد نظر توسط درایور از طریق پورت مربوطه در اختیار چاپگر قرار داده می شوند.

    - چاپگر اطلاعات ارسال شده توسط کامپیوتر را دریافت و بخشی از آنها را در یک بافر ذخیره می نماید. اندازه حافظه فوق می تواند محدوده ای از 512 کیلوبایت تا 16 مگابایت را شامل گردد. محدوده فوق بستگی به نوع چاپگر دارد.بدیهی است هر اندازه که میزان بافر فوق زیاد باشد ، امکان استقرار چندین سند برای چاپ فراهم خواهد شد.

    - در صورتیکه چاپگر برای مدت زمانی بیکار باشد ، بصورت خودکار عملیات پاکسازی هد انجام خواهد شد. پس از اتمام عملیات فوق که Clean Cycle نیز نامیده می شود ، چاپگر آماده چاپ درخواست های جدید خواهد شد.

    مدار کنترل کننده باعث فعال شدن موتور stepper بمنظور تغذیه کاغذ می شود. غلتک ها بحرکت در آمده و یک کاغذ از مخزن مربوطه ( سینی و یا Feeder) درون چاپگر کشانده می شود.

    - پس از تغذیه کاغذ و استقرار آن در محل مربوطه ، موتور stepper با استفاده از تسمه مربوطه باعث حرکت دستگاه هد در طول صفحه می شود. حرکت گام به گام موتور stepper باعث تزریق جوهر از طریق افشانک های مربوطه در طول کاغذ می گردد.

    - در هر ایستگاه تزریق ، قطرات متعددی بر روی کاغذ قرار می گیرد.

    - در انتهای هرفاز ، کاغذ به میزان بسیار اندکی ( کسری از یک اینچ ) بسمت جلو کشانده می شود.

    - فرآیند فوق تا تکمیل چاپ تمام صفحه تکرار خواهد شد. مدت زمان تکمیل چاپ یک صفحه، در چاپگرها متفاوت است . از واحدی با نام PPM ( تعداد صفحه در دقیقه ) برای مشخص نمودن تعداد صفحات قابل چاپ در چاپگرها استفاده می گردد. مقدار فوق کاملا" متغیر بوده و به عوامل متفاوتی از جمله نوع چاپگر ، سپاه سفید ، رنگی و ... بستگی خواهد داشت .

    - پس از اتمام عملیات چاپ ، هد چاپگر بمنظور ممانعت در مقابل حرکات تصادفی وآسیب های احتمالی " پارک " می گردد.

    ● کاغذ و جوهر

    چاپگرهای جوهر افشان بسیار ارزان قیمت می باشند. قیمت این نوع چاپگرها از یک چاپگر لیزری سیاه و سفید نیز پایین تر است . اکثر تولید کنندگان، سعی در تولید و عرضه این نوع چاپگرها با قیمت مناسب دارند. قیمت کارتریج این نوع از چاپگرها نسبت به خود چاپگر گرانتر است .زمانیکه سخت افزاری بفروش می رسد ، در ادامه می بایست سایر سخت افزارها و عناصر مرتبط با آن را نیز تهیه کرد. زمانیکه چاپگر با قیمت ارزان تهیه گردد ، می بایست در ادامه کارتریج های آن را بمنظور استفاده ، تامین کرد. شاید سیاست تولیدکنندگان، عرضه چاپگر با قیمت ارزان و ارائه کارتریج با قیمت مناسب تر ( خیلی ارزان خیر ! ) باشد. نمی توان چاپگری را از یک تولیدکننده تهیه و کارتریج آن را از تولید کننده دیگر تامین نمود!

    کاغذ استفاده شده در چاپگرهای جوهر افشان تاثیر مستقیمی بر کیفیت تصویر چاپ شده خواهد داشت .کاعذهای استفاده شده ، می بایست شفاف و عاری از هر گونه موج و خش بر روی سطح کاغذ باشند.


    منبع : آفتاب

    Last edited by majid-ar; 16-05-2008 at 13:46.

  3. #3
    حـــــرفـه ای
    تاريخ عضويت
    Jan 2007
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    1,568

    پيش فرض

    اسکنر چگونه کار می کند

    تا به حال چند بار برايتان پيش آمده كه مثلا بخواهيد عكسي را براي كسي بفرسيد؟ براي اين كار از چه روشي استفاده كرده ايد؟
    يك راه اين است كه عكس را داخل پاكت بگذاريد و آن را پست كنيد، اما روش راحت تر و سريعتري هم وجود دارد. با استفاده از اسكنرها در عرض چند دقيقه مي توانيد اين كار را انجام دهيد. اسكنر يكي از لوازم جانبي رايانه است كه براي انتقال اسناد و تصاوير دنياي حقيقي به درون رايانه و تبديل آنها به صفر و به يك بكار مي رود. اسكنرها انواع مختلفي دارند.
    متنوع ترين و معمول ترين نوع اسكنر، Flatbed نام دارد كه همان اسكنري است كه اغلب ديده ايد و همه جا از آن استفاده مي كنند. به اين اسكنر، روميزي Desktop هم گفته مي شود. اسكنرهاي Sheet-fed نيز بسيار شبيه به اسكنرهاي روميزي عمل مي كنند با اين تفاوت كه هنگام اسكن كردن، به جاي هد اسكن كننده، سند حركت مي كند. اين اسكنرها از نظر ظاهري شبيه به يك پرينتر كوچك هستند.

    دسته سوم اسكنرهاي Handheld نام دارند. اين اسكنرها، برخلاف 2 نوع قبلي، دستي هستند و خود كابر بايد هد اسكن كننده را روي سند حركت دهد، به همين دليل هم از كيفيت چنداني برخوردار نيستند و بالاخره دسته آخر كه به اسكنرهاي Drum معروفند، بسيار دقيق هستند و در صنعت چاپ مورد استفاده قرار مي گيرند. ما در اينجا به بررسي طرز كار اسكنرهاي روميزي مي پردازيم، اما فن آوري به كار رفته در ديگر اسكنرها هم بسيار شبيه به اين نوع است و شما مي توانيد تا حدود زيادي آن را تعميم دهيد.
    در قدم اول شما سند را روي يك صفحه شيشه اي گذاشته و پوشش آن را مي بينيد اما پس از آن چه اتفاقي مي افتد؟
    ابتدا سند به وسيله يك لامپ گزنون يا يك لامپ CCFL روشن مي شود....
    در اسكنرهاي قديمي تر از لامپ هاي فلورسنت معمولي استفاده مي شد كه از شفافيت تصوير كم مي كرد. پس از اين مرحله، تصوير سند به وسيله يك آيينه ي زاويه دار به يك آيينه ديگر منعكس مي شود. بعضي از اسكنرها 2 آيينه و برخي ديگر 3 آيينه دارند. هر يم از اين آيينه ها، تقعر كمي دارند كه باعث مي شود تصوير منعكس شده در يك سطح كوچك تر متمركز شود و در نتيجه وضوح تصوير بيشتر شود. آخرين آيينه، تصوير را به يك نفر منعكس مي كند.
    لنز تصوير را از طريق يكسري ----- كه كارشان جدا كردن 3 رنگ قرمز، آبي و سبز به كار رفته در تصوير است روي CCD متمركز مي كند. CCD، مهمترين قسمت يك اسكنر و رايج ترين فن آوري براي دريافت تصوير در اسكنرهاست. اصولا هر اسكنري، بايد بتواند به نحوي تصوير را به سيگنال الكتريكي تبديل كند. CCD، اين كار را انجام مي دهد. CCD يك آرايه از ديودهاي نوري است كه فوتون ها «نور» را به الكترون ها «بارالكتريكي» تبديل مي كند. اين ديودها كه Photo site ناميده مي شوند، به نور حساس هستند. هرچه نوري كه به يك ديود مي تابد، روشن تر باشد، بار الكتريكي كه در آن مكان جمع مي شود نيز بيشتر خواهد بود. به اين ترتيب، رنگهاي مختلف تصوير، بسته به شدت روشنايي كه دارند، از طريق ديودهاي CCD به ولتاژالكتريكي تبديل مي شوند. كل مكانيزم بيان شده شامل آيينه ها، لنز، ----- و CCD، هد اسكن كننده ي تصوير را مي سازند. اين هد كه به آرامي روي سند حركت مي كند، به وسيله يك تسمه به يك موتور پله اي متصل است كه هد را به جلو مي برد، هد اسكن كننده از يك طرف نيز به يك ميله متصل است كه از ايجاد انحراف يا لغزش در مسير هد، هنگام خواندن سند جلوگيري مي كند.
    تنظيمات دقيق اجزاي مختلف هد، به مدل اسكنر بستگي دارد، اما اصول آن در تمام اسكنرها مشابه است، البته به جز اين فن آوري، فن آوري هاي ديگري نيز براي ساخت اسكنر وجود دارد، اما فن آوري غالب، همان است كه بيان شد.
    اسكنرها از نظر شفافيت و وضوح تصوير با هم تفاوت دارند، اين مسئله به تعداد سنسورها در هر سطر آرايه CCD، دقت موتور پله اي، كيفيت لنز و نيز ميزان روشنايي منبع نور بستگي دارد، بديهي است كه يك لامپ گزنون با روشنايي زياد به همراه يك لنز با كيفيت بالا، نسبت به يك لامپ فلورسنت معمولي با يك لنز معمولي و ساده تصويري با كيفيت بسيار بالاتر ايجاد خواهد كرد. اما اسكن كردن تصوير، مرحله اول كار است. مرحله بعدي، انتقال تصوير اسكن شده به رايانه است.
    براي اتصال اسكنر به رايانه و انتقال تصوير راههاي متفاوتي وجود دارد. ساده ترين راه اتصال از طريق پورت موازي است كه البته كندترين روش ممكن هم هست.

    روش دوم، استفاده از رابط "Small SCSI computer system interface" است كه يك رابط موازي با سرعت بالاست. اسكنرهاي «SCSI» از طريق يك كارت SCSI به رايانه متصل مي شوند. راه سوم، استفاده از پورت USB است. اسكنرهاي USB، سرعت خوبي دارند و كار كردن با آنها نيز ساده است. روش آخر نيز استفاده از Firewire است. Firewire يك گذرگاه سريال بسيار سريع است.
    البته اين روش هزينه بيشتري هم دارد و براي تصوير با كيفيت بسيار بالا استفاده مي شود. به اين ترتيب كار اسكن تصوير پايان مي رسد و تصوير به رايانه شما منتقل مي شود



  4. #4
    داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    پست ها
    96

    پيش فرض

    از لطف شما خیلی ممنون.
    در صورت امکان در مورد انواع اسکنر و همچنین کارتریج بیشتر توضیح دهید و نیز اگر عکس از قسمتهای مختلف گفته شده در دسترس میباشد لطفا قرار دهید.
    بسیار متشکرم

  5. #5
    اگه نباشه جاش خالی می مونه کاوه رسولی's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2006
    محل سكونت
    استان سر سبز گیلان
    پست ها
    345

    پيش فرض

    یه سری فایل pdf دارم اما share کردنو بلد نیستم!!!!در مورد چاپگر های اپسون هستش

  6. #6
    حـــــرفـه ای
    تاريخ عضويت
    Jan 2007
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    1,568

    پيش فرض

    از لطف شما خیلی ممنون.
    در صورت امکان در مورد انواع اسکنر و همچنین کارتریج بیشتر توضیح دهید و نیز اگر عکس از قسمتهای مختلف گفته شده در دسترس میباشد لطفا قرار دهید.
    بسیار متشکرم
    متاسفانه مطلب خیلی کاملی به فارسی نیست.من بازم مقاله میزارم دیگه خودتون اینا رو باید یکی بکنید تا زیاد بشه.

    برای عکس هم اگه عبارت "Scanner" و "Inkjet printer" رو توی عکس یاب گوگل (images.google.com) سرچ کنید کلی عکس واستون میاره.

    ----------------

    نحوه انتخاب يک اسکنر
    اسکنر يکی از تجهيزات جانبی مهم در کامپيوتر محسوب می گردد . کاربرانی که با تصاوير سروکار داشته و تمايل به نشر حرفه ای آنان را دارند، می توانند با استفاده از اسکنر تصاوير مورد نظر خود را اسکن و در ادامه پس از ايجاد محتوی ديجتال ، با بکارگيری نرم افزارهای ويرايش تصاوير،عمليات دلخواه خود را بر روی تصاوير انجام دهند . در صورتيکه قصد ارسال يک عکس که توسط دوربين های معمولی ( غيرديجيتال ) گرفته شده است را برای دوستان خود از طريق يک نامه الکترونيکی داشته باشيم ، می بايست در ابتدا عکس مورد نظر را بکمک اسکنر ، پويش و پس از تبديل به محتوی ديجيتال ، آن را بعنوان يک فايل ضميمه همراه نامه الکترونيکی ارسال نمود. در موارديکه قصد ايجاد يک نسخه ديجيتال از اطلاعات را داشته باشيم ( مثلا" جزوات درسی ، کتب و ... ) ، می توان از اسکنر استفاده نمود. ( پس از اسکن متون و تبديل آن به محتوی ديجيتال ، امکان ويرايش آنان نيز فراهم می گردد ). در این مقاله قصد داریم به برخی از پرسش های متداول در زمینه انتخاب یک اسکنر پاسخ داده و از این رهگذر با ضوابط و معيارهای انتخاب مناسب يک اسکنر بيشتر آشنا شويم .

    جايگاه اسکنر
    انتخاب يک اسکنر به عواملی متفاوتی نظير : کيفيت خروجی ، سرعت و قيمت بستگی دارد. خوشبختانه اکثر اسکنرهائی که دارای قيمت متعادل و مناسبی می باشند از امکانات پيشرفته ای نظير: دقت 2400 نقطه در اينچ ( dpi ) ، آداپتورهای transparency و پورت های USB 2.0 بهره می گيرند . اغلب اسکنرهائی که با کاربرد خانگی و غيرحرفه ای طراحی شده اند، دارای دقت تصويری معادل 2400 نقطه در اينچ بوده که کاربران را قادر می سازد با کيفيت مناسب، تصاوير مورد نظر خود را اسکن نمايند. توليد کنندگان در مقابل ايجاد تغييرات در عناصر سخت افزاری استفاده شده در اسکنرها( عناصر کليدی ) ، سعی می نمايند با ارائه امکانات جانبی، زمينه استفاده آسان از آنان را فراهم نمايند . مثلا" شرکت HP ، با افزودن يک تغذيه کننده عکس 4 در 6 اينچ ، امکان اسکن سريع تصاوير را در اختيار کاربران قرار داده است . اکثر سيستم های عامل جديد ، دارای امکانات مناسب نرم افزاری بمنظور حمايت و بکارگيری پتانسيل های ارائه شده توسط اسکنرها می باشند .

    ويژگی ها ی مهم
    از مهمترين ويژگی های مرتبط با اسکنر ، می توان به موارد زير اشاره نمود :

    دقت لامپ تصوير : بمنظور اسکن و استفاده از تصاوير در صفحات وب و يا چاپ تصاوير 3 در 5 و يا 4 در 6 ، دقت 100 نقطه در اينچ کافی خواهد بود. برای اسکن متن با استفاده از OCR)Optical character recognition ) ، دقت 300 نقطه در اينچ استاندارد بوده و کفايت خواهد کرد .در صورتيکه قصد ايجاد تصاوير بزرگتر ( 8 در 10 اينچ ) و يا بزرگنمائی تصاوير کوچکتر وجود داشته باشد ، می بايست اسکنری با دقت 1200 يا 2400 نقطه در اينچ انتخاب گردد . تصاويری که دارای دقت بيشتری می باشند ، از انعطاف مناسبی در زمان ويرايش برخوردار بوده و فضای بمراتب بيشتری را در زمان ذخيره شدن بر روی هارد ديسک، اشغال خواهند کرد. مثلا" يک تصوير 4 در 6 اينچ که دارای دقت 1200 نقطه در اينچ می باشد ، فضائی معادل 25 مگابايت را اشغال خواهد کرد . بمنظور اسکن اينگونه تصاوير، زمان زيادی نيز صرف خواهد شد .

    آداپتور transparency . در زمان اسکن اسلايد و يا فيلم به يک آداپتور transparency نياز خواهد بود ( يک منبع نور که در بين فيلم تابانده می شود ). آداپتورهای فوق ، می توانند بهمراه اسکنر( جزء لاينفک در زمان ساخت ) و يا بعنوان يک ماژول جداگانه ارائه گردند .

    تغذيه کننده اتوماتيک سند ( ADF ) : بمنظوراسکن متون با حجم بالا و يا تصاويری که طول آنان زياد می باشد( بيش از سطح اسکنر ) ، استفاده از يک تغذيه کننده اتوماتيک سند ، مفيد خواهد بود. شرکت های HP و ميکروتک ، در برخی از مدل های جديد خود از ADF)Automatic document feeder) استفاده نموده اند .

    اينترفيس : بموازات ارائه مادربردهائی که دارای پورت USB 2.0 می باشند ، توليد کنندگان اسکنر نيز اقدام به ارائه اسکنرهائی نموده اند که از پورت فوق بمنظور ارتباط با کامپيوتر استفاده می نمايند . ( در صورت عدم وجود پورت USB 2.0 می توان از پورت USB 1.0 استفاده نمود ) . در آزمايشات انجام شده بر روی برخی از اسکنرهائی که از پورت USB 2.0 جهت ارتباط با کامپيوتر استفاده می نمايند ، تفاوت سرعت مشهودی ، ملاحظه نگريده است . سرعت و قيمت اسکنرهائی که امکان استفاده از پورت های Firewire را دارا می باشند ، بمراتب بيشتر می باشد.

    عمق رنگ : تعداد رنگ داده که اسکنر قادر به تشخيص و ذخيره سازی آنان می باشد را عمق رنگ گفته و بر حسب بيت در هر پيکسل ، اندازه گيری می گردد . با توجه به اينکه ، اسکنر معمولا" قادر به اخذ داده ئی بمرابت بيش از ميزانی است که درايو آن می تواند ذخيره نمايد ،يک شناسه ديگر به مشخصه عمق بيت اضافه می شود . نظير : 48 بيت داخلی و يا رنگ سخت افزاری ، که مشخص کننده ميزان داده ئی است که اسکنر قادر به تشخيص آنان می باشد و خارجی يا True Color که مشخص کننده ميزان داده ئی است که درايو اسکنر قادر به ذخيره سازی آنان می باشد. در اکثر موارد ، استفاده از 24 بيت خارجی عمق رنگ ، کفايت خواهد کرد.

    تکنولوژی سنسور : اسکنرهای صفحه تخت ، دارای يکی از دو نوع تکنولوژی سنسور می باشند : تکنولوژی اول ، Charge couple device)CCD) و تکنولوژی دوم Contact Image sensor)CIS) ، ناميده می شود . CCD يک تکنولوژی قديمی تر بوده که از آن در دوربين های ديجتال نيز استفاده می گردد . تکنولوژی CIS اخيرا" در اسکنرها استفاده و يک رويکرد جديد در اين زمينه می باشد .کيفيت تصاوير اسکن شده توسط تکنولوژی CIS ، پائين تر است بوده ولی در مقابل ، اسکنرهائی که از تکنولوژی فوق استفاده می نمايند ، کوچکتر شده و ميزان برق مصرفی آنان بمراتب کمتر از اسکنرهائی است که از تکنولوژی CCD استفاده می نمايند.

    نوع اسکنر : اکثر اسکنرهای موجود ،از نوع تخت می باشند . علت اين نامگذاری بدليل اين است که سطح اسکن بصورت تخت می باشد . در اسکنرهای فوق ، تصوير مورد نظر برای اسکن بر روی سطحی تخت و بين صفحه ای شيشه ای و درب اسکنر قرار می گيرد . ( نظير دستگاه کپی ) . علاوه بر اسکنرهای تخت ، اسکنرهای ديگری نيز وجود دارد . اسکنرهای Sheet-fed ، اسکنرهای دستی ، اسکنرهای عکس و تجهيزات جانبی چندکاره شامل ترکيب چاپگر ، اسکنر و فاکس درون يک دستگاه ، نمونه هائی از ساير اسکنرهای موجود می باشد . اسکنرهای Sheet-fed با توجه به نياز کاربران مطرح و بسرعت متداول گرديدند. کاربرد اصلی اسکنرهای فوق ، اسکن متون می باشد .

    نرم افزار : تمامی اسکنرها بهمراه نرم افزارهای لازم بمنظور خواندن يک شی ، گرفتن تصوير و انتقال آن به درون کامپيوتر عرضه می گردند . پس از ارسال يک تصوير به درون کامپيوتر ، ممکن است با توجه به نوع نياز خود ( تغيير اندازه ، ويرايش ، افکت ، تنظيم نور و رنگ ) ، به نرم افزارهای ديگری نياز باشد . اکثر اسکنرها بهمراه نسخه هائی از نرم افزارهای ويرايش تصاوير ارائه شده اند. تعداد زيادی از اسکنرها نيز بهمراه يک نرم افزار OCR ارائه می گردند . با استفاده از نرم افزار فوق ، می توان يک متن نوشته شده را اسکن و آن را به متن مورد نظر بمنظور ويرايش در کامپيوتر تبديل نمود .

    تشریح مشخصات
    پارامترهای زير را می توان در زمان انتخاب يک اسکنر در نظر گرفت :

    دقت و وضوح تصوير
    حداقل : 600 در 1200 نقطه در اينچ پيشنهادی : 1200 در 2400 تا 2400 در 4800 حداکثر : 1200 در 2400 تا 2400 در 4800
    دقت ، نشاندهنده جزئيات محتوی ديجيتال می باشد . ميزان دقت هر اندازه که بيشتر باشد ، تصوير از کيفيت و شفافيت بيشتری برخوردار خواهد بود. اهميت دقت در يک تصوير ، زمانی بيشتر هويدا می گردد که قصد بزرگ نمودن يک تصوير وجود داشته باشد .

    ناحيه اسکن
    حداقل : 5 / 8 در 7 /11 اينچ پيشنهادی : 5 / 8 در 7 / 11تا 5 / 8 در 14 ا ينچ حداکثر : 5 / 8 در 7 /11 تا 5 / 8 در 14 اينچ
    اکثر کاربران حرفه ای ممکن است نيازمند اسکن تصاوير بزرگتر باشند. بديهی است که وجود يک ناحيه بزرگتر اسکن ، امکان اسکن کتب بزرگتر ، نقشه ها ، روزنامه ها و ساير موارد مشابه را فراهم می نمايد

    تکنولوژی هد اسکن
    حداقل : CIS يا CCD پيشنهادی : CCD حداکثر : CCD
    اسکنرهائی که از تکنولوژی CCD استفاده می نمايند ، متداولتر بوده و کيفيت تصاوير اسکن شده توسط آنان نيز بمراتب بهتر می باشد . اسکنرهائی که از تکنولوژی CIS استفاده می نمايند ، کوچکتر از اسکنرهای CCD بوده و اغلب دارای کابل جداگانه برق نبوده و از کابل USB برای ارتباط با کامپيوتر استفاده می نمايند . در صورتيکه اسکنرهای فوق را از طريق يک کابل جداگانه و مختص اين کار به کامپيوتر متصل نمائيم ، سرعت آنان بيشتر بوده و شفافيت تصوير نيز بهبود خواهد يافت . اين نوع اسکنرها دارای تغديه کننده اتوماتيک نيز می باشند.

    پورت های اسکنر
    حداقل : USB1.1, Parallel پيشنهادی : USB1.1, USB 2.0 Parallel, IEEE1394 حداکثر : USB2.0, IEEE 1394, SCSI
    کامپيوترهای شخصی می بايست دارای يک پورت سازگار بمنظور اتصال به اسکنر می باشند . اکثر اسکنرها بهمراه يک پورت USB 1.1 عرضه می گردند( پورت فوق سرعت مناسب برای کارهای با حجم کوچک را دارا می باشد ) . برخی ديگر از اسکنرها ، دو نوع اينترفيس پورت USB و موازی را حمايت می نمايند( بمنظور امکان کار با کامپيوترهای قديمی ) . صرفا" کامپيوترهائی که دارای مادربردهائی با پورت USB 2.0 می باشند ، می توانند از اسکنرهای شامل پورت USB 2.0 استفاده نمايند ( سرعت پورت های USB 2.0 بمراتب بيشتر از USB 1.1 است ) .

    نکاتی دررابطه با تهيه اسکنر

    اسکنرهای نخت پاسخگوی اکثر کارها می باشند . استفاده از اسکنرهای تخت آسانتر بوده و دارای قابليت لازم در رابطه با اکثر کاربردها ،می باشند .

    استفاده از اسکنرهای دستی در جايگاه خاص خود . اسکنرهای دستی برای کاربرانی که قصد اسکن مطالب کوتاه خود را دارند، بسيار مناسب می باشند. مثلا" دانشجويان و وکلا می توانند با استفاده از اين نوع از اسکنرها ،اطلاعات مورد نظر خود را بسرعت اسکن نمايند.

    استفاده از اسکنرهائی با دقت 1200 نقطه در اينچ . قيمت اين نوع اسکنرها در مقايسه با ساير اسکنرهای اندکی بيشتر بوده ولی قابليت آنان زمانی مشخص می گردد که قصد اسکن نمودن تصاوير و در ادامه چاپ آنان وجود داشته باشد. در چنين مواردی رنگ ها ی استفاده شده در تصاوير دارای کيفيت بسيار مناسبی خواهند بود.

    بررسی لازم در خصوص پورت های USB . تقريبا" تمامی اسکنرها قادر به برقراری ارتباط با کامپيوتر از طريق پورت USB می باشند . تمامی کامپيوترهای عرضه شده در دو سال اخير ، دارای يکی از انواع پورت های USB می باشند . در کامپيوترهای قديمی اين نوع پورت ها وجود ندارد. در صورتيکه کامپيوتر دارای پورت USB نباشد ، می بايست از اسکنرهائی استفاده نمود که از طريق پورت موازی به کامپيوتر متصل می گردند. بديهی است که در چنين مواردی سرعت اسکنرها نسبت به اسکنرهائی که از پورت USB استفاده می نمايند ، کمتر خواهد بود. اسکنرهائی که دارای پورت USB 2.0 می باشند ، دارای سرعت بمراتب بالاتری می باشند . در صورتيکه سيستم موجود قابليت استفاده از پورت USB 2.0 را دارا نمی باشد ، می توان در صورت امکان اقدام به تهيه يک سيستم جديد نمود و در صورتيکه شرايط فوق عملی نمی باشد ، می توان از کارت های USB 2.0 موجود استفاده تا شرايط استفاده از اسکنرهای شامل پورت USB 2.0 فراهم گردد .

    استفاده از اسکنرهائی که دارای دکمه کنترلی اسکن می باشند . استفاده از اسکنرهائی که دارای قابليت فوق ( دکمه از قبل برنامه نويسی شده ) می باشند، صرفه جوئی در زمان را بدنبال خواهند داشت . ( در موارديکه تعداد اسناد مورد نظر برای اسکن زياد می باشد ) .

    مشخصات پيشرفته يک اسکنر زمينه تحقق کارهای بزرگ را فراهم می نمايد . وجود مشخصات پيشرفته ای نظير: تغذيه کننده اسناد ، تعديل کننده شفافيت ، ابعاد مناسب صفحه اسکن، برای کاربرانی که از اسکنر بعنوان يک ابزار حياتی در جهت انجام کارهای خود استفاده می نمايند، امری ضروری است . با استفاده از اسکنرهائی که دارای ابعاد بزرگتر می باشند ( ابعاد اسکن ) ، می توان تصاوير بزرگ ، روزنامه ها و ساير موارد مشابه را براحتی اسکن نمود . بنابراين لازم است با توجه به نوع استفاده ، اقدام به تهيه اسکنری نمود که تامين کننده تمامی اهداف حرفه ای باشد . بديهی است بمنظور انجام کارهای بزرگ ، می بايست اسکنر پتاسيل های لازم را دارا باشد .


    منبع:

    http://www.srco.ir/Articles/DocView.asp?ID=193

    ---------------------------------------

    چگونه کارتریج پرینترهای جوهرافشان را نگهداری کنیم ؟

    پرینترهای Inkjet فوق العاده ارزان هستند و قیمتی پایین دارند ، ضمن آنکه هم پرینتر رنگی هستند ، هم اسکنر و هم دستگاه کپی .
    اما قیمت کارتریج های جوهر آنها نسبت به قیمتشان بسیار گران است . اگر پرینتر را به قیمت 200 دلار میخرید ، قیمت دو کارتریج سیاه و دیگری رنگی آن نزدیک به 100 دلار می شود . که حتی برای خرید هر 3 ماه یکبار هم گران بنظر می رسد . لذا اکثر توجهات بجای حفظ و نگهداری از پرینترها ، به کارتریجها معطوف شده است .
    قابل ذکر است که این کارتریجها را می توان پر کرد که قیمت هر بار شارژ (هر دو) چیزی معادل 50 دلار میشود که صرفه جویی خوبی را در بر دارد . اما باید توجه کنید که وقتی کارتریج جوهر تمام میشود یا نزدیک تمام شدن است اگر دقت لازم را در نگه داری از آن بعمل نیاورید ، سریعا خشک شده و دیگر نمی توان آنرا پر کرد . بدین ترتیب مجبور هستید پول بیشتری برای خرید دو عدد کارتریج نو صرف کنید . پس وقتی اولین آثار اتمام جوهر هر کدام از کارتریجهای رنگی یا سیاه را مشاهده کرده ، وقت را تلف نکنید و سریعا آن کارتریج را از پرینتر خارج کرده و به روش زیر بسته بندی کنید تا به دست کسی برسانید که بتواند آنرا برایتان شارژ کند . اگر خودتان هم میتوانید کار شارژ را انجام دهید ، چه بهتر ، باز هم صرفه جویی کرده اید .

    برای بسته بندی هر کارتریج بصورت جداگانه به وسایل زیر نیاز دارید :

    1- یک عدد کیسه پلاستیکی زیپ دار (زیپ لاک)
    2- یک نوار باریک (30 در 2 سانتیمتر) از پارچه کرکی یا کاغذ کاهی نسبتا کلفت یا دستمال کاغذی کلفت
    3- یک عدد کش حلقه ای

    روش بسته بندی به شرح زیر است:

    1- کارتریج خالی را از پرینتر خارج کنید .
    2- نوار باریک را چند تا کنید تا به اندازه طول حدود 3 سانتی متر کوچک شود . آنرا خیس کنید . این خیسی باید حاوی آب باشد اما چکه نکند .
    3- کارتریج و نوار خیس شده را در پلاستیک قرار دهید . توجه کنید که نوار خیس کافی است به بدنه کارتریج بچسبد و نباید هیچگونه تماسی با هد چاپ یا قسمت های جوهری کارتریج داشته باشد . وظیفه این نوار خیس ، مرطوب نگهداشتن داخل پلاستیک است .
    4- کیسه را بسته و زیپ آنرا خوب ببندید .
    5- با کش دور پلاستیک را مهار کنید .
    6- هرچه سریعتر نسبت به شارژ آن اقدام کنید .
    اگر نتوانستید کارتریج را به موقع شارژ کنید لازم است تا نوار کاغذی را حداقل هفته ای یکبار مجدا خیس کنید .

    پس به نکات مهم زیر دقت کنید:

    1- به محض تمام شدن جوهر کارتریج ، آنرا از پرینتر خارج کرده و در کیسه پلاستیکی قرار دهید . در غیر اینصورت کارتریج سریعا خشک شده و باید بدور انداخته شود .
    2- در کارتریج رنگی ، به محض اتمام اولین رنگ ، کارتریج را بسته بندی کنید . تغییر رنگ طبیعی تصاویر به شما کمک میکند تا متوجه اتمام یک رنگ شوید .
    3- اگر هرچه سریعتر کارتریج را پر کنید ، شانس کار مجدد با آنرا خواهید داشت .


    منبع :WinBeta.net

    -------------------------------------

    نکاتي در مورد چاپگرهاي جوهرافشان- عليرغم قيمت مناسب چاپگرهاي جوهرافشان، قيمت كارتريج مصرفي آنان در برخي موارد از قيمت چاپگر بيشتر مي باشد . قبل از انتخاب اين نوع از چاپگرها لازم است بررسي لازم در خصوص قيمت كارتريج هاي مصرفي،انجام و مشخص گردد كه هر كارتريج جوابگوي چاپ چند صفحه مي باشد. پس از مشخص شدن پارامتر فوق ، مي توان هزينه مصرف كارتريج در طي يك سال را مشخص نمود.در صورتيكه امكان پيش بيني و حدس رنگ مصرفي وجود داشته باشد ، پيشنهاد مي گردد رنگ مذكور بصورت جداگانه تهيه گردد (صرفه جوئي در هزينه تهيه كارتريج ) . مثلا" در صورتيكه مي بايست بر روي تمامي صفحات آرمي به رنگ قرمز چاپ گردد، مي توان بهمراه چاپگر دو كارتريج اضافي به رنگ قرمز نيز تهيه نمود. - تمامي توليد كنندگان همواره بمنظور جذب خريداران بيشتر، حداكثر سرعت چاپگر را بعنوان يك برگ برنده تبليغاتي مطرح مي نمايند . در آزمايشات متعدد انجام شده بر روي تعداد زيادي چاپگر مشخص شده است كه سرعت هاي ذكر شده همواره بيش از سرعت واقعي چاپگر مي باشد. موتور چاپ چاپگرهاي جوهر افشان به طور معمول قادر به چاپ دو تا چهار صفحه در دقيقه به صورت متن تمام صفحه و يا 5/8 تا 11 اينچ تصاوير گرافيكي در طي دو تا سه دقيقه مي باشند. - برخي از چاپگرهاي جوهر افشان قادر به چاپ عكس با كيفيت بسيار مناسب مي باشند. اگر قصد استفاده از چاپگر جوهر افشان بمنظور چاپ عكس وجود دارد، پيشنهاد مي گردد از چاپگرهاي مختص اين كار استفاده گردد. به اين نوع چاپگرها Photo Printer گفته شده و داراي يك پانل LCD و پورت USB بمنظور اتصال مستقيم يك دوربين ديجيتال به كامپيوتر مي باشند( عدم نياز به كامپيوتر) . - قيمت يك چاپگر نشاندهنده كيفيت و سرعت چاپگر نمي باشد. مثلا" ممكن است بابت يك چاپگر جوهر افشان هزينه زيادي پرداخت گردد ولي كيفيت آن ، پاسخگوي خواسته هاي موجود نباشد ، در حاليكه ممكن است يك چاپگر با قيمت كمتر داراي كيفيت مطلوبتري باشد .
    - در صورت استفاده از چاپگر براي چاپ متن ، چاپگرهاي ليزري تك رنگ، پيشنهاد مي گردند . چاپگرهاي فوق در مقايسه با چاپگرهاي حرفه اي جوهر افشان، داراي كيفيت بهتري بمنظورچاپ متن مي باشند. - با توجه به قيمت مناسب برخي از چاپگرهاي ليزري تك رنگ، استفاده از آنان براي مصارف خانگي مناسب مي باشد . - در صورت نياز به چاپ تصاوير با كيفيت مناسب،استفاده از چاپگرهاي جوهر افشان حرفه اي توصيه مي گردد. - اكثر چاپگرهاي ليزري تك رنگ جديد ، داراي قابليت اتصال به شبكه از طريق پورت هاي ( اترنت ) مربوطه مي باشند. در صورتيكه قصد استفاده از چاپگر بهمراه يك كامپيوتر وجود داشته باشد، پيشنهاد مي گردد كه هزينه اي اضافه در ارتباط با پورت هاي شبكه پرداخت نگردد .
    - بر اساس آزمايشات متعدد انجام شده بر روي چاپگرهاي ليزري رنگي، مشخص شده است كه سرعت چاپ آنان بمراتب پائين تر از سرعتي است كه توليدكنندگان به آن اشاره مي نمايند . بنابراين در صورتيكه سرعت چاپ يكي از معيارهاي مهم در انتخاب چاپگر مورد نظر مي باشد ، پيشنهاد مي گردد قبل از تهيه چاپگر مورد نظر ، سرعت چاپ آن بررسي گردد. - قيمت كارتريج هاي رنگي چاپگرهاي ليزري رنگي يكي از گرانترين مواد مصرفي موجود است. بازده و كارآئي كارتريج هاي مربوط به چاپگرهاي ليزر رنگي بمراتب بيشتر از كارتريج هاي چاپگرهاي جوهر افشان بوده و در صورت محاسبه صحيح ، قيمت تمام شده چاپ هر صفحه توسط چاپگرهاي ليزر رنگي ، ارزانتر از چاپگرهاي جوهر افشان خواهد بود. - تونر چاپگرهاي ليزري رنگي براي محيط زيست خطرناك مي باشند. بنابراين لازم است تهميدات زيست محيطي لازم درخصوص آنان پس از مصرف اتخاذ گردد. - در صورت اصرار و تمايل به چاپ تصاوير بصورت رنگي عليرغم وجود ضرورت هاي لازم در محيط كار ، مي توان از چاپگرهاي جوهر افشان در مقابل چاپگرهاي ليزري رنگي گران قيمت، استفاده نمود.


    منبع:

    http://pirani.blogfa.com/post-3.aspx


  7. #7
    داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    پست ها
    48

    پيش فرض

    کسی میتونه آموزش شارز کارتریج جوهر افشان رو بده

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •