هر کسی که حیوان آزاری کند گفتم. من قاضی نیستم که محکوم کنم. شما مجبور نبودید بلکه راهش رو بلد نبودید و راحت ترین رو انتخاب کردید. منظورت از دام چیه؟ گاو و گوسفند که نیست؟ اگر مرغ و خروس و اردک دارید که می گن طیور نه دام. حتی اگر مرغ و خروس و پرنده هم داشته باشید باز راه داره که گربه مثلا نیاد مرغ شما رو بکشه. تو دهات و روستاه مرغ و خروس مردم واسه خودشون بدون اینکه صاحبشون مدام مراقب باشه واسه خودشون می چرخن و حتی بارها دیدم گربه ها هم اطراف و نزدیک مرغ و خروس و اردک بودن و کاری نداشتن. یک خروس به راحتی از پس گربه بر میاد و گربه هم مثل هر حیوان دیگه اونقدر هوش و غریزه داره که نزدیک نشه که چشم و چالش رو از دست نده. اینکه گفتید اندیشه آزار به ذهن گربه رسیده و برای آزار رسوندن لذت می برده که دیگه خنده داره و شما فرق بین حیوان که وابسته به غریزه هست و نمی دونه اندیشه و فکر چیه که بخواد به عقلش برسه و نقشه بکشه تا مثلا شما یا من رو اذیت کنه رو نمی دونید. مطمئن باشید گربه یا هر حیوان دیگه گرسنه یا تشنه باشه یا برای دفع به خاک نیاز داشته باشه یا برای فرار از گرما یا سرما دنبال پناهگاه در جایی باشه بدنبال چیز دیگه ای مثل اذیت و لذت بردن از اذیت کردن نیست. شاید شما اول باهاش بازی کردید و اون هم خوشش اومده که شما دوستش دارید و برای همین مدام خودشو نشون می داده. وگرنه در برخورد اول اگر می خواستید نزدیک منزل و محل شما نیاد مثلا کمی آب بهش می پاشیدید یا اگر بهش غذایی دادید نباید تکرار می کردید که وابسته بشه. اگر مرغ و خروس و اردک و یا جوجه دارید و پرورش می دهید؛ فرقی نمی کنه گربه باشه یا یک حیوان شکارچی دیگه و این در غریزه اون حیوان هست که دنبال شکار بگرده و مشکل اون نیست. مشکل ما و شرایط و محیط ما هست که باید دنبال راه حلی باشیم که نه سیخ بسوزه نه کباب. بدون اینکه مزاحم شما بشه یک جوری هم دوریش کنید بدون اینکه آسیب جدی ببینه. حیوانات هر کاری می کنند از سر غریزه و بازیگوشی و علاقمندی بین انسان و خودشون هست وگرنه فکر آزار و اذیت فقط در مغز انسان اتفاق می افته.
تمام موجودات و ارگانیسم های طبیعت برای توازون یکدیگر هستند. اینکه گربه کیسه زباله رو پاره می کنه بخاطر این نیست که فکر کنه با خودش فکر کرده و نقشه کشیده که بیام کیسه زباله رو پاره کنم تا زباله ها بریزه بیرون تا همه جا رو کثافت برداره که این آدمها ادب بشن و به من گوشت بدن

. بلکه از سر ناچاری و گرسنگی هست که این کار رو می کنه. چون کسی غذا نمی ده و گربه مثل هر موجودی نیاز به غذا داره تا نمیره. آدم هم باشه و گرسنه باشه و غذا گیرش نیاد کیسه زباله رو پاره می کنه. تو یه مستند درباره جنگ جهانی دوم می دیدم که مردم هلند از سر قحطی و گرسنگی داشتن تو سطل زباله رو با دست می کشیدن و به دهن می بردن و از کثافت و باقی مانده غذا تغذیه می کردن

. گربه سانان از انسانها قدیمی تر هستند و انسانها محیط زندگی اونها و بسیار دیگر از جانواران رو با شهر سازی اشغال کردن و قانون اکوسیستم رو بهم زدن. به نظرم کمک و غذا دادن لطفی به این موجودات هست. چون اگر غذا ندهیم یا محافظت نکنیم تعدادشون کم میشه و اینها بر محیط زیست تاثیر منفی خواهد داشت. در محیط شهر بر خلاف طبیعت و حیات وحش این جانوارن نیازهایی به انسانها دارند و در طول هزاران سال وابستگی و همزیستی بین ما و آنها بوجود اومده که باید این رابطه رو سالم نگه داشت. غذا دادن به پرندگان بخصوص در زمستان و همینطور دیگه حیوانات و پناه دادن لازم است.
در هر صورت من نمی گم هر کسی بره دو تا گربه رو بیاره خونش نگهداری کنه یا هر روز نیم کیلو گوشت بریزه جلو گربه خونشون و کوچه و خیابون. چون اولا و متاسفانه بسیاری از ایرانیان داخل ایران بخاطر فرهنگ غلط و ترس بیخود و نظر و حرف مردم از گربه فراری هستن و هزاران بار دیدم الکی گربه رو پیش پیش می کنن یا ازش فرار می کنن! و الکی بهداشت رو بهانه می کنن و می گن کثیفه! در حالیکه گربه یکی از تمیزترین جانواران هست و مدام در حال لیس زدن خودش هست که در زبان گربه سانان ماده ضد عفونی کننده و پاک کننده هست که خودشون رو با اون تا حدی محافظت می کنن. نکته ای که شما در مورد انتشار آلودگی گفتیدو بسیاری دیگر از مردم هم احتمالا اینطور فکر می کنند این است که قربانی کردن گاو و گوسفند در اعیاد اسلامی بخصوص در محرم در کوچه و خیابان و در همانجا پاک کردن این دامها خودش صدها برابر آلودگی بیشتر از تماس با گربه و پاره شدن کیسه زباله هست. خون و امعاء و احشا گوسفند رو در وسط کوچه ولو می کنند که به غیر از تاثیرات منفی روانی بر افراد بخصوص کودکان باعث انتشار انواع بیماری مرتبط بین دام و انسان خواهد شد. بیماری های مشترک بین دام و انسان بسیار بیشتر از بیماریهای مشترک بین گربه و انسان هست.