سلام
شما با هر توزیعی بخواید می تونید کار کنید. ولی چون تازه کار هستید بهتره توزیعی رو انتخاب کنید که حاضر و اماده باشه
چون پردازنده ی کامپیوترتون هم کمی ضعیفه٬ باید از محیط های دسکتاپ سبک استفاده کنید. من شخصا XFCE رو به عنوان محیط دسکتاپ پیشنهاد می کنم که فوق العادست. در عین سبکی تمام امکانات ابتدایی رو داره و چیزی کم نداره. ولی محیط LXDE هم گزینه ی خوبیه. حتی میتونید برای سبکی بیشتر اصلا از محیط دسکتاپ استفاده نکنید و فقط از یک پنجره ساز خالی استفاده کنید ولی پیشنهاد نمیکنم چون ممکنه بهش عادت نداشته باشید
بنابراین توزیع پیشنهادی من یکی از این ۳ تاست (به ترتیب):
1.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
با محیط دسکتاپ XFCE به صورت پیشفرض
2.
با محیط دسکتاپ LXDE به صورت پیشفرض
3.
بدون محیط دسکتاپ. با پنجره ساز Openbox
* Xubuntu با محیط دسکتاپ XFCE به صورت پیشفرض (من شخصا به کسی اوبونتو رو پیشنهاد نمی کنم بنا بر دلایل سیاسی ولی میتونه جزو گزینه های روی میز شما باشه)
کرانچبنگ یک مقدار ممکنه کار باهاش سخت باشه ولی از دو تای دیگه خیلی سبک تره و به سخت افزار کمتری احتیاج داره. این باعث میشه که منابع بیشتری برای کاربر قابل استفاده بمونه
--
اگر محیط های دسکتاپ رو سرچ کنید میتونید عکس هاشو توی اینترنت ببینید و تصمیم بگیرید که از کدوم بیشتر خوشتون میاد. چون بیشتر بحث سلیقه مطرح میشه
حتما حواستون باشه که نسخه ی 32 بیت یا همون i686 رو دانلود کنید. چون پردازنده ی شما 64بیت نیست
اما درمورد مرورگر (به ترتیب):فایرفاکس مرورگر خیلی سنگینی هست. البته در محیط XFCE و LXDE نباید مشکلی داشته باشید باهاش ولی مرورگر های سبک تر هم وجود داره که میتونید بهش فکر کنید
اول از همه iceweasel هست که تقریبا همون فایرفاکس هست با یک سری تغییرات٬ چون ظاهر ساده ای داره مقدار کمی منابع کمتری مصرف میکنه و ممکنه براتون بهتر باشه. خوبیش اینه که از تمام افزونه های فایرفاکس پشتیبانی می کنه و مشکلی از اون بابت نخواهید داشت
اگر افزونه ها خیلی براتون مهم نیستن و هنوز با فایرفاکس مشکل دارید میتونید مرورگر midori رو امتحان کنید. این مرورگر از موتور webkit استفاده می کنه و خیلی سبک تر از فایرفاکسه. در عین حال کمتر پیش میاد با سایتی مشکل داشته باشه و اکثر کد های javascript رو بدون مشکل اجرا می کنه
مرورگر پیشنهادی بعدی من uzbl هست که دیگه سبکی رو به حد نهایت رسونده. کار باهاش مشکله و ممکنه با بعضی صفحه ها مشکل داشته باشه. برای کامپیوتر هایی که رم ۲۵۶ یا کمتر دارن مناسبه. ولی از خوبی هاش میتونم بگم که خیلی سریعه و محیط کاربریش خیلی خلوته که باعث میشه فضای بیشتری برای مرور صفحه وجود داشته باشه. چون صفحه ی نت بوکتون کوچیکه عرض می کنم
مرورگر پیشنهادی نهایی links هست که محیط گرافیکی نداره و اینترفیسش CLI هست. یعنی کاملا تحت ترمینال یا همون صفحه ی سیاه داس. کار باهاش بسیار مشکله و از javascript پشتیبانی نمی کنه. برای کامپیوتر هایی که رمشون از ۶۴ کمتره مناسبه. از مزایاش اینه که به محیط گرافیکی احتیاج نداره و خیلی خیلی سریعه. صرفا جهت اطلاع معرفی کردم
اما کرومیوم رو پیشنهاد نمی کنم. خیلی سنگین و ناپایداره.
سوالی بود در خدمتم