درود بر شما عزیزان
من یه سوال توی یه تاپیک پرسیدم دوستان ما رو لایق ندونستن که جواب بدن یا اون قدر ساده بوده که ولش کردن و من برای اینکه بفهمم این ها چین توی سایتها و کتاب ها گشتم تا اینها رو پیدا کردم خودم ترجمه کردم و فکر نکنم مشکلی داشته باشه هم از نظر ترجمه هم از نظر گرافیکی و مفهومی و اگر هم مشکل داشت ببخشین
Normal mapping
اسم دیگه ی این گزینه Dot3 bump mapping هست
این گزینه برای جلع کردن نور ها برای برامدگی و تورفتگی و دندونه بودن هست که از استفاده از پلیگن های اضافی توی مدل برای ساخت اون جلو گیری می کنه
معمولا نرمال مپینگ از عکس rgb ساخته میشه که برابر هست با مختصات x ,y ,z جزییات سطح اون جسم (مختصات x ,y,z اون ابجکت رو بهتر نشون میده که این خودش باعث بالا رفتن جزییات هست )
این کار بیشتر برای بالا بردن جزییات و ظاهر یه مدل لو پلی هست
این عکس رو به قسمت بامپ متریالتون بدین تا کار کردنش رو ببینید این عکس برعکس بامپ سیاه و سفید نیست بلکه رنگی و ابی هست
این همین طوری که می دونید به قولی بامپه ولی قدرتش بسیار بالاست و توی گزینه ی bump بجای اینکه خود بامپ رو بهش بدین none رو می زنیم normal bump رو انتخاب می کنیم
Displacement
خب کار این اینکه بجای اینکه شما جابجایی و فرو رفتگی و اینها رو خودتون بصورت مش و پلی بسازین خودش در هنگام رندر می سازه و توی رندر نشون می ده این هم مثل نرمال مپ می مونه ولی فقط سیاه و سفید هست که سیاه پایین و سفید بالا
Ambient Occlusion
این یکی از تکنیک های منتال ری هست که شما می تونید باهاش بطور غیر مستقیم نورهای فضا رو ایجاد کنی یعنی جسمتون نور داشته باشه نه اینکه نور داشته باشه فقط سایه رو ایجاد می کنه که باعث زیبایی کار می شه مثل شکل
توی شکل نه نور هست نه معلومه که متریال ها نور دارند ولی متریال ها نور رو تامین می کنند
DuDv Map
این یه راه ساده برای استفاده از یه تکسچر برای کج کرده پیکسل یه تکسچر دیگست مثال : مثلا بخار گرمای بالای اب داغ یا کتری رو بسازی یا موج دار کردن چیزی که زیر ابه یا موج دار کردن شیشه ی لیوان که دیدن جسم پشتش مشکل بشه
یه ویدیو برای بهتر فهمیدن این متریال :
decadeengine.blogspot.com/2007/09/gpu-rendered-water.html
Specular
این برای شفاش کردن نقطه ای از جسم هست که جسم رو صيقلي نشون می ده و این گزینه رو برای تامین کردن دید خوب از شکل استفاده می کنند (بتونند که شکل رو بخوبی ببیند )
این تکسچر رو به قسمت reflect متریالمون می دیم
دوستان پست ندین می خوام توی پست بعدی یه نرم افزار برای اینها معرفی کنم که شما بتونید به راحتی تکسچر اینها رو ایجاد کنید