سلام دوست من
اول از همه توصیه می کنم که حتما" از اطلاعات داخل هاردتون بک آپ تهیه کنید اگر نه بعید نیست بعدا" برای بازیابی اون ها مجبور بشوید مبلغ قابل توجهی پرداخت کنید.
چندین مشکل می تونه برای این گونه هارددیسک های اکسترنال پیش بیاد
1- گاها" در زمان قطع کردن هارد دوستان از دستور Safe to Remove Hardware یا Eject استفاده نمی کنند و هارد در زمان قطع ناگهانی منبع تغذیه ممکنه به خودش آسیب برسانید آن هم با نوشتن اشتباهی.
2- خرابی در جداول ابتدایی هارددیسک ( بسبب تاخیر ) نیز می تواند مسبب از دست دادن پارتیشن شود . ممکن است گاهی اوقات بصورت RAW ظاهر شود و گاهی نیز بصورت UnAllocated بسته به مکان خرابی . نمی خواهم بگم که هارد بد سکتور دارد زیرا چیزی را که کابر عادی به عنوان بدسکتور فرض می کند می تواند بیش از ده تفسیر از هم جدا داشته باشد که کاربر نتیجه را بصورت بدسکتور می بیند. در کل شاید سکتوری و یا حتی بیتی ار داده های اختصاصی در زمان مناسب جوابگو نباشد و این تاخیر مسبب این ایرادات باشد و البته هیچ کدام از نرم افزار های عادی قادر به تشخیص این گونه کندی ها نمی باشد و باید از ابزارهای فوق پیشرفته مانند PC-3000 استفاده کرد. این گونه ابزار ها توانایی چک کردن زمان دستیابی به سکتور ها را در حالات مختلف خواندن ، نوشتن ، رندم و متوالی و.... را دارا می باشند.
3- گاها" خرابی و یا حتی نوسانات فرکانسی نیز موجب این امر می گردد زیرا هارددیسک های اکسترنال عموما" یک رابط دارند که اطلاعات را Encrypt کرده و رایت می کند و درزمان خواندن آن ها را Decrypt می نماید و کوچکترین وقفه و یا اشتباه چه از لحاظ محاسباتی و یا چه از نظر خرابی در کابل های ارتباطی ( حتی کثیف بودن و یا خوب متصل نشدن ) و گاها" خرابی در مدارات الکترونیکی برد و یا رابط هارددیسک موجب این مشکل میشود.
4- مورد چهارم که باید نگرانش باشید آن است که یک یا چند هد هارددیس شما ضعیف و یا گاها" از موقعیت خارج می شوند.
5- خرابی هایی که نرم افزاری هستند حال حتی از طریق بدافزارها ( ویروس و..) .
6- خرابی در ماژول های فرم ویر هارددیسک که موجب دیتکت نشدن هارددیسک و یا بسیار کند شدن آن می گردد که عملا دیگر هارددیسک اکسترنال را از کار می اندازد.
7- گاها" در مواردی هارددیسک اکسترنال آمپری بیش از حد مجاز درگاه USB مصرف می کند و بعضی سیستم ها آن درگاه را بلاک می کنند. ( برای همین امر بعضی از کابل ها دو سر USB دارند. )
بهتر می دانم یک توضیح اجمالی در مورد هارددیسک های اکسترنال خدمتتان اراءه کنم
A- به هیچ عنوان اطلاعات مهم خود را در هارددیسک اکسترنال نگه داری نفرمایید . برعکس تصور کاربران باید بگویم که درصد خرابی هارددیسک اکسترنال حد اقل چهار مرتبه بیش تر از هارددیسک اینترنال است. فقط اطلاعات دم دستی خود را و یا یک نسخه اضافی محض اطمینان را در اینگونه هارددیسک ها نگه داری نمایید.
B- در بازار مشاهده می کنم گاها" هارددیسک هایی با عنوان ضد ضربه به کاربر فروخته می شود. این یک خیال خام است . بله بعضی از فقط بعضی از این گونه هارددیسک های اکسترنال کمی نسبت به شوک های شدید حرکتی مقاوم تر هستند توجه کنید کمی .
C- هارددیسک های اکسترنال هر لحظه در معرض خطر زمین افتادن ، شوک شدید حرکتی ، شوک حاصل از نوسانات ولتاژی در هنگام اتصال و قطع اتصال به پورت یو اس بی ، از دست دان پسورد و یا دارا شدن پسورد بصورت تصادفی ، خرابی نرم افزاری و یا بدافزاری هستند پس با آنها با ملایمت برخورد نمایید.
موارد دیگری نیز هست که فکر نمی کنم به موضوع شما ارتباطی پدا کند و از آن ها چشم پوسی می کنم اما حتما توصیه می کنم هاردتان اگر گارانتی دارد آن را تعویض کنید ، اگر نه حتما به یک مرکز فوق تخصصی جهت تشخیص عیب مراجعه نمایید.
موفق باشید