ولی چیزی که در مورد اینترنت خودمون واضحه اینه که کاربرها دقیقا از جنس سرویس دهنده ها هستن . اگه واقعا هر دو طرف رو زیر ذره بین بزاری میبینی هر دو طرف طمع دارن .
این چند ساله با اینکه تو همه چیز تورم بیداد کرده اما توی بحث اینترنت فقط کمی گرون شده . با توجه به این همه تحریم توی این سالها من فقط دیدم که قیمت اینترنت مخابرات افزایش پیدا کنه .
خوب این از دو دیدگاه میتونه بررسی بشه .
اول از دید سرویس گیرنده هست . واقعا همین هزینه ADSL که در واقع مسئولین اصلا اعتقاد ندارن که هزینه ی زیادی هست کمر کاربرها رو میشکنه و وقتی با اینترنت خارج از ایران مقایسه میشه میبینن که هم از لحاظ محتوایی محدود شدن و هم از لحاظ هزینه دارن هزینه بیشتری رو میدن .
و همین حس محدود شدن خودش باعث میشه که به سمت اینترنت بیشتر متمایل بشن . شما نگاه کنی الان خیلی از کاربرهای اینترنت توی ایران حجم اکثر دانلودهاشون مربوط به دانلود فیلم و سریال یا حتی بازیه . خوب کجای دنیا این همه حجم دانلود مربوط به این سه قلم میشه . در حالی توی خارج اکثر این موارد به صورت فیزیکی یا کلا رایگان تهیه میشه .
دوم از دید سرویس دهنده . به خاطر کپی رایت و فرار از برخورد قانونی معمولا چنین منابعی در سرورهای خارج از کشوره و همین وارد کردن ترافیک از خارج کشور و در واقع همون اینترنت جهانی (نه اینترانت که ارزونتر در میاد) واسه سرویس دهنده گرونتر در میاد . و با توجه به این همه تورم توی این سالها سرویس دهنده ها حق نداشتن قیمتشون رو خیلی بالا ببرن در حالی که با توجه به تورم اینها صددرصد با این وضعی که گفتم ضرر میکنن . پس میان از طرف دیگه کیفیت رو کاهش میدن و وقتی میبینن این کاهش کیفیت واسشون سود داشت ناخوداگاه عادت میکنن به همچین کاری .
پس تا این رفتارها وجود داره هیچ چیز درست نمیشه . یکی دوتا هم نیست . واقعا زیاده این بی فرهنگیه کاربرهای ایرانی و تمامش هم ریشه اش توی محدودیتیه که روی ملت قائل میشن و فکر هم نمیکنم به همین راحتی درست بشه حتی با برداشتن این همه محدودیت . چون دیگه به این اخلاقها عادت کردیم .
الان دیگه حتی برای یک بازی مردم میرن اونو دانلود میکنن به جای اینکه دو یا 3 تومن برن از مغازه بخرن . حالا یا فکر میکنن ارزونتر واسشون در میاد یا مثل من اعتماد ندارن به این مغازه ها و dvdهاشون .
یا حتی برای فیلم و سریال . ملت حتی فیلمها و سریالهای ایرانی رو هم دانلود میکنن . به خارجی ها که اصلا رحم نمیکنن . کار ما کاربرهای اینترنت شده جمع اوری ارشیو فیلمهای خارجی . سریالها . کنسرتها (قابل توجه امید

) یا ... که میبینی بعد از چندین سال چندین ترابایت فقط ارشیو جمع کردن . حتی میبینی تلویزیون یک ایتمی رو پخش میکنه ملت باز میرن همون رو بدون سانسور دانلود میکنن .
درسته ایرانی ها پایین ترین سرعت اینترنت رو توی دنیا دارن ولی من فکر میکنم جزو پر مصرف ترین کاربرای دنیا هستیم ما .