فکر کنم جمع مکسر. چون اگه سالم بود می شد اختات1- جمع اخت (به معني خواهر) ميشه اخوات اين جمع سالم مونث هست يا مكسر؟
فکر کنم ضمه و کسره و فتحه ( سکون هم فکر کنم اصلی باشه. البته نمی دونم شاید مبنی بشه چون فعل امر که مبنیه شاید برای لم یذهب و... هم مبنی به حساب بیان ) اصلی باشن و بقیه فرعی.- فعل مضارع كدوم اعراب هاش فرعيه كدوما اصلي؟مثلا ثبوت نون،حذف نون،ضمه،فتحه،كسره اينا كدوما اصليه كدوما فرعيه؟
با مثال به صورت فارسی هم فکر کنم بشه به جواب رسید. فرض می گیریم سه کلمه کتاب و علی و مردی داریم.- اگر مضاف اليه معرفه باشه مضاف هم معرفه هستش.حالا اگه نكره باشه هم مضاف نكره هست.درسته؟(طبق مبتكران اگر اشتباه نفهميده باشم)
کتاب نکره. علی معرفه . مردی هم نکره.
خب : کتابِ علی می شه معرفه. کتابِ مردی نکره . ولی من هر وقت دیدم همیشه مضاف الیه معرفه بوده. چون متاسفانه ایادفیلی خیلی از نکاتی که برا انسانیاست رو برای ریاضی ها هم نوشته بدون اینکه ذکر کنه برای علوم انسانیه.
خب اینجا در مورد شب توضیح نمی ده که مبتدا باشه. اینجا می گه شباهنگام شهدا را شمردند پس چهار نفر بودند. ( شباهنگام رو حال کردین ؟؟؟اين جا چرا "الليله" مبتدا نيست و مفعول فيه هستش؟) . کلا اینجا معلومه قید زمان هست پس داره از هنگام وقوع شمارش شهدا اطلاع می ده. توضیحی در مورد جمله است نه جمله توضیحی در مورد مبتدا.
فوائد احتمالا غیر منصرف باشه ولی بر وزن مفاعل نیست. اول فکر کردم هست چون ظاهرش بر وزن مساجد هست ولی "م" در مساجد جز ریشه نیست و ریشه سجد است. پس فوائد بر وزن مفاعل نیست .- چرا فوائد تنوين نداره؟
- آيا فوائد غيرمنصرف محسوب شده يا قاعده ديگري هستش؟آيا واقعا غير منصرف و بر وزن مفاعل هستش؟
- چرا صفت به تبعيت تنوين نگرفته؟
تبعیت صفت از موصوف ربطی به تنوین داشتن و نداشتن موصوف نداره. اعراب مهمه. یعنی منصوب یا مجرور بودن. از طرفی نکره و معرفه بودن هم برای هر کلمه ای به شکل مناسبش به کار می ره. هیچ وقت نگفتن که صفت از نظر ظاهر حرکت گذاری مثل همن ، می گن که از نظر معرفه و نکره بودن، اعراب و... . اگه اینطوره حرکت گذاری صفت به صورت جمله چیکارش می کردی؟ در صورتی که مثلا : رایت رجلً یذهب الی بیته. خب یذهب الی بیته هیچ حرکتیش فتحه و تنوین فتحه نیست ولی کل جملش منصوب محلا است.
ولی کلا معلومه به حواشی زیاد گیر می دی در صورتی که از کنکوریای ریاضی و تجربی این انتظارات نمی ره. برو ببین سوالات عربی چند سال اخیر رو ببین که واقعا در قالب کتاب طرح می شه و نکات اضافی شاید در تسریع رسیدن به جواب تاثیر داشته باشه ولی مطمئن باش با خود مطالب کتاب هم می شه به جواب رسید.
---------- Post added at 01:25 AM ---------- Previous post was at 01:23 AM ----------
راستی همش بر اساس احتمالات بود و رو گفته هام حساب باز نکن. به نظرم در حد کتاب کافیه بدونی.
راستی اینایی که نوشتم یه اشتباهاتی داشت که تو دو پست بعد می تونید تصحیح شدش رو ببینید.