محمد عزيز بابت خبرهاييكه ميزاري ممنون.
راستي اين پودولسكي هم خوب داره بازار گرمي ميكنه ها![]()
محمد عزيز بابت خبرهاييكه ميزاري ممنون.
راستي اين پودولسكي هم خوب داره بازار گرمي ميكنه ها![]()
لوكا توني و ماسيمو اودو گلزن و آرايشگر حرفهاي
زوج ايتاليايي بايرن مونيخ
شهر مونيخ كه در آلمان به گرانترين شهر اين كشور و همچنين مركز مد پوشاك و لوازم آرايش شهرت دارد در ميان بازيكنان باشگاه بايرن مونيخ حداقل تا پايان اين فصل شاهد حضور يك ايتاليايي خواهد بود كه پس از پايان بازي فينال جام جهاني 2006 لقب افتخاري آرايشگر حرفهاي در ايتاليا را به دست آورده است. سيمونه پروتا در اين باره ميگويد: «او نخست موهاي كامورانزي، گاتوزو، بارزاگلي، دلپيرو و سپس مرا آرايش كرد.» اين بازيكن تا پايان فصل از ميلان قرض گرفته شده است و در كنار لوكاتوني براي پوشاك فردبلو به عنوان مانكن تبليغ ميكند. پيش از اينكه مصاحبه انجام شده با او را بخوانيد بد نيست به حرفهاي يورگن كلينزمان و اولي هوينس در مورد او گوش كنيم.
يورگن كلينزمان: او از بازيكناني است كه ميتواند تمام بخشهاي سمت راست را پر كند.
اولي هوينس: يك هفته تمام او را مد نظر داشتيم. مهمترين فاكتوري كه باعث شد ما او را به خدمت بگيريم مصدوميت هاميت آلتين توپ بود، اين دو بازيكن ميتوانند هم در پست دفاع راست و هم هافبك راست بازي كنند. از سوي ديگر هنوز نميتوان گفت كه ويلي سانيول كه در دفاع راست بازي ميكند چه زماني از مصدوميت خود رهايي پيدا ميكند. اكنون در سمت راست كريستيان لل و ماسيمو اودو ميتوانند جاي خود را با هم عوض كنند. اينكه اين بازيكن ايتاليايي 32 سال سن دارد فرقي نميكند. چون يا بازيكن بد وجود دارد و يا خوب. زماني كه ما دو سال پيش در مرحله يك چهارم ليگ قهرمانان برابر ميلان بازي كرده و حذف شديم او در هر دو بازي نمايش خيلي خوبي داشت. من اعتقاد دارم او به ما كمك خواهد كرد. ما او را تا پايان فصل قرض گرفتهايم. اما شايد با او قرارداد ببنديم.
آقاي اودو خواهش ميكنم يك راز را براي ما فاش كنيد. آيا ميتوانيد بگوييد كه نقش لوكاتوني در انتقال شما به بايرن مونيخ تا چه اندازه بوده است؟
من كاملا رو راست هستم. لوكاتوني نخستين كسي بود كه به من زنگ زد و گفت: «بايرن مونيخ از من در مورد تو پرسيده است. آيا مايل هستي كه به اين تيم بپيوندي» اما زماني كه يك بازيكن اين حرف را به تو ميزند نشاني از يك پيشنهاد باشگاه ندارد. اما پس از لوكا نخست رومنيگه و سپس يورگن كلينزمان به من زنگ زدند آن موقع ديگر ميدانستم كه برنامه جدي است.
اما پيش از آن به تيم المپيك ---- جواب مثبت داده بوديد و خيلي كم مانده بود كه امضا كنيد.
بله، همين گونه است. اين باشگاه خيلي علاقه داشت كه مرا به خدمت بگيرد و به همين دليل خيلي سماجت به خرج داد. همچنين با مربي آنها صحبتهايي انجام داده بودم از سويي گروسو همبازي من در تيم ملي ايتاليا خيلي مايل بود كه همتيمي او شوم. اما تماس تلفني بايرن مونيخ همه چيز را عوض كرد.
اما چرا بايرن مونيخ؟ ---- قهرمان فرانسه است و در ليگ قهرمانان نيز شركت ميكند؟
با تمام احترامي كه براي ---- قايل هستم بايرن مونيخ يك چيز ديگر است، اين باشگاه سابقه خيلي زيادي دارد و جزو پنج - شش باشگاه اول اروپا به حساب ميآيد در ايتاليا ما به چنين باشگاهي را اشرافي ميناميم. علاوه بر آن ليگ آلمان جذابتر از فرانسه است. راستش را بگويم بايرن مونيخ يك سال پيش ميخواست مرا به خدمت بگيرد اما آن زمان من ميخواستم در باشگاه اينتر يك جاي ثابت براي خود كسب كنم.
چه فاكتوري باعث شد كه نظر خود را عوض كنيد؟
در فوتبال حرفهاي امروزه اطمينان داشتن و برنامهريزي براي آينده نقش خيلي مهمي بازي ميكند اما زماني كه زامبروتا از بارسلونا به ميلان آمد اين حالت زنگ خطر را براي من داشت. خواهش ميكنم منظور مرا اشتباه متوجه نشويد من از رقابت با كسي ترسي ندارم ولي اين احساس داشتم را كه مربي ديگر روي من حساب نميكند به همين دليل به مسوولان باشگاه گفتم كه آنها مرا دست كم ميگيرند. ولي همچنين ميخواستم در باشگاهي بازي كنم كه در سطح اينتر است و اين همان بايرن مونيخ بود.
بايرن مونيخ فقط شما را قرض گرفته است؟
اما آنها امكان خريد مرا دارند. هدف من بستن قرارداد با بايرن مونيخ است و براي اين مساله تمام سعي خود را خواهم كرد.
اينكه لوكا توني در بايرن مونيخ توپ ميزند تا چه اندازه در آمدن شما به مونيخ مهم بود؟
لوكا توني يك شخص خيلي مهربان و خوش مشرب است. در كنار او خيلي به آدم لذت ميدهد. اما نكته خيلي مهم ديگر اين بود كه آقايان رومنيگه و كلينزمان در باشگاه بايرن مونيخ حضور دارند به زبان مادري من مسلط هستند. به علاوه در شهر مونيخ ايتالياييهايي زيادي وجود دارند و اين شامل رستورانها نيز ميشود. علاوه بر آن در تيم بايرن مونيخ بازيكنان فرانسوي از جمله ويلي سانيول وجود دارند. اگر او از مصدوميت رهايي پيدا كند در سمت دفاع راست براي شما يك رقيب بزرگ خواهد بود. من با اين مساله هيچ مشكلي ندارم. رقابت در تمام تيمهاي بزرگ وجود دارد. من اكنون اين شانس را دارم كه با نمايشهاي خوب توانايي خود را ثابت كنم. باشگاه به من اطمينان داده است كه روي من حساب ميكند.
مدير تيمهاي ملي آلمان خبر داد:
آغاز گفتوگوها براي تعيين دستمزد بازيكنان تيم ملي آلمان
اوليور بيرهوف از انجام گفتوگوها براي تعيين پاداش به بازيكنان تيم ملي آلمان براي رقابتهاي مقدماتي جام جهاني 2010 آفريقاي جنوبي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) مدير تيمهاي ملي آلمان گفت: در روزهاي آينده نخستين گفتوگوها بر سر اعطاي پاداش به بازيكنان تيم ملي آلمان براي حضور در رقابتهاي مقدماتي جام جهاني آغاز خواهد شد.
بيرهوف انتظار دارد پيش از انجام نخستين بازيهاي تيم ملي آلمان كه بر اساس برنامه در روزهاي ششم و دهم سپتامبر برابر ليختناشتاين و فنلاند انجام خواهد شد اين گفتوگوها به ثمر برسد.
مدير تيمهاي ملي آلمان در حاشيهي اردوي اين تيم در شهر مونيخ گفت: امروز يا فردا با نمايندگان بازيکنان در اين باره گفتوگو خواهيم كرد.
فيليپ لام، ميروسلاو كلوزه، كريستوف متسلدر، تورستن فرينگز و ميشاييل بالاك نماينده بازيكنان در اين گفتوگوها هستند.
در رقابتهاي مقدماتي يورو 2008 تيم ملي آلمان با بازيكنانش بر سر پرداخت 12 هزار و 500 يورو براي دعوت هر بازيكن به تيم ملي به توافق رسيده بود.
به اين ترتيب هر بازيكن ميتوانست 150 هزار يورو را در صورت حضور در تمام ديدارهاي مقدماتي از آن خود كند.
تيم ملي آلمان در راه رسيدن به مرحلهي پاياني جام جهاني به جاي 12 بازي تنها 10 ديدار را برگزار خواهد كرد.
به اين ترتيب ميتوان به افزايش اندك دريافتي بازيكنان براي هر بازي حساب كرد.
درخشش دوباره پولدى
آلمان پس از كسب مقتدرترين پيروزى در آغاز مرحله مقدماتى جام جهانى، امشب در استاديوم المپيك هلسينكى و در دومين بازى خود بار ديگر به درخشش لوكاس پودولسكى چشم دارد. پولدى در بازى شنبه شب آلمان برابر ليختن اشتاين ۲ گل زد و در ۴ گل ديگر نيز ايفاى نقش كرد.
يواخيم لو مربى آلمان درباره بازى برابر فنلاند گفت:«ما به خوبى مى دانيم كه فنلاند وضعيتى كاملاً متفاوت با ليختن اشتاين دارد، ما بازى اين تيم را آناليز كرده و برنامه ريزى مناسبى را براى اين ديدار انجام مى دهيم ضمن اين كه قصد نداريم از فوتبال هجومى خود دست برداريم.» آلمان در اين ديدار بار ديگر ميشاييل بالاك كاپيتان باارزش خود را در اختيار نخواهد داشت ضمن اين كه ميروسلاو كلوزه مهاجم اول تيم با شرايط بدنى مناسب فاصله زيادى دارد اما نكته مثبت از بازى شنبه شب، توانايى پودولسكى، هم تيمى كلوزه در بايرن مونيخ، براى برقرارى ارتباط مناسب با پيوتر تروخوفسكى در سمت چپ خط حمله آلمان بود، اين بازيكن كه بار ديگر در بايرن نيمكت نشين شده تعداد گل هاى ملى خود را در ۵۶ بازى به ۳۰ گل رسانده است.
اما فنلاندى ها هم اگر چه با حريفى قدرتمند روبرو خواهند شد اميدهاى زيادى براى بازى با آلمان دارند، دانيل سيولوند مهاجم اين تيم گفت:«يك ورزشگاه پر از تماشاچى و حريفى مانند آلمان، اين انگيزه هاى ما را براى ارائه بهترين بازى به اوج مى رساند، من اميدوارم نتيجه خوبى هم از اين بازى بگيريم.»۲ هافبك تأثيرگذار اين تيم در اين بازى حضور ندارند، يارى ليتمانن كاپيتان ارزشمند به دليل مصدوميت به ديدار آلمان نمى رسد و الكسى ارمنكو به دليل ارتكاب جرم رانندگى در حال مستى براى اين بازى دعوت نشده است.
استوارت باكستر مربى تيم ملى فنلاند با تحسين روحيه تيمى و توانايى هاى تكنيكى شاگردانش گفت:«با اين نفرات مى توانيم به روياهايمان جامه عمل بپوشانيم.»
آلمان و فنلاند در مرحله مقدماتى جام جهانى ۲۰۰۱ نيز با هم روبه رو شدند كه فنلاند در خانه ۲-2 و در آلمان بدون گل به تساوى دست يافت. مايكل فورسل كه در آن ديدار خانگى هر ۲ گل فنلاند را زده بود، گفت:«اميدوارم بار ديگر گل بزنم و اين بار ما برنده شويم.» فنلاند تاكنون هرگز به جام جهانى يا جام ملت هاى اروپا صعود نكرده اما با مربيگرى روى هاجسون انگليسى در آستانه صعود به يورو ۲۰۰۸ قرار داشت.
اين فصل هم، يكى از بهترين ها خواهم بود
لام در آخرين بازى تيم ملى آلمان كه مقابل ليختن اشتاين برگزار شد، يكى از بهترين ها بود. مدافع ارزشمند تيم ملى آلمان و باشگاه بايرن در گفت و گو با روزنامه «ولت» آلمان در مورد بازى امروز تيم ملى كشورش مقابل فنلاند و همچنين اهداف خود در فصل جديد رقابت هاى باشگاهى صحبت كرده است.
• كارل هاينس رومينگه، نايب رئيس باشگاه بايرن شما را به عنوان بهترين مدافع چپ حال حاضر دنيا معرفى كرده است.
- بله. شنيدم. بايد بگويم از اين بابت احساس غرور مى كنم. اين تمجيدها باعث خواهد شد كه من بيشتر از گذشته براى اثبات شايستگى هاى خود تلاش كنم.
• و اين همان چيزى است كه باعث پيشرفت شما خواهد شد؟
- بله. من با تلاش زيادى به اينجا رسيده ام و براى ادامه راه نيز بايد نهايت تلاشم را بكنم.
• شما بارها عنوان كرده ايد كه دوست داريد، در جناح چپ خط دفاعى بازى كنيد، چيزى كه تاكنون در بايرن و تيم ملى برايتان ميسر نشده است.
- بله درست است. من شخصاً بازى در سمت چپ خط دفاعى را ترجيح مى دهم اما برايم چندان مهم نيست كه در كدام منطقه بازى كنم. در كل بازيكن انعطاف پذيرى هستم. شايد روزى من را در خط ميانى ببينيد.
• به نظر خودتان، اين انعطاف پذيرى، براى يك فوتباليست پوئن مثبت محسوب مى شود؟
- فكر مى كنم، چنين بازيكنانى كه توانايى بازى در چند پست را دارند، هميشه جزو بازيكنان مورد علاقه مربيان هستند.
• بايرن فصل جديد را با كاپيتان جديد آغاز كرده است در حالى كه شما بارها تمايل خود را براى بستن بازوبند كاپيتانى ابراز كرده بوديد و در نهايت ون بومل به عنوان كاپيتان جديد بايرن انتخاب شد.
- من حدود ۵ سال است كه در بالاترين سطح فوتبال آلمان و اروپا حضور دارم. علاوه بر اين، به همراه تيم ملى آلمان در ۴ تورنمنت معتبر شركت كرده ام. من مى خواهم همچنان به موفقيت هاى خود ادامه دهم، به همين دليل هم قصد داشتم با بستن بازوبند كاپيتانى بايرن، مسئوليت بيشترى را در تيم قبول كنم. اين مسئوليت بيشتر باعث مى شد كه من بيش از گذشته تلاش كنم و در نهايت روند رو به رشدى را در پيش بگيرم.
• حالا كه اين اتفاق خ نداده چطور؟
- اتفاق خاصى رخ نداده و همه چيز مرتب است. من مثل فصل هاى گذشته براى موفقيت تيم محبوبم تلاش خواهم كرد و مسلماً اين فصل هم يكى از بهترين هاى بايرن خواهم بود.
• اين فصل هم چندين پيشنهاد خوب از باشگاه هاى غيرآلمانى داشتيد اما باز هم در مونيخ مانديد. چه چيز باعث مى شود كه به پيشنهادات باشگاه هاى مطرح انگليسى و يا اسپانيايى پاسخ منفى بدهيد؟
- اولين دليل آن اين است كه مطمئنم در بايرن مى توانم به موفقيت هاى بيشترى دست يابم. علاوه بر اين، من سال هاست كه در مونيخ زندگى مى كنم. من در اين شهر به دنيا آمدم و به زندگى در اينجا عادت كرده ام. راستش را بخواهيد برايم خيلى سخت است كه از مونيخ دور باشم.
• يعنى بايد براى هميشه پرونده حضور شما در خارج از آلمان را بسته بدانيم؟
- خير. ممكن است در آينده هر اتفاقى رخ دهد. همان طور كه گفتم دليل اول من اين است كه با بايرن مى توانم موفق تر باشم. من هنوز در مونيخ به تمام اهدافم نرسيده ام. اهدافى كه مى توانم در طى ۲ فصل آينده به آنها برسم اما زمانى كه احساس كنم ديگر در بايرن به همه چيزهايى كه مى خواستم رسيده ام، آن وقت براى پيشرفت ممكن است به يكى ديگر از تيم هاى مطرح اروپايى بروم. دورى از مونيخ برايم سخت است اما هميشه براى پيشرفت، بايد سختى ها را تحمل كرد.
• حضور كلينزمن چقدر در ماندن شما تأثيرگذار بود؟
- من خودم به تنهايى تصميم گرفتم. هيچ وقت دوست ندارم در تصميماتى كه براى زندگى ام مى گيرم، ديگران تأثيرگذار باشند.
• پس در بايرن هستيد، چون خودتان اين طور خواسته ايد؟
- بله. همين طور است.
• تقريباً برعكس لوكاس پودولسكى!
- شرايط بايرن اينگونه است كه براى حضور در تركيب اصلى، همه بايد تلاش كنند. بايرن به خاطر بازيكنانى كه دارد، هميشه چنين شرايطى را داشته است. در حال حاضر رقابت بسيار سختى بين بازيكنان بايرن وجود دارد و مسلماً اين رقابت در آينده نيز در باشگاه حاكم خواهد بود زيرا بايرن بهترين و بزرگترين تيم فوتبال در كشور آلمان است. بازيكنى كه به بايرن مى آيد، بايد بداند كه براى حضور در تركيب اصلى بايد با نام هاى بزرگى رقابت كند. در ديگر باشگاه هاى بزرگ دنيا نيز همين طور است. پودولسكى اگر بخواهد پيشرفت كند بايد خود را براى رقابتى سخت و دشوار آماده كند.
• فكر مى كنيد، پودولسكى مى تواند در بايرن موفق شود؟
- اگر بماند و رقابت كند، بله. هيچ كس نمى تواند منكر توانايى هاى پولدى شود. او بازيكن واقعاً خوبى است. او بارها شايستگى هاى خود را در تيم ملى ثابت كرده و مطمئناً در بايرن هم مى تواند اين كار را بكند، به شرطى كه خودش بخواهد.
ريبري به بازي با كلن نمي رسد
فرانك ريبري در بازي هفته آتي بايرن مونيخ در بوندسليگا برابر كلن به ميدان نخواهد رفت.به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، هافبك فرانسوي بايرن مونيخ در گفتوگو با پايگاه اينترنتي اين باشگاه در اين باره گفت: «بديهي است كه علاقه زيادي براي بازي كردن داشتم، با اين حال هنوز دو هفته ديگر زمان ميخواهم تا صد درصد آماده باشم.»
ريبري 25 ساله ابراز اميدواري كرد در بازي نخست رقابتهاي ليگ قهرمانان اروپا كه هفته آينده برگزار ميشود و بايرن برابر استوابخارست روماني بازي خواهد كرد، بتواند مونيخيها را همراهي كند. اين بازيكن فرانسوي در رقابتهاي يورو 2008 در بازي فرانسه - ايتاليا از مرحله گروهي دچار پارگي تاندون شد و شروع فصل جاري رقابتهاي بوندسليگا را از دست داد.
كلوزه:باز هم گل مي زنم
خبرگزاري فارس: مهاجم تيم ملي فوتبال آلمان گفت: بعد از مدتي كه در گلزني موفق نبودم، به شرايط آرماني باز گشته و گلزني خواهم كرد.به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از شبكه ورزشي آلمان، ميروسلاو كلوزه اظهار داشت: مدتها است در گلزني موفق عمل نكرده ام. الان با رسيدن به آمادگي صددرصد، دو مرتبه گلزني را شروع مي كنم.اين مهاجم 30 در آستانه بازي مقابل فنلاند عنوان كرد: در گذشته سير نمي كنم. مسلما در زمينه گلزني قدمهاي رو به جلويي برمي دارم. فكر ميكنم در مدتي كه گل نزدهام، نا آماده بودم و اين سبب شده تا نتوانم تمركز كنم.وي در خصوص موقعيتش در بايرن اظهار داشت: يورگن كلينزمان به خوبي با شرايط من آشنا است. او قبلا مربي تيم ملي بود و با نحوه عملكردم آشنا است. فكر مي كنم تحت رهبري او بتوانم بازهم گلزني كنم.تيم ملي آلمان با بهره گيري از ميروسلاو كلوزه امروز (چهارشنبه) در مرحله مقدماتي جام جهاني 2010 افريقاي جنوبي با فنلاند روبرو ميشود.
آرمين فه:لمان بيشتراز يك فصل بازي مي كند
خبرگزاري فارس: سرمربي تيم اشتوتگارت آلمان گفت: اميدوارم لمان بيش از يك فصل در تيم ما بماند تا از تجربه اش بيشترين بهره را ببريم. به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از كيكر، آرمين فه اظهار داشت: زماني كه در ابتداي تابستان سال جاري ينس لمان از آرسنال جدا شد و به اشتوتگارت آمد، قراردادي يك ساله بست. وي ادامه داد: آن موقع ينس اعتقاد داشت ممكن است پس از يك سال بازي در اشتوتگارت، هنگاميكه وارد 39 سالگي مي شود، نتواند از لحاظ بدني در شرايط آرماني قرار گيرد. از اين رو، وي قراردادي يك ساله منعقد ساخت. وي عنوان كرد: با توجه به مدتي كه از شروع فصل گذشته، مشخص شد كه از لحاظ فيزيكي، توان و قدرت بالايي دارد؛ حتي ميتواند علاوه بر فصل جاري، يك فصل ديگر هم بازي كند. مي كوشم تا لمان را راضي به تمديد قرارداد كنم.
وي به اين ترتيب بحث بازگشت تيمو هيلده براند، دروازه بان سابق تيم كه سال قبل راهي فوتبال اسپانيا شد را رد كرد.
تیم یوهاخیم لو در هلسینکی 3:3 متوقف شد
تیم ملی فوتبال آلمان در دومین دیدار خود در مرحله مقدماتی جام جهانی 2010 در گروه D اروپا در شهر هلسینکی پایخت فنلاند مقابل تیم ملی این کشور با حساب سه بر سه متوقف شد!
ضعف در عمق خط دفاعی از مهمترین مشکلات تیم ملی آلمان در این دیدار خارج از خانه بود،میروسلاو کلوزه مهاجم بایرن مونیخ در این دیدار هت ریک کرد-تعداد گلهای میروسلاو کلوزه برای تیم ملی آلمان در 86 بازی به 47 گل زده رسید
bayernclub
بابك رفعتى
چند هفتهای است که از آغاز فصل جدید بوندسلیگا میگذرد. بابک رفعتی، داور ایرانیتبار که امسال به جمع داوران بینالمللی آلمان نیز پیوسته، در گفتوگویی با دویچه وله از بوندسلیگا و بازیکنان ایرانی در آلمان سخن میگوید.
دویچه وله: از دید شما فوتبال بوندسلیگا با توجه به فوتبال تهاجمیای که در جام ملتهای اروپا به نمایش گذاشته شد، شاهد چه نوع تغییراتی خواهد بود؟
بابک رفعتی: من فکر میکنم، یا امیدوارم که رقابتهای فوتبال بوندسلیگا جذابتر و زیباتر شود و از بازیکنها نسبت به گذشته کمتر خشن باشند. فوتبالی که ما در جام ملتهای اروپا در اتریش و سوئیس دیدیم، بازیهای خیلی قشنگی بودند و بازیکنها واقعا بعنوان ورزشکار بازی کردند. هیچ صحنهی خشنی ما از بازیکنها ندیدیم، هیچ صحنهی ضد داور ندیدیم که کسی با داوری بد باشد. به همین خاطر امیدوارم که بازیکنان تیمهای بوندسلیگا هم تحت تأثیر قرار گرفته باشند و همهی حواسشان به خود فوتبال باشد؛ بازی قشنگ باشد، سرعت داشته باشد، بدون این که کسی در برابر حریف و داور خشونت نشان بدهد.
بابك رفعتى به يكى از بازيكنان تيم دويسبورگ كارت زرد نشان مىدهد
دویچه وله: چه پتانسیل و پیشرفتی را در بوندس لیگا میبینید و اگر خودتان بتوانید چیزی را تغییر بدهید، آن چه خواهد بود؟
بابک رفعتی: به نظر من در بوندس لیگا بازیکنها خیلی خیلی خودشان را میاندازند و زیادی با داورها بحث میکنند. در حالی که مثلا در لیگ برتر انگلیس وضعیت دیگری حاکم است و در اکثر موارد، وقتی که بازیکن میافتد، بلند میشود ... از این نظر، خیلی خوب میبود، اگر بازیکنهای بوندس لیگا هم مثل لیگ انگلیس واقعا بازی را تندتر میکردند و کمتر روی زمین میافتادند و در بازی وقفه ایجاد میکردند. این هم برای تماشاچیان جذاب است، هم برای داور بهتر است و هم کلا برای ورزش فوتبال.
دویچه وله: شما علت این تفاوت در بوندسلیگا و لیگ انگلیس را در چه میبینید؟
بابک رفعتی: من فکر میکنم که خود تماشاگران هم نقش دارند. مثلا در انگلیس اگر بازیکن خودش را بیندازد، همان تماشاچیها بازیکن را هو میکنند و برای او سوت میزنند. یعنی اصلا به بازیکن اجازه نمیدهند که خودش را بیندازد یا این که با داور بحث و جدل بکند. در حالیکه در آلمان کمتر چنین چیزی را میبینیم.
دویچه وله: آیا قضاوت بازی تهاجمی و سرعتی برای داور سختتر است تا یک بازی نسبتا معمولی و کمسرعت؟
بابک رفعتی: راستش برای ما داوران هم خیلی جالب است، اگر بازی واقعا تهاجمی باشد، گذشته از اینکه خب تماشاچیان هم لذت بیشتری میبرند، چون اتفاقات بیشتری میافتد و شاید هم گلهای بیشتری به ثمر برسد. از دید من، بالا بودن سرعت بازی کار ما را سختتر نمیکند، بلکه کارمان راحتتر هم میشود. چون واقعا در این جور موارد، فوتبال بازی میشود، دیگر این نیست که یک تیمی همهاش خودش را عقب بکشد و دفاع کند. به همین خاطر هم، همه تماشاچیها و همه بازیکنها حواسشان به بازی خودشان است که گل بزنند، فعال باشند و با داور کاری نداشته باشند.
دویچه وله: آقای سپ بلاتر رئیس فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) درصدد این است که از سال ۲۰۱۳ قانون پنج باضافهی شش را بیاورد. یعنی این که فقط پنج بازیکن خارجی میتوانند در یک تیم، در لیگ حرفهای یک کشوری همزمان به میدان بیایند. شما این محدودیت حضور بازیکنهای خارجی را در لیگها معتبر جهانی چگونه میبینید؟
بابك رفعتى از آغاز سال جارى ميلادى به جمع داوران بينالمللى آلمان پيوسته
بابک رفعتی: راستش من ایدهای ندارم، چون بعنوان داور اینجور چیزها را اصلا در نظر نمیگیریم. ما واقعا میرویم فقط توی بازی و بازیها را داوری میکنیم. بخاطر همین الان نمیتوانم بگویم ازچه لحاظ خوب است و از چه لحاظ بد. کلا میتوانم بگویم که هرچه بازیکن بیشتری از کشورهای مختلف باشند، خب جالبتر است.
دویچه وله: برگردیم به فوتبال آلمان. از آغاز این فصل لیگ دسته سوم سراسری حرفهای آلمان هم افتتاح شده و خیلی هم مورد توجه قرار گرفته. شما لیگ دسته سوم آلمان را چگونه ارزیابی میکنید و این لیگ چه آیندهای خواهد داشت؟
بابک رفعتی: به نظر من این خیلی خیلی کار خوبی بود که بوندسلیگاى دسته سه را هم به راه انداختند، چون از این طریق باشگاهها حرفهایتر میشوند و کیفیت کارشان هم بالا میرود. با این تغییر و تحولات تیمهای دسته سه از فدارسیون فوتبال آلمان بیشتر پول میگیرند، میتوانند مدرسه باز کنند و بیشتر از گذشته به استعدادهای نوجوان بپردازند. بازیهایی که من خودم در لیگ دستهی سه دیدم، از کیفیت خوبی برخوردار بودند، سرعت داشتند و جذاب بودند.
دویچه وله: اکنون دوازده سال است که فوتبالیستهای ایرانی در بوندسلیگا حضور دارند. شما عملکرد لژیونرهای ایرانی را در طول این مدت چطور دیدهاید؟
بابک رفعتی: حضور بازیکنهایی از ایران در بوندس لیگا باعث خوشحالی است. هرچه باشد آدم افتخار میکند به ملت ایران و داشتن بازیکنانی چون هاشمیان، عزیزی، علی دایی و مهدوی کیا که در طول این سالها در خدمت باشگاههای آلمان بودند. طبیعتا دوست داشتم که از ایران بازیکنهای بیشتری در بوندس لیگا بودند. البته آدم بهعنوان داور همیشه بیطرف است و من بازیکنهای ایرانی را همیشه قبل از بازی که میبینم، با آنها سلام و علیک میکنم، ولی خب وقتی بازی شروع میشود، این مسائل دیگر مطرح نیست، یعنی در طول بازی برای من هیچ فرقی ندارد که ملیت بازیکن چیست، آیا با او آشنایی قبلی دارم یا نه. در ضمن فراموش نکنیم که بازیکنانی چون علی دایی و وحید هاشمیان، در تیمهایی مثل بایرن مونیخ بازی کردهاند که خب بسیار معروف و مطرح است و شاید بتوان آن را یکی از بهترین تیمهای دنیا دانست. بازیکنی که بتواند در چنین تیمی بازی بکند، خب حتما بازیش باید خیلی خیلی خوب باید باشد. یا بازیکنی چون مهدی مهدویکیا محبوبیت بسیاری، به ویژه در هامبورگ داشت. وقتی من در استادیوم داوری میکردم، میشنیدم که با فریاد مهــــــــــــدی ... تشویقش میکردند و مورد قبل آنها بود.
مصاحبهگر: فرید اشرفیان
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)