تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 93 از 109 اولاول ... 4383899091929394959697103 ... آخرآخر
نمايش نتايج 921 به 930 از 1081

نام تاپيک: میزگرد علمی-فلسفی

داره خودمونی میشه MostafaMohammadi's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    ارهحشیب، ارسبر

پيش فرض

کاملآ این گزاره رو قبول دارم
    هر 3 تاشو

آیا این برهان خدا را اثبات می کند؟
    بله اثبات میکند
    چون توی 3 میگیم علت العلل ناشناخته است
    ولی از 1 و 2 پی به وجودش میبریم
    فقط نمیدونیم چیه
    ولی باید وجود داشته باشه باشه با توجه به 1 و 2
    درسته که وجود "علت العلل ناشناخته ای" اثبات میشه ولی شما از کجا نتیجه می گیری این "علت العلل ناشناخته" خدا است، امکان اش خیلی زیاده که این علت العلل ناشناخته یک چیز دیگری باشه. شما که شناختی نسبت بهش نداری، فقط مبنی بر این برهان، نسبت به وجود اش اطمینان پیدا کردی. این برهان قراره خدا رو اثبات کنه نه وجود یه "علت العلل ناشناخته".

---------- Post added at 10:22 PM ---------- Previous post was at 10:17 PM ----------

میشه مفروضاتی که گفتین رو ثابت کنید هر سه تاشو؟
    همم، من که برهان رو مطرح نکردم. من نقداش کردم. مفروضات رو باید گروهی که مطرح اش کرده اند اثبات اش کنند.
    بعلاوه اینکه من نسبت به خود مفروضات هم مشکوک هستم و نتیجه برهان رو با فرض بر درست بودن فرضیات اون نقد کردم به نظرتون دلیلی داره که مفروضات رو اثبات کنم؟

تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    ارهحشیب، ارسبر

پيش فرض

واجب از نوع بالغیر
    خدا واجب الوجوده از نوع بالذات
    میشه توضیح شون بدید و فرقشون رو بگید؟

فارابی پیش از آنکه درباره ذات و صفات خداوند سخن بگوید، موجودات رابه دو دسته تقسیم می کند:
    ممکن الوجود:
    یعنی موجودی که هنگامی که ذاتش را در نظر بگیریم، وجودش ضرورت و وجوب ندارد. ( یعنی ماهیت ممکن الوجود می تواند وجود داشته باشد و می تواند وجود نداشته باشد.)

واجب الوجود:
    یعنی موجودی که هنگامی که ذاتش را در نظر آوریم، وجودش ضرورت و وجوب دارد. (یعنی واجب الوجود حتما باید وجود داشته باشد.)
    واجب الوجود، خود تقسیم می شود به:

الف) ممکن الوجود بالذات و واجب الوجود بالغیر
    وجود این ممکن الوجود، حتما به واسطه علتی است؛ اما هنگامی که موجود شد، دیگر واجب الوجود بالغیر خواهد بود؛ یعنی واجب الوجودی است که وجودش به واسطه علتی دیگر تحقق و وجوب پیدا کرده است. مانند نور که موجود نخواهد بود، مگر وقتی که خورشید وجود داشته باشد.
    نور در وهله اول، قبل از آن که خورشید بتابد، می تواند وجود داشته باشد یا نداشته باشد و وجود ذاتا برای آن ضروری نیست. ( ممکن الوجود بالذات است.) اما وقتی که خورشید موجود شد و تابید، وجود نور ضروری است؛ یعنی نور واجب الوجود بالغیر می شود.(یعنی وجود نور به واسطه خورشید و تابش آن، واجب و ضروری می کردد.)
    به تعبیر دیگر، نور وجود خود را که اکنون دیگر ضروری شده، از خورشید(غیر) می گیرد.
    بنابراین، نور یک موجود ممکن الوجود بالذات و واجب الوجود بالغیر است.

بر همین اساس، موجود ممکن الوجود، ما را به وجود واجب الوجود و علت نخستین راهنمایی می نماید.
    موجودات ممکن الوجود باید به واجب الوجود منتهی شوند. زیرا سلسله موجودات عالم که همگی ممکن هستند، هر قدر هم که امتداد بیابند، نیازمند موجودی هستند که به آن ها وجود ببخشد؛ چرا که ممکن الوجود نمی تواند به خودی خود، وجود داشته باشد و برای وجود داشتن به علتی دیگر محتاج است. و آن علت نیز برای وجود خود به یک علت دیگر احتیاج دارد و به همین ترتیب...
    این فرآیند و جریان باید در جایی متوقف شود، یعنی جایی که موجود، خودش واجب الوجود باشد و برای وجود خود به دیگری احتیاج نداشته باشد؛ در غیر این صورت، تسلسل پیش خواهد آمد که باطل است.

ب) واجب الوجود بالذات
    موجودی است که ذات و ماهیتش، اقتضای وجود را دارد و فرض عدم وجودش، محال می باشد.
    وجود او به واسطه غیر پدید نمی آید و او در وجود خود به موجود دیگری محتاج نیست، بلکه خودش علت وجود همه اشیاء است.
    فارابی پس از بیان این تقسیم بندی بیان می کند که این موجود، خداوند است.
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید

داره خودمونی میشه legend.seeker's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2011

پيش فرض

کد:
    سوال من اینه وجود ماده و انرژی و زمان به چی وابسطه ؟ به نظرم قبلش باید امکان ازلی بودن ماده رو رد کرد
    ما می دونیم نور خورشید از هیچ که درست نشده چینش مادیش عوض شده ایا منطقی این قیاس رو برا اصل ماده و انرژی هم انجام بدیم؟

تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    ارهحشیب، ارسبر

پيش فرض

سوال من اینه وجود ماده و انرژی و زمان به چی وابسطه ؟ به نظرم قبلش باید امکان ازلی بودن ماده رو رد کرد
    ما می دونیم نور خورشید از هیچ که درست نشده چینش مادیش عوض شده ایا منطقی این قیاس رو برا اصل ماده و انرژی هم انجام بدیم؟
    شاید لازم باشه قبل از جواب دادن یه چیزی رو روشن کنم، من از این مفاهیمی که فارابی استفاده کرده دفاع نکردم، فقط برای تمییز ماندن تاپیک اونا رو از جایی نقل قول کردم تا شما منظور از این واژه ها رو بفهمید. فارابی این مفاهیم رو از فلسفه افلاطون برداشت کرده و بعد ها ابن سینا با استفاده از این مفاهیم برهان امکان و وجوب رو اقامه کرده.

افلاطون یک فلسفه دان ایده آلیست بوده، ایده آلیست ها ازلی بودن ماده رو رد می کنند. افلاطون معتقد بوده که ماده حقیقت نداره و وجود ماده درک نادرست ذهن است بواسطه حواس. در مقابل "ایده" رو معرفی می کنه و میگه همه اشیا یک حقیقتی دارند که این حقیقت ماهیت ماده رو باعث شده و این حقیقت قائم بر خود است.

روی سوال شما باید به طرف نویسنده این سطور باشه:
    واجب از نوع بالغیر
    خدا واجب الوجوده از نوع بالذات
    Last edited by MostafaMohammadi; 07-09-2011 at 13:34.

5. این کاربر از MostafaMohammadi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

درسته که وجود "علت العلل ناشناخته ای" اثبات میشه ولی شما از کجا نتیجه می گیری این "علت العلل ناشناخته" خدا است، امکان اش خیلی زیاده که این علت العلل ناشناخته یک چیز دیگری باشه. شما که شناختی نسبت بهش نداری، فقط مبنی بر این برهان، نسبت به وجود اش اطمینان پیدا کردی. این برهان قراره خدا رو اثبات کنه نه وجود یه "علت العلل ناشناخته".

---------- Post added at 10:22 PM ---------- Previous post was at 10:17 PM ----------
    نه نه من با صفات علت العلل کاری ندارم فعلآ و روش بحث نمیکنم
    من با اینکه خدا چه رفتاری میکنه کاری ندارم

من فقط میگم علت العلل جرقه زن جهان ه و برهان علیت درست ه و نمیشه همه چیز اتفاقی باشه
    اینکه علت العلل چه کیفیتی داره فعلآ موضوع بحثم نیست

علت العلل رو هر چیزی در نظر بگیر
    فقط به وجودش اعتقاد کامل دارم.

تاريخ عضويت
    Aug 2011

پيش فرض

من فقط میگم علت العلل جرقه زن جهان
    میشه جرقه زن جهان رو توضیح بدید بیشتر ؟ یعنی هستی رو دارای شروع می دونیید؟
    Last edited by legend.seeker; 07-09-2011 at 18:53.

تاريخ عضويت
    Feb 2010
    محل سكونت
    ارهحشیب، ارسبر

پيش فرض

نه نه من با صفات علت العلل کاری ندارم فعلآ و روش بحث نمیکنم
    من با اینکه خدا چه رفتاری میکنه کاری ندارم

من فقط میگم علت العلل جرقه زن جهان ه و برهان علیت درست ه و نمیشه همه چیز اتفاقی باشه
    اینکه علت العلل چه کیفیتی داره فعلآ موضوع بحثم نیست

علت العلل رو هر چیزی در نظر بگیر
    فقط به وجودش اعتقاد کامل دارم.
    من با تاکید بر ناشناخته بودن علت العلل قصد این رو ندارم که به صفات علت العلل بپردازم. می خوام بگم که اصلا ما نمی دونیم علت العلل چیه، چطور شما بی صفتی رو یک صفت می دونید؟
    دستور زبان رو بزارید کنار و کمی فلسفی فکر کنید ناشناختگی یک شی، چه صفتی از اون شی رو در بر داره؟
    شاید علت العلل یک چیز مسخره ای مثل موجودات فضایی باشه، شاید یک بیگ بنگ باشه، شاید الله باشه، شاید ... باشه. اصلا قصد ندارم موضوع رو به چیستی علت العلل منحرف کنم.
    من می گم این برهان قراره "خدا" رو اثبات کنه، نه اینکه با فرض درستی فرضیات یک علت العلل شناخته نشده ای که ممکنه در آینده شناخته بشه و شاید هم در آینده ببینیم اصلا اون علت العلل خود معلول یک علت دیگه ای هست و ما تمام این مدت سرکار بودیم.
    ما نمیگیم خدا علت نداره
    میگیم علت خدا رو نمیدونیم و تا زمانی که علت خدا کشف نشده از دایره علیت کنار میزاریم تا با تسلسل مقابله کنیم تا جهان توجیه پذیر شه

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

درباره صحبتهای legend.seeker و ازلی بودن ماده، صفحات قبل مفصلا بحث کردیم (نتیجه بحث در یه جمله: جهان حادث هست و ماده ازلی نیست)
    درباره صحبتهای مصطفی محمدی درباره فارابی و ابن سینا و .. هم فقط خیلی کوتاه جهت اطلاع بگم برهانهای وجودی ای که ما بهش استناد میکنیم زمین تا زیرزمین با برهانی که خود ابن سینا اقامه کرده متفاوته

تاريخ عضويت
    Aug 2011

پيش فرض

درباره صحبتهای legend.seeker و ازلی بودن ماده، صفحات قبل مفصلا بحث کردیم (نتیجه بحث در یه جمله: جهان حادث هست و ماده ازلی نیست)

کد:
    Last edited by legend.seeker; 08-09-2011 at 06:09.

11. این کاربر از legend.seeker بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

a@s

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Nov 2008

پيش فرض

میشه بگید کتاب 7 چی هست؟ جوری در موردش صحبت می کنید انگار وحی منزله! نویسنده اش کی هست ؟نابغه است؟ از اون طرف خبر اورده؟ ببخشید من هیچ چیز در مورد این کتاب نمی دونم ولی به نظرم این سوالای کلی رو به همین سادگی نمیشه جوابی براشون پیدا کرد منظورم اینه که آدم تا آخر عمرش هم بره دنبالشون به جواب یقینی نمی رسه .

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •