دوست عزيز خيلي از عوامل برروي قدرت باتري تاثيرگذارهآ از جمله ميزان شدت دشاژ كردن باتري، كه هرچقدر شدت دشارژ شدن بيشتر باشه ، عمر باتري كاهش پيدا ميكنه
يكي ديگه از عوامل، دماي كاريه باتريست، دما اگر از يك حدي بالاتر بره يا پايينتر بياد، الكتروليت باتري شروع به تجزيه ميكنه و يا ساختار شبكه ي الكتروليت بهم ميريزه واين هم باعث كاهش ميزان ذخيره سازي انرژي ميشه، حساسيت به دما حتي در چند درجه هم ميتونه اين عاملو بوجود بياره.
از عوامل ديگه ي تاثيرگذار خود گوشيه، عوامل سخت افزاري يك گوشي با گوشي ديگه با وجود همنوع بودن متفاوته كه خود باعث تاخير در شارژ يا شارژ كامل يا ... شود.
يكي از احتمالهايي هم كه وجود داره مواد استفاده شده درون خود باتري هاست، كوچكترين ناخالصي در مواد الكترليت باعث كاهش عمر باتري ميشه. تاجاييكه ميدونم باتريهاي سوني اريكسون ساخت كشور چينه و اين خودش باعث ابهامه كه جنس چيني شانسيه!!!
من تابحال خودم 4 تا گوشي در 8سال داشتم كه همه الجي بودند و باتري هاشون هم ساخت كره بوده و در مورد شارژ كردن هم زياد مراعات باتري را نميكنم (بر اساس چيزهايي كه ميدونم مراعات كي شارژ كردن و ... را نميكنم) ولي هيچكدومشون مشكل باتري برام ايجاد نكردند فقط مراقب هستم كه شدت دشارژ باتري گوشيم بالا نباشه؛ باتري ها به شدت دشارژ بالا خيلي حساسند (البته باتري هاي ليتيومي بيشتر حساسند) حتي تا جاييكه اگر چندين بار (در حدود 5-20) بار گوشيتونو با شدت دشارژ كنيد، عمر باتري به زير 40% كاهش پيدا ميكنه....
درضمن توجه داشته باشيد كه گوشي وقتي تشخيص داد باتري به ميزان ولتاژ خاصي رسيده، ديگه نميذاره باتري شارژ بشه كه دراينصورت ظرفيت باتري به حد نهايي نرسيده اين هم يك دليل ديگه است كه به سخت افزار خود گوشي مربوطه و ميتونه با كوچكترين عيبي كه شايد در كار گوشي هيچ نقصي ايجاد نكنه باعث افت انرژي باتري بشه.
يك نكته ي ديگه هم نوع شارژ كردن گوشيه، باتري بايد با يك جريان ثابت شارژ بشه، هرچقدر ميزان ولتاژ ورودي به باتري كمتر باشه يا بعبارتي نرخ شارژ پايينتر باشه، عمر باتري بيشتره. مثلا اگر با پورت يو اس بي سالم كه جريان آن تلورانس كمي داره باتري شارژ بشه از شارژر معمولي گوشي خيلي بهتر عمل ميكنه، همونطور كه ميدونيد وقتي با كام يك گوشي شارژ ميشه حداقل زمان مورد شارژ دوبرابر زمانيست كه با شارژر خود گوشي شارژ ميشه و اين يعني شارژ كاملتر...البته همونطور كه گفتم بايد مطمئن بود پورت هاي يو اس بي مشكل خاصي نداشته باشند و تلورانس جريان خروجي يو اس بي ها خيلي كم باشه...
البته دلايل ديگه هم هست كه ميتونه تاثيرگذار باشه ولي چيزهايي كه الان به ذهنم رسيد را براتون گفتم..