بو جانلا بو جاهان،بو عالم بیزیکدونیانین رونقی او آدم بیزیکدیریلن زاماندا نفسیمیزلهبیلرسن دیریلدن نفس دم بیزیکقاسم انوار
بو جانلا بو جاهان،بو عالم بیزیکدونیانین رونقی او آدم بیزیکدیریلن زاماندا نفسیمیزلهبیلرسن دیریلدن نفس دم بیزیکقاسم انوار
گلگیل کی،سئومیشم سنی جانانه لرده منجان اوینارام یولوندا بو دیوانه لرده من
ویرانه کؤنلومو غمی عشق ائتدی چون مکان
بس گنج بولموشام دیلی ویرانه لرده من
هر تشنه نین کی،جانی موصففا لبین دئییل
ایچمن حیات آبین اول پیمانه لرده من
چون خانه گاه و مدرسه وو زاهید ست و شیخ
حقدن موراد ایسته رم اول خانه لرده من
بیگانه کیم دورور کیم آنا آشینا دئیم
یا اولام آشینا دیلی بیگانه لرده من
یاخدی حقیقی جانینی شمعی روخوندا چون
یاندیم بو آه و سوز ایله پروانه لرده من
میرزا جهانشاه حقیقی خویی
حقیقی
Last edited by t.s.m.t; 07-12-2008 at 17:43.
ای بیلن حققین صوفاتین سیرری اسماسی نئدیر؟یا بو اسمادن موراد اولان موسمماسی نئدیر؟***چون عیبادت حققه دیر،معبود بیر حقدیر هامانموسلومانین مسجیدی،کبرین کلیساسی نئدیر؟***ظاهیرو باطینده چون موجود حقدن ئوزگه یوخیا بو موجوداتین آرا یئرده غوغیسی نئدیر؟***یازیلارکی صورتی اشخاص هردم موختلیفموتتفیق اولدوغو انواعین هو ویلاسی نئدیر؟***خلیلی
نیچون ای مه ،جننتی کویینده بار اولماز بنانیچون اووَلکی کیمی هیچ اعتیبار اولماز بنا
دردی هیجرینده بنا یار اولمادی صبرو قرار
سن بنا یار اولمایینجا کیمسه یار اولماز بنا
بن قاچان گؤرسم سنی کندومی اصلا بیلمئزم
بختیار اولدوغومیچون ایختیار اولماز بنا
عشقیوین یولوندا منصورم ولی ناپایدار
ای دریغا کیم،بو دولت پاییدار اولماز بنا
گر نیگار ائتسن الی قانیمدان آندان دؤنمئزم
دئمسونلر کیم مگر مهری نیگار اولماز بنا
حامیدی گرچی قبول اولسا دهانین وصفینی
بوندان ئوزگه بو جاهاندا هیچ کار اولماز بنا
حامدی
ای تؤرک،گئتدی جان و دیل و عقل و دین ساناهئچ دینمدین منیمله نئدیر مونجا،دینسانا***کؤنلومده کینی قیلیج و اخمون چون اولور مودامبودور دئدیم شها،خام و کرنلومده کین سانا***زولفینی چین دئدیم،منا دئرسن خطا دیلهدوغروسو دئمک اولماز ایمیش هچ کین سانا***دئدیم کیم،گؤرمدین گئدیرم تیر و خنجریندور،دئدی یئتیررم ایکیسیندن بیرین سانا***درمان یوخ ایسه،دردیله مشهوری شهرسنیئتر هیدایتی،ایکی جاهاندا همین سانا***هدایتی
بانا جان و جهان سنسیز گئرکمزبهشتی جاویدان سنسیز گئرکمز***ایکی عالمده سنسن ایستئدیگیمآنینچون این و آن سنسیز گئرکمز***نئیه باخسام یؤزین گؤرمئک دیلرمنیهان و هم عیان سنسیز گئرکمز***نئدیر وجهوندن ئوزگه ظاهیر،ای مهکانی دئییم روان سنسیز گئرکمز***تنومده جانی شیرین تلخ اولان دمدئرم ذوقی روان سنسیز گئرکمز***ائشیتدیم گولشنی دئر روشنییهبنا دیلدن بیان سنسیز گئرکمز***شیخ ابراهیم گلشنی
گل قیل منی گومراهی عینایت یاربگؤرست منه بیر راهی هیدایت یارب
ورگیل نفسی گرم ایله آهی سحری
کؤنلومجه کیم اول قیلسا سیرایت یارب
کیشوری
Last edited by t.s.m.t; 07-12-2008 at 17:48.
وای کیم، اولماز منا اول لعلی روح افزا نصیبلبلرین شربتیندن بی نصیبم،یا نصیب***سانجیلیر کیرپیکلری کؤنلومه سورسام لعلینیبولمادی وه کیم،منابیر خارسیز خورما نصیب***گولشنی رویونغا،ای حوری،رقیب نیچون گیریرکافیره چون بولماز ایرور جننت المعوی مصیب***آرتیغ اکسوک بولدولار سندن نصیب اهلی وفابولموشام روسوالیغی سندن منه روسوا نصیب***گوشه سی بی فاییده نیچون دورور،ای کیشوریبیش و کم چون هیچ کیمه بولماز نصیب،ایللا نصیبکیشوری
Tutiyi-canə şəkərdir sözlərin,
Söylə, ey bülbül ki, tərdir sözlərin.
Gəl, nisar eylə ki, dürdür sözlərin,
Ləlü yaqutü göhərdir sözlərin.
İMADƏDDİN NƏSİMİ
Ey büti-şirin ki, şəkkərdir ləbin.
Şəhdilə qəndü mükərrədir ləbin,
Abi-Xızrü, cuyi-kövsərdir ləbin,
Ləl ilə yaqutü əhmərdir ləbin.
İMADƏDDİN NƏSİMİ
هم اکنون 3 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 3 مهمان)