Rainbow Six: Vegas نسخه ی X360
محبویت سری بازی های Rainbow Six در چند سال گذشته بسیار بالا بود ولی با انتشار نسخه ی Lockdown بسیاری از طرفداران این بازی مثل خود من ناامید شدند. Ubisoft ناشر و سازنده ی این بازی با دیدن این وضع تصمیم گرفت که نسخه ای به نام Vegas که یک نسخه ی کاملا کلاسیک و در سبک FPS است را بسازد تا این اثر از بین نرود و طرفداران این بازی دل از این اثر نکنند. یوبی سافت برای این نسخه سنگ تمام گذاشته و بسیار کار کرده اند. من خودم این نسخه را با نسخه های اولیه ی بازی سنجیدم و دیدم خیلی تغییرات کرده و زیاد از تغییرات آن راضی نبودم ولی نسبت به نسخه ی قبل خیلی عالی تر شده که نشان می دهد یوبی سافت بسیار بسیار روی این اثر کار کرده است. در بیشتر مراحل دو یار در اختیار دارید ولی در نسخه های قبل ما دیده بودیم که پنچ یار در اختیار داشتید و با خودتان شش نفر می شدید که به نظر من یوبی سافت به خاطر همین این بازی را Rainbow Six نامید ولی اگر اسم بازی می شد Rainbow Three چه باحال می شد!!!! نوع قرار گرفتن دوربین هم در این بازی به دو حالت است!! بازی از دید اول شخص است ولی برای این بازی که بسیار تاکتیکی است سنگر گرفتن الزامی است در حالت سنگر گرفتن بازی از دید سوم شخص می شود و دوربین راحت کنترل می شود. سنگر گرفتن بازی را می شود با شاهکار Gears of war مقایسه کرد اما سیستم سنگر گیری کمی نسبت به بازی Gears of war متفاوت است ولی باز میشه مقایسه کرد ( اما خودم شخصا سنگر گیری توی بازی Gears of war بیشتر دوست دارم ) بعضی از طرفداران می گویند که یوبی سافت بعضی از چیزهایی را در تبلیغاتش گفته عمل نکرده مثل چیز هایی که درباره ی مر حله ها قول داده بود. قابلیت های زیادی در این بازی وجود دارد یکی از این چیز ها این است که می توان کماندوی مورد نظر خود رو ساخت یا با استفاده از دوربین Live Vision چهره ی خودمان را بسازیم و جایگزین چهره ی کماندو های بازی بکنیم. دمو ها جذاب و دیدنی و واقعی اند یک قابلیت دیگر در بازی که از Splinter Cell (سم فیشر) تقلید شده این است که می شود از زیر در داخل اتاق را دید. این قابلیت بسیار مؤثر است و برای ترتیب استراژی مهم است. (حتما باید قبل از هر حمله نقشه بکشید و گرنه
) یکی از قابلیت ها این است که می توانید دستور بدهید اما دیگر وسط حمله نمی توانید دستور بدهید که فلانی رو بکشند !!! بر خلاف نسخه ی قبل.
گرافیک بازی عالی است یعنی باید از این بازی در X360 چنین انتظاری را داشت. باید قید نسخه ی PC این بازی رو بزنید چون باید حداقل کارت گرافیک شما SM3.0 رو پشتیبانی کنه. اگر شما یک سیستم توپ 3 میلیونی داشتید شاید بتواند بازی را یه خورده بهتر از X360 اجرا کنید. (شرط می بندم یک سری از شما گفتید مگر دیوونه ایم که 3 میلیون بدیم کامپیوتر رو ارتقاء بدیم خوب یه X360 می خریم!!!! ) یوبی سافت مثل همه ی بازی هایی که ساخته روی گرافیک خداییش زیاد کار کرده. بافت ها و مدل ها که عالی کار شده ولی سرعت فریم تغییر میکنه مثلا موقعی که 10 نفر دشمن به شما حمله می کنند سرعت فریم خیلی کم میشه و در هنگامی که خود شما و یار هایتان در محیطی خلوت هستید سرعت فریم بالا میره. طراحی شخصیت هم مثل همه ی نسخه ها عالی بوده است. طراحی محیط کمی ضعف دارد که امیدواریم در نسخه ی بعد این ضعف ها از بین برود. نور پردازی هم عالی هست.
دوبله ی بازی ( یا همان صدا گذاری روی شخصیت ها ) عالی است و صدا گذاری روی محیط عالی کار شده است. اگر شک دارید برید بازی رو بخرید بعد با تفنگتون یه تیر به دیوار و یک تیر به ماشین بزنید اگر صداش فرق نداشت اونوقت بیاد منو بکشید!!! افکت های صوتی هم خوبه ولی باز ضعف هایی داره. بعضی مواقع صدا زیاد و کم می شود که نمیدونم مشکلم از سی دی یا X360 ام!!!
گیم پلی بازی خیلی آسان شده. هوش مصنوعی یاران عالی است مثلا در موقعی که شما دستور می دهید به بهترین شکل دستور شما رو اجرا می کنند. هوش مصنوعی دشمنان در مراحل اول خیلی کمه یعنی اصلا هوش ندارند ولی در مراحل آخر آنقدر بالا می رود که حسرت کشتن یک نفر دشمن را می خورید با این همه باز هوش مصنوعی خوب نیست در مواقعی که مثلا شما در راهرو هستید و یک نارنجک می زنید افرادی که در اتاقک آن راهرو هستند انگار نه انگار که نارنجک ترکیده !!! هیچ حرکتی انجام نمی دهند. حالا بعضی از شما فکر می کنید که چه بازی ساده ای هست ولی من در حالت normal به سختی مرحله ی دوم را رد کرده بودم.
جذابیت بازی زیاد هست انگار که هر چه قدر مراحل را پشت سر می گذارید بر خلاف بازی های دیگر از بازی خسته نمی شوید و می خواهید باز هم بازی کنید.
داستان بازی در اوایل خیلی عالی هست و می شود گفت که یوبی سافت روی داستان هم زیاد کار کرده ولی داستان بازی زیاد توپ نیست و در آخر ها داستان خیلی ضعیف می شود. این بازی پایان خوبی ندارد یعنی پایان آن جذاب نیست ( پایان رو نمی گم بی مزه میشه !!! ) شاید به خاطر این که یوبی سافت می خواهد این بازی را ادامه دهد و نسخه ی بعدی را بسازد و داستان بازی را از آخر همین نسخه آغاز کند. این بازی خیلی خوب هست و ارزش حد اقل دو بار تمام کردن رو داره البته تو دو حالت مختلف normal و hard
امتیاز ها:
گرافیک= 18
موسیقی و صدا= 19
گیم پلی (هوش مصنوعی و...)=17
جذابیت به ادامه ی مراحل=18
داستان=17
در کل= 17.8
===================
نوع (مدل): کلاسیک اکشن
سبک: FPS
درجه ی سنی: +17
ناشر: Ubisoft
سازنده: Ubisoft Montreal
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
امیدوارم این بازی را در کنسول X360 اجرا کرده و لذت ببرید. نظرتان را درباره ی این نقد هم بگوئید