نوشته سردبیر روزانه های سینمایی (نگاهش به سریال به نظرم منطقیه)
توزیع نخستین قسمت های مجموعه نمایشی “شوخی کردم” با بازتاب های متفاوتی روبرو بوده است. بخشی از این واکنش ها در شبکه های اجتماعی و برخی در وب سایت رسمی سریال انعکاس یافته است. تب اظهار نظر در این خصوص فعلاً بالا نرفته است و باید منتظر ماند تا شمار بیشتری از مخاطبان کار تازه مدیری را ببیند و آن را زیر ذره بین قرار دهند. در یک نگرش کلی عده ای با بخش های موسیقیایی کار راحت کنار نیامده و اجرای هر چند کوتاه قطعات را که عموماً انتخاب و اجرایی برگرفته از موسیقی غربی است، نپسندیده اند. در ادامه این یادداشت مروری اجمالی بر قسمت اول و دوم مجموعه خواهم داشت.
زنان معمولی
در ویدیوی پخش شده زنان بازیگر سهم و نقش پررنگ و برجسته ای ندارند. پس از تماشای مجموعه تیپ های موجود، اجرا و تیپ سازی متفاوتی از هیچیک از زنان از جمله خانم ها؛ اسکویی، بختیاری، رزاقی، امیر سلیمانی دیده نمی شود.
متن مجموعه
در بین مجموعه قطعات به نمایش درآمده بیش از نحوه اجرا و انتخاب بازیگر، متن آیتم نقش تعیین کننده ای دارد. انتخاب مضمون “دروغ” برای شروع سریال که رندانه با عنوان “خلاقیت” از آن یاد شده است، به عنوان یکی رذیله اخلاقی انتخاب خوبی به نظر می رسد. همانطور که قابل پیش بینی بود، تیم نویسندگان با کاستن از خطوط قرمز کاری، به طرح موضوع در دایره روابط فردی و خانوادگی بسنده نکرده و آن را به قلمرو مسائل اجتماعی و سیاسی امتداد داده اند. کاری که پیش از این در مجموعه خنده بازار، طنز نویسان آن نیز با شدت کمتری مورد توجه قرار دادند و آستانه تحمل مسئولان را محک زدند. اوج طنزهای سیاسی و اجتماعی “شوخی کردم” در آیتم های اخبار و گفتگو با یک مسئول امدادی و دیدار و گفتگوی یک خودرو ساز فرانسوی با همتای ایرانی اش جلوه گر است. البته اگر آیتم شوخی با مجلسیان برای پرهیز از حساسیت های احتمالی حذف نمی شد، ای بسا این نقطه عطف می توانست، بینندگان بیشتری را پای سریال بنشاند.
آیتم های برتر
در دو قسمت اول از حیث متن، انتخاب بازیگر و اجرا قسمت های بالنسبه جذاب تر عبارتند از: اخبار، بازجویی از یک زندانی خلاف کار، مطب روانشناس، دیدار و گفتگو با خودرو ساز و گفتگوی خبری.
بهترین بازیگران: جواد رضویان، مهران غفوریان
پلاتوها
پیش فرض مدیری آن است که بیننده تاب و تحمل شنیدن زیادی را ندارد. به همین خاطر پلاتوها را با سرعت و ریتمی تندتر از حد معمول اجرا می کند. اجرای مدیری در پلاتوها باری به هر جهت و رفع تکلیفی جلوه کرده و حاصل زحمات نویسندگان پلاتوها را کم ارج می کند. در مجموعه “شوخی کردم”اگر پلاتو کارکردی تعریف شده دارد و وجود آن ضروری احساس می شود، می توان به جای شتاب زدگی در اجرا به ایده های جایگزینی فکر کرد.