تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 9 از 11 اولاول ... 567891011 آخرآخر
نمايش نتايج 81 به 90 از 101

نام تاپيک: سفر زمان از دید نظریه های فیزیک

حـــــرفـه ای seymour's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

ببخشید من داخل پستم نوشتم فتون در صورتی که مظورم میون بود.

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    کد:
    کد:
    من در هیچکدام از منابعی که لینک دادی، اشاره ای به اینکه میون ها "سریعتر از نور" حرکت می کنند ندیدم ... صرفاً بحث شده که میون ها به سرعت نور خیلی نزدیک میشن (که این رو میدونیم) و در نتیجه اتساع زمانی براشون پیش میاد (زمان براشون کندتر می گذره)؛ که این هم در واقع تایید نظریه نسبیت، و یکی از نتایج اون هستش!(واژه مناسب برای مفهوم time dilation ، اتساع زمان هستش – انبساط زمان چندان جالب نیست)

اما غیر از نکته بالا که باید در نظر بگیریم، نتیجه و سوالی که مطرح کردی درسته: "چطور میون ها می تونن فواصل طولانی ای رو طی کنن که با عمر بسیار کوتاهشون مطابقت نداره؟".. انیشتین نشون داد که زمان برای ذراتی که نزدیک به سرعت نور حرکت می کنند (=میونها فرضاً) کندتر می گذره.. بنابراین با اینکه عمر یه میون در حد میکروثانیه اس، اما وقتی به سرعت نور نزدیک میشه گذشت زمان براش کند میشه = عمرش چندین برابر طولانی میشه (5-10 برابر میشه --- بحث فاکتور لورنتس هستش که نهایتاً به همون انقباض طول که مطرح کردی وصل میشه) و در نتیجه چنین پدیده ای رخ میده.

2. 2 کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز danielo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

نميشه به اينده رفت چون هنوز اتفاق نيوفتاده.
    نميشه به گذشته رفت.چون از بين رفته.
    ولي به نظرم ميشه گذشته را ديد.مثلا ما 8دقيقه قبل خورشيد را ميبينيم.يعني داريم گذشته خودشيد را ميبينيم.

کاربر فعال انجمن نجوم و اخترشناسی Soheil-Green's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2007
    محل سكونت
    www.GreenOnline.ir

پيش فرض

ميشه به اينده رفت چون هنوز اتفاق نيوفتاده.
    نميشه به گذشته رفت.چون از بين رفته.
    ولي به نظرم ميشه گذشته را ديد.مثلا ما 8دقيقه قبل خورشيد را ميبينيم.يعني داريم گذشته خودشيد را ميبينيم.
    این دیدگاه نیوتونی است که میگه زمان از بین میره و به حال تبدیل میشه
    تو فیزیک جدید زمان یه بعد جداست که میشه توش هم به جلو و هم به عقب حرکت کرد

یه بحث دیگشم جهان های موازیه، شاید تو جهان ما گذشته از بین رفته باشه یا آینده اتفاق نیفتاده باشه، ولی همه ی زمان ها و حالات در جهان های دیگه هست
    یعنی همین الان که حرف میزنیم همزمان فردوسی داره شاهنامه مینویسه،هیتلر داره سخنرانی میکنه،تو ایران داره انقلاب میشه،انسان های اولیه آتش رو کشف میکنن و ....!

5. این کاربر از Soheil-Green بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Jun 2009

پيش فرض

نمیدونم چرا همه سعی دارن قبول کنن که فقط از طریق رسیدن به سرعت نور میشه در زمان سفر کرد ، به نظر من بهترین راه سفر در زمان قیچی کردن فضا وزمانه و ایجاد کرم چاله ای بسوی گذشته یا آیده هست(دقت کنین درست کردن سیاه چاله با قیچی کردن فضا و زمان فرق داره) ، حتی از این راه میشه به نقطه ای دیگه از جهان راه یافت(طبق نظریه مچالگی فضا و زمان)

حـــــرفـه ای *Alucard*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    A Town Called Hypocrisy

پيش فرض

من در هیچکدام از منابعی که لینک دادی، اشاره ای به اینکه میون ها "سریعتر از نور" حرکت می کنند ندیدم ... صرفاً بحث شده که میون ها به سرعت نور خیلی نزدیک میشن (که این رو میدونیم) و در نتیجه اتساع زمانی براشون پیش میاد (زمان براشون کندتر می گذره)؛ که این هم در واقع تایید نظریه نسبیت، و یکی از نتایج اون هستش!(واژه مناسب برای مفهوم time dilation ، اتساع زمان هستش – انبساط زمان چندان جالب نیست)

اما غیر از نکته بالا که باید در نظر بگیریم، نتیجه و سوالی که مطرح کردی درسته: "چطور میون ها می تونن فواصل طولانی ای رو طی کنن که با عمر بسیار کوتاهشون مطابقت نداره؟".. انیشتین نشون داد که زمان برای ذراتی که نزدیک به سرعت نور حرکت می کنند (=میونها فرضاً) کندتر می گذره.. بنابراین با اینکه عمر یه میون در حد میکروثانیه اس، اما وقتی به سرعت نور نزدیک میشه گذشت زمان براش کند میشه = عمرش چندین برابر طولانی میشه (5-10 برابر میشه --- بحث فاکتور لورنتس هستش که نهایتاً به همون انقباض طول که مطرح کردی وصل میشه) و در نتیجه چنین پدیده ای رخ میده.
    منم هر چی گشتم پستی از خودم پیدا نکردم که گفته باشم میونها سریعتر از سرعت نور حرکت مینن

سوال اولم رو هم یکبار دیگه اینجا تکرار میکنم:

اینکه میگن نور حداکثر سرعت مطلق هست یعنی در دنیا چیزی سریعتر از سرعت نور نمیتونه حرکت کنه ولی من جایی خوندم که در آزمایشی میونهایی با وجود عمر کوتاهی که داشتن حتی اگر با سرعت نور حرکت مکردند نمیتونستن فاصله محلی رو که تشکیل شده بودن تا سطح زمین طی کنن ولی با این وجود اونها به سطح زمین میرسیدند (منبع معتبر بود و آزمایش تجربی) بعضیا میگن این به دلیل انقباض مکان ویا انبساط زمان هست آیا این نظریه واقعا پذیرفتی هست ؟؟
    پس با این وجود هر جسمی که با سرعت حرکت کنه در انقباض مکان و انبساط زمان قرار میگیره ( هر چند اندک )؟
    پس با وجود این آزمایش این از حالت تئوریک خارج شده و یک واقعیت هست؟
    --------------------------------------
    من کلا حرفم این بود که انیشتن تو نظریش به انقباض طول (فضا , مکان یا هرچی) و انبساط زمان اشاره کرده این آزمایش هم نشون میده که میونها بر اساس نظریه انیشتن داره براشون انبساط زمان به وجود میاد سوال من تو پست اولم (شاید گنگ مطرح شده) این بود که با این آزمایش نظریه انیشتن ثابت شده هست پس طبق نظریه خود انیشتن (و فرمولی که ارائه داده) هر جسمی که با سرعت حرکت میکنه زمان براش منبسط میشه و هر چقدر هم که سریعتر حرکت کنه زمان براش بیشتر منبسط میشه تا جاییکه به سرعتهایی برسه که این تغییرات به شکل فاحشی حس بشه مثل سرعتهای نزدیک نور پس این نظریه صرفا راجب سرعت نور نیست راجب هر جسم در حال حرکتی صدق میکنه... این مسئله صحت داره یا نه؟ یعنی وقتی من با سرعت 100 کیلومتر حرکت میکنم زمان برام منبسط میشه؟
    Last edited by *Alucard*; 11-01-2010 at 23:52.

تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

من کلا حرفم این بود که انیشتن تو نظریش به انقباض طول (فضا , مکان یا هرچی) و انبساط زمان اشاره کرده این آزمایش هم نشون میده که میونها بر اساس نظریه انیشتن داره براشون انبساط زمان به وجود میاد سوال من تو پست اولم (شاید گنگ مطرح شده) این بود که با این آزمایش نظریه انیشتن ثابت شده هست پس طبق نظریه خود انیشتن (و فرمولی که ارائه داده) هر جسمی که با سرعت حرکت میکنه زمان براش منبسط میشه و هر چقدر هم که سریعتر حرکت کنه زمان براش بیشتر منبسط میشه تا جاییکه به سرعتهایی برسه که این تغییرات به شکل فاحشی حس بشه مثل سرعتهای نزدیک نور پس این نظریه صرفا راجب سرعت نور نیست راجب هر جسم در حال حرکتی صدق میکنه... این مسئله صحت داره یا نه؟ یعنی وقتی من با سرعت 100 کیلومتر حرکت میکنم زمان برام منبسط میشه؟
    بله – اون نظریه صرفاً راجع به سرعت نور نیست و گسترده تره ..

محاسبه میزان اتساع زمان در نسبیت خاص چندان پیچیده نیست و یه فرمول مشخص داره (که با کمی تغییر، فاکتور لورنتس رو بدست میده که در پست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ام هم بهش اشاره کردم) ...

در مورد اتساع زمان در سرعت هایی که در دسترس ماست (مثلاً اشاره کردی به 100 کیلومتر سرعت) : اتساع زمان در این سرعتها هم وجود داره (همونطور که گفتم فرمولش مشخصه—خب کافیه هر عددی رو بعنوان سرعت درش بذاریم)، اما چون اینطور سرعت ها در مقایسه با سرعت نور بسیار بسیار کوچک هستند، اتساع زمان در موردشون اونقدر کوچکه که براحتی میشه ازش صرف نظر کرد ... در عمل، باید سرعت ما کسر قابل توجهی از سرعت نور باشه (فرضاً حداقل یکدهم سرعت نور) تا بشه اتساع زمانی رو مهم و محسوس دونست. (این در حالیه که [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ساخته های دست بشر کسری از این "کسر سرعت نور" هم نیست!)
    منم هر چی گشتم پستی از خودم پیدا نکردم که گفته باشم میونها سریعتر از سرعت نور حرکت مینن
    صرفاً برداشتی بود که من از اون جمله ی "... یعنی در دنیا چیزی سریعتر از سرعت نور نمیتونه حرکت کنه ولی من جایی خوندم که ... حتی اگر با سرعت نور حرکت مکردند نمیتونستن فاصله محلی رو که تشکیل شده بودن تا سطح زمین طی کنن ولی با این وجود اونها به سطح زمین میرسیدند" داشتم .. خیلی ممنون که دقیق تر توضیح دادید و شفافسازی کردی ..

9. 3 کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای *Alucard*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    A Town Called Hypocrisy

پيش فرض

بله – اون نظریه صرفاً راجع به سرعت نور نیست و گسترده تره ..

محاسبه میزان اتساع زمان در نسبیت خاص چندان پیچیده نیست و یه فرمول مشخص داره (که با کمی تغییر، فاکتور لورنتس رو بدست میده که در پست [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ام هم بهش اشاره کردم) ...

در مورد اتساع زمان در سرعت هایی که در دسترس ماست (مثلاً اشاره کردی به 100 کیلومتر سرعت) : اتساع زمان در این سرعتها هم وجود داره (همونطور که گفتم فرمولش مشخصه—خب کافیه هر عددی رو بعنوان سرعت درش بذاریم)، اما چون اینطور سرعت ها در مقایسه با سرعت نور بسیار بسیار کوچک هستند، اتساع زمان در موردشون اونقدر کوچکه که براحتی میشه ازش صرف نظر کرد ... در عمل، باید سرعت ما کسر قابل توجهی از سرعت نور باشه (فرضاً حداقل یکدهم سرعت نور) تا بشه اتساع زمانی رو مهم و محسوس دونست. (این در حالیه که [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ساخته های دست بشر کسری از این "کسر سرعت نور" هم نیست!)

صرفاً برداشتی بود که من از اون جمله ی "... یعنی در دنیا چیزی سریعتر از سرعت نور نمیتونه حرکت کنه ولی من جایی خوندم که ... حتی اگر با سرعت نور حرکت مکردند نمیتونستن فاصله محلی رو که تشکیل شده بودن تا سطح زمین طی کنن ولی با این وجود اونها به سطح زمین میرسیدند" داشتم .. خیلی ممنون که دقیق تر توضیح دادید و شفافسازی کردی ..
    اونوقت جرم نسبیتی چی (نظریه ای که میگه جرم جسم در حالت سکون با جرم جسم در حالت حرکت متفاوت هست)؟
    اگر جرم نسبیتی رو در نظر بگیریم اونوقت میشه به کلی این مسئله رو منتفی دونست؟

تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

اونوقت جرم نسبیتی چی (نظریه ای که میگه جرم جسم در حالت سکون با جرم جسم در حالت حرکت متفاوت هست)؟
    اگر جرم نسبیتی رو در نظر بگیریم اونوقت میشه به کلی این مسئله رو منتفی دونست؟
    کدوم مساله رو منتفی بدونیم؟.. اتساع زمان؟ ... تناقضی بین این مفاهیم نیست و هر دو از نتایج نظریه نسبیت هستند و در واقع یه جور همزیستی با هم دارند. (همچنین مفهوم انقباض طول.. که البته اسم رسمی ترش انقباض لورنتزه)

توجه کنیم که تعبیر نتایج ریاضی نظریاتی مثل نسبیت در قالب مفاهیم روزمره و قابل لمس، ساده نیست:

همین اصطلاح "جرم نسبیتی" یک محل ِ اختلاف نظر بین دانشمندانه (اختلاف در نامگذاری و تعریف؛ نه در مفهوم) و اینکه شاید این اصطلاح "جرم نسبیتی" باعث ایجاد برداشت نادرست بشه... جرم نسبیتی ظاهرا داره میگه "با افزایش سرعت، جرم زیاد میشه" -- انگار که ساختار درونی اش داره تغییر می کنه.. در حالیکه این افزایش در ساختار/بافت فضا-زمان منعکس میشه و نه در ساختار داخلی ماده.

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

Seymour جان.
    از مجموع حرفات استنباط من اینه که به نظر تو سفر در زمان غیر ممکنه (حداقل فعلا).
    در مورد جهان های موازی چی فکر میکنی؟
    (همچنین بقه دوستان)*
    ..............................

تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

Seymour جان.
    از مجموع حرفات استنباط من اینه که به نظر تو سفر در زمان غیر ممکنه (حداقل فعلا).
    در مورد جهان های موازی چی فکر میکنی؟
    (همچنین بقه دوستان)*
    ..............................
    همونطور که گفتی، "حداقل فعلا" (و در آینده نزدیک) امکان سفر در زمان صرفاً تئوریکه، و عملی بودنش نه تایید شده و نه رد شده... تقریباً تمام روش هایی که مطرح شده و حداقل بصورت نظری درست/ممکن به نظر میاد، احتمالاً نیاز به مقادیر یا شکل هایی از انرژی داره که تامین اونها فعلاً میسر نیست. در پست های قبلی این تاپیک و یه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دیگه، در مورد جزئیات و مشکلات بر سر راه هریک از این روش ها توضیحات بیشتری داده ام – اگه دوست داشتی چک کن.

//

در مورد جهان های موازی: قبلاً در این [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] گفته بودم که چنین ایده ای اساساً منتفی نیست.. اما ضمناً گفته بودم با قوی ترین تئوری در این زمینه (قاعده [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ) به نوعی تناقض داره .. بهرحال در موردش اختلاف نظر وجود داره و حتی هر از گاهی هم در این مورد بین فیزیکدانها رای گیری میشه که "نظرتون در این مورد چیه؟" (بعدش دعوا میشه که آراء مخدوشه!! -- شوخی)... خلاصه اینکه انتقادات جدی بهش وارده (بخصوص در مورد اینکه به اندازه کافی مستدل نیست، و بعضی از مفاهیمی که این تئوری برپایه شون بنا شده خودشون هنوز اثبات/قطعی نشده ان) .. اما خب، بازم طرفداران خودش رو داره...

14. این کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •