سلام دوست عزیز
1- خواب یک نیاز اساسی و فیزیولوژیک انسان است . نیاز به خواب از آنجا منشا میگیرد که سلولهای عصبی برای تجدید واسطه های شیمیائی خود به استراحت محتاجند تا این مولکولها اختصاصی دوباره سازی شوند. بنابراین اغلب بدنبال کارهای فکری زیاد بخصوص مطالعه سخت به خواب کافی نیاز پیدا میشود .
هر دوره کامل خواب دارای 5 مرحله است که در پنجمین مرحله است که خواب میبینیم این مرحله خواب دیدن با حرکات سریع چشم مشخص میشود . اگر به فردی که درحال طی این مرحله است نگاه کنید میبینید که چشمهایش در زیر پلک به سرعت حرکت میکند . این مرحله به R E M معروف است . و مراحل قبل از آن به non R E M معروف میباشد.
در هردوره خواب مراحل خواب سبک و مرحله خواب عمیق داریم . گذراندن مرحله خواب عمیق برای مفید واقع شدن خواب بسیار مهم است . کسانی که بنا به دلایلی قادر به گذراندن این دوره نیستند از خواب راضی نخواهند بود.
یک سیکل خواب معمولا 90 دقیقه طول میکشد و با مرحله R E M به پایان میرسد . بنابر این زود بیدار شدن میتواند باعث خستگی از خواب شود . یعنی خوابیده اید ولی آن رضایت را ندارید و به اصطلاح پس از خواب Fresh نشده اید .
چاره چیست ؟ بهتر است تا کاملاً خسته و محتاج نشده اید به بستر نروید ! اگرچه زمان بستر رفتن یک عادت و براساس برنامه های روزانه است ولی اگر آنرا موکول به زمان احتیاج کنید بهتر است . دوم اینکه مگر در صورت ضرورت سعی کنید بطور طبیعی بیدار شوید .یعنی سعی نکنید بزور بیدار شوید . چرا که ممکن است تعداد مراحل خواب عمیقتان کافی نبوده باشد و واسطه های شیمیائی مورد نظر ( نرو ترانسمیتر ها ) به مقدار کافی ساخته نشده باشند .
نکته جالب اینکه افرادی که بدنبال خستگی به خواب میروند ، زودتر به مرحله خواب عمیق میرسند !
برای بیدار کردن افراد هم سعی کنید ابتدا با صدا کردن وی با نامش اورا بیدار کنید . اگر بیدار نشد اورا به آرامی تکان دهید . اگر خود را بخواب نزده باشد بسادگی بیدار میشود .
اشاره : کسانی که بر اساس خستگی و نه عادت روزمره به خواب میروند خیلی زودتر به مرحله خواب عمیق میرسند.
نکته دیگری که مایلم به شما دوست جوانم یادآوری کنم اینست که چون درحال تحصیل هستید به استراحت مغزی بیشتری نیاز دارید . لذا از تفریحات سالم . مانند گردش در طبیعت ، نرمشهای سبک و بخصوص شنا و در صورت امکان کوهنوردی بهره ببرید . همچنین سعی کنید با تمرینات آرام سازی یا Relaxation به آرامش روحی و عصبی بیشتری برسید . مطالعات جانبی هم کمک زیادی به افزایض هوش و درک شما از دنیا خواهند کرد .
همه چیز فقط درس مدرسه ای نیست . اگرچه کار شما فعلاً آموختن در مدرسه است .
------------------------------------------
از کمکی که برای پاسخ دهی به دیگر دوستان میکنید بسیار سپاسگذارم . با توجه به پشتکار و علاقه ای که دارید اگر جداً به پزشکی علاقه دارید حتما موفق خواهید شد . من آینده زیبائی را برایتان پیش بینی میکنم .
بنابر این خواهشمندم در راهنمائی دیگر دوستان به این همکاریتان با من ادامه دهید .
چرا که فرصت های من بسیار محدود است و بعضی روزها مثل دیروز بخاطر بیماری خودم قادر به پاسخگوئی به عزیزان نبودم.
در ضمن به این سایت سر بزنید . حاوی مطالب بسیار جالب و علمی است و همه عزیزان میتوانند پاسخهای بسیاری از مسائل شان را درآن بیابند .
مردمان ( پورتال جوانان )
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
------------------------------------
در مورد جوش جوانی و سووال خصوصی تان اجازه دهید فردا صحبت کنم .
موفق باشید.