باید رطوبت منطقه و نوع خاک و نوع ابیاری برسی بشه.
باید رطوبت منطقه و نوع خاک و نوع ابیاری برسی بشه.
آب رو با شلنگ توی محدوده ی گوده ی درخت خودم می دم بهشون. نزدیک به 5 لیتر برای هر درخت
رطوبت منطقه و نوع خاک رو چون اطراف شیراز هست (شمال شیراز) و در دامنه ی کوه شاید بتونید حدودی حدس بزنید (فعلا امکان آزمایش آب و خاک رو ندارم بدبختانه)
نهال تازه کاشته شده ریشه های کم وعموما در سطح خاک هستند و در عمق که رطوبت خاک بیشتره هنوز نفود نکردن.من بهتون پیشنهاد میدم مقدار اب وفاصله بین ابیاری رو بیشتر کنید تا با این کار رطوبت در عمق خاک نفوذ کنه و ریشه هم به همین صورت به سمت عمق بیشتر حرکت میکنه و در تابستان درخت مقاوم تری خواهید داشت من نمیتونم بگم چقدر اب و فاصله ابیاری باشه باید به صورت تجربی مثلا با 7 روز یکبار شروع کنید و اطراف درخت رو به غیر از خود طوقه قرقاب کنید ودر این مدت چندبار در صبح یا بعدظهر درختا رو برسی کنید اگه تشنه شدند خودشون فریاد میزننو یه توصیه دیگه هم که حتما این کار رو بکنید.تمام درختا رو اب بدید و بعد دو روز به شعاع نیم متر از خاک سطحی رو با بیل بشکنید و تا دو سه هفته اب ندید ودلیلش هم جلوگیری از برگشت روطوبت لایه زیر به سطح خاک و تشویق ریشه به نفوذ در عمق.موفق باشید
سلام
درخت توت هست فکر کنم. خودش رووییده و چند متر هم قد داشت ولی من جاشو یه چند متر با ریشه اونورتر بردم و پژمرده شد! حالا این سال که برگاش پژمرده شد سال بعد به نظرتون ایشالله درست میشه؟
از این درخته چند تا کنار هم بود بقیه رو دادم به یکی دیگه مال اونا برگشون در اومده ولی اینی که من جاشو عوض کردم چرا اینطوری شد؟! از خاکش هست به نظرتون یا چیز دیگه؟!
در ضمن یه چند تا درخت هم از یه جا دیگه که برگاش در اومده بود قبلا آوردم کاشتم اینام پژمرده شده. اینا که ریشه نداشت. حالا اینام به نظرتون سال بعد درست میشن؟
بعدشم یه درخت انجیر دو فصله هست بالاش داشت رشد میکرد و به طور اشتباهی داشتم یه درخت دیگه رو با تبر میزدم خورد بالای این درخت کوچیک انجیر بعد اونجاش که داشت رشد میکرد کنده شد. حالا این سال اون بالاش اصلا چیزی در نیومده و از پایینتر از بقلش شاخه در اومده. راهی هست بشه از بالاش و همون جای قبلیش شاخه در آورد؟ اینجوری حال نمیده واقعا !من بیشتر دوس دارم درختا صاف باشن!
با سپاس
سلام
ممکن هست ریشه ها آسیب دیده باشن یا قسمتی که درخت رو منتقل کردین بستر آهکی داره امکان جذب آب و مواد غذایی رو نداره میزان آبیاری هم باید منظم و مناسب باشه ولی چون اشاره
کردین به پژمرده شدن چند تا درخت دیگه که تو این محل کاشتین احتمالا مشکل خاک هست ..منظورتون از ریشه نداشت چیه ؟
این درخت های جدید هم کنار درخت توتی که الان پژمرده شده کاشتین ؟
اگر اینطور هست مطمئن باشین زیر خاک بستر آهکی یا گچی وجود نداشته باشه و ریشه ها قدرت نفوذ داشته باشن..اگر مشکل به خاطر آسیب دیدن ریشه ها بر اثر جا به جایی و ایجاد تنش آبی
برای درخت بوده مشکل بعد از ترمیم ریشه ها حل میشه، کاشتن نباید عمیق باشه و آبیاری هم بیش از حد یا کمتر از حد نباید باشه ..
درباره انجیر اون قسمتی که زدین نابودش کردینمریستم انتهای و مرکز رشد طولی ساقه درخت بوده، این قسمت مقدار زیادی هورمون اکسین (رشد) تولید می کنـه، می تـونید بـرای اینکـه
این قسمت رو وادار به رشد کنید از هورمون های اکسین که در بازار به فروش می رسه استفاده کنید.
منظورم از نداشتن ریشه یه چند تا شاخه رو از یه چندتا درخت که در حال رشد بود بریدم آوردم کاشتم همین!یکم رشد کردن و برگاش پژمرده شد. فکر کنم به خاطر نداشتن ریشه باید باشه دیگه. از یکی که پرسیدم میگفت اینی که از درخت بریدی آوردی توش قبلا آب و هواش بوده و یکم رشد کرده الانم پژمرده شده!
آبیاری باید چطوری باشه؟ من که فک کنم هر از چند هفته ای آب میدم! حوصله میخواد دیگه یا یادم میره!
اینا که پژمرده شدن رو چند متر اونورتر کاشتم دلیلشم همونی که گفتمه فک کنم. ولی عجیبه من دو تا درخت گل یکیش به اسم "شب بو" و دیگری هم یه گل دیگه فکر کنم محمدی یا گل دیگه هست که اینا هم ریشه نداشتن و دارن رشد میکنن! این کلا چندین متر از اون درختها دوره خاک اونجا هم با خاک اونجا فکر کنم فرق میکنه.![]()
کاشتن باید چند سانت باشه؟
هورمون های اکسین هزینش چنده؟ و باید برم بگم هورمون اکسین بدین؟ و تو چه مغازه ای میتونم پیدا کنم؟ مغازه درخت که فکر کنم نداریم !![]()
حالا به غیر اینا اونایی که پژمرده شدن به نظرتون سال بعد درست میشن؟![]()
قلمه ای که تو خاک می کارین باید حداقل 6-7 تا جوانه داشته باشه (قلمه با طول 30 تا 40 سانتی متر)و موقع کاشت هم همه برگ ها به جز 2-3 برگ انتهایی نگه داشته بشه تا انرژی و توان
کافی برای ریشه دهی رو داشته باشه ..
توت از نظر آبیاری پر نیاز هست و نهال جوان نیاز بیشتری به آب داره در هفته باید 1 تا 2 بار آبیاری بشن ولی به تدریج که درخت مسن تر شد میزان آبیاری کمتر میشه در درختان مسن حداقل
هر 10 تا 15 روز یک بار باید آبیاری شن... ممکن هست خاک برای ریشه دهی درختچه هایی که گفتین مساعد بوده و پژمرده نشدن و به رشدشون ادامه دادن یا قلمه ای که ازشون گرفتـه
شده مناسب بوده و سریع ریشه دادن ..گودالی که برای کاشت نهال در نظر گرفته میشه باید 2 تا 3 برابر حجم ریشه باشه که قلمه شما ریشه نداده باید در سطح باشه که آب رو جذب کنه در
عین حال در بستری که کاشته شده محکم قرار بگیره ..
اکسینهای مصنوعی اسید -نفتالین- استیک، اسید ایندول -۳- بوتیریک، اسید ۲-۴-در کلرو فنواکسی استیک، اسید نفتاکسی استیک و اسید تریو یدوبنزوئیک هستن البته برای خرید بگین
هورمون رشد یا اکسین برای خرید به فروشگاه گل و گیاه و گل فروشی برین یا فروشگاههایی که لوازم باغبانی می فروشن یا گل خونه ها .اگر ریـشه تشـکیل بشه و آبیـاری منـظم باشه +
خـاک مناسـب رشدش باشه سال بعد درست می شه..
درباره هزینه اطلاعی ندارم
جابه جایی هر درخت باید با حوصله انجام بشه و درخت هایی که تو بستر اصلی رشد میکنند بعد یکی دوسال دیگه به سختی جابه جا میشند چون معمولا چندبرابر خود درخت ریشه تو خاک رشد کرده و برا جابه جایی باید درخت درست حسابی هرس بشه و حداکثر ریشه همراه تارهای کشنده یا همون ریشه های مثل مو از خاک خارج بشند و تا عمق قبلی کاشته بشه وحتما باید در فصل زمستان یا اواخر پائیز این کار رو انجام بدید.الان هم به احتمال 99% درخت خشکیده.برا برسی چنتا خراش کوچیک رو پوست درخت بنداز اگه سبز باشه متوجه میشی.انجیرت رو یه عکس ازش بزار تا بگم چیکارش کنی.اندازه فقط یک بیل خاک رو زیر و رو کن وعکسش رو هم بزار.
Last edited by ali shah; 21-05-2013 at 20:07.
اگه سبز باشه یعنی خشکیده؟! رنگ دیگه باشه چی؟
منظورت رو اونجا نفهمیدم که گفتی: "اندازه فقط یک بیل خاک رو زیر و رو کن وعکسش رو هم بزار." یعنی کجا رو زیر رو کنم؟ درخت انجیر رو؟ چرا ؟ این که در حال رشده!یا من اشتب میگم؟ یکم دقیق تر بگو.
عکس هم از درخت انجیر بگیرم تا ببینی چطوری میتونم بالاشو رشد بدم؟
اوکی.
کاش سریعتر میومدی قبل شب شدن یه عکس آپ میکردم.![]()
یکم سرچ کنید گیر میادهورمون اکسین گیر نمیاد اگه هم باشه قیمتش برابر با محصولی هست که درخت در طول عمرش خواهد داد![]()
کلی شرکت وارد کننده هورمون های گیاهی سراسر ایران هست عجیبه شما این حرف رو می زنید...
هورمون اکسین به صورت پودری راحت میشه حتی از طریق نت هم پیدا کرد ولی ممکن هست برای کسی که فقط یه درخت داره
صرفه اقتصادی نداشته باشه ولی اینطورم نیست قیمتش برابر محصول یه درخت در طول عمرش باشه![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)