انتظار تغییر و معجزه ای نداشت و تغییر و معجزه ای هم ندید .
هفته ای یه بار آدمو نمی کشه
انتظار تغییر و معجزه ای نداشت و تغییر و معجزه ای هم ندید .
آدمای زشت عینهو میمون زندگیشون مال خودشونه ، زندگی هم که مال خود آدم باشه و هیچ کی به آدم محل سگ نذاره ، اون وقته که معجزه می شه .
پسر بچه ها هیچ وقت یاد نگرفتن جنگو تحقیر کنن و ازش بیزار باشن ، یا به عکس سربازا تو کتابای تاریخ بخندن . اگه به پسر بچه های آلمانی یاد داده بودن که خشونتو تحقیر و مسخره کنن ، اون وقت هیتلر الان مجبور بود واسه این که خودی نشون بده بره یک غلط دیگه بکنه .
گفتن چیزی به کسی که خودش آن را می داند چه فایده ای دارد ؟
هرگز راهی وجود نداشته که مردها در مقابل اندازه و شکل و نغمه ی کشنده زیبایی آدمی که ناگهان با او رو به رو شده اند بتوانند خودشان را جمع و جور کنند ، حتی اگر برگردند سر خط و بخواهند از اول شروع کنند .
« چیزی به عنوان هنر مطلق وجود ندارد، فقط هنرمندان وجود دارند»
تاریخ هنر
ارنست گامبریج
هنرمند به چیزی رسیده است که نه می توان بر آن افزود و نه از آن کاست ، چیزی که درست است ؛ یعنی نمونه ای از کمال در جهانی عاری از کمال.
تاریخ هنر
ارنست گامبریج
سلام
قبل از هر حرفی ببخشید که مطلبم زیاده..اخه اینقدر این سطور یا بهتره بگم بندها قشنگه که دلم نیومد چیزی را حذف کنم
------------------------------
حاجی آقا
صادق هدایت
حاجی ابوتراب خطاب به حجۀ الشریعه:
"...تا موقعیکه مردم سر به گریبان وحشت آن دنیا و شکیات و سهویات نباشند در این دنیا مطیع و منقاد نخواهند ماند.آنوقت ماها نمی توانیم به زندگی خودمان برسیم.تا ترس و زجر و عقوبت دنیوی و اخروی در میان نباشه گمان می کنید می آیند و برای منو سرکار کار کنند؟...واضح تر بگویم:اگر ما مردم را از عقوبت آن دنیا نترسانیم و در این دنیا از سرنیزه و مشت و تو سری نترسانیم فردا کلاه ما پس معرکه است...اگه عمله روزی ده ساعت جان میکنه و کار میکنه و به نان شب محتاجه و من انبار قالیم تا طاق چیده شده باید معتقد باشه که تقدیراین بوده."
"دنیا داره عوض می شه،اینهمه جنگ و کشتار در اروپا درگرفته بیخود نیست.برای اینکه مردم چشم و گوششان واز شده،حق خودشان را می خواهند.در اینصورت ما باید مانع پیشرفت مردم اینجا بشیم،تا دنبا بکام ما بگرده وگرنه سپور سر گذر خواهیم شد...وظیفه ماست که مردم را احمق نگه داریم تا سربه گریبان خودشان باشند و تو سر هم بزنند."
"اشتباه نکنید.ما نمی خواهیم شما بروید و نماز و روزه مردم را درست کنید.برعکس ما می خواهیم که به اسم مذهب ،آداب و رسوم قدیم را رواج بدهید.ما به اشخاص متعصب سینه زن و شاخ حسینی و خوش باور احتیاج داریم نه دیندار مسلمان.باید کاری کرد که برزگر و دهقان خودش را محتاج من و شما بدانه و شکر گذار باشه."
"اما فراموش نکنید ظاهرا باید برای مردم اظهار همدردی و دلسوزی کرد،چون امروز مد شده.اما در باطن باید پدرشان را درآورد...هیچ می دانید ما بیشتر به گدا احتیاج داریم تا گدا به ما؟چون ما باید تصدق بدهیم،اعانه جمع کنیم،غصه خوری بکنیم تا نمایش داده باشیم و بعلاوه وجدان خودمان را راحت بکنیم."
"پس وظیفه من و شما رواج قمه زن،سینه زن،بافورخونه،جن گیری،روضه خونی،افتتاح تکیه و حسینیه،تشویق آخوند و چاقوکش و نطق و موعظه بر ضد کشف حجابه.باید همیشه این ملت را به قهقرا برگردانید و متوجه عادات و رسوم دو سه هزار سال پیش کرد."
این نوشته نقدی ست از شاملو در کتاب گفتگو ی محمد محمد علی با احمد شاملو ،محمود دولت آبادی ، اخوان ثالت که من هر بار خوندمش لبم به خنده باز شد.
به روایت خود شاملو:« در خانه استاد محمد علی مددی_هنرمند نقاش و پیکر ساز_ شاعر جوانی دفتری از شعر هایش را برای قضاوت به من سپرد . بر آخرین شعر این این دفتر یادداشتی نوشته ام که حامل مجموعه توصیه های من است »
بعد از اینکه شاملو به شاعر جوان اطمینان میده که« همین قدر که شما نیاز به نوشتن را در خود تون را حس کردید، شاعر ید » و خلاصه مرا قبتهای لازم از اعتماد به نفس جوانک را به عمل آورد. این نقدی ست که بر شعر نوشته :
کنار پچ پچ های1 لوس2 چشمه صاف
دهان سرخم را
با تیغ های آهختهء3 خار بوته ها
پاک کردم4
و چون به دنبالهء خویش5 نظر افکندم
چیزی نیافتم.
شماره ها را من زده ام به قصد ارجاع به حواشی زیر:
1- پچ پچ قابل جمع بستن نیست
2- کلمهء لوس ناهمگن است و با دیگر کلمات هم خون و هم خانوداه نیست.
3- آ هخته تلفظ نامانوسی است از آهیخته ، که کاربردش در اینجا هیچ علت منطقی ندارد.
4-نه اثری میگذارد ، نه هیجانی بر می انگیزد، نه شگفتی می آفریند. فقط ممکن است گویندهء خود را به بیماری « خود آ زاری» متهم کند که ، به عقیده من اتهام غیر قابل دفاعی است.
5- با همه ء تلاشی که به کار رفت « دنباله شاعر» شناسائی نشد!
Last edited by arte; 04-02-2009 at 03:19.
آن عبارت را که بالای سردر اتاق غذاخوریمان تذهیب شده بود به یاد داری؟ عبارت این بود: « خدا رزاق است » . ما آن را پاک کردیم و رویش خرگوش کشیدیم.
دشمن عزیز/ جین وبستر
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)