...................
...................
Last edited by MJ1970; 06-09-2016 at 10:31.
......................
Last edited by MJ1970; 06-09-2016 at 10:31.
در مورد فشنگی دمای بحرانی به اون صورت مطلبی بچشمم نخورد اما یک فشنگی برای مدل 69 با مشخصات زیر معرفی کرده که یک طرف فشنگی 105 درجه و سمت دیگه اش 120 درجه حک شده
Temperature Sending Unit With Warning
Temperature Switch 120°C(Common Ground) Switch point 105° 1/2-14NPTF
Warning Contact Point 221°F
Last edited by kcnc; 06-01-2016 at 13:57.
جناب AhmadReza
تصویر متعلق به شورلت کامارو مدل 2016 هست. البته تیپهای مختلفی از کامارو وجود داره ( مثل SS و LT و RS ) که با موتور و گیربکسهای متفاوت، امکانات جانبی و بعضی آپشنهای مختلف دیگه ارائه میشه، اما بطور کلی شکل ظاهری همه تقریبا همین هست.
تصویر داشبرد که به نظر من بسیار زیبا، ساده و کارآمد طراحی شده. سرعت سنج تا 200 مایل در ساعت { 320 کیلومتر در ساعت } ( قابل تنظیم بر حسب کیلومتر ) و درجات مختلف حرارت آب و روغن و مقدار بنزین و آمپر دینام که سریعا قابل خواندن هست.
جناب as5778
من فکر میکنم مشکل از برق منفی باشه که به رله مربوطه میرسه. احتملا برق منفی خوبی به این رله نمیرسه( بواسطه کشیده شدن سیم یا کثیف شدن کنتاکتها و زنگ زدگی و..) چون وقتی همه یکباره دچار مشکل شدن، پس احتمال زیاد از مبدا ایرادی بوجود آمده.
جناب camaro lt پیگیر گاز کولر بودم خوشبختانه اکثر یخچال های موجود در کشور از گاز R12استفاده شده و بیشتر تعمیرکارهای یخچال این گاز را دارند پس از لحاظ گاز مشکلی نیست مشکل اصلی روغن کمپرسور 525 که مخصوص کمپرسورهای ماشینهامون هستش این روغن در سایت آمازون موجوده بقیمت 14.17$
فعلا تا برداشته شدن تحریمها امکان خرید نیست مگر از طریق واسته ، به همین خاطر بفکر معادل این روغن وجایگزینش هستم که در انجمن زیر به نکاتی اشاره کردند درخواستم از شما اینه هر موقع که وقت داشتین لطف کنید سری به این انجمن بزنید شاید روغن جایگزین را پیدا کردید ، لینک:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
این امکان هم هست روغنی که در کمپرسور یخچال هایی که از گاز R12استفاده شده بشه در کمپرسور کولر ریخت البته در مورد این موضوع تحقیق میکنم امیدوارم با کمک شما اساتید بزرگوار تا آمدن فصل گرما کولرهای ماشینهامون را راهندازی کنیم.با سپاس فراوان
جناب Kcnc
در مورد گاز و روغن R12 قبلا جستجوی زیادی کرده بودم و الان هم دوباره گشتم و مشکلی از نظر استفاده از روغن روان کننده معدنی که همراه گاز R12 در کولر و یخچال خانگی استفاده میشه، برای کولر خودرو ندیدم چون پایه هر دو یکی هست.
از این نوع روغن هنوز در بازار پیدا میشه و شاید اگر توی نت یا پیش تعمیرکارها جستجو کنید پیدا کنید، منتها مشکل اصلی ما نبود گاز " با کیفیت " R12 هست.
کیفیت گاز در خنک کنندگی کولر تاثیر بسیار زیادی داره و قبلا تجارب زیادی در این مورد داشتم و متاسفانه بیشتر گازهای مورد استفاده در ایران، هم R12 و هم 134A اکثرا ساخت چین هستن که ناخالصی زیادی دارن.
گاز با کیفیت خوب هم پیدا میشه اما باید خیلی بگردید و البته هزینه زیادتری هم داره که از نظر من بصرفه است.
در رابطه با سنسور اخطار حرارت ( فشنگی چراغی) قبلا یکبار بطور اشتباه از این فشنگی روی کامارو استفاده کردم ( فروشنده بجای نوع آمپری ، چراغی فروخته بود) و بعد نصب متوجه شدم که نشان دهنده حرارت آب موتور که بطور استاندارد در داشبرد کامارو وجود داره بطرز بی سابقه ای سریع بالا میره انگار که هیچ آبی در موتور وجود نداره!
نمونه سمت راست مربوط به آمپری یا همان درجه ای و نمونه سمت چپ چراغی است که قبلا روی موتور کامارو بعد از تعمیر کامل بستم.
در چند سایت و فروم خارجی مربوط به خودروهای آمریکایی کلاسیک جستجو کردم و اکثرا صحبت در مورد دمای کاری بین 87 تا 98 درجه سانتیگراد بود که طبیعی محسوب می شد.
بعضیها 90.5 تا 97.77 و بعضی دیگه 87.77 تا 98.88 درجه را فرم عادی حرارت ماشین خودشون میدانستن ( که بستگی به نوع خودرو و رادیاتور و پروانه و فن برقی اضافه و دمای هوای محیط و شیوه رانندگی و موارد بسیار دیگه داره) دماهای ذکر شده از فارنهایت به سانتیگراد تغییر داده شده و بخاطر همین بصورت اعشاری نوشته شده.
البته صحبتها اکثرا در مورد موتورهای 8 سیلندر بود و ظاهرا به دلیل کم بودن قدرت و شتاب 6 خطی، این مدل موتور طرفدار چندانی در آمریکا نداره، اما بازهم با توجه به استفاده از ترموستات با درجه بالا 90.5 درجه ، میشه مطمئن شد که حد و حدود دمای کار معمولی این موتورها در همین رِنج و محدوده است.
این دماها با توجه به دمای بیرون و محیط محسوب میشه که البته تصور میکنم تابستانهای معمولی و معتدل نقاط گوناگون نسبت به تابستان بشدت داغ و سوزان منطقه جنوب ایران، تاثیر متفاوتی روی این قضیه میگذاره که در پستهای گذشته تابستانی و مربوط به راه اندازی کولر و فن های اضافه و حرارت موتور و... توضیح دادم.
در هر صورت استفاده از فن برقی مناسب برای کمک به خنک کردن رادیاتور ( علاوه بر پروانه استاندارد) تاثیر زیادی داره و در ادامه استفاده از رادیاتور بزرگتر و دارای سطح مقطعی بیشتر برای تماس با هوا.
ماشینم دو گانه است اوایل که خریده بودم با چهار تا کپسول پرش کردم زدم به جاده تا ببینم با این مقدار گاز چند کیلومتر راه میره ،جاده ای که انتخاب کرده بودم پر از گردنه با شیب زیاد و تند بود بعد از 200 کیلومتر رانندگی اونم در تابستان اون چراغ دمای بحرانی روشن شد چون تجربه بدی از پژو 405 داشتم گفتم یه تعمیر اساسی افتادیم زنگ زدم به صاحب قبلی ماشین که از آشنا هاست قضیه را توضیح دادم گفتش بزن رو بنزین بعد شیر بخاری را باز کن و روشنش کن بزار رو دور تند بعد کاپوت را 10 سانت بده بالا توری که جلوتو ببینی با سرعت 30 حرکت کن من هم این کار را کردم بعدر طی 20 کیلومتر چراغ دمای بحرانی خاموش شد دوباره ایشون را در جریان گذاشتم گفت موردی نداره رانندگی عادی تو بکن و به راهت ادامه بده من هم مسیری را که رفته بودم با بنزین اومدم بعد از اون هم چند بار مسافرت رفتیم نه
اب و روغن قاطی کرده نه مشکل دیگه ای داره صاحب قبلیش میگفت یک بار اینطوری جوش آورده بوده که ضد یخ از قمقمه سر ریز میشد
به نظر اساتید مشکلی برا ماشین پیش آمده که خودش را در آینده نشان بده ؟
بعد از اون اتفاق دیگه از گاز استفاده نکردم الان هم بفکر پیاده کردن کپسول گاز و متعلقاتش هستم
Last edited by as5778; 07-01-2016 at 16:45.
با سلام خدمت دوستان عزیز
این چراغ مربوط به حرارت فقط روشن و خاموش نمیشه.
بلکه با توجه به حرارت موتور از یک جایی روشن میشه و با بالا رفتن حرارت از نور کم به نور زیاد میرسه.
البته من به ندرت دیدم که روشن بشه.یکبار فقط تو تونل نیایش توی ترافیک بود که روشن شد.
این تجربه من روی ماشین خودم (بیوک مدل 66)بود.
امیدوارم که کمکی کرده باشه.
با توجه به تجربه دوستان و عکس فوق (فشنگی دمای بحرانی) یک سمتش105 و سمت دیگه اش 120 درجه حک شده این طور به نظر میاد که فشنگی دمای بحرانی نوعی مقاومت متغییر (رئوستا) باشه
جناب as5778
حقیقت این که بیشتر خودروهای گازسوز شده دچار مشکلات گرم کردن و در ادامه صدمه دیدن قطعات موتور بخصوص سرسیلندر شدند و من توصیه اکید میکنم در صورت امکان خیلی کم از گاز استفاده کنید و بخصوص در فصل گرم سال، بیشتر از بنزین استفاده بشه.
گرم کردن و جوش آوردن مشکل خاصی در کل بوجود نمیاره، اما اگر بطور مدام و همیشگی باشه مسلما به موتور صدمه وارد میشه و در اولین مرحله باعث سوختن واشر سرسیلندر و قاطی شدن آب و روغن خواهد شد.
سنسور های الکتریکی حرارتی مورد استفاده در خودروها ( چراغی یا درجه ای) بطور کلی ساختمان مشابهی دارند.
در داخل این حسگرها یک مقاومت وجود داره که نسبت به تغییرات دما حساس هست و با کم و زیاد شدن مقدار حرارت، مقاومت این قطعه هم کم و زیاد شده و در نهایت مقدار جریان الکتریکی که از داخل مقاومت عبور میکنه ، تغییر پیدا خواهد کرد به این صورت که در زمان کم بودن مقدار حرارت، ( مانند سرد بودن موتور) مقدار مقاومت بشدت بالا هست و جریان الکتریکی بسیار کمی و نزدیک به صفر از داخل مقاومت عبور میکنه، و با بیشتر شدن مقدار حرارت ( کار کردن موتور و گرم شدن آب سیستم خنک کننده) مقاومت این قطعه هم کمتر شده و شدت جریان به نسبت بالاتر خواهد رفت، و با بالا رفتن شدت جریان الکتریکی ، نشانگر وضعیت حرارت موتور ( چراغ یا درجه حرارت آب ) بکار میافته.
امروز دوتا فشنگی که قبلا نشان دادم را تست کردم. با استفاده از یک مدار ساده و تست لامپ و شعله شمع به عنوان منبع حرارت، وضعیت کارکرد هردو آزمایش شد تا از سالم بودن قطعات و همچنین مقدار تفاوت بین این دو نوع حسگر مطلع بشم.
فشنگی چراغی بعد از حدود 2 دقیقه تاثیر مستقیم شعله شمع، عمل کرد و تست لامپ روشن شد.
اما فشنگی نشانگر حرارت فقط حدود 30 ثانیه زمان نیاز داشت تا تست لامپ را روشن بکنه.
دلیل این تفاوت کاملا مشخص هست. فشنگی چراغی فقط در دمای بسیار بالا عمل کرده و باعث روشن شدن چراغ خواهد شد، در حالیکه فشنگی نشانگر ،دارای مقاومت بسیار کمتری بوده و از دماهای پایینتر مقاومت این قطعه شروع به کم شدن کرده و مقدار جریان الکتریکی برای درجه نشانگر بیشتر و بیشتر خواهد شد .
البته این یک آزمایش کاملا دقیق نیست، چراکه دمای مورد استفاده از یک شعله شمع تامین شده که قابل کنترل نیست ( شعله شمع حدودا 1000 درجه سانتیگراد حرارت تولید میکنه)
Last edited by camaro lt; 07-01-2016 at 23:11.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)