سلام دوستان،ممنون بابت تبریک های گرمتون. .gif)
قبل از اینکه برم سر موضوع توضبح دادن قسمت های مختلف این گوشی لازم میدونم مطلبی رو یاد آور بشم. از
آنجایی که این گوشی اولین پاکت پی سی هست که من تا حالا استفاده کردم پس نیاز به وقت کافی دارم تا مبادا
قسمتی از توضیحاتم رو به اشتباه و از روی بی اطلاعی خودم به اشتباه برای شما بیان بشه. اونوقت فردا من خودم
رو مقصر میدونم که چرا اول در مورد این موضوع اطلاعی پیدا نکردم تا اطلاعات غلط و اشتباه به شما ندم.
بطور مثال من هنوز هیچ قسمتی در ویندوز مبایل پیدا نکردم که بشه از طریق اون فایل ها رو دسته جمعی برای یک
گوشی دیگه بلوتوث کرد.چون این کار رو با خیلی از گوشی ها از جمله گوشی P1 به راحتی میشه انجام دادم و برای
هر بار فرستادن یک فایل نیازی نیست که بریم فایل رو انتخاب کنیم و بعد از منو فرستادن از طریق بلوتوث را انتخاب
کنیم.
حالا اگر من از همین امروز بخوام بیام روی ویندوز مبایل (نه گوشی X1) نسخه 6.1 که بر روی پاکت پی سی های
دیگه ای نیز از جمله Diamond و Omnia وجود داره عیب و ایراد بزارم که نمیشه. چون ممکنه بعد از یک هفته کار کردن
با گوشی جزئیات بیشتری دستم بیاد و اون عیبی رو که روش گذاشتم دیگه عیب نباشه. اما خب فعلا میدونید که
من فرستادن فایل ها بصورت دسته جمعی از X1 به P1 رو نتونستم انجام بدم.
دومین نکته ای که در مورد دیر اومدن من به این انجمن و عجله بعضی دوستان وجود داره اینه که من روزها کلاس
دارم و باید سر کلاس حاضر بشم بعدشم باید درسم رو بخونم که بتونم فرداش با دست پر برسم کلاس. رویو
نوشتن در مورد یک گوشی جدید هم وقت و حوصله کافی میخواد که باید داشته باشم. دیروز از ساعت 6 صبح
که بیدار شدم از ساعت 8 صبح تا 9 شب کلاس داشتم. پس انتظار نداشته باشید که ساعت 9 و نیم که خونه
میرسم سرحال باشم و بتونم به سوالات شما جواب بدم. من حتی وقت نکردم با گوشی کار کنم. یعنی زود
رسیدن گوشی به دستم در واقعیت هیچ فرقی با امروز نداره.
پس دوستان آشنایی پیدا کردن با گوشی یک طرف. کارهای شخصی من هم یک طرف و پیدا کردن عیب و ایرادها
که اونم در یکی دو روز اول خیلی سخته که بشه پیداش کرد یک طرف دیگه قضیه است.
امیدوارم که شما هم رعایت حال من رو بکنید همچنین که من رعایت حال شما رو میکنم و میدونم که منتظریید...
خب بریم سراغ اولین قسمت آشنایی با سخت افزار و نوع ساخت گوشی.
همانطور که از عکس هایی که قبلا براتون گذاشتم مشخصه اکثر قطعات این گوشی مخصوصا بدنه اش از فلز
ساخته شده و این یک حسن بسیار خوبه چون لکه های چربی و اثر انگشت هم مثل گوشی Diamond روش
باقی نمیمونه و هم اگر کثیف شد خیلی راحت و بدون دردسر پاک میشه.
قسمت جلوی گوشی یعنی اون قسمتی که دور ال سی دی و دکمه ها قرار داره از نوع فلزی که در P1 هم
هست استفاده شده. البته من اینطوری فهمیدم فقط رنگ فلزش با پی1 فرق میکنه که اونم در عکس های
مقایسه ای که با پی1 در پست قبلیم گذاشتم مشخصه.
لبه های گوشی (دورش) از استیل ساخته شده و حالت براق داره و یک زیبایی خاصی رو به گوشی میده. اگر
فلز استیلی رو که در پشت گوشی پی1 بر روی اسپیکرش وجود داره دیده باشید میتوجه میشید که دقیقا همون
نوعش با همان حالت براقش برای دور X1 استفاده شده.
پشت گوشی هم از فلز استفاده شده و هم از پلاستیکی که تا حدودی رنگ فلز رو داره. در روی باطری از فلز
ساخته شده و قسمت های اطراف دوربین و جایی که مارک سونی اریکسون وجود داره از پلاستیک ساخته شده.
وقتی پشت گوشی را یعنی جایی که لنز دوربین وجود داره بر روی سطح صافی مثل میز غذاخوری یا میز کار
بزاریم لنز دوربین هم به دلیل تورفتگی که با برآمدگی اطرافش داره با میز برخورد نمیکنه و هم اینکه این گوشی
طوری ساخته شده که وقتی آن را بر روی میز بگذاریم از جلو و عقب از تماس گوشی با میز جلوگیری میکنه و
فقط 2 قسمتی که در عکس زیر تا حدودی مشخص هست با سطح صاف برخورد میکنه.

عکس بزرگتر ...
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
این نوع برآمدگی از برخورد بدنه و همچنین لنز گوشی با گرد و خاک و یا اجسام دیگه جلوگیری میکنه و به نظر من
یک نکته خیلی خوبی میتونه باشه.
جلوی گوشی هم دقیقا همین خاصیت رو داره. اگر به قسمتی که دوربین دومین گوشی وجود داره دقت کرده
باشید یک تکه فلز دراز وجود داره که این تکه فلز برآمدگی بیشتری نسبت به بقیه قسمت های جلوی گوشی
داره. در قسمت کلید های گوشی هک یعنی اون قسمتی که دکمه قطع و وصل تماسها و Xpanel وجود داره 2
تکه فلز نیز در اون قسمت وجود داره. یکی در سمت چپ کلمه Xperia و یکی هم در سمت راستش.
حالا وقتی گوشی رو از طرف ال سی دی روی یک سطح صاف بخواهیم قرار بدیم هم به دلیل تو رفتگی ال سی
دی نسبت به دقیه قسمت ها و هم به خاطر این تکه فلز هایی که در قسمت جلوی گوشی استفاده شده از
برخورد کامل بدنه گوشی و همچنین ال سی دی با اون سطح جلوگیری میکنه. این قابلیت میتونه از بوجود آمدن
خش روی ال سی دی و ضربه به بدنه جلوگیری بکنه.

اما قسمتی که به نظر من در این گوشی خوب ساخته نشده در روی باطریش هست. من اولش متوجه این موضوع
نشدم چون گفتم که وقت نداشتم با گوشی کار کنم و فقط یک سری عکس گذاشتم که با نسخه نهایی این
گوشی آشنا بشید.
در روی باطری این گوشی در قسمت که آرم سونی اریسکون قرار داره اولش به اندازه میتونم بگم 1 میلی متر
از بقیه قسمت های درش فاصله داشت. اولش فکر کردم مشکل از جا نخوردن درش هست. دوباره در آوردم و این
دفعه بعد از خوندن کاتالوگش بدقت در روی باطری رو جا انداختم اما ایندفعه هم دقیقا به همان اندازه فاصله
داشت.
اینو بگم که در خوب سر جاش قرار میگرفت و مشکی از بابت بسته شدنش وجود نداشت اما این فاصله منو اذیت
میکرد. تا اینکه رفتم در انجمن های سوئدی دیگه اینقدر گشتم تا اینکه در مورد در روی باطریش مطلبم رو
پیدا کردم و متوجه شدم که اکثر افرادی که این گوشی رو خریدند از این موضوع ناراضی هستند و خیلی ها گوشی
رو پس فرستادند اما به دلیل فروش بالایی که این گوشی در سوئد داشته سری اول تموم شده و سری دوم
هم اواسط ماه نوامبر قراره که وارد بشه. این افراد دیگه گوشی نخواهند داشت تا حدود 1 ماه دیگه.
منم یخورده فکر کردم گفتم هنوز زوده بخاطر 1 میلی متر فاصله ای که در گوشی داره بخوام اینو پس بفرستم و به
سرنوشت این افراد دچار بشم. اومدم و خودم دست به کار شدم و اون قسمت بر آمدگی رو دقیق با خط کش و
گونیا و با فشار دست درست کردم و بعد جا انداختم دیدم که بهتر شد اما هنوز هم یک ذره بر آمدگی داره. عکس
زیر...

کد:
پس اگر خواستید این گوشی رو بخرید اول به این قسمت خوب نگاه کنید تا بعدا دچار مشکل نشید. البته برای من
مهم نیست و تا حدودی درستش کردم چون فعلا عیب بزرگی رو در این گوشی ندیدم که مجبور باشم پس بفرستم
Ram
رم گوشی هم همان 256 مگابایت + 128 مابایت چیپ گرافیکی است. مشخصات 256 مگابایت رم رو از داخل
تنظیمات میشه پیدا کرد و متوجه شد اما اینکه برای گرافیکش واقعا 128 مگابایت رم رو گذاشتند رو از لحاظ
ظاهری نمیشه متوجه شد و جایی نوشته نشده اما وقتی با گوشی کار کنید و مخصوصا وقتی فیلمی رو باهاش
نگاه کنید متوجه میشید که روی گرافیک گوشی واقعا کار شده. هم از لحاظ رنگ های روشن و واضححی که
خود ال سی دی داره و هم از لحاظ پر پر نشدن فیلم و بقیه موارد. در مورد سرعت باز شدن
منوها خیلی سریع است و هیچ مشکلی نمیبینم. اما در قسمت باز شدن پنل ها یک مکس
1 ثانیه ای دارد که اون هم بخاطر اینه که 9 تا دستکتاپ بصورت همزمان فعال و باز هستند. اما
وقتی یکی از دسکتاپها رو انتخاب میکنم و داخلش میرم بعد از لود شدن کامل اون دیگه هیچ
مکسی در هیچ قسمتی وجود نداره و خیلی سریع میشه کارها رو کرد. برنامه ها خیلی
سریع باز میشند. خیلی سریعتر از پی1.
LCD
من برای اینکه کیفیت ال سی دی X1 بیشتر براتون مشخص بشه اول با X1 یک عکس از منظره ای گرفتم و بعد
اونو با بلوتوث به P1 فرستادم و در هر دو گوشی عکس مشابه رو باز کردم و ازشون در این حالت عکس گرفتم.
اما قبل از اینکه عکس رو ببینیم باید به نکته ای اشاره بکنم و اون هم میزان روشنایی اتوماتیک ال سی دی
در هر دو گوشی است.
اگر خبر داشته باشید گوشی Xperia X1 میتونه با توجه به محیطی که در اونجا هستید روشنایی ال سی دی رو
اتوماتیک کم یا زیاد بکنه. همچنین میزان روشنایی گوشی پی1 در حالت اتوماتیک و با تنظیمات اولیه بر روی
65 درصد قرار داره. پس من اول اومدن و بدون اینکه به تنظیمات گوشی ها دست بزنم یک عکس ازشون گرفتم.
عکس با تنظیمات اتوماتیک ال سی دی.عکس بزرگتر بصورت لینک در زیر هر عکس.

کد:
اگر شما هم متوجه شده باشید با این وجود که هر دو گوشی در یک محیط داخل خونه هستند و هر دو دارای
تنظیمات پیش فرض و اتوماتیک هستند اما ال سی دی Xperia بسیار واضح تر و کیفیت بهتری نسبت به P1i
داره.
بعد اومدم و تنظیمات هر دو گوشی رو از حالت اتوماتیک در آوردم و روشنایی رو در هر دو گوشی روی 100 درصد
گذاشتم و دوباره یک عکس دیگه از هر دو گوشی گرفتم.

کد:

کد:
با توجه به اینکه ال سی دی پی1 دارای 256000 رنگ و گوشی Xperia X1 بخاطر ویندوز مبایل بودنش دارای 65000
رنگ است اما به نظر من X1 ال سی دی خیلی با کیفیت تری داره و همچنین دارای رنگ های طبیعی تری است.
حالا تا نظر شما با دیدن این عکس ها چی باشه.
اگر به ال سی دی پی1 با دقت نگاه کنید پیکل های ال سی دی دیده میشه (عکس بزرگ تر رو که بصورت لینک
است باز کنید). اما X1 مثل تلویزیونهای ال سی دی امروزی میمونه و تصویر خیلی صاف و واضحی داره. حتی در
زیر نو آفتاب بهتر از پی1 عمل میکنه.
Speaker
اسپیکر گوشی X1 به نظر من در یک کلام و خلاصه تعرفی نداره. صدای کمتری نسبت به پی1 داره و چون اسپیکر
گوشی در سمت چپ دکمه Xpanel قرار داده شده در موقع در دست داشتن گوشی ممکنه انگشت کوچکه آدم
روی سوراخی که صدا ازش بیرون میاد قرار بگیره و صدا حالت خفگی پیدا کنه.
البته بلندی صدای اسپیکر این گوشی در مواقع زنگ خوردن، عکس گرفتن خوبه و اینطوری هم نیست که زیاد
کم باشه اما موقع موزیک گوش دادن با اینکه صدا رو بر روی حداکثر گذاشتم زیاد بلند نیست و در مقایسه با
گوشی پی1 صدای ضعیف تری داره.
در مورد کیفیت صدا از طریق هندزفری میتونم بگم که صداش خیلی خوبه. باس خوبی داره و بلندی خوبی هم داره
و دیگه ضعیف بودن صدا رو نسبت به پی1 متوجه نشدم. به نظر من از پی1 هم ضدای بلندتر و هم با کیفیت تری
داره. البته هنوز مقایسه دقیقی انجام ندادم و در مورد این موضوع بعد از مقایسه دقیق تر بیشتر توضیح خواهم
داد.
مقایسه کیفیت دوربین در حالت اتوماتیک با گوشی P1 و دوربین دیجیتال Nikon
تنظیمات X1 بر روی حالت اتوماتیک قرار داره و کیفیت عکس ها گرفته شده نیز در این گوشی روی Normal یعنی
معمولی قرار داره.
تنظیمات گوشی پی1 را و همچنین دوربین نیکون را نیز بر روی اتوماتیک قرار دادم تا مقایسه بیهتری انجام بشه.
قبل از هر چیزی بخاطر اینکه میزان تشخیص رنگ های واقعی در گوشی ها نسبت به دوربین دیجیتال نیکون
مشخص بشه اومدم و از یک کاغذ مخصوص که توسط پرینتر اون رو چاپ کردم عکس گرفتم. این عکس که توسط
پرینتر های رنگی در روز اول برای تشخیص چاپ رنگ ها استفاده میشه چاپ شده.
Xperia X1i

کد:
Nikon

کد:
P1i

عکس با سایز بزرگتر...
کد:
خب حالا که تا حدودی متوجه شدید کدام یک از گوشی ها رنگ های طبیعی تر و مشابه دوربین نیکون دارند
میتونیم بقیه عکس ها رو ببینیم.
Xperia X1

کد:
P1i

کد:
Xperia X1

کد:
P1i

کد:
Xperia X1

کد:
P1i

کد:
به نظر من عکس هایی که با تنظمات اتوماتیک و پیش فرض X1 گرفته شدند رنگ های طبیعی تر، جزئیات بیشتر و
واضحتر از عکس های پی1 هستند. اگر به عکس آخری دقت بیشتری بکنید متوجه میشید رنگ پیاده رو و خیابان
در عکس پی1 حالت قرمز رنگ دارند در حالی که عکس پیاده رو و خیابان و بقیه قست ها در عکس X1 طبیعی تر
افتادند.
مقایسه فلش گوشی های P1 و Xperia با دوربین دیجیتال نیکون از فاصله 20 سانتی متری. البته بعدا عکس های
بیشتری رو میزارم اما فعلا اینها رو داشته باشید.
عکس ها در اتاقی کاملا تاریک گرفته شده. تنظیمات هر دو گوشی بر روی اتوماتیک قرار داره و فقط
فلش گوشی ها رو روشن کردم. کیفیت عکس های پی 1 بر روی Fine یعنی خوب قرار داره اما کیفیت عکس های
Xperia بر روی معمولی قرار داره چون هنوز تازه وارد بودم و هنوز قسمتی رو که میشد عکس های اکسپریا رو
مانند پی1 بر روی کیفیت خوب قرار داد پیدا نکرده بودم.
Xperia X1

کد:
Nikon

کد:
P1i

کد:
دیگه قضاوت با خودتونه که کدامیک عکس بهتری گرفتند اما به نظر من هر کسی تصمیم خرید این گوشی رو فقط
بخاطر موزیک گوش دادن و یا عکس گرفتن میخواد دنبال این گوشی نیاد چون این گوشی برای اینکار ساخته نشده.
شما با نصف پولی که بابت این گوشی میخواهید بپردازید گزینه های خیلی بهتری رو هم برای موزیک گوش دادن
و هم برای عکس گرفتن دارید. مانند K850, N82, W980 پس ما باید بدونیم واقعا از یک گوشی چی میخوایم.
این پاکت پی سی بیشتر برای کارهای بیزنسی ساخته شده نه برای جاونهایی که میخواهند کل کل کنند و صدای
بیشتر گوشی شون رو به رخ همدیگه بکشند. هر چند که با وجود اینکه X1 به نظر من صدای اسپیکرش از پی1
کمتره اما باز هم اونو بر روی نصف قرار دادم چون اینجا زشته اگر صدا گوشی کسی بلند باشه. اونوقت همه چپ
چپ نگاه میکنند.
از نظر در دست گرفتن X1 و صحبت کردن باهاش کاملا احساس راحتی میکنم و به نظرم از پی1 خوشدست تر و
همچنین شیک تره. اما از لحاظ سر خردن از دست در هنگام عرق کردن دست به نظرم پی1 به دلیل جنس خاصی
که داره بهتره. و X1 به دلیل داشتن لبه های فلزی خطر بیشتری رو برای لیز خوردن از دست داره.
کیبرد گوشی خیلی راحت است. حرفها خیلی نرم تایپ میشند و احتیاج به فشار زیادی ندارند. من یک جمله رو
هم با پی1 و هم با این گوشی امتحان کردم. با وجود اینکه P1 رو حدود 1 ساله که دارم اما با X1 خیلی سریعتر
تونستم تایپ کنم. در گوشی پی1 امکان اشتباه وجود داره اما با توجه به فاصله های مناسبی که کیبرد X1 داره
اشتباه کردن در تایپ کردن به حداقل میرسه. اونطور که بعضی ها در مورد حرفهای ردیف بالای گوشی صحبت
کرده بودند و گفته شده که در تایپ کردن با حرفهای ردیف بالا مشکل دارند من اینطور فکر نمیکنم و خیلی قاطع و
مصمم میتونم بگم یا دروغ میگند یا انگشتانی به اندازه انگشت غول ها میتونند داشته باشند.
انگشت شصت من در ردیف بالا کاملا جا میشه و اصلا مشکلی در این مورد ندارم. البته بعضی از افراد هستند
که انگشتهای بزرگی دارند اما من به این افراد توصیه میکنم که قبل از خرید این گوشی اول کمی با کیبردش کار
بکنند تا اگر دیدند مشکلی وجود نداره اونوقت اقدام به خریدش کنند.
اما برای افراد معمولی هیچ مشکلی وجود نداره. من این گوشی رو امروز در کلاس به 3 نفر دادم. 1 دختر و 2
پسر. هر سه آنها گفتند تایپ باهاش چه خوبه و راضی بودند.
دیروز من در خیابان حدود 1 دقیقه توسط X1 با تنظیمات پیش فرض فیلم برداری کردم. شما میتونید این تکه فیلم
1 دقیقه ای رو از لینک پایین دانلود کنید و خودتون ببینید.
کد:
خب فعلا تا رویو های بعدی...