گیربکسهای اتوماتیک سری 700 ( بخش 11 )
نمودار زیر نشان دهنده چیزی است که من فکر می کنم برای گیربکسی که قصد استفاده از آن را دارم، مناسب باشد، البته تصور می کنم رنگ سیمکشی و ترمینالهای مربوط به آن، با چیزی که در داخل گیربکس من وجود دارد متفاوت باشد.
این تفاوت می تواند به دلیل تعمیراتی باشد که قبلا روی گیربکس مورد استفاده من انجام شده،و یا تفاوتی که در کتابچه های راهنمای مربوط به مدلهای مختلف گیربکس وجود دارد، اما در هر صورت جزئیات در دسترس است، بویژه طرح ساده و کوچکی از سیمکشی که در گوشه سمت راست بالای این نقشه کشیده شده و فهرستی از اتصالات به سیمهای A,B,D داخل گیربکس نشان داده شده.
توجه داشته باشید که ترمینال C در هر مدل گیربکسی مورد استفاده قرار نمی گیرد همانطور که در گیربکس من نیز وجود ندارد و تنها محل آن در سوکت کنار گیربکس نصب شده.
این مسئله ( عدم وجود ترمینال C) میتوانست به نوعی نکته مثبت باشد که تنها با یک سیمکشی ساده برای یک چراغ نشان دهنده درگیر بودن قفل مبدل گشتاور بر روی داشبرد، به شما نشان دهد که قفل مبدل واقعا درگیر است، تا اینکه با حدس و گمان تصور کنید که آیا درگیر شده است یا خیر؟
تصویر زیر گیربکس و مدارات برق و ولتاژ آنها

اگر قصد ندارید که از هیچکدام از آن سوئیچها استفاده کنید ( سوئیچهای فشار روغن) بنابراین میتوانید آنها را به حال خود رها کنید و یا یک کورکن سایز 1/8 اینچ را بجای هر یک از آنها نصب کنید.
دو نمونه کورکن که برای مسدود کردن لوله های حاوی سیالات استفاده می شود.

هر چهار مجرایی که محل نصب سوئیچهای فشاری هستند، باید دارای سوئیچ باشند و یا اینکه بوسیله کورکن مناسب مسدود شده باشند تا گیربکس بتواند کار بکند، بنابراین باید این مورد را چه زمانی که گیربکس پیاده شده و یا روی خودرو نصب گردیده، چک کنید.
من کارتل روغن گیربکس را باز کردم تا تمام سوئیچهای فشاری را، بجز سوئیچ فشاری نصب شده بر روی کلاچ 4 ، باز کرده و بجای آن کورکن با سایز 1/8 اینچ نصب کردم.
سوئیچهای باز شده به نظر می رسید که سالم باشند و هنوز قابل استفاده بودند و به همین خاطر برای استفاده در پروژه های احتمالی آینده آنها را نگه داشتم.
بعلاوه برداشتن سوئیچ اخطار کلاچ مبدل گشتاور کار را برای نصب مهره برای سلونوئید آسانتر می کند که بتوانم سیستم آنرا از حالت تک سیم و بدنه منفی به حالت دو سیم ( یک سیم مثبت و یکی سیم منفی ) تبدیل کنم.
در اینجا سیستم سیمکشی که شرکت TCI تولید می کند را به عنوان مرجع نشان داده ام.
توجه داشته باشید که در اینجا کورکن های انتهای سه مجرایی که استفاده نمی شود نشان داده شده است ( منظور اینکه بجای سوئیچهای فشار ، کورکن ها را باید در نظر بگیرید)
برچسب زدن در این مواقع تا حدودی گیج کننده است، اما حاوی اطلاعات مهمی است به همین خاطر استفاده از این راهنما به عنوان مرجع مفید خواهد بود.
در اینجا اولین فرم تغییراتی که بر روی سیمکشی گیربکس ، که کار کرد آن مطابق کیتهای شرکت سازنده کیتهای TCI بوده و به همان نحو تغییرانجام دادم، دیده می شود. علاوه بر آن این روش یک چراغ نشانگر وضعیت قفل مبدل گشتاور را نیز شامل می شود. همچنین قابلیت درگیر کردن قفل مبدل گشتاور را در هر دنده ای دارد.
همانند بسیاری از کیتهای دیگر،در این سیستم نیز همه چیز با قطع و وصل برق منفی بدنه انجام می شود، اگرچه سوئیچ کنترل ،انجام قطع و وصل جریان را بطور کامل زمانی که در حالت خاموش باشد تضمین می کند.
من مایل هستم که این فرم کنترل را در کیت داشته باشم،هرچند که واقعا ضروری و مورد نیاز نیست، و البته وجود آن از بعضی جهات برای جلوگیری از بروز ایراداتی به هنگام مشکلات الکتریکی در داخل گیربکس مفید خواهد بود.
اگر اضافه کردن این ایده هوشمندانه برای شما چندان مهم نیست،میتوانید بجای آن یک سوئیچ کشابی سه پایه که در وضعیت وسط خاموش باشد، نصب کنید و سیم برق را مستقیما از سلونوئید به چراغ نشانگر همانند فرمی که نشان داده شده است متصل کنید.
از آنجا که استفاده از سوئیچ سه پایه با وضعیت وسط خاموش، بسیار راحتتر از سوئیچ شش پایه وسط خاموش است،میتواند گزینه مناسب و بهتری برای استفاده باشد.
. اگر خودروی شما مجهز به مدلهای قدیمی کروز کنترل ساخت GM هست، که برق ابتدا به فشنگی چراغ ترمز رفته و سپس از آنجا به کروز کنترل می رسد، کروز کنترل می تواند همچنان بکار گرفته شود، اگر شما به سادگی برق آن را به سوئیچی که در شکل نشان داده شده متصل کنید.
اگر کروز کنترل شما از نمونه های جدید باشد،بنابراین نیاز به نصب یک سوئیچ دوم برای برق قفل مبدل گشتاور هست و یا به جای آن یک رله مناسب تا وضعیت اتصال و قطع برق را به درستی انجام داده و در رانندگی اختلال ایجاد نکند.
.چراغ LED نشانگر وضعیت قفل مبدل گشتاور در صورت تمایل میتواند دارای یک مقاومت متغییر باشد که مقدار روشنایی آن را تغییر دهد. حتی میتوانید با ترفندی مقدار روشنایی آن را نسبت به وضعیت بقیه چراغهای داشبرد تغییر داده و کمتر کنید، که البته انجام این کار کمی پیچیده و در عین حال نچندان سخت است و من تنها به عنوان یک ایده آن را به شما پیشنهاد می کنم.
. سوئیچ خلاء ( وکیوم ) در سیستم اتوماتیک قفل کلاچ مبدل گشتاور که در این سیمکشی تعبیه شده تضمین میکند که قفل مبدل گشتاور در وضعیت نبود مکش هوا ( وکیوم) و یا کم بودن مقدار آن، عمل نکند.
از آنجا که این بخش به منبع وکیوم مرتبط است،در وضعیتی که موتور در حالت سلو قرار دارد ، سوئیچ باز بوده و زمانی که موتور تحت فشار شدید و دور بالا باشد، و شما تمایلی برای درگیر شدن قفل مبدل گشتاور نداشته باشید،می تواند عمل کند.
در نمونه های سوئیچهای ساخت کارخانه اصلی که دیده ام، یک سوپاپ محدود کننده / تاخیر دهنده مقدار وکیوم قبل از سوئیچ اصلی وجود دارد و این تاخیر برای کنترل وضعیت قفل شدن کمک میکند تا زمانی که چند ثانیه زمان برای عمل کردن سوئیچ اصلی بدست آید.
تا زمانی که درجه بندی سوئیچ و زمان تاخیر در سوپاپ بطور منطقی با وضعیت موتور خودرو همسان شده باشد، نتیجه اش باید درگیر شدن قفل مبدل گشتاور در وضعیتی باشد که موتور به حالت ثابت و پایدار مورد استفاده قرار میگیرد. ( منظور اینکه وقتی اتومبیل در اتوبان و جاده های خارج شهر با سرعت ثابت و یکنواخت حرکت میکند، این سیستم عمل کرده و قفل مبدل گشتاور عمل میکند و در بقیه موارد مانند شتابگیری و توقف سریع و ترافیک شهری که همراه با بالا و پایین رفتن دور موتور است، این سوپاپ تاخیر وکیوم مانع از برقرار شدن مدار الکتریکی لازم برای درگیر شدن قفل مبدل گشتاور می گردد).
در کیتهای تولید شده توسط شرکت TCI برای این موضوع یک سوئیچ وکیوم قابل تنظیم وجود دارد تا به دلخواه خود بهترین تنظیم مناسب را انجام دهید.
. سوئیچ ترمز ( فشنگی ترمز که برق چراغهای ترمز عقب را وصل می کند) نیز یک مدار قابل اطمینان برای از قفل خارج کردن قفل مبدل گشتاور در زمان ترمز گرفتن است.
این مسئله در وضعیت ترمزهای شدید و ناگهانی بسیار مهم است که شما تصمیم دارید در موقعیتهای بغرنج و خطرناک، با ترمز ناگهانی توقف کنید و تایرها در این حالت به صورت قفل شده درمی آیند، و همینطور در زمان توقف خودرو در چراغ قرمز این اطمینان وجود دارد که قفل مبدل گشتاور درگیر نبوده و فشاری به آن وارد نمی شود.
ادامه دارد