تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 81 از 110 اولاول ... 317177787980818283848591 ... آخرآخر
نمايش نتايج 801 به 810 از 1100

نام تاپيک: یزدیها بیان تو!!!

اگه نباشه جاش خالی می مونه sonata20's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    IsAtIs

پيش فرض

آره دیر گفت ولی گل نگفت. آخه اگه من و حسین تو تاپیک چیزی نزاریم که دیگه کسی نمیزاره.
    جلال هفته ای سه چهار تا میزاره.تو هم به همچنین.ولی اگه نگاه کنی میبینی که توی این چند روز(یه هفته نشده)ده تا صفحه پر شده تازه روح آدمم با اینا شاد میشه
    مقصر منم که میخوام هم شهریام رو شاد کنم وگرنه میتونستم تو متفرقه یه تاپیک جداگونه بزنم تازه چقدم مشتری داشت.
    Last edited by sonata20; 08-12-2007 at 10:10.

آخر فروم باز sise's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2006
    محل سكونت
    Anywhere but here

پيش فرض

آقا جلال فکر کنم ما قبلا با هم هماهنگی کرده بودیم.

گفتی مشکلی نداره.
    گفتم باید راضی باشی تا من جوک و عکس بزارم.نگفتم؟
    حالا هم اگه راضی نباشی مشکلی نیست میرم یه گوشه دیگه
    سلام:
    نظر من جک و مثلهایی بود که مربوط به فرهنگ و لهجه یزدی بشه. نه هر جکی.
    در ضمن جکهای بالای 18 سال خطرناکه حسن

من ارز همه کسانی که - همجون شما - تلاش میکنن تشکر میکنم(تشکر رسمی را حال کردین؟)

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

سلام .بچه ها تو یزد چندتاisp سرویس ADSL میده؟اسماشون؟هرکدم هم محدودیت دانلود داره لطف کنید مشخص کنید.از همه مهمتر پولش؟
    Last edited by sadaf158; 08-12-2007 at 14:41.

اگه نباشه جاش خالی می مونه senjed1349's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كرج

پيش فرض

1- چیریک = 20 لیتری آب
    2- سدر = این اشتباه نوشته بودم همون سر خودمون هست
    3- گاس ((Gas))
    4- یغلوی ((Yaghlavi)) = ماهیتابه ؛ قابلمه
    5- یخینی ((yakhini))
    6- پته ((pata))
    7- شر ((Shar))
    8- میرکفکون = میکروفن
    9- لوغذ = متلک
    10- مخته ((Makhta))
    11- وقتبن ((Vaghtaban))
    12- دسک ((Dasak))
    13- نغار کردن ((Neghar Kardan))
    14- لته کش ((Latakash))
    15- پاسار ((Pasar))
    حسين آغا فكر كنم ديه بهتره جوابا را خودت بگي.
    دستت درد نكنه.

تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كرج

پيش فرض چغورك پارسالي

مگم دو كلوم هم از زبون مادر شوهر بشنود:(البته با اجازه sise ، صاب ملك)
    با توجه به بحثهاي چند روز اخير موخواستم مطالبي را بگم.
    بنظر من براي درج مطلب در اين تاپيك بايد موارد زير رعايت بشه (اين نظر شخصي بنده س و اصراري براش نيست فقط به عنوان چغورك پارسالي اينا را مگم)
    1- رعايت قوانين p30world (غيب گفتم اين خو خيلي واضح بود)
    2- با توجه به اينكه هر تاپيكي بايد در محدوده موضوعي خودش فعاليت كنه بنظر ميرسه تاپيك يزد هم بايد شامل مسائل و موضوعاتي در مورد استان يزد باشه (تاكيد ميكنم كه حتما به يزد ربط داشته باشه)مثلا :
    تاريخي- اقتصادي- فرهنگي-اجتماعي- تفريحي-ورزشي- علوم تخصصي- ادبيات- طنز- اخبار گوناگون - عكس- شعر- موسيقي- خاطره-بانوان- كودكان- دانشگاه-توريست-آداب و سنن- مشاغل و حرف مختلف-هنر- دوستيابي- بررسي مشكلات يزد- سياست- حوادث-خانوادگي-راهنمايي ديگران (بخصوص كساني كه قصد مسافرت به يزد رو دارند)- . . . . .
    بنا براين هدف ما در اينجا بالا آوردن تاپيك به هر وسيله ني و اينكه بعضي از دوستان از سر دلسوزي زحمت مكشن (دستشون درد نكنه) و موخوان هر طوري شده تاپيكو زنده كنن منطقي نيس.
    حالا شما چچي مگد؟؟
    بگد تا مام ياد بگيرم.

آخر فروم باز R10MessiEtoo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005

پيش فرض

حالا شما چچي مگد؟؟
    بگد تا مام ياد بگيرم.
    خداييش راست مگي... به قول اينجه يي ها تاييد مشه

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Oct 2007

پيش فرض

سلام .بچه ها تو یزد چندتاisp سرویس ADSL میده؟اسماشون؟هرکدم هم محدودیت دانلود داره لطف کنید مشخص کنید.از همه مهمتر پولش؟
    یعنی همتون دیال آپ دارید؟ کسی ADSL نداره؟

تاريخ عضويت
    Mar 2007
    محل سكونت
    كرج

پيش فرض استان يزد را بهتر بشناسيم 29

ادامه » جشن ها و آیین هاي استان يزد

سيزده ‌به در: مردم استان يزد در روز سيزدهم فروردين به سوي باغ‌ها، مراتع و سبزه‌زارها مي‌روند و به پخت و پز غذا و شادي و تفريح مي‌پردازند. دخترها در اين روز سبزه گره مي‌زنند و در دل آرزوي ازدواج مي‌كنند.روز سيزده به در براي عروس‌ها و دختران طلبيده(شيريني‌خورده) نيز روز بسيار خوشي است؛ زيرا، در اين روز مادرشوهر، خواهران شوهر و ساير اقوام داماد با دايره زنگي به خانه عروس رفته و او را براي گردش و در كردن نحسي روز سيزده، به باغ و سبزه مي‌برند.
    اعياد مذهبي: مردم استان يزد اعياد و جشن‌هاي مذهبي مانند عيد فطر، عيد قربان، عيد غدير خم، ميلاد حضرت محمد(ص)، ‌نيمه شعبان و ... را گرامي داشته و آن‌ها را به طرز باشكوهي برگزار مي‌كنند. برخي از مردم در روزهاي عيد فطر و قربان پس از خواندن نماز مخصوص اين روزها، به ديد و بازديد پرداخته و برخي ديگر به گورستان رفته و براي درگذشتگان فاتحه مي‌خوانند. مردم يزد عيد غدير را عيد «سادات» مي‌نامند و به ديدار خانواده‌هاي سيد مي‌روند و اين روز را به آنان تبريك مي‌گويند. معمولاً بزرگان سادات در اين روز پول يا چيز ديگري را به عنوان عيدي به مهمانان مي‌دهند.
    در نيمه شعبان، جشن‌هاي باشكوهي در سطح شهر برگزار مي‌شود. جوانان با آذين‌بندي و چراغاني كوچه‌ها و خيابان‌ها و تشكيل گروه‌هاي نمياش خياباني، ساخت آب‌نما و شربت‌خانه‌هاي موقت، مقدمات برگزاري روز جشن را آماده مي‌كنند. در روز نيمه شعبان، هزاران نفر از مردم يزد در خيابان حضرت مهدي(عج) تجمع مي‌كنند و به اين ترتيب انتظار خود را نسبت به ظهور حضرت مهدي(ع) نشان مي‌دهند. هنگام غروب آفتاب نيز با پخش شربت، شيريني و شير از يك ديگر پذيرايي مي‌كنند.
    هم چنين بازاري «غلامعلي سياه» در نزديكي ميدان «اميرچقماق»، چهارراه «مهديه» و خيابان «مسجد جامع» نيز از جمله مكان‌هاي تجمع مردم در اين روزها هستند. البته ساير خيابان‌هاي شهر نيز در اين روزها مالامال از جمعيت مي‌شود.
    مراسم عروسي: مراسم ازدواج و جشن عروسي در شهرها و روستاهاي مختلف استان يزد با اندكي تفاوت به يك ديگر شبيه‌اند. نخست خواهر و مادر پسر براي ديدن دختر به خانه آن‌ها مي‌روند؛ اگر دختر را پسنديدند و دختر نيز موافقت كرد، هفته بعد با يك حلقه انگشتر، يك جفت كفش و يك جعبه شيرين دوباره به خانه آن‌ها رفته و دختر را خواستگاري مي‌كنند. چند روز پس از خواستگاري، اقوام داماد همراه با روحاني (عاقد) به خانه عروس رفته و عروس را بر سر سفره مي‌نشانند. در سفره عقد، بادام، گردو، فندق، فلفل سياه، زنجبيل، دارچين، نقل، نبات، عسل، روغن، نان، پنير و سبزي خوردن، ماست و ميوه مي‌گذارند.
    در روز عقدكنان، عاقد از عروس «بله» را مي‌گيرد. سپس سفره سفيدي به نشانه سپيدبختي روي سر عروس مي‌گيرند و دو كله يا دو تكه قند را به هم مي‌سايند و مي‌خوانند:
    شخصي كه قند مي‌سايد مي‌خواند: مسابم، مسابم
    دخترها و زنان دسته جمعي مي‌پرسند: چي‌چي مسابي؟
    ـ مهر محبت مسابم
    ـ دخترها و زنان مي‌پرسند: براي كي؟
    ـ برا عروس و دوماد. بعد از عروس و داماد از زن و شوهران جوان ديگر نيز اسم مي‌برد.
    بعد با نخ و سوزن پارچه سفيدي را مي‌دوزند (البته انتهاي اين نخ گره ندارن و اين عمل نشانه‌اي از دوختن است نه دوختن واقعي) و مي‌خوانند:
    ـ چي‌چي مي‌دوزي؟
    ـ مهر و محبت مي‌دوزم.
    ـ برا كي مي‌دوزي؟
    ـ برا عروس و دوماد.
    به اين مراسم پيش از آمدن داماد نزد عروس «روس كردن» مي‌گويند. آن گاه داماد را كنار عروس، رو به روي آيينه مي‌نشانند. داماد براي ديدن عروس رونما مي‌دهد و خويشاوندان عروس و داماد به آن دو رونما مي‌دهند. مادرزن حلقه انگشتر را به دست داماد مي‌كند و داماد هم به دست عروس حلقه مي‌گذارد. سپس يكي از نزديكان عروس، ظرف آبي آورده و انگشت شست پاي عروس و داماد را درون تشت با آن آب مي‌شويد و داماد مشتي پول درون آب مي‌ريزد. آب را درون راهرو ريخته و پول را به عنوان شگون برمي‌دارند. رقص، آواز، شادي و عربونه زدن ساعت‌ها ادامه مي‌يابد. حال اگر داماد بخواهد عروس را به خانه خود ببرد، همه با ساز و آواز به راه مي‌افتند و مي‌خوانند:
    عاروس قشنگه بله
    اين كوچه تنگه بله
    دست به زلفش نكنيد مرواري بنده بله
    سر عاروس گل بريزيد
    سر دوماد اشرفي
    هنگام بردن عروس، سر هر كوچه يكي از نزديكان دامان پيش مي‌آيد و با گفتن جمله‌هايي نظير «عروس‌خانم خوش آمدي»، «كوچه و محله ما را روشن كردي»، پا اندازي نظير يك قطعه طلا يا سفرهاي تفريحي و يا سراندازي مانند سفرهاي زيارتي مثل حج يا سفر به مشهد مقدس را به عروس تقديم مي‌كند.
    معمولاً در همان شب يا شب پيش از عقد، سيني مي‌برند. بدين ترتيب كه برنج، روغن،‌قند، پارچه و ديگر لوازم را داخل سيني‌هاي بزرگ گذاشته، روي آن‌ها را با پارچه‌هاي رنگي زيبا پوشانده و سيني‌ها را روي سر گذاشته و به خانه عروس مي‌برند. (اين رسم امروزه بيش تر در روستاها برگزار مي‌شود).
    دو روز بعد، ساير اقوام عروش و داماد، لوازمي مثل ظرف و وسايل خانه را به رسم پيش كش به حجله داماد مي‌برند. به اين پيش كش‌ها «جاخالي» مي‌گويند. در مرحله بعد خانواده عروس و داماد هر يك به نوبت عروس و داماد را به خانه خود دعوت كرده و مهماني مي‌دهند. به اين مهماني‌ها «پاگشا» مي‌گويند.
    جشن‌هاي زرتشتيان: جشن‌هايي كه امروزه زرتشتيان يزد برگزار مي‌كنند، همان جشن‌هاي ايران باستان است. زرتشتيان در هر ماه، هنگامي كه نام روز و ماه با هم يكي مي‌شد، جشن برگزار مي‌كردند و آن ‌جشن را به نام همان ماه مي‌ناميدند. اين جشن‌ها عبارت اند از: فروردين‌گاه،ارديبهشت‌گاه ، خوردادگان،‌تيرگان،مردادگ ن، شهريورگان، آبان‌گان، آذرگان، دي‌گان، بهمن‌گان و اسفندگان. از اين ميان جشن نوروزگان (فروردين‌گاه) و جشن‌هاي مهرگان و سده از همه مهم‌تر است.
    جشن نوروز زرتشتيان: زرتشتيان در شب قبل از نوروز، زماني كه تاريكي آخرين شب سال رنگ مي‌بازد، بر بام خانه‌هاي خود آتش مي‌افروزند و فرداي آن روز با گستردن سفره‌ هفت‌سين و چيدن خواركي‌هايي كه از قبل آماده كرده‌اند، جشن نوروز را آغاز مي‌كنند. يكي از اين خوردني‌ها، پالوده مرواريد است كه از اوايل زمستان براي تهيه گندم و نشاسته آن دست به كار مي‌شوند. ششه يا سبزه از ضروري‌ترين لوازم سفره هفت‌سين است. از پنجه كوچك (20 تا 24 اسفند) زنان با همكاري هم، به تهيه خوراكي‌هاي سنتي مانند نان، شير، كماج شيرين، نان پيه‌پياز،‌حلواي سن، حلواي شكر مي‌پردازند. هم چنين آش هفت‌دونار يا ججه (gaga) را از هفت نوع غلات و حبوبات تهيه مي‌كنند و درمراسم مذهبي خاص خود مصرف مي‌كنند.
    جشن مهرگان: جشن مهرگان به مناسبت پيروزي ايرانيان بر «ضحاك» ستمگر به رهبري «كاوه آهنگر» بر پا شد. ايرانيان به شكرانه اين پيروزي كه در روز «مهر» (دهم) ماه مهر روي داد، جشني بزرگ برپا كردند. اين جشن شش روز به طول مي‌انجامد. در برخي از روستاها جشن مهرگان با ساز و شادماني نيز همراه است و در روز پنجم جشن، گروهي از جوانان در محل آدريان يا سرچشمه قنات جمع شده و به شادماني مي‌پردازند.
    جشن سده:
    ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد ادامه دارد

تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    IsAtIs

پيش فرض

سلام:
    نظر من جک و مثلهایی بود که مربوط به فرهنگ و لهجه یزدی بشه. نه هر جکی.
    در ضمن جکهای بالای 18 سال خطرناکه حسن

من ارز همه کسانی که - همجون شما - تلاش میکنن تشکر میکنم(تشکر رسمی را حال کردین؟)
    اگه ترک بودیم جوک زیاد بود برامون
    ما جوک بالاتر از 18 سال نزاشتیم. میخوای برات بزارم ببینی چیه؟
    مرسی از تشکرت

تاريخ عضويت
    Sep 2007
    محل سكونت
    IsAtIs

پيش فرض

مگم دو كلوم هم از زبون مادر شوهر بشنود:(البته با اجازه sise ، صاب ملك)
    با توجه به بحثهاي چند روز اخير موخواستم مطالبي را بگم.
    بنظر من براي درج مطلب در اين تاپيك بايد موارد زير رعايت بشه (اين نظر شخصي بنده س و اصراري براش نيست فقط به عنوان چغورك پارسالي اينا را مگم)
    1- رعايت قوانين p30world (غيب گفتم اين خو خيلي واضح بود)
    2- با توجه به اينكه هر تاپيكي بايد در محدوده موضوعي خودش فعاليت كنه بنظر ميرسه تاپيك يزد هم بايد شامل مسائل و موضوعاتي در مورد استان يزد باشه (تاكيد ميكنم كه حتما به يزد ربط داشته باشه)مثلا :
    تاريخي- اقتصادي- فرهنگي-اجتماعي- تفريحي-ورزشي- علوم تخصصي- ادبيات- طنز- اخبار گوناگون - عكس- شعر- موسيقي- خاطره-بانوان- كودكان- دانشگاه-توريست-آداب و سنن- مشاغل و حرف مختلف-هنر- دوستيابي- بررسي مشكلات يزد- سياست- حوادث-خانوادگي-راهنمايي ديگران (بخصوص كساني كه قصد مسافرت به يزد رو دارند)- . . . . .
    بنا براين هدف ما در اينجا بالا آوردن تاپيك به هر وسيله ني و اينكه بعضي از دوستان از سر دلسوزي زحمت مكشن (دستشون درد نكنه) و موخوان هر طوري شده تاپيكو زنده كنن منطقي نيس.
    حالا شما چچي مگد؟؟
    بگد تا مام ياد بگيرم.
    حالا کی میاد تو این تاپیک ؟
    غیر از من و تو وحسین و جلال دیگه کسی نمیاد تو این تاپیک از شهر دیگه هم که فقط عسل بانو میاد اونم برای پست گذاشتن میاد نه سفر به یزد و اطلاعات
    اگه کسی بخواد بیاد مسافرت یزد که نمیاد تو تاپیک ما ببینه یزد چه طوریه

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •