1. سری P هم از همین خانواده اس و فقط N نیست
2. با توجه به اینکه فروش cowon در کره قابل توجهه (cowon همیشه هوای کشور خودشون رو بیشتر داشته - این مثلاً بخاطر حس میهن دوستی که نیست! - بخاطر فروش خوب در اونجاست! - بخش قابل توجه فروش این مارک در همون منطقه اس) بنابراین لازم نیست اصل قضاوتمون روی فروش cowon خارج از کره باشه ؛ یا اینکه در نظر نگرفتن فروش جهانی رو یه نقص بدونیم ...
3. درسته که من مقایسه هام رو معمولا روی ماشین انجام میدم (!) ولی دیگه همه جا هم بکارش نبرید که جواب نمیده!.. این استراتژی مرسوم کمپانی های تولیدکننده پلیره که محصولات موفق رو سریع اپدیت می کنن : zen v و بعدش سریعا zen v plus ... یا zen stone و بعدش zen stone plus ... یا clix و بعد clix2 ... یا zv و بعدش zvm ... نانو چطوری انقدر فروش داره ؟ ظرف 4 سال اخیر ، سالی یکبار اپدیت شده !! .. سری ویدئوی apple هم به همین ترتیب بوده ...
اینا همه محصولاتی هستن که فاصله بین دو پسرعمو کمتر از یکسال بوده ؛ این یه تصادف نیست ، بلکه سیاست درست کمپانی واسه موفقیته ... در نظر بگیرید که انتقادی که من کردم ، صرفا در لحظه نوشتن پست به ذهنم نرسیده ؛ بلکه یه بحث عمومی بوده که مدتهاست مطرح شده و من هم موافقش هستم : cowon خودش به خودش ضربه زد (الان ظاهرا از iriver هم فروشش عقب افتاده حتی) ؛ وقتی دور و بر یه محصول اصطلاحا Hype وجود داره ، باید Hype رو نگه داری ، وگرنه فرداش که یه محصول خوب دیگه بیاد (که حتماً هم میاد) عرصه رو از دست میدی ...