من فقط یک چیز در این مورد میگم:
یک لحظه فرض کنید قبل از بازی فینال از بین هزاران نفر ژورنالیست و کارشناس فوتبال یک نظر سنجی برگزار بشه. به این ترتیب که برگه رای گیری به ایمیل فرد ارسال بشه و ازش بخوان بازیکن موردنظرش رو به عنوان برترین بازیکن انتخاب کنه.
در این برگه رای گیری به احتمال زیاد نام حداقل 4بازیکن آلمان (نویر، هوملز، کروس، مولر)، 2بازیکن آرژآنتین (مسی، ماسکرانو)، 2بازیکن هلند (روبن، فن پرسی یا دی ورای)، 2بازیکن برزیل (نیمار، داوید لوئیز)، 1بازیکن از کلمبیا (خامس رودریگز)، 1بازیکن از فرانسه (بنزما) و ... دیده میشه
بنظر من فقط نگاه به این لیست نشون میده که چرا مسی میتونه به عنوان برنده رای گیری انتخاب بشه. آلمان بازیکن شایسته کم نداشته و با توجه به اینکه نظر سنجی بصورت فردی انجام میشه، کسی که داره به مثلا بازیکنی از آلمان رای میده، خبر نداره که قراره در مقابل ائتلافی از رای دهندگان به مسی قرار بگیره. بنابراین هماهنگی ای صورت نمی گیره که همه اونهایی که انتخاب بازیکنی از آلمان رو شایسته میدونن به مثلا توماس مولر رای بدن (حتی اگر انتخاب اولشون نویر یا کروس باشه) تا آرای یک آلمانی بره بالا. به این ترتیب آرای کسانی که اعتقاد دارن یک آلمانی باید برنده باشه بین چند بازیکن آلمانی پخش میشه.
از طرف دیگه می رسیم به کسانی که ممکنه به بازیکنی از آرژانتین رای بدن. برای این گروه اما برعکس گروه اول گذشتن از نام ماسکرانو و رای دادن به مسی خیلی طبیعی و ساده است. چرا؟ چون کسی که به بازیکنی از آرژانتین رای بده، مشخصا طرفداری از آرژانتین(نماینده فوتبال فردگرا و قهرمان ساز در فینال) یا جبهه گیری در برابر انتخاب بازیکنی از آلمان(طرف قویتر و برنده احتمالی بازی فینال) اصلی ترین انگیزه است. در این شرایط خیلی راحت میشه درک کرد که رای دهنده از بین دو گزینه، به انتخاب نفر قهرمان تر و البته رای بیارتر تمایل پیدا میکنه و اینطوری بصورت اتوماتیک ماسکرانو در ذهن این رای دهنده ها به نفع مسی کنار میره. (کاری که رای دهنده به بازیکن آلمانی انجام نمیده)
بقیه گزینه ها هم کاملا قابل درکه که آرای خیلی کمی در بین رای دهنده های غیر هموطن یا غیر هم تیمی (باشگاهی) داشته باشن.
همه اینها رو بذارید در کنار آرای همیشگی ناشی از محبوبیت بازیکن هایی مثل مسی و رونالدو، فکر میکنم خیلی سخت نباشه هضم این موضوع که چرا مسی در این رای گیری بالاترین رای رو آورده.
مشابه چنین رای هایی در انتخاب Ballon d'Or سالهای 2010 و 2014 تاثیرگذار بود.