نظری ندارم / تصمیم نگرفته ام.
تصمیم گیری در این مورد دشواره ... به همون اندازه که بخوایم راجع به عدالت صحبت کنیم چون به اساسی ترین جنبه ی زندگی جامعه ی انسانی مربوطه. زندگی یک فرد . باید ببینیم چه جنبه ای از حبات رو مد نظر داریم برای یک جنین ! برای مرغ یا گاوی که گوشت اون روی میز ما هست چه جنبه ای از حیات قائلیم ! برای سیبی که گاز میزنیم چطور ؟!!
چیزی که طبیعی هست اینه که ما انسان ها مثل هر جانور دیگه ای محیط رو از دید خودمون تفسیر میکنیم و قاعدتا ملاک سنجش هم نفع ، نیاز ، قدرت و ... هست. ما کشتارگاه دام داریم چون برای زنده بودن بهش نیاز داریم و همچین قدرت اینکار رو هم داریم ! اصلا برامون مهم نیست یک جاندار رو داریم سلب حیات میکنیم و اصلا بهش فکر نمیکنیم !!
چرا باید بهش فکر کنیم ؟ طبیعی هست که اینکارو نکنیم همونطور که یک یوزپلنگ حیات یک آهو رو میگیره و براش طبیعیه ... این خوی طبیعته و قاعدتا در انسان هم هست !
حالا در مورد یک جنین ما سقط رو خیلی طبیعی نمیدونیم ! همونطور که کمتر جانداری دیدیم که فرزند خودش رو بکشه !! (وجود داره ولی کم !) . ولی عموما با کمی سبک سنگین کردن به نفع سقط رای میدیم ! (نظر سنجی اینجا هم همین رویکرد رو نشون میده) . علتش به نظر من جنبه ای از حیات هست که در خودمون و جنینی میبینیم و از منظر خودمون تحلیلش میکنیم. اینکه یک مادر الان زندست و اون بچه الان زنده به این معنا که در این دنیا باشه نیست !
همونطور که در نظر سنجی شرکت کردم نظر قطعی ندارم و فکر میکنم از این رویکرد عمومی بخواهیم ببینیم بله طبیعی هست حق سقط باید باشه و البته هر مادری میتونه بهترین کار رو در اون شرایط بکنه اما وقتی بیشتر فکر میکنم به نظر میرسه ما باید دیدمون نسبت به حیات رو وسعت ببخشیم و درک کنیم که یک جنین عین ما زنده هست فقط به شکلی دیگه و این تاوت هیچ دلیل خاصی برای اینکه بتونیم برای زندگیش تصمیم بگیریم ارائه نمیده ! ما از او قدرتمند تریم ولی این یک دلیل نیست یک توجیه وقتی بخوایم رفتار ما برای سقط جنین رو توجیه کنیم !
کار منصافانه و قاعدتا اخلاقی و عادلانه اینه که ما همگی در شرایط یکسانی خودمون رو متصور بشیم و بخوایم تصمیم گیری کنیم ، در این شرایط یکسان آیا به سقط جنین رای میدیم !؟ شرایطی که خودمون هم نمیدونیم قراره یکی از اون انسان هایی باشیم که سقط میشیم یا بدنیا میایم !!
از نظر اجتماعی و وضع قانون به نظرم راهی نیست جز اینکه راه حل میانی گرفته بشه . یعنی کنترل لازم هست ، ولی نمیشه یک قانون سفت و سخت رو به اجرا گذاشت در محدودیت یا آزاد گذاشتن !
جز شرایط خاص مثل احتمال مرگ مادر و ... که من فکر میکنم شرایطی هست که راه حلی براش وجود نداره ، بقیه موقعیت ها مثل وضع بد اقتصادی ، فرزندهای ناخواسته و ... از نظر اخلاقی و فلسفی دلیلی برای سقط نمیبینم و این چیزی هست که هر انسانی میتونه بهش برسه و عقلانی هست .