من قلبم طاقت اين خبرها و اين صحنه هارو نداره
وجدان نيمه رمق اين جامعه ديگه حتي ناي تاسف خوردن براي چنين اتفاقاتي رو هم نداره
اما جدا جز تاسف خوردن چيزي نميشه گفت
خدا رحمتش كنه و خدا خيلي از آدماي بيگناه اين كشور رو كه همين بلاها سرشون مياد و در گمنامي ميميرن رو هم رحمت كنه
يه حرف دارم كه ممكنه به بعضي از دوستان كه هنوز از اين خبر شوكه هستن بر بخوره و ناراحتشون كنه كه البته طبيعي ميدونم و كاملا هم بهشون حق ميدم
بيش از سه هزار ساله كه توي اين كشور اولين چيزي كه بعد از قتل نفس به ذهن آدمها رسيده قصاص و اعدام كردنه قاتله
هميشه چشم رو در برابر چشم كور كردن و گوش رو در برابر گوش كر
همه به دنبال تسكيني موقتي براي درد جانسوزشون بودن غافل از اينكه ديوانگي رو با ديوانگي و كينه رو با كينه جواب نميدن
ذهن يك جامعه كه در اون چنين شرايطي حاكم باشه در واقع دائم در حال تمرين خشونت كردن خشونت ديدن و خشونت شنيدنه
اگر يك نفر در يك جنون آني يا در آگاهي يك نفر رو به قتل ميرسونه هنگام قصاص اين همه جامعه اس كه به طور آگاهانه تصميم به كشتن يك نفر ميگيره
در واقع معني اصلي جمله چشم در برابر چشم... ، خشونت در برابر خشونته
حتي در كتب آسماني مثل قرآن بعد از آيه قصاص گفته شده كه اگر ببخشيد بهتر است
چرا خدا ميگه بهتره؟ جامعه اي كه ميبخشه چه چيزي در انتظارشه؟
انسان مدرن چندين ساله كه درك كرده چنين قانوني در دراز مدت خشونت رو در ناخودآگاه جمعي جامعه بدون اينكه خود جامعه بدونه پرورش ميده
اگر يك قاتل در يك جا كه دو سه نفر بيشتر نيست يه نفر رو ميكشه جامعه در هنگام قصاص عملي مشابه رو در برابر عده بسيار زيادي از مردم انجام ميده كه در طولاني مدت اثر تخربي فراواني داره
به همين دليله كه جوامع مدرن غربي قانون اعدام رو لغو ميكنن و به همين دليله كه در جامعه ما كه بيش از 3000 ساله اين سنت حاكم بوده روز به روز اوضاع بدتر شده
چند وقت پيش بود كه در خبرها بود كه به طور سمبليك در دادگستري سوئيس رو بستن چون مدتها بود پرونده اي براي رسيدگي نبود اين به خاطر اينه كه اين جامعه از مرحله قرون وسطايي خودش كه سنت خشونت در برابر خشونت بود عبور كرده و وارد مرحله نه چندان آسون بخشيدن شده
جامعه ما بايد از يك جا شروع كنه و به جاي خشونت ، بخشيدن رو هرچقدر هم سخت باشه تمرين كنه
جامعه مذهبي ما كه از نظر فرهنگي با جوامع غربي تفاوت داره بايد درك كنه كه اگر خداوند در كتابش ميگه بخشش بهتره دليلش چيه و جامعه اي كه بخشش داشته باشه چه تفاوتي با جامعه اي كه قصاص ميكنه داره
تا زماني كه حكم قصاص به عهده بازماندگان مقتوله به احتمال زياد همين وضع باقي خواهد موند چون در اون شرايط شوك آور و تكانه هاي عصبي ناشي از شنيدن اين خبر هولناك هر كسي قادر به بخشش نيست پس اين قانونه كه بايد كار رو به عهده بگيره و اگر امكانش رو داشته باشه قانون اعدام رو لغو كنه
من نميدونم اگر خدايي نكرده خودم در چنين شرايطي قرار بگيرم و خبر كشته شدن برادرم يا فرزندم رو بهم بدن چه واكنشي در برابر قاتلش خواهم داشت اما خدا شاهده هميشه سعي كردم كه درون ذهنم اين شرايط رو تمرين كنم و در چنين شرايطي اگر قانون هم كمكم كنه تا از شرايط اوليه دور بشم مطمئنا ميتونم تصميم بهتري بگيرم
ديدن قامت برومند و غرق در خون داداشي براي من واقعا دردناك بود اما چنين اتفاقات و فضاهايي كه با روحيه عموم مردم سروكار داره بهترين زمان براي شروع يك ذهنيت جديد و يك راه جديده
من از صميم قلبم تسليت ميگم و اميدوارم در برابر رفتارهاي نادرست درست رفتار كنيم