یه چراغقوه دستت بگیر نورش رو بنداز رو دیوار خودت تست کن اون حرکت دایرهای رو!
چی میگی شما حرف تو دهن بنده میذاری؛ مگه گفتم میله با سرعت نور بگرده که شما میگی تهش متلاشی میشه و ... ضمنا مثل که جای مناقشه نیست عزیز.
◙
یه چراغقوه دستت بگیر نورش رو بنداز رو دیوار خودت تست کن اون حرکت دایرهای رو!
چی میگی شما حرف تو دهن بنده میذاری؛ مگه گفتم میله با سرعت نور بگرده که شما میگی تهش متلاشی میشه و ... ضمنا مثل که جای مناقشه نیست عزیز.
◙
Last edited by Balrog; 21-12-2009 at 16:45.
سلام
حالا چرا ناراحت شدی؟!
نگاه کن کلن نور و همه ی مواد خاصیت دوگانگی دارند یعنی نور هم خاصیت ذره ای داره و هم موجی ماده هم دقیقن همین طوره. منتها ماده فقط در مقیاس میکروسکوپیک خاصیت موجی خودشو نشون میده.
اگر نور رو جریانی از فوتونها ی ذره گونه در نظر بگیری میبینی که یه باریکه ی نور یه جسم صلب نیست. در مورد حرکت دایره ی روی دیوار یه مسلسل! بردار و به همون دیوار به صورت دایره ای شلکیک کن مطمئنن جای گلوله ها یه دایره رو درست میکنه ولی سرعت گلوله ی پرتاب شده از تفنگ بعد از شلیک گلوله حت تاثیر چرخش اسلحه نیست. اون نوری که میبینی داره دایره ای حرکت میکنه یه حرکت واقعی نیست و حتی میتونه سریعتر از نور حرکت کنه.
سلام.
نه بابا، ناراحتی کجا بود.
شما همش آسمون ریسمون میبافی قاطی پاتی میکنی مسائل رو...
یعنی چه واقعی نیست؟! یه جا میگی حد نهایی، سرعت نوره، اما اینجا میگی اگه واقعی نباشه از سرعت نور هم میزنه بالا. نشد که.
◙
Last edited by Balrog; 21-12-2009 at 20:13.
نگاه کن!
فرض کن روی یک خط هزار متری 1000 تا چراغ گذاشتی و طوری برنامه ریزی میکنی چراغ ها به ترتیب روشن بشن و فاصله ی زمانی روشن شدن چراغ اول تا اخری مثلن یک میلیاردم ثانیه باشه. کسی که از بیرون به روشن شدن چراغ ها نگاهمیکنه میبینه که یه نقطه ی نورانی شروع به حرکت کرده و 1000 متر رو در یک میلیاردم ثانیه طی میکنه. و نتیجه میگیره که نقطه ی نورانی با سرعت بیشتر از نور حرکت کرده. در حالی که حرکت اون نقطه ی نورانی از چراغ اول به سمت اخر فقط نتیجه روشن شدن 1000 تا چراغ با فاصله ی زمانی هست. این حرکت اون نقطا با سرعت بیشتر از نور یک حرکت ظاهری هست چون نقطه ی مادی حرکت نمیکنه.
اگه متوجه نشدی بی خیال.
Last edited by reza3600; 22-12-2009 at 02:54.
خیلی خوشحالم که این تاپیک تبدیل شده به جایی برای بحث های نسبیتی!
مثال جالبی زدی، اما طبق صحبتهایی که رفت (و طبق اثباتی که نمیدانیم!)، اون ناظر بیرونی هم حداکثر حرکت نقطهی مذکور رو باید با سرعت نور ببینه و نه بیشتر، هرچند که به قول شما واقعی هم نباشه.
◙
Last edited by Balrog; 23-12-2009 at 13:57.
مثالهایی که مطرح شد و موارد مشابه، همونطور که دوستمون گفت صرفا در ظاهر "سریعتر از نور" هستند و در هیچ یک واقعاً ذرات یا اطلاعات با سرعت بیشتر از نور جابجا نمیشه و تئوری نسبیت بر اثر اونها نقض نشده.. ضمناً اینکه دوست خوبمون گفت "ناظر بیرونی حداکثر باید سرعت نور رو ببینه و نه سریعتر از اون" : اینطور نیست – اتفاقاً در خیلی موارد، برداشت ناظر می تونه این باشه که جابجایی سریع تر از نوره .. اما در واقع چنین چیزی نیست:
*فرضاً اگه دو ذره از دو شتاب دهنده به سمت هم شلیک بشن، سرعت نزدیک شدنشون، از نظر این ناظر شاید نزدیک به دو برابر سرعت نور باشه، اما آیا معنی اش اینه که هریک از اون ذرات دارن با سرعت بالاتر از حرکت می کنن؟ ... خیر.
*مثال دیگه دوستمون (فانوس دریایی و چراغ قوه) هم به همین ترتیبه: سرعت جابجایی سایه، یا جابجایی یه لکه نور روی یه سطح میتونه از نور بالاتر بره .. اما منظور ما از "سفر سریعتر از نور" اینها نیست (وگرنه چنین چیزی در کهکشان هم رخ میده) ... ما قصدمون جابجایی یه موجودیت فیزیکی یا اطلاعات با سرعت بیشتر از نوره...
*اصلاً بیاین یه کلک(!) دیگه بزنیم : سرعت نور در محیطی مثل آب کندتر از خلاء یا هواست؛ درسته؟ .. پس عملی هستش که زیر آب، ذراتی رو سریعتر از نور جابجا کنیم!! (این یه مفهوم فیزیکیه معروف به اثر چرنکوف)
خلاصه اینکه وقتی بحث سرعت نور و "سریعتر از نور" رو می کنیم، منظورمون تجاوز از سرعت نور در خلاء (c) هستش و نه اینطور چیزها و مثالهایی از این دست.
بحث مشابه: مفهوم "سفر سریعتر از نور کارآمد" رو داریم که در پاراگراف سوم [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پست من بهش اشاره کرده ام.
چندتا سوال ؟
اینکه میگن نور حداکثر سرعت مطلق هست یعنی در دنیا چیزی سریعتر از سرعت نور نمیتونه حرکت کنه ولی من جایی خوندم که در آزمایشی میونهایی با وجود عمر کوتاهی که داشتن حتی اگر با سرعت نور حرکت مکردند نمیتونستن فاصله محلی رو که تشکیل شده بودن تا سطح زمین طی کنن ولی با این وجود اونها به سطح زمین میرسیدند (منبع معتبر بود و آزمایش تجربی) بعضیا میگن این به دلیل انقباض مکان ویا انبساط زمان هست آیا این نظریه واقعا پذیرفتی هست ؟؟
پس با این وجود هر جسمی که با سرعت حرکت کنه در انقباض مکان و انبساط زمان قرار میگیره ( هر چند اندک )؟
پس با وجود این آزمایش این از حالت تئوریک خارج شده و یک واقعیت هست؟
Last edited by *Alucard*; 06-01-2010 at 19:59.
من البته اینجا خیلی مباحث رو بدون در نظر گرفتن استثنائات یا تئوری هایی که هنوز تایید نشده ان مطرح کرده ام (در این [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ام چند خطی در همین باره گفته ام) .. بنابراین هرکدوم از این بحث ها میتونه کاملتر هم باشه یا به شکل دقیق تری مطرح بشه:
فرضاً همین بحث نور و حد نهایی سرعت رو اگه در نظر بگیریم، ما فرضاً تئوری تاکیون ها رو داریم که ذراتی فرضی هستند که سریعتر از نور حرکت می کنند، پایه نظری اش هم بد نیست ... اما در نظر بگیریم که همونها هم نسبیت و حرف انیشتین رو نقض نمی کنن، چون براساس نظریه مذکور، این ذرات "همیشه" سریعتر از نور هستند ... یعنی نیازی به "تجاوز" از سرعت نور ندارند یا رسیدن به اون ندارند .. اصل موضوع، همین جمله آخره.
//
در مورد این آزمایشی که گفتی اگه منبع یا لینکی بدی که مطالعه کنم ممنون میشم، ادعا و آزمایش در این زمینه کم نیست؛ میزان اعتبارشونه که محل اشکاله .. کجا اینو خوندی؟ .. بهرحال به من حق بده اگه بخوام خودم شخصاً اصل مطلب رو چک کنم... ممنون.
//
من در مورد انقباض مکان/انبساط زمان چیزی نشنیده ام ... اگه دقیقاً بگی منظور از "بعضی ها" کی بوده یا مجدداً لینک بدی ممنون میشم ... اما حدس می زنم اشاره ات به بحث گسترش فضا (انبساط فضا) باشه که مرتبط با مشاهده هابل هستش و اینکه چطور میتونه ظاهراً به این معنا باشه که کهکشانها با سرعتی بیش از سرعت نور از هم دور شده اند ..اگه دوست داشتی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پست من (توضیح اولیه) و [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] پست من (مدل قیفی شکل برای توجیه این پدیده) رو در این باره بخون.
ببخشید من داخل پستم نوشتم فتون در صورتی که مظورم میون بود.
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
Last edited by *Alucard*; 06-01-2010 at 20:01.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)