خوب این خاشعه با عایشه که خاله عبد الله بن زبیر هم بوده نسبتی داشته؟
یا صرفا به خاطر زیباییش تشبیهش می کردن به عایشه؟
خوب این خاشعه با عایشه که خاله عبد الله بن زبیر هم بوده نسبتی داشته؟
یا صرفا به خاطر زیباییش تشبیهش می کردن به عایشه؟
شمشیر مصعب همون شمشیر باباش زبیر هستش که در زمان پیامبر و در جنگهای اون زمان، زبیر با اون شمشیر بسیار جنگید و به نقلی از پیامبر لقب سیف الاسلام به زبیر داده شد. ولی زبیر بعد از پیامبر از راه راست منحرف شد تا اینکه در جنگ جمل، رو در روی امام علی(ع) ایستاد و چند ماه بعد از جنگ جمل نیز توسط فردی کشته شد.
موفق باشین.
89/10/4
در تکمیل صحبت های حمید:
تا جایی که از سریال امام علی (ع) به خاطر دارم، وقتی طلحه و زبیر خودشون رو در رسیدن به خلافت (پس از عثمان) و امارته کوفه و بصره ناکام میبینند (چون حضرت علی (ع) حکم امیری این دو شهر را عماره بن شهاب و عثمان بن حنیف داده بود) به مکه میرن و با بلواییان پیراهن خونی عثمان به سردستگی عایشه و فرزندان بنی امیه هم قسم میشن.
به دنبالش به بصره لشکر کشی میکنند و در آنجا با وجود صلح نامه ای که بین عایشه و عثمان بن حنیف که پیش از رسیدن امام مهر شده بود، به بصره حمله می کنند و ریش و محاسن عثمان بن حنیف را می تراشند و حکیم بن جبله که یکی از یاران نزدیک امام بود رو شهید می کنند! یکی از عاملین و قاتلین همین خجوم عبدالله بن زبیر بودش...
حضرت علی (ع) با وجود این عمل اون ها باز میاد و با طلحه و زبیر صحبت میکنه تا از کردشون پشیمون بشن که باعث میشه زبیر از توبه کنه و با وجود اصرار عبدالله (پسرش) ترک جنگ می کنه و سر به بیابون میزاره و عربی به طمع لباس و مال زبیر، اونو میکشه!
وقتی جنگ جمل تموم میشه حضرت علی (ع) قاتل زبیر رو لعنت می کنه و دستور به قصاص اون میده...
دلیلی که باعث توبه زبیر شده بود (تو سریال امام علی (ع) هم خیلی زیبا بهش پرداخته میشه) این بود که علی (ع) با تعریف خاطره ای در زمان پیامبر اونو از کارش پشیمون میکنه (به نقل از ویکیپدیا):
راستی چند تا لینک جالب هم بدمعلی از زبیر پرسید:«تو را به خدا سوگند میدهم! آیا به یاد میآوری روزی را که از کنار من گذشتی و رسول خدا هم که از بنی غنم میآمد بر دستان تو تکیه داده بود، و به من سلام کردو خندید، من هم خندیدم و چیزی بر آن نیفزودم. تو گفتی«پسر ابی طالب تکبّرش را کنار نمیگذارد».پیغمبر به تو فرمود: «خاموش.اومتکبّر نیست، تو بااومی جنگی و نسبت بر وی ستمگری»»؟:
زبیر:
عبدالله بن زبیر:کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
ابراهیم بن مالک اشتر:کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
عبدالملک بن مروان (دشمن مختار و قاتل مصعب و عبدالله بن زبیر که متاسفانه از امویان بود)کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
یه نکته خیلی جالب رو راجع به عبدالملک بن مروان چند وقت پیش خوندم:کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
میگن وقتی عبدالملک در دارالحکومه کوفه بود و سر بریدهی مصعب رو برایش روی تخت گذاشتند، یکی از حاضرین حرفی میزند که باعث میشه عبدالملک قصر کوفه رو خراب کنه. اون میگه من سر حسین بن علی(ع) را به دستور ابن زیاد و سر ابن زیاد را به دستور مختار و سر مختار رو به دست مصعب و سر مصعب را به دستور تو روی این تخت دیدم!
برحرفی کردم و از بحث تلویزیونی سریال خیلی دور شدم... شرمنده...
یاعلی![]()
این دیگه از اون حرفا بود!
اگر قسمت به شهادت رسیدن ابن قین و نماز ظهر عاشورا رو می دیدید هرگز این حرف رو نمی زدید.
به نظر من اتفاقا همین که شخصیت مختار و سایر کاراکتر ها رو همونطور که بوده با تمام نقاط قوت و ضعفشون به تصویر کشیده و اتفاقات و حوادث رو برای بالا بردن جنبه ی معنوی گلچین نکرده باعث شده که این سریال باورپذیر تر بشه.
اون صحنه ای که مصعب و مختار روبرو همدیگه قرار گرفتن و دوربین زوم کرد رو چشماشون صحنه ی خیلی زیبایی بود...
آخرين نظر ميرباقري درباره تصوير چهره حضرت ابوالفضل(ع) در مختارنامه
خبرگزاري فارس: كارگردان مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» با بيان اينكه من هنوز تصميمي مبني بر حذف بخشهاي مربوط به حضرت ابوالفضل(ع) نگرفتهام، گفت: اين امر مساله سادهاي نيست و بايد مديريتش كنيم، بايد شرايطي پيش بياوريم كه انشاءالله بتوانيم به بهترين شكل آن را منعكس كنيم.
داوود ميرباقري در گفتوگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس درباره آخرين تصميمات گرفته شده پيرامون چگونگي به تصويركشيدن چهره حضرت ابوالفضل(ع) گفت: اين امر مساله سادهاي نيست و بايد مديريتش كنيم. بايد شرايطي پيش بياوريم كه انشاءالله بتوانيم به بهترين شكل آن را منعكس كنيم.
وي ادامه داد: اين بخشهاي سريال زحمتي است كه كشيده شده و نميشود كه با بوجود آمدن يك جريان، كل آن را ناديده بگيريم.
ميرباقري در پاسخ به اين سوال كه آيا اين بخشها حدف خواهند شد؟ تصريح كرد: من چنين تصميمي را تا به اين لحظه نگرفتهام.
كارگردان مجموعه تلويزيوني «مختارنامه» همچنين درباره نوراني كردن چهره حضرت ابوالفضل(ع) نيز اظهارداشت: آن هم بحثي است و فعلا يك گزينههايي هست تا ببينيم مسير بحثها و جريانها به چه سمتي پيش ميرود. فعلا هم هفت الي هشت هفته به پخش بخشهاي مربوط به حضرت ابوالفضل(ع) مانده است.
وي همچنين در پاسخ به اين سوال كه آيا از شيوههاي جديد و نويي براي به تصوير كشيدن چهره حضرت ابوالفضل(ع) استفاده خواهيد كرد؟پاسخ داد: الان من چيزي نميتوانم بگويم. در حال حاضر ما درگير يكسري مباحث خيلي پيچيده هستيم و بايد ببينيم سرانجامش چه ميشود و ببينيم اين امكان به ما داده ميشود كه به شكل خلاقانهتري با آن برخورد كنيم يا خير و هنوز اين مساله خيلي باز نشده است كه با چه شيوهاي با آن مواجه شويم.
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
منظور بنده این است که انگیزه های الهی را در مختار که شخصیت اصلی سریال هست نمی بینیم یا کمتر می بینیم.
مثلا از دید یک بیطرف و غیر مسلمان که این سریال را می بیند فکر می کند مختار به طمع قدرت و گرفتن انتقام خون شهدای کربلا قصد قیام دارد منتها انگیزه این انتقام الهی نیست و بلکه یک انگیزه شخصیست.یعنی اینگونه برداشت می شود.
و فرقی بین مثلا مختار با ابن زیاد یا ابن زبیر مشاهده نمی شود گویی دعوا بر سر قدرت بین چند گروه و منش سیاسیست.
چون می دانید که این سریال با این همه هزینه و وقت باید مبلغ اسلام هم باشد و به ویژه تشیع چون قرار است در دیگر کشورهای اسلامی هم پخش شود.ولی با این گونه ی ساخت صرفا یک سریال تاریخیه خوش ساخت می نمایاند که اثری خنثی بر عقاید مردم دارد یا حتی در مواقعی ضد تبلیغیست.
البته این ها که می گویم تا این قسمت سریال مشاهده شده ممکن است در ادامه رویه فرق کند و چهره معنوی تری ببینیم.
عكسهاي «مسعود پاكدل» از سريال مختارنامه به نمايش درآمد
خبرگزاري فارس: نمايشگاه عكس سريال «مختارنامه» با حضور دست اندركاران اين مجموعه تلويزيوني ، عكاسان و مسئولان فرهنگي هنري افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار تجسمي فارس، در اين نمايشگاه 72 قطعه از عكس هاي مسعود پاكدل در قطع 1 و 2 متر به نمايش در آمده بود كه با استقبال گسترده بازديدكنندگان روبرو شد.
12 قطعه عكس در قطع 2 متر مربع سالن انتظار تالار وحدت را تزئين كرده بود و در سويي ديگر از اين سالن پرترههايي از بازيگران اصلي سريال مختارنامه به نمايش گذاشته شده بود.
در طبقه سوم تالار وحدت نيز مجموعهاي شامل 60 قاب عكس در كف سالن چيده شده بود كه بازديد كنندگان در دوسوي اين ديواره يك متري كه از خيمه زدن دو تابلو پشت به پشت هم ايجاد شده بود ، به تماشاي تصاوير ميپرداختند و در عين حال مجال گفتوگو پيرامون سريال مختارنامه ، تكنيك هاي توليد و تكنيك هاي عكاسي بكاررفته در هر تابلو برايشان آماده بود.
تمامي تصاوير به نمايش در آمده از صحنههاي نهايي تصويربرداري اين سريال بود و جز 6 عكس برد تبليغاتي كه پشت صحنه و آماده سازي را تصوير كرده بود، ميتوان گفت كه هيچ عكسي از پشت صحنه كار ديده نميشد.
توليد سريال مختارنامه مدت 7 سال طول كشيد كه در اين زمان پاكدل بيش از 70 هزار عكس از مراحل مختلف اين سريال ثبت كرده است.
معاون هنري وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به همراه جمعي از مسئولان معاونت و بنياد رودكي از اين نمايشگاه بازديد كردند. شاه آبادي در جمع خبرنگاران حاضر در سالن به سوالات ايشان درباره جشنوارههاي موسيقي و تئاتر فجر پاسخ داده و بر اهميت هرچه باشكوه برگزار شدن اين جشنواره ها تاكيد كرد.
حامد ميرباقري ، محمود اردلان ، عبداله اسكندري ، مهدي پاكدل ، حسين پاكدل ، بهنوش طباطبايي ، فريبرز عربنيا ، رضا كيانيان ، محمود فلاح ، اكبر زنجانپور ، شهرام حقيقت دوست ، سيد جواد هاشمي ، علي اكبر قاضي نظام ، مهران برومند ، محسن شاه ابراهيمي، الهام پاوهنژاد، حديث ميرعظيمي، شهرام زرگر، عظيم جوانروح، اميررضا دلاوري، فرهاد اصلاني و... از جمله مهمانان اين مراسم بودند.
جمع بسياري از عكاسان تئاتر ، مطبوعات و عكاسان هنري نيز در اين روز از نمايشگاه بازديد كردند.
![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)