دوست من این هم مدرک از سایت خود مایکروسافت. لطفا با دقت نگاش کن:
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
اگه جایی نوشته 1 گیگ از 4 گیگ رم واسه دکوره به منم نشون بده اطلاعاتم بره بالا!
موفق باشی.
حس تایپ کردن ندارم ..gif)
ولی اینو بگم من اون 9 واحد درس های میکرو و دیجیتال رو که پاس کردم همش میگفتن سیستم عامل 32 بیتی نمی تونه بیشتر از
3xx رو ساپورت کنه..gif)
بیا داداش جون اینو الان گیر اوردم از یه سایتی کپی پیست کردم.
محدوديت 4GB RAM در ويندوزهاي 32 بيتي
ممكن است اين سوال براي شما هم پيش آمده باشد كه چرا ويندوزهاي XP معمولي، از بيش از 3 يا 4 گيگابايت رم پشتيباني نميكنند.؟!
دليل اين مسئله در ذات 32 بيتي بودن آنهاست.
اين محدوديت نه تنها براي WinXP SP2 بلكه در تمام سيستم عاملهاي 32 بيتي موجود است، چرا كه آدرسدهي فيزيكي آنها 32 بيتي بوده (با توجه به لزوم Paging حافظه و cache شدن آن) و حداكثر تا 32^2 (همان 4GB) آدرس را پشتيباني ميكند.
نكته مهمتر اينست كه علاوه بر RAM، قطعات ديگري حاوي المانهاي حافظه موجودند كه ميبايست آدرسدهي شوند، در نتيجه عملا 32 بيت آدرسدهي مابين RAM و قطعاتي مانند:
System ROM
APICs
Integrated PCI devices
PCI cards
Graphics cards
PCI Express cards
تقسيم ميشود. روند كار بدين شكل است كه در ابتداي راهاندازي، Bios قطعات نيازمند فضاي آدرس را شناسايي كرده و پس از محاسبه مجموع آدرسهاي مورد نياز آنها، مابقي فضاي آدرس را به RAM اختصاص ميدهد. در نتيجه عملا فضاي RAM بيش از 2.5 تا 3.5 گيگابايت قابل آدرسدهي نبوده و مابقي آن غيرقابل استفاده خواهد بود (توانايي آدرسدهي آن موجود نيست).
با توجه به مستندات MSDN در اين رابطه ويندوزهاي 64 بيتي تونايي آدرسدهي 128GB حافظه را دارند.
پس از جنبه سختافزاري اين مسئله، حافظه قابل استفاده توسط خود سيستم عامل نيز به دو بخش User mode و Kernel mode به نسبت 2GB/2GB user/kernel تقسيم ميشود. گاهي در سيستمهاي Workstation به دليل نياز بيشتر نرمافزارهاي كاربر به حافظه، با استفاده از سويچ 3GB/ در BOOT.INI ويندوزهاي 2003 و ماقبل، و يا تغيير پارامتر increaseuserva به 3072 (3GB) توسط BCDEdit /set در ويندوز ويستا، اين تقسيم بندي را به نسبت 3GB/1GB user/kernel تغيير ميدهند.
نكات:
1. يكي از روشهاي جالبي كه براي استفاده از مابقي حافظه قابل بحث است، انتصاب فضاي هرز رفته حافظه به RAMDisk و سپس ساخت Pagefile هاي ويندوز بر روي آن است (براي كاربران عادي توصيه نميشود).
3. با استفاده از سلسله دستورات Address Windowing Extensions AWE ميتوان امكان آدرسدهي مستقيم حافظه صفحهبندي نشده (بيش از 4 گيگابايت) را محيا نموده و به طور دايناميك آن را در فضاي آدرس پروسه نگاشت نمود.
2. با استفاده از قابليت The Physical Address Extension PAE در ويندوزهاي 32 بيتي ميتوان ويندوز را در مد Non-Uniform Memory Architecture NUMA اجرا كرده و حافظههاي بزرگتر را آدرسدهي كرد. براي فعال يا غير فعال كردن اين مد ميتوان از BCDEdit در ويستا و يا سويچ PAE/ يا NOPAE/ در Boot.ini براي مابقي نسخهها استفاده نمود.
منبع
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید