یه مسئلهای هم هست.....
وقتی شما لیسانس کامپیوتر میگیری، باید واقعا همه چیز رو بلد باشی!!!!
نه اینکه مثلا طرف هاردش سوخته بلد باشی درست کنی!!!! یا مثلا سیستمش فلان ایراد رو داره، یا فلان برنامه رو نصب کرده و ارور میگیره بلد باشی درستش کنی...
ولی از یه لیسانسه انتظار میره که سطح علمیش به صورتی باشه که بتونه تشخیص بده!! مثلا بتونه بگه عاره! این مشکل به خاطر بدسکتور حاردته! یا مثلا بگی باو! برا رفع این مشکل لزومی نداره ویندوز رو عوض کنی! و براش ریکاور کنی...
یا چه میدونم مثلا بتونی به صورت خیلی کلی یه نرمافزار رو تحلیل کنی روش کارش رو و توضیحش بدی...( مثلا عاره! گارنا یه شبکهی مجازی لن درست میکنه و همهی ادمای توی گروه رو به هم وصل میکنه و نرمافزار با این ایپی مجازیه به این نتیجه میرسه که کامپیوترا شبکه هستن و فلان رفتار رو نشون میده...)
یا مثلا مباحث اولیهی سیستم عامل و غیره و ذلک....
قطعا بلد بودن و حرف زدن و یا شنیدن و متوجه شدن این چیزها، ربطی به تخصص در این موارد نداره... و نیازی نیست که شما متخصص باشی!!
همین من، از برنامه نویسی پول در اوردم، ولی صد میلیارد بهم بده نمیتونم یه رابط کاربری سادهی سادهی ساده با HTML برات درست بکنم!! اما عین بلبل میتونم بخونم و در صورت نیاز ویرایشش کنم...
همین مسئله رو با سایر زبان های برنامه نویسی هم دارم..
در مورد مسایل سخت افزاری که اصلا کاملا شوت هستم!! ولی حداقل میدونم فلان جا میخوام بهتر باشم باید رم داشته باشم یا گرافیک یا هارد!!
یا وقتی مثلا میرم یه ادارهای و کارمند مربوطه بهم میگه سیستم بهم اجازه رو نمیده و یه صفحهی Connection Error بهم نشون میده لااقل میفهمم داره منو خر فرض میکنه...
اما روش کار سیستم های مختلف کامپیوتری رو در چند لحظه میتونم حدس بزنم یا با یه توضیح اولیه تا اخرش رو برم!
و غیره... اما از هیچ کدوم از این چیزا نمیتونم پول در بیارم!!
البته نمیدونم این یه الزامه یا صرفا همون گیک بودن، ولی به نظرم الزامه که دانش عمومی داشته باشیم ولی تخصصی نه!