تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 77 از 109 اولاول ... 276773747576777879808187 ... آخرآخر
نمايش نتايج 761 به 770 از 1081

نام تاپيک: میزگرد علمی-فلسفی

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

بستگي به وجود , وجود برتر داره

عدم يعني نيستي يعني وجود نداشتن
    مثلا ما مي تونيم يه وسيله رو اختراع كنيم
    وقتي اين وسيله اختراع شد اون عدم و وجود نداشتن در اومد و وجود شد
    یه مثال از اختراعی بزن که از نیستی بوجود اومده؟
    شما یه ماشین اختراع کن ماشین رو از نیستی درست کردی؟
    اختراع یه نوع تغییر چینش با یه سری مواد اولیه
    Last edited by amirfazaaaaaaaaaaa; 12-07-2011 at 20:51.

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

بستگي به وجود , وجود برتر داره

مثلا وقتي نه ماده اي وجود داشت و نه ضد ماده يا هر چيز ديگه اي خود به خود يه بيگ بنگ صورت بگيره و دنيا به وجود بياد يا اين كه فردا بدون هيچ علتي يه دفعه همه چيز از بين بره و مثل اول بشه
    در كل فكر كنم اگه يه موجود برتر يا يه علت وجود داشته باشه همچين چيزي امكان پذيره و در غير اين صورت نه
    اولا بیگ بنگ از هیچی بوجود نیومده
    فرض کنیم بیگ بنگ از هیچی بوجود اومده باز هم وجود برتر ثابت نمیشه
    چون علیت یکی از شروط اساسیش تقدم زمانی
    وقتی یه چیز معلول که زمانی قبل تر از اون وجود داشته باشه وقتی اینجور نباشه
    زمانی وجود نداشته که علت در اون اتفاق افتاده باشه
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 07:44. دليل: بازگشت ادیتِ بعد از بحث

حـــــرفـه ای MrGee's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2008
    محل سكونت
    کرج

پيش فرض

خودتون تشریف ببرید به این تایپیک ملاحظه منید
    وضعيت سيستم
    MR Cracker, دسترسی شما به این صفحه مقدور نیست و دلیل آن میتواند یکی از موارد زیر باشد :
    نام كاربري شما امكان ورود ويا ويرايش اين صفحه را ندارد واين عمل مختص مديريت كل مي باشد
    دسترسی اعضای جدید در دوره آزمایشی عضویت به گروه های اجتماعی مقدور نیست ( بعد از مدتی فعالیت محدودیت ها بصورت خودکار برداشته خواهند شد )
    اختراع یه نوع تغییر چینش با یه سری مواد اولیه
    درسته ولي اسمش ديگه اون ماده اوليه نيستش يعني كامپويتر برق لامپ شاتل و هابل قبلا وجود خارجي نداشتن
    عدم يعني نيستي يعني وجود نداشتن
    ولي حالا وجود دارن پس از عدم به وجود اومدن

اولا بیگ بنگ از هیچی بوجود نیومده
    من هم همين رو گفتم
    فرض کنیم بیگ بنگ از هیچی بوجود اومده باز هم وجود برتر ثابت نمیشه
    من هم همين رو مي گم
    اگه بيگ بنگ خود به خود و از هيچي به وجود اومده اصلا چه نيازي به وجود برتر هست كه بخواد اثبات بشه يا نه
    چو علیت یکی از شروط اساسیش تقدم زمانی
    وقتی یه چیز معلول که زمانی قبل تر از اون وجود داشته باشه وقتی اینجور نباشه
    زمانی وجود نداشته که علت در اون اتفاق افتاده باشه
    من كه از اين دوخط آخري هيچي نفهميدم و فقط از تقدم زماني اين برداشت رو مي كنم كه منظور شما اينه كه علت اول بايد وجود داشته باشه تا معلول به وجود بياد

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

درسته ولي اسمش ديگه اون ماده اوليه نيستش يعني كامپويتر برق لامپ شاتل و هابل قبلا وجود خارجي نداشتن

ولي حالا وجود دارن پس از عدم به وجود اومدن
    این که دیگه اسمش عدم نیبست عدم یعنی هیچ چیز نباشه اسمش تغییر قبلا به نوعی وجود داشتن حالا به نوع دیگه
    منظور فلسفی که داریم دربارش صحبت می کنیم تغیر چینش نیست
    بحث سر هستی و نیستی که ایا نیستی وجود داره؟
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 07:45. دليل: بازگشت ویرایشِ بعد از بحث

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

من كه از اين دوخط آخري هيچي نفهميدم و فقط از تقدم زماني اين برداشت رو مي كنم كه منظور شما اينه كه علت اول بايد وجود داشته باشه تا معلول به وجود بياد
    منظورم اینه همیشه علت قبل از معلول اتفاق می افته
    وقتی بگیم عدم و نیستی یعنی چیزی وجود نداشته یعنی زمان هم نبوده
    وقتی زمان نبوده چطور می تونه علتی وجود داشته باشه که قبل از جهان باشه

فرض کنید من به توپ ضربه میزنم
    علت حرکت توپ ضربه من بوده ضربه من که علت باشه زمانش عقب تر از حرکت توپ(معلول)

همیشه علت قبل از معلول اتفاق می افته

حالا فرض کنیم نیستی بوده و زمان مکانی نبوده قبل از جهان زمانی وجود نداشته که علت در اون اتفاق افتاده باشه

نتیجه می گیریم وجود مکان زمان در رابطه علیت نمی گنجه
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 07:46. دليل: بازگشت ویرایشِ بعد از بحث

داره خودمونی میشه Dexter 2009's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2010
    محل سكونت
    No where Land

11

منظورم اینه همیشه علت قبل از معلول اتفاق می افته
    وقتی بگیم عدم و نیستی یعنی چیزی وجود نداشته یعنی زمان هم نبوده
    وقتی زمان نبوده چطور می تونه علتی وجود داشته باشه که قبل از جهان باشه

فرض کنید من به توپ ضربه میزنم
    علت حرکت توپ ضربه من بوده ضربه من که علت باشه زمانش عقب تر از حرکت توپ(معلول)

همیشه علت قبل از معلول اتفاق می افته

حالا فرض کنیم نیستی بوده و زمان مکانی نبوده قبل از جهان زمانی وجود نداشته که علت در اون اتفاق افتاده باشه.....
    دوست عزیز
    یکی از نام های خدا " اول" و نام دیگر خدا " آخر " هستش.
    وقتی می گیم عدم , منظور این نیست که اصلا هیچ چیز وجود نداشته . منظور اینه که هیچ چیز وجود نداشته به جز خدا.خدا علت همه چیزه و برای خدا هم زمان و مکان و موقعیت محدودیتی نداره...

می دونی یعنی چی ؟
    یعنی این که الان برای خدا نگاه کردن به زمان دایناسورها , عصر حجر , حضرت آدم ,حضرت محمد (ص) و همین الانی که من این نوشته ها رو تایپ می کنم یه جوره...
    زمان مثل یه نخ می مونه که ما در نقطه ای از اون هستیم به هر چیزی که پشت سرمونه گذشته می گیم و به هرچیزی که جلوتره آینده
    اما برای خدا ( پناه بر خدا) مثل کسی می مونه که از بالا به نخ نگاه می کنه .................واسه ی اون کل نخ یه چیزه!

آخر فروم باز Haj_Amoo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

وقتی می گیم عدم , منظور این نیست که اصلا هیچ چیز وجود نداشته . منظور اینه که هیچ چیز وجود نداشته به جز خدا.
    عجب! من تا به حال چنین تعریفی از عدم نشنیده بودم.
    عدم در مقابل هستی است. "هستی" هست و "عدم" نیست. گاهی منظور ما از عدم، نسبی است، مثل نادانی که نبود نسبی دانایی است. ولی آن‎چه ایجا منظور است، عدم به معنای نبود همه‎چیز یا نیستی هرگونه هستی است. (اگر خدا هست، نظر شما اشتباه ست!)
    ===
    مبحث من چیست؟ چرا بسته شد؟ بحث به این خوبی آخه ... !

8. این کاربر از Haj_Amoo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

پروفشنال bushido's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010
    محل سكونت
    nowhere

پيش فرض

خواهشا بزارید بحث پیش بره اینقدر به خاطر عقاید شخصی خودتون به زور متوصل نشین بحث فقط فلسفی است

10. این کاربر از bushido بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه Dexter 2009's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2010
    محل سكونت
    No where Land

11

عجب! من تا به حال چنین تعریفی از عدم نشنیده بودم.
    عدم در مقابل هستی است. "هستی" هست و "عدم" نیست. گاهی منظور ما از عدم، نسبی است، مثل نادانی که نبود نسبی دانایی است. ولی آن‎چه ایجا منظور است، عدم به معنای نبود همه‎چیز یا نیستی هرگونه هستی است. (اگر خدا هست، نظر شما اشتباه ست!)
    ===
    مبحث من چیست؟ چرا بسته شد؟ بحث به این خوبی آخه ... !
    ببین دوست عزیز
    اگه عدم به اون معنایی که تو می گی باشه ( یعنی هیچ کس و هیچ چیزی وجود نداشته باشه حتی خدا ) چه کسی یا چه چیزی می خواد از عدم من و تو رو خلق کنه ؟
    آیا عدم از خودش می تونه آدم و گل و درخت ایجاد کنه ؟ اگه آره که دیگه بهش عدم گفته نمی شه و اگه نه , پس یه کسی باید خارج از معادلات عدم و غیر عدم باشه تا خالق باشه که همون خداست .

آخر فروم باز Haj_Amoo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008
    محل سكونت
    پادشاهی قدسی اخوت برحق

پيش فرض

اگه عدم به اون معنایی که تو می گی باشه ( یعنی هیچ کس و هیچ چیزی وجود نداشته باشه حتی خدا ) چه کسی یا چه چیزی می خواد از عدم من و تو رو خلق کنه ؟
    آیا عدم از خودش می تونه آدم و گل و درخت ایجاد کنه ؟ اگه آره که دیگه بهش عدم گفته نمی شه و اگه نه , پس یه کسی باید خارج از معادلات عدم و غیر عدم باشه تا خالق باشه که همون خداست .
    البته این یک اختلاف‎نظر لفظی است ولی محض محکم‎کاری این توضیح رو اضافه کنم که وجودنداشتن هیچ‎کس و هیچ‎چیز، یعنی عدم، بی‎معناست. این مسئله‎ای واضح هست. ولی این‎که اگر این‏چنین باشه پس چی جهان رو خلق کرده یا جهان از چی خلق شده، حکایت دیگری است. مثلن ابن‎سینا معتقد بود که جهان قدیم هست، یعنی ازلی است در نتیجه مشکل خلق از عدم بی‎معناست... و حتا به همین ‎خاطر غزالی، ابن‎سینا رو تکفیر کرده بود! در مقابل برخی نیز معتقد به حادث بودن جهان بوده و هستند (احتمالن مانند شما). این رو اضافه کردم که گفته باشم همیشه نیار به مطالعه بیشتر در اندیشه‎های دیگران و تفکر بیشتر در اندیشه‎های خود هست!

البته مقصود من از طرح مسئله عدم شدن وجود و بالعکس، مسئله‎ی منشا جهان نبود ... !

13. این کاربر از Haj_Amoo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •