تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 74 از 109 اولاول ... 246470717273747576777884 ... آخرآخر
نمايش نتايج 731 به 740 از 1081

نام تاپيک: میزگرد علمی-فلسفی

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

ابن سینا گرچه در تمام علوم کنجکاوبود ولی علاقه ی اصلیه او به همین بحثی است که ما میخواهیم شروع کنیم واوعلاقه داشت که باشیوه ی علمی ودست کم بااستدلال و منطق ثابت کند که خدا وجود دارد یعنی در حقیقت او میخواست آغاز دنیا را بشناسد .
    ابن سینا از پیروان ارسطو به شمار می آید ومعتقد بود که فلسفه جست و جو برای کل دانش را دربر میگیرد فلسفه را میتوان به فلسفه ی کاربردی مانند:اقتصاد ،سیاست ،اخلاق و فلسفه ی نظری تقسیم کرد که این شامل الهیات ریاضیات وفیزیک است. ابن سینا الهیات را مهترین علم در نظر میگرفت زیرا به خداشناسی وآفرینش میپردازد .

ابن سینا دریافت که ارسطو اصل حاکم بر جهان را حرکت میداند چیزها پیوسته درحال تغییرند ،چون همه چیز درحال حرکت است ارسطو جهان را بی آغاز میداند .اما چیزی باید جهان را به حرکت وادارد واز نظر ارسطو محرک اصلی خدا است .
    از نظر ارسطو خدا نمی آفریند بلکه جهان از او فیض میگیرد مانند خورشید که نور میپراکند .افلاطون گمان میکرد که چیزهای موجود دراین جهان نسخه های ناقصی از اشکال پایداری هستند که در جهان معقول وجود دارند .

(تصویر ارسطو در کنار افلاطون)
    ابن سینا که فیلسوف نبود یه سری از اشتباهات ارسطو رو تکرار کرد چیزی که بش مشهور اینکه طب یونانی و هندی رو خیلی مطالعه کرده
    من به جز امام محمد غزالی کسی ندیدم تو این طیف فلسفه بلد باشه که اونم در اخر گفت همه فیلسوفا کافرن
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 07:56. دليل: بازگشت ویرایش و حذف پست پس از مورد نقل قول واقع شدن

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

آفرین حالا این یعنی چی؟ یعنی قبل از هر موجود و یا پدیده‌ای، موجود/پدیده و یا مجموعه‌ای از موجودها/پدیده‌ها بوده. این یک اصل عقلی و فراتجربی هست و کسی انکارش نمی کنه.
    حالا ما میگیم اصلاً خدا پدیده نیست که قبلش چیزی باشه.
    شما حدوث دگرشی رو با حدوث افرینشی یکی فرض کردی
    تو علم فقط حدوث دگرشی وجود داره چیزی از هیچی بوجود نماد
    مثلا درخت از هیچی بوجود نمیاد از خاک اب و غیره بوجود میاد تبدیل ( حدوث دگرشی)
    اصولاً در باره ی علیت آفرینشی سخنی نمیتوان گفت چون نه آفرینش هرگز دیده و آروین شده و نه اینكه میتوان آنرا نیاز مند به علت دانست

در ضمن علیت یه رابطه مادی تو مجموعه ای به نام وجود اینکه بگیم علت وجود چیه یه سوال اشتباست

مغالطه تعمیم جز به کل

ما تو مجموعه ای به نام وجود برسی کردیم دیدیم رابطه علیت بین اعضاش برقرار
    اینو نمی تونیم به بیرون از مجموعه وجود تعمیم بدیم

---------- Post added at 07:46 PM ---------- Previous post was at 07:42 PM ----------

1.کاملآ غلطه عزیز
    من یک مثال میزنم ببینید نظرم درسته یا نه
    ببینید خورشید رو در نظر بگیرید
    خدا رو خورشید در نظر بگیرید
    خب خورشید واکنش درش انجام میشه و میسوزه
    حالا آیا خورشید قصدش نور افشانی و تولید نور هست؟
    نه
    حالا ما نور خورشید و خورشید خدا
    یعنی ما رو نیافریده بلکه ماو تمام جهان از تبعات وجود خدا هستیم
    یعنی چون خدا هست ما هم هستیم
    چون خورشید هست نورش هم هست
    2.بله کاملآ درسته
    و البته بنابر فلسفه اسلامی(که به نظر من نمیتونه وجود داشته باشه و غلطه)همه چیز برای انسان هست
    مثل اینکه کوه شن برای یک دانه شن باشه!!!!!!!
    3.وجود جن از نظر علمی رد شده هست
    منم قبولش ندارم چون وجود نداره
    4.میشه گفت اینطوره
    5.عزیزم اگر اینطور فکر میکنی منتظر کتاب هفت باش تا این غیر ممکنی که میگی رو ممکن ببینی!!!
    6.چرا میشه کمک گرفت و نمرد!
    البته کتاب هفت کاملآ عقلانی و علمی توضیح میده نه به کمک روح
    اصلآ روح نمیتونه به خدا برسه
    میدونی چرا؟
    اگر بدن انسان به طراز بالاتر انرژی بره میسوزه و از بین میره
    خدا بالاترین طراز انرژی رو داره
    حتی روح هم نمیتونه به این طراز بره
    7.شما خودتم انرژی هستی
    پستی که گذاشتم برای آرزوا رو مطالعه کن

شما خورشید رو با خدا مقایسه میکنید ؟
    خورشید مادی خدا غیر مادی
    شاید منظورتون یه خدای مادی؟
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 07:57. دليل: بازگردانی ویرایش

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

اثبات "وابسته بودن رابطه علیت به تجربه" توسط دیوید هیوم

این اثبات بخشی از کتاب "آشنایی با معرفت شناسی و مابعدالطبیعه هیوم" میباشد که از صفحات 71 و 72 آن برداشت و ترجمه کرده ام .
    (Hume`s Epistemology and Metaphysics, An Introduction)

دو برهان زیر را با هم مقایسه نمایید :

1-

باران میبارد یا برف میبارد .
    برف نمیبارد.
    پس :
    باران میبارد.

2-

رویداد الف رخ میدهد .(برق صاعقه دیده میشود).
    پس:
    رویداد ب رخ میدهد. (صدای صاعقه شنیده میشود).

برهان 1 یک برهان قیاسی معتیر است در حالیکه 2 مثالی از استدلال علی و معلولی میباشد.
    چه فرقی بین آنها وجود دارد ؟
    سعی میکنیم این فرق را با پذیرفتن مقدمات و انکار نتیجه هرکدام نشان دهیم.

انکار نتیجه برهان 1 معادل است با گزاره :
    باران نمیبارد.
    این گزاره به همراه مقدمه دوم برهان مذکور (که بنا به فرض صحیح است) به گزاره زیر منجر میشود :
    باران نمیبارد و برف نمیبارد.
    اما این گزاره با دیگر مقدمه برهان (باران میبارد یا برف میبارد) در تناقض است .
    به عبارت دیگر با پذیرش مقدمات برهان و انکار نتیجه آن داریم میگوییم :
    "باران میبارد یا برف میبارد اما برف نمیبارد و باران نمیبارد " که تناقض گویی است (بیانی از p و نقیض p ) زیرا میگوید حداقل یکی از گزاره های "باران میبارد" و "برف میبارد" درست هستند و همچنین هر دو گزاره مذکور همزمان غلط میباشند .

حال همین تحلیل را درباره برهان 2 انجام میدهیم.
    به عبارت دیگر فرض کنید که گزاره زیر را بیان میکنیم :
    رویداد الف رخ میدهد (برق صاعقه) اما رویداد ب (صدای صاعقه) رخ نخواهد داد.
    بر اساس تجربیات گذشته ما ، چنین گزاره ای ابلهانه است اما تناقضی در بر ندارد !
    گفتن "صاعقه روی میدهد اما صدای غرش وجود نخواهد داشت" مانند گفتن گزاره ای به صورت p و نقیض p نیست.
    بنابراین یک برهان علی و معلولی مانند 2 برهانی قیاسآ معتبر نمیباشد .

این ثابت میکند که رابطه علی و معلولی با استلزام منطقی یکسان نیست و نوع خاصی از آن هم نمیباشد .
    روابط علی و معلولی اساسآ با روابط منطقی تفاوت دارند.

پس آگاهی ما از رابطه علیت از نوع پیشینی (a priori) نیست بلکه به تجارب قبلی ما وابسته است.

ممکن است کسی بگوید اگر برهان 2 بصورت زیر بیان شود تبدیل به برهانی قیاسآ معتبر خواهد شد :

اگر رویداد آ (دیدن برق صاعقه) رخ دهد آنگاه رویداد ب(شنیدن صدای صاعقه) رخ خواهد داد.
    رویداد آ رخ میدهد .
    پس :
    رویداد ب رخ خواهد داد.

در واقع به نظر میرسد که مقدمه اول باید اضافه شود زیرا دلیل ما برای نتیجه گرفتن صدای صاعقه پس از دیدن برق آن دقیقآ بر اساس باور به مقدمه مذکور است.
    آیا اضافه کردن این مقدمه اندیشه پیشینی بودن رابطه علیت را تقویت میکند ؟ (یعنی میتوان از رخ دادن علت بصورت پیشینی و ماقبل تجربی به رخ دادن معلول آن پی ببریم ؟)
    پاسخ منفی است .
    زیرا مقدمه مذکور خودش ماقبل تجربی نیست و به تجربیات قبلی (این واقعیت مشاهدتی که رویدادهای ب در گذشته همواره پس از رویدادهای الف رخ داده اند) وابسته است.

بدین ترتیب ملاحظه میشود که اصل علیت که برخی آنرا بدیهی میدانند پایه ای در منطق قیاسی ندارد بلکه نوعی از استقرا میباشد و بر این فرض مبتنی است که وقایع آینده همواره مشابه وقایع گذشته خواهند بود.
    اما این فرض هم زیر سئوال است زیرا بر اساس استدلال منطقی قیاسی قابل اثبات نیست و بدیهی هم نیست پس استقرا و به تبع آن علیت از راه استدلال قیاسی قابل اثبات نیست و بدیهی نیز نمیباشد.
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 07:58. دليل: واگردانی حذف متن

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

این یه تیکه رو من اصلا قبول ندارم.
    حتی اگر قوانین علی معلولی رو حسی در نظر بگیریم، به قدر کافی قدرتمند هست.
    حتی در زندگی روزمره هم همه ما این مورد را رعایت و اجرا میکنیم. با قوانین علی معلولی، تصمیم های آینده رو میگیریم.
    ما میدونیم که اگر دستمون رو روی آتیش بگیریم خواهد سوخت. به خاطر همین از این کار اجتناب میکنیم. حتی اگر نتیجه سوختن دست روی آتیش رو مفهوم ذهنی و نتیجه تکرار بدونیم، این قاعده حسی به اندازه کافی قدرتمنده.
    من هزاران مثال از همین زندگی روزمره هممون میتونم بزنم که با رعایت و نگاه به قوانین علی معلولی انجام میدیم، ولی هرگز مثالی نمیتونم بزنم که قوانین علت و معلوول رو نقض کنه. و این قدرتمندی و همه جانبه بودن این قانون رو میرسونه. شما میتونید؟

شما میدونید اثبات در چه مواردی بکار میره؟
    در امور دو به شک کننده.
    در امور بدیهی نیازی به اثبات نیست.

هرچند که اگر بخوام براحتی میتونم (یعنی هر کسی در موقعیت من باشه میتونه) امور بدیهی رو اثبات کنم.

من دستم رو روی آتش میگیرم و دستم میسوزه.
    من نیازی به این ندارم که دلیل سوختن دستم رو توضیح بدم. سوخته شدن دست من یک امر بدیهی ه.
    حتی اگر توضیح اضافه ای رو ازم بخوان هم میتونم ارائه بدم.
    آتش عصب های دست من رو در نتیجه حرارت تحریک کرده و دست من دچار سوزش و درد شده و چون دستم رو از روی آتش برنداشتم سلولهای دستم تخریب شده است.
    این توضیح رو من اصلا نباید بدم.
    چون سوخته شدن دست توسط آتش یک امر بدیهی ه.
    من نیازی به اثبات این موضوع ندارم.

خود شما مطمئنآ در امور روزانه از قوانین علی معلولی پیروی میکنید و عمیقآ این موضوع رو باور دارید.
    شما هرگز به درون آتش نمیپرید با این طرز تفکر که چون قوانین علی معلولی نتیجه ذهن و عادت ذهن ه و بر این اساس نمیتوان وقایع آینده رو پیشبینی کرد پس ممکن است اتیش من و این دفعه نسوزونه.
    اتیش همیشه شما رو خواهد سوزاند چون این یه قانون ه.

ببینید شما اول باید موضع خودتون رو مشخص کنید و به این سوال من جواب قاتع بدید که به مرحله بعدی و اثبات های دیگه برسیم.

آیا شما به قوانین علت و معلولی باور دارید؟
    اگر بله، به مرحله بعدی میریم.
    اگر نه، قوانین علت معلولی رو بیشتر بررسی میکنیم.
    اینکه اتش میسوزونه یه قضیه تجربی اگه تا حلا تجربه نکرده باشی ممکنه بپری تو اتیش ایا خدا هم یه قضیه تجربی؟
    شما یه قضیه تجربی را با یه قضیه غیر تجربی قیاس کردی که تو منطق بش میگن قیاس معالفارق
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 07:59. دليل: واگردانی ویرایش بیهوده

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

ابتدائا

مثال روشن در رد علیت ذکر نکردی و در مقوله رد به علیت هرچی که بگی مورد قبول نخواهد بود.....

من گفتم از ذکر مثال بهتره فرار نکنی چون اگه این کار رو بکنی حرفهایی که میزنی چیزهایی خواهد بود که خودت هم قبولش نداری.....

پس اون مقولش تمام شده است از نظر من.....

و اما سوال بزرگ بشریت: (فقط یک سوال بنظر من از این سوال الان بزرگتر و مهمتر و هیجان انگیز تره که پایین میگم...)

علت خدا چیست؟

ما این سوال رو اول بحث جواب دادیم

تجزیه تحلیل سوال بسیار راحته...پست danial_848 عزیز هم لب مطلب رو گفته من بیشتر تشریح میکنم:

جهان وجود دارد...
    قانون علیت درست است...
    تمام پدیده های عالم از علیت پیروی میکنند...
    خدا باید داری علت باشد...
    اگر خدا دارای علت باشد، علت خدا هم باید دارای علت باشد و تسلسل یقه ما رو چسبید بازم...
    تسلسل ادامه می یابد و به عدم وجود جهان منجر میشود...

بروز پارادوکس
    پارادوکس باطل است...

نتیجه:
    خدا دارای علت نیست.....

خیلی روشن قضیه دوست من
    خدا اگر وجود نداشته باشد جهان توجیه نمیشود.....
    خدا اگر وجود نداشته باشد تسلسل ما را ول نمیکند.....

این تسلسلی که پیش فرض درست قرارش دادی خودش مشگل داره
    اشکالی که این "برهان" دارد این است که قیاسی مع الفارق انجام میدهد،

منظور از تسلسل "سلسله در عربی یعنی زنجیر" برخی اوقات دایره وار بودن مجموعه علتها است، مانند علت های زیر

-> A -> B -> C -> D -> E -> F -> G -> A -> B -> C

که برخی معلول ها دوباره به علت علت های خودشان تبدیل میشوند،

و برخی از موارد نیز این است که مجموعه علت ها تا بی نهایت در گذشته امتداد می یابد و ابتدایی ندارد.

اما در مقایسه ای که فارابی انجام داده است هیچکدام یک از این دو حالت فرض نشده است، فارابی ماجرایی را نقل میکند که کراندار و با نهایت است، چه مسابقه دو را فرض کنیم چه مثال معروف جبهه جنگ او را، در هر دو مثال، ماجرا یک ابتدایی دارد، این در حالی است که اگر تسلسل درست باشد نمیتوان "ابتدایی" برای مجموعه علت ها در نظر گرفت.

بنابر این، فارابی دارد دو مقوله (1) مسابقه دو (2) سلسله علت ها را که علی رغم یک شباهتی که باهم دارند یعنی تقدم زمانی علت بر معلول تفاوت اساسی دیگری با یکدیگر دارند و آن نیز ابتدا داشتن مقوله نخست و بی ابتدا بودن مقوله دوم است با یکدیگر مقایسه میکند و این قیاس کاملاً غلط است پس او مرتکب فلسفه قیاس مع الفارق شده است،
    [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

به نگر دیگر اگر بخواهیم به این مثال بطور دقیق تر نگاه کنیم او میگوید که n دونده وجود دارد که
    n = {1,2,3,4,5,....,n}

و دونده شماره n حرکت نمیکند مگر اینکه دونده شماره n-1 حرکت کند.
    تنها در این شرایط است که میتوان یقین داشت اگر دوندگان در حال حرکت باشند، دونده شماره 1 یقیناً حرکت را آغاز کرده است. اما در مورد علت ها به هیچ عنوان با درست فرض کردن تسلسل نمیتوان علت نخستینی را در نظر گرفت، بعبارت دیگر این برهان قرار است نشان دهد که علت اولیه ای وجود دارد، اما قبل از اینکه آنرا اثبات کند آنرا موجود فرض کرده است، یا بعبارت دیگر دچار سفسطه مصادره به مطلوب شده است

لذا این "استدلال" نمیتواند باطل بودن تسلسل را نشان دهد.
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 08:00. دليل: واگردانی ویرایش بی معنی

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

من قصدم این نیست بگم خدا وجود داره یا نداره این حرفا در حیطه توان من نیست
    ولی مغالطات منطقی رو تشخیص میدم
    بعد از اسم خدا اولین چیزی گه در موردش بگیم خدا رو در صفات غلو شده انسانی و مادی محدود کردیم یه ابر انسان صفاتی که محصول نقصان های ما هستند
    خدا به واسطه خدا بودنش نقصانی نداره

به نظرم موضوع اصلی فلسفه باید این باشه ما الان هستیم با هر دین و ایین و نژادی مهم اینه انسان باشیم بتونیم انسانیت رو به جا بیاریم
    تو انسان بودن تلاش کنیم
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 08:01. دليل: واگردانی

آخر فروم باز Penryn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2008

پيش فرض

! oh oh
    کولاک کردی آقای amirfazaaaaaaaaaaa !
    ایول ادامه بده.

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

علیت یک قانون نیست و راحت میشه نقضش کرد؟
    چرا نقض نمیکنید پس...؟
    یه مثال بگو که علیت نداشته باشه...با جهانبینی خودت...بدون وجود خدا...بدون در نظر گرفتن نقش خدا...

فقط یک مثال بگو که علیت نباشه توش...مثال ها...نه بحث...مثال روشن...
    فرض کنیم علیت یه رابطه که تو جهان و مجموعه ای که ما هستیم و نقض نمیشه

حالا من یه سوال دارم یه مجموعه می تونه خاصیتی متفاوت با زیر مجموعه خودش داشته باشه؟

بر فرض مثال مجموعه اعداد طبیعی خودش یه عدد نیست

مجموعه شاگردان یک مدرسه خود یک شاگرد نیست.

مجموعه ای از معلولها میتواند خود معلول نباشد.
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 08:02. دليل: بازگردانی

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

بررسی پدیده دور (ِDor)

یک مفهوم وجود داره بنام پدیده دور
    خوشبختانه بین اندیشه خدا باوری و اتئیستی جدل در این مورد وجود ندارد و اتئیست ها نظر خداباورها را در این مورد پذیرفته اند و جنگ و جدلی در این مورد نداریم.....

پدیده دور باطل است...

اولا پدیده دور چیست؟
    خیلی ساده میگم...
    چیزی خودش خودش را خلق کند...

فلسفی تر:
    A علت B است...
    B معلول A است...
    A مقدم بر B است...
    B متاخر از A است...(B صبر میکند تا A وجود داشته باشد تا خودش هم بوجود آید)

دور:
    A علت B است...
    B معلول A است...
    B علت A است...
    A معلول B است...
    B متاخر از A بود چون علت A هم شد باید مقدم بر A شود...

پارادوکس رخ داد...
    پارادوکس باطل است...

دور باطل است.....

فرض کن ماده ازلی باشه یعنی ابتدایی نداره و همیشه بود دیگه نیازی نیست ماده خودش رو خلق کرده باشه
    خلق تو دیدگاه ازلی بی معنی خلق و قتی اتفاق می افته که یه پدیده ابتدایی داشته باشه و وجود نداشته با شه
    شما باید نیستی رو پیش فرض درست قرار بدی تا به خلق برسی
    که نیستی خودش نیاز به اثبات داره
    شما یه مثال از نیستی بزنی؟
    نیستی خلع ذهن انسان
    ژان پل سارتر تو کتاب هستی و نیستی میگه اگه نیستی وجود داشته باشه که اسمش دیگه نیستی نیست نیستی چیزی که وجود نداشته باشه

هستی میتونه ادامه پیدا کنه تناقضی توش نیست

ولی نیستی زاینده نیست تناقض پیش میاد

علیت به تنهایی سازنده هیچ چیز نیست.

علیت یک قانون است که بر اساس مواد اولیه که در دسترس باشد عمل میکند.
    ابتدا باید چیزی موجود باشد تا قانون علیت درباره اش عمل نماید.
    برای همین نمیتوان خود علیت را علت دانست .
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 08:05. دليل: +واگردانی پست

10. این کاربر از amirfazaaaaaaaaaaa بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Banned
    تاريخ عضويت
    Aug 2010

پيش فرض

صبر کنید صبر کنید...
    Stop All
    آیا معتقدید که جهان خارج وجود دارد یا فکر میکنید توهمی بیش نیست؟
    .
    اول جهان خارج رو تعریف کنید
    ما هنوز داخل رو نشناختیم
    کدوم خارج رو می گی؟
    Last edited by Arash4484; 12-09-2014 at 08:09. دليل: بازگردانی پست

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •