۱- خب این مورد به خود شما و حافظه شما ربط داره! ممکنه من یک کلمه رو با ۱۰ بار شنیدن و تمرین فونتیکش بتونم به خوبی به یاد بسپرم! ممکنه یه من دیگه ای با ۱ بار! اما این اصلا معیار نیست! شما اگر کل لغات ۵۰۴ رو هم از بر کنید، باید بتونید استفاده کنید ازش! شما اگر هر روز همه کلماتی که حفظ کردید رو هم مرور کنید، شاید کاملا کلمات حفظ بشند، اما آیا زمانی که میخواید در مکالمه از اون ها استفاده کنید به موقع میان سر زبون؟ سعی کنید کلمات رو که یاد گرفتید، به مثال هاش خیلی دقت کنید! اگر کلمه مثلا (من همیشه اولین کلمه ۵۰۴ رو میگم)Abandon رو یاد میگیرید، فکر کنم یکی از مثال هاش مربوط به ترک کردن خونه میشد! یادم هست که اولین مرتبه ای که به این کلمه تو ۵۰۴ برخوردم، تا قبلش فقط Abandon رو تسلیم شدن میدونستم! (مال چند سال پیش هست این قضیه)و با دیدن این مثال خیلی بهم کمک شد! شما دنبال مثال های متعددی از کلماتی که یاد میگیرید باشید! در اینترنت و دیکشنری ها دنبالش بگردید تا کاربردش رو یاد بگیرید! چون هنوز در سطحی قرار ندارید که بتونید به راحتی مکالمه کنید، پس نمیشه از طریق مکالمه کمک کرد به یادگیریتون، اما هنگامی که تونستید یه مکالمه در حد سلام، خوبی،چیکار میکنی و برنامت چی هست رو اجرا کنید، حتما از کلماتی که یاد گرفتید استفاده کنید!
۲- این سوالتون رو به علاوه یه سری توضیحات دیگه در زیر جواب میدم:
اولا یادگیری تلفظ یک پروسه خیلی طولانی هست و به یکی دو ماه نمیشه اکتفا کرد!
- ابتدا تمام International Phonetic Alphabet را مطالعه کنید، این قسمت خیلی مهم هست چون شما باید بدونید چه صدایی رو میشنوید و بتونید اون صدا رو به شکل نوشتار در بیارید! شما باید به جایی برسید که مثلا بتونید تفاوت بین /dɒk/ یا /dʌk/ رو متوجه بشید! (بعد از این میریم سمت استرس و این چیزا که در سطوح بعدی هست)
- خب حالا که اون ها رو مطالعه کردید و آشنایی باهاشون پیدا کردید، یک دفترچه بردارید و تمامی حروف انگلیسی رو به همراه تلفظش که کارتون رو راحت کنه (مثلا k : Kei )بنویسید . سپس سعی کنید فونتیک ها رو بنویسید . میتونید از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] استفاده کنید.
- دفترچه رو به بخش هایی با توجه به متد مورد علاقه تون تقسیم کنید!مثلا بر اساس الفبا یا مثلا بر اساس فعل،صفت و یا ...
- سعی کنید اغلب دفترچه همراهتون باشه تا هر کلمه ای که میشنوید و بلد نیستید رو یا شک دارید رو سریعا درش بنویسید و در خانه با استفاده از دیکشنری تلفظ رو تمرین کنید و در دفترچه بنویسید! سعی کنید پس از شنیدن تلفظ، خودتون با توجه به فونتیک هایی که یاد گرفتید تلفظ رو بنویسید و سپس چکش کنید.
- حتما عادت کنید که کلماتی که نسبت به اون ها (معنی،تلفظ و ...)شک دارید رو در دیکشنری چک کنید!
- هر شب دفترچه رو مرور کنید.
- هر چند یکبار از خودتون کوییز بگیرید ( مثلا کلمه رو ببینید در دفترچه و فونتیک رو بنویسید خودتون و ...)
- باز هم میگم، پس از اینکه تقریبا جدول IPA رو یاد گرفتید و به یاد سپردید سعی کنید در کلمات اون رو ملکه ذهن کنید! ابتدا جوری که فکر میکنید درست هست بنویسید و سپس چک کنید! خود بخود ملکه ذهن میشند اینطوری فونتیک ها!
موفق باشید!