خب آزادی تفسر طویلی داره. اتفاقا هفتهی سوم ماه سپتامبر (۳۰ شهریور امسال) روز جهانی نرمافزار آزاده.
بهترین مرجع، سایت
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
هستش که برین و مقالات فارسیش رو بخونید
بله بله بله بله! خیلی فرق میکنه و باید ویندوز رو اول نصب کنید چون در غیر این صورت ویندوز روی مستر بوت ریکورد میشینه و اجازهی بوت شدن رو از سیستم عامل های دیگه میگیره. البته خرجش بازنویسی مستر بوت ریکورده که اتفاقا کار خیلی سادهایه
سوال فلسفی پرسیدین که فکر کنم جوابش برنامه نویسی باشه .gif)
در مورد تنوع نرم افزاری خب یکم سخته قضاوت کردن. میگن اگه نرمافزار های ویندوز رو روی یک کفهی ترازو بریزیم و نرمافزار های گنو/لینوکس رو روی کفهی دیگهی اون، این کفهی ویندوزه که پایین تره. اگه از برنامه های ویندوز، آنتی ویروس ها و آنتی اسپم ها و اینا رو کنار بذاریم، اونوقت کفهی سنگین تر کفهی گنو/لینوکسه. از این حرف ها که بگذریم باید دقت کنیم که این اهمیتی نداره. چون ما یک سری برنامهی قوی و کامل داریم و خورده برنامه نیازی نیست. مخصوصا اگه به سمت خطفرمان برین، معجزهی گنو/لینوکس رو میبینید. این که دمای سیستم رو با یک کلمه نوشتن به دست میارین (acpi -t) یا با یک دستور ساده، متن درس زبانتون رو توی یک فایل میریزین و به گوشیتون انتقال میدین، البته منظورم صدا بود ها! و حتی ۵۰۰ تا عکس رو هم زمان ریسایز میکنید و تغییر فرمت میدین بعد پکش میکنید و با ایمیل میفرستین، این ها واقعا جالب و لذت بخش هستن. البته برای تازه کار ها این ترسناکه، برگردین به چند صفحه قبل و ببینید دوستان چطور به من این ها رو توضیح میدادن و من از خطفرمان ترس داشتم. اما خالا میبینم که فوقالعادست...
در مورد مالتی میدیا نمیتونم نظر بدم. من دنبالش نرفتم. اما اگر منظورتون شنیدن موسیقیه، خب برنامه های قوی ای مثل banshee یا amarock وجود داره. اگر دیدن فیلم و کلیپه که mPlayer و VNC وجود داره. البته به شرط وجود کدک ها. امیدوارم با خبر باشین خیلی از فرمت های مالتی میدیا تجاری هستن و شما (؟!) با خرید یک ویندوز پول کدک اون ها رو هم میدین. ولی خب جامعهی متن باز و نرمافزار آزاد هم کدک های معادل رو نوشتن.
real Player رو یادم رفت بگم! البته خیلی کم دیدم ازش استفاده کنن!
بله! پارسیکس، اوبونتو، فدورا، و خیلی توزیع های دیگه (سابایون، ناپیکس، سوزه، ...) زنده هستن!
خب یه چیز رو همین اول باید بگم که ویندوز بر خلاف خیلی از سیستم عامل های دیگه (مَک، سولاریس، BSD و گنو/لینوکس) یونیکس بیس نیست. پس شما هرزمان که بخواین از اون جدا شین، باید تمام تعاریفتون رو عوض کنید. البته با نباید فراموش کنیم که یادگیری گنو/لینوکس روز به روز داره آسون تر میشه، یک سال پیش، و شاید کمتر، من همین سوال شما رو پرسیدم و الان دارم به شما جواب میدم. در صورتی که یک کاربر ویندوز بعد از یک سال نمیتونه اینطور کاری کنه. البته فراموش نکنیم که گنو/لینوکس خیلی وسیع تر از ویندوزه!
شاید این حرف های من که باید تغییر بدین تعاریف رو، یکم ترس ناک باشه، ولی نه، رفته رفته مفهوم درایو رو فراموش میکنید. با مفهموم سطح دسترسی آشنا میشین. و خیلی چیز های دیگه.
اتفاقا یکی از مشکلات منتقدین گنو/لینوکس اینه که نمیخوان مفاهیم خودشون رو فراموش کنن. چطور بگم، کسی چند سال ویندوز کار کرده، الان برای خودش یه ملاست! حالا براش سخته که از اول یاد بگیره. خیلی از کسانی که اینجا میبینی، مدت ها ویندوزی بودن.
در کل تو یه جمله، ما امتحان کردیم، شد!
خب برای تهیه اگر میتونید دانلود کنید که به وبسایت پروژه ها و توزیع ها برین و دانلود کنید:
کد:
کد:
و اگر میخواین بخرین که:
کد:
کد:
و بد نیست که یک نسخهی رایگان اوبونتو رو هم دریافت کنید:
کد: