تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دانلود فیلم جدید
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام
ماهان سرور
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 72 از 109 اولاول ... 226268697071727374757682 ... آخرآخر
نمايش نتايج 711 به 720 از 1081

نام تاپيک: میزگرد علمی-فلسفی

اگه نباشه جاش خالی می مونه bida's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008

پيش فرض

چه پست طولانی ...

متاسفانه یکی از معایب کشور ما اینه که در رد نظریه فرگشت مطالب بسیاری به زبان فارسی ترجمه و منتشر میشه و ادعاهای زیادی بیان میشه که تلاش می کنه اثبات کنه که این نظریه از بیخ و بن غلط هست.

بسیاری از این ادعا کاملا از نظر علمی رد شدن و دلیل غلط بودن اونها بیان و اثبات شده ولی چون در زبان فارسی باز نشرمناسبی ندارن ، مخاطبی که می خواد در این مورد مطالعه کنه یا باید اون قدر زبان انگلیسی خوبی داشته باشه که مطالب رو در منابع اصلی خودش بخونه یا به نوشته های پراکنده تو وب اکتفا کنه که متاسفانه بیشتر اونها رو کسایی نوشتن که به این نظریه از دید مذهبی نگاه می کنن و چون مخالف عقیده خاصی هستن و احساس می کنن که این نظریه اون عقیده رو تضعیف می کنه پس می یان و از فرگشت کورکورانه دفاع می کنن.

مثلا تو یه انجمن اینترنتی شخصی وجود داشت که تنها دلیل ی که برای دفاع متعصبانه از این نظریه بیان می کرد این بود که که 80 درصد دانشمندای دنیا این نظریه رو قبول دارن .....

اما در مورد مطالب بالا که علم و شبه علم رو قاطی کرده و در رد نظریه تکامل حتی به صحرای کربلا زده و پای ماتریالیست ها و کمونیست ها و ... رو وسط کشیده باید گفت که دلایل گفته شده در بالا همگی پاسخ های منطقی براشون موجوده و خیلی هاشون رو میشه نقض کرد. از اون استدلال آماری بگیر تا قضیه فسیل ها و حتی تکامل چشم ( در مورد فرگشت چشم ایراداتی در سطوح بالاتر وجود داره که بیشتر بر می گرده به مکانیزم این دگردیسی ) ....

اکثر این استدلال ها هم در کتاب های شخصی به نام هارون یحیی مطرح شده که فاقد هیچ گونه تحصیلاتی در زمینه زیست شناسی و نظریه فرگشت هست. در حالی که امروزه این نظریه مبتنی هست بر علوم سلولی مولکولی و دانش ژنتیک. و برام خیلی جالبه که این شخص بدون هیچ گونه داشتن هیچ گونه تحصیلاتی در این مورد چگونه حودشو صاحب نظر می دونه ؟

تنها ویژگی مهم ایشون این هست که کتاب هایی به زبان ساده و عامه پسند می نویسه که به مدد نوعی رانت خاص در بسیاری از کشورهای اسلامی چاپ میشه در حالی معمولا اجازه چاپ مطلبی در نقد اونها وجود نداره. علمی خوندن کار ایشون رو من یه جور دهن کجی به کار دانشمندای واقعی می دونم که با این نظریه مخالفن و تلاش دارن اونو به شیوه علمی زیر سوال ببرن.

حرفهای من به معنی کورکورانه پذیرفتن نظریه فرگشت نیست. بلکه می خوام بگم که این یه بحث علمی هست و نقد اون هم بایستی علمی باشه. ( در اینجا منظور از علم ، زیست شناسی و دانشهای مرتبط با اون هست و مثلا این که خلقت انسان در رقرآن به فلان شیوه خاص بیان شده ، ضمن محترم بودن ، نمی تونه به عنوان دلیلی برای رد فرگشت انسان باشه )

برای مثال یکی از مهمترین چالش های نظریه فرگشت موردی هست به نام bacterial flagellum. که واقعا به عنوان یه مانع سرسخت جلوی طرفدارای فرگشت ایستاده و اونها رو از نظر علمی به چالش کشیده:

کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    که طرفداران نظریه فرگشت هنوز توضیحی برای این پدیده ندارن. دکتر مایکل بهی ( Michael Behe) در کتابی این اشکالات رو مطرح کرده . چندتایی از اونها پاسخ داده شده و رد شده ولی چند ایراد همچنان معتبر وجود داره..

تو وبلاگ یک دانشجوی دکترا که اتفاقا از طرفدارای شدید داروینیسم بود مطلب جالبی دیدم. نوشته بود که در اواخر قرن نوزدهم خیلی از فیزیک دان های جوان ناامید شده بودند چون احساس می کردن که مطلب جدیدی که واقعا ارزش تلاش و تحقیق داشته باشه دیگه وجود نداره چون همه مطالب کشف شدن که ناگهان در های جدیدی مثل مکانیک کوانتومی و دانش هست های و فیزیک جدید به روی اونها گشوده شد.

این چالش ها هم مثل یه موتور محرکه برای فرگشت گرایان می مونه و انرژی تازه ای به اونها داده تا به دنبال کشف مطالب جدید برن.

علم واقعی تنها از این مجادلات و بحث های اصولی شکل می گیره.. مطمئن باشید که اگه این بحث های علمی باعث بشه که روزی اثبات بشه که فرگشت نادرست هست ، حتی آدمایی مثل داوکینر هم خوشحال میشه چون این قدمی در راه پیشبرد علم و شناخت انسان نسبت به جهان اطراف هست.

2. 4 کاربر از bida بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه bida's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2008

پيش فرض

شما دائما اعتقادات بقیه رو مردود میخونی بدون اینکه دلیلی بیاری...!

قبلاً هم گفتم خدا اگر علت داشته باشه ناقصه و دیگه اسمش خدا نیست
    اگه یکم باهوش باشی باید بهم جواب بدی "پس اگه اینطوره این قانون علیت شما نقص داره و نتیجتاً مردوده"
    ولی اگه یکم باهوشتر باشی متوجه میشی این بحث ربطی به قانون علیت نداره، بلکه به ماهیت خدا مربوطه
    یعنی این مطلب که خدا علت نداره، به کامل بودن و نیاز نداشتن خدا (نیانداشتن به علت) برمیگرده و نه نقص داشتن علیت
    میشه این مطلب رو بیشتر توضیح بدید؟

مگه با برهان علیت شما تلاش نمی کنید تا وجودی به نام خدارو اثبات کنید؟

در مورد صفات ماهوی و ویژگیهای چیزی که هنوز وجودش اثبات نشده که نمیشه بحث کرد. منظورم اینه که آیا تازمانی که شما وجود خدا رو اثبات نکردید می تونید به شرح ویژگیهای اون بپردازید؟. تاخر و تقدم با کدوم هست و آیا اینا دو مساله جدا هستن یا به موارات هم پیش می رن؟ و یا یکی نتیجه دیگری هست؟

4. 2 کاربر از bida بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه rahafrooz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2008
    محل سكونت
    Esfahan

پيش فرض

یه سوال کمی دور از بحثتان
    شما دارید در مورد علت و معلول بحث می کنید،اگه درست متوجه شه باشم.آیا این برهان این موضوعو رد می کنه که چند تا علت وجد داره و اصلا صحبتی در مورد یکتایی علت العلل میکنه؟
    ممنون

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

نه ، حرفای شما در مورد اینکه وجودی به نام خدا اومده و به عقب برگشتن ها رو از بین برده منظورمه
    طبیعت بر پایه ی علیت نیست!
    ما اینطور میگیم و تصور میکنیم
    منظورم از ما کسایی هستن که به علیت باور دارن
    مثله شما که به شدت باور دارید

شما خواستید برهان علیتو توجیه کنید
    کساتی هاشو توضیح بدین و...
    ولی سوال من همچنان پا برجاست و جواب میخوام
    دلیل وجود خدا چیه؟ علت وجود خدا چیه؟

شما موردی رو بگید و من نقض کنم که علیت در موردش وجود داره
    قبل از این کار هم
    بود خدا و حتی نبود خدا خودش به کل این قانون رو تحت الشعا قرار میده

من به هیچ چیز اعتقاد ندارم
    من تغریبا دیدگاهی اومانیستی دارم

من هم حالـــ میکنم مخصوصا وقتی که واقعیت داره
    نـــفرمایید
    شما کشته بشین من با کی بحث کنم؟!

ابتدائا

مثال روشن در رد علیت ذکر نکردی و در مقوله رد به علیت هرچی که بگی مورد قبول نخواهد بود.....

من گفتم از ذکر مثال بهتره فرار نکنی چون اگه این کار رو بکنی حرفهایی که میزنی چیزهایی خواهد بود که خودت هم قبولش نداری.....

پس اون مقولش تمام شده است از نظر من.....

و اما سوال بزرگ بشریت: (فقط یک سوال بنظر من از این سوال الان بزرگتر و مهمتر و هیجان انگیز تره که پایین میگم...)

علت خدا چیست؟

ما این سوال رو اول بحث جواب دادیم

تجزیه تحلیل سوال بسیار راحته...پست danial_848 عزیز هم لب مطلب رو گفته من بیشتر تشریح میکنم:

جهان وجود دارد...
    قانون علیت درست است...
    تمام پدیده های عالم از علیت پیروی میکنند...
    خدا باید داری علت باشد...
    اگر خدا دارای علت باشد، علت خدا هم باید دارای علت باشد و تسلسل یقه ما رو چسبید بازم...
    تسلسل ادامه می یابد و به عدم وجود جهان منجر میشود...

بروز پارادوکس
    پارادوکس باطل است...

نتیجه:
    خدا دارای علت نیست.....

خیلی روشن قضیه دوست من
    خدا اگر وجود نداشته باشد جهان توجیه نمیشود.....
    خدا اگر وجود نداشته باشد تسلسل ما را ول نمیکند.....
    Last edited by shabe.saket; 19-06-2011 at 23:12.

7. این کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    زیر خط فقر

پيش فرض

مثال روشن در رد علیت ذکر نکردی و در مقوله رد به علیت هرچی که بگی مورد قبول نخواهد بود.....
    عزیز من این بزرگترین مغلطه تاریخ هستش.
    طلب دلیل رو ار منکر نمیخوان،مدعی موظف به اثبات عقیده ش هست.

یه قسمت پسر شجاع یادمه شیپورچی یه چیزی گم کرده بود به پسرشجاع میگفت مدرک بیار که تو بر نداشتی!!

9. این کاربر از Big-Boss بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

بررسی پدیده دور (ِDor)

یک مفهوم وجود داره بنام پدیده دور
    خوشبختانه بین اندیشه خدا باوری و اتئیستی جدل در این مورد وجود ندارد و اتئیست ها نظر خداباورها را در این مورد پذیرفته اند و جنگ و جدلی در این مورد نداریم.....

پدیده دور باطل است...

اولا پدیده دور چیست؟
    خیلی ساده میگم...
    چیزی خودش خودش را خلق کند...

فلسفی تر:
    A علت B است...
    B معلول A است...
    A مقدم بر B است...
    B متاخر از A است...(B صبر میکند تا A وجود داشته باشد تا خودش هم بوجود آید)

دور:
    A علت B است...
    B معلول A است...
    B علت A است...
    A معلول B است...
    B متاخر از A بود چون علت A هم شد باید مقدم بر A شود...

پارادوکس رخ داد...
    پارادوکس باطل است...

دور باطل است.....

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Dec 2007
    محل سكونت
    زیر خط فقر

پيش فرض

بررسی پدیده دور (ِDor)

یک مفهوم وجود داره بنام پدیده دور
    خوشبختانه بین اندیشه خدا باوری و اتئیستی جدل در این مورد وجود ندارد و اتئیست ها نظر خداباورها را در این مورد پذیرفته اند و جنگ و جدلی در این مورد نداریم.....

پدیده دور باطل است...

اولا پدیده دور چیست؟
    خیلی ساده میگم...
    چیزی خودش خودش را خلق کند...

فلسفی تر:
    A علت B است...
    B معلول A است...
    A مقدم بر B است...
    B متاخر از A است...(B صبر میکند تا A وجود داشته باشد تا خودش هم بوجود آید)

دور:
    A علت B است...
    B معلول A است...
    B علت A است...
    A معلول B است...
    B متاخر از A بود چون علت A هم شد باید مقدم بر A شود...

پارادوکس رخ داد...
    پارادوکس باطل است...

دور باطل است.....
    باز که اشتباه برداشت کردی شما میگی چون دچار پارادوکس نشه این راهکارش.
    این رو فرض بگزاری که از کل اصلا این قضیه باطله نه نتیجه گیریش کاملا عوض میشه اونوقت،دیگه بدرد مثال هم نمی خوره.

12. این کاربر از Big-Boss بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

میشه این مطلب رو بیشتر توضیح بدید؟

مگه با برهان علیت شما تلاش نمی کنید تا وجودی به نام خدارو اثبات کنید؟

در مورد صفات ماهوی و ویژگیهای چیزی که هنوز وجودش اثبات نشده که نمیشه بحث کرد. منظورم اینه که آیا تازمانی که شما وجود خدا رو اثبات نکردید می تونید به شرح ویژگیهای اون بپردازید؟. تاخر و تقدم با کدوم هست و آیا اینا دو مساله جدا هستن یا به موارات هم پیش می رن؟ و یا یکی نتیجه دیگری هست؟
    نکته خوبی بود - بله قبل از اینکه وجود چیزی اثبات نکردیم نباید درباره صفاتش بحث کنیم (یه جور مغالطه است)
    درباره چیزی که گفتم، ببین ما علیت رو قبول کردیم، و بعد بر اساسش گفتیم خدا موجوده (بحث تسلسل و علت العلل و...) حالا در آخر ممکنه یکی بیاد بگه اگه خدا علت نداشته باشه قانون علیتی که اول کار قبولش کردیم، مردود خواهد بود، اون موقع ما میگیم که این موضوع مربوطه به ماهیت خدا که چون از همه جهت بی نیاز هست و کامل مطلقه، به همین خاطر علت هم نیاز نداره، و قانون علیت سر جاشه و در جاهای دیگه برقراره. نمیدونم چطو دقیقتر بیانش کنم. کلاً درک کردن این جور مطالب و به یقین رسیدن درباره اش یه بحثه، بیان کردنش یه بحث دیگه

14. این کاربر از danial_848 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

عزیز من این بزرگترین مغلطه تاریخ هستش.
    طلب دلیل رو ار منکر نمیخوان،مدعی موظف به اثبات عقیده ش هست.

یه قسمت پسر شجاع یادمه شیپورچی یه چیزی گم کرده بود به پسرشجاع میگفت مدرک بیار که تو بر نداشتی!!
    سلام عزیز...
    کجایی تو یکی...؟

ما هزار مثال در ثبات علت و معلول می آریم...هزاران مثال.....

باز که اشتباه برداشت کردی شما میگی چون دچار پارادوکس نشه این راهکارش.
    این رو فرض بگزاری که از کل اصلا این قضیه باطله نه نتیجه گیریش کاملا عوض میشه اونوقت،دیگه بدرد مثال هم نمی خوره.
    من نتیجه گیری رو قبل از بحث گفتم...پایه رو یر مردود بودن دور نزاشتم.....دور خود خود را مردود کرد.....

یه سوال کمی دور از بحثتان
    شما دارید در مورد علت و معلول بحث می کنید،اگه درست متوجه شه باشم.آیا این برهان این موضوعو رد می کنه که چند تا علت وجد داره و اصلا صحبتی در مورد یکتایی علت العلل میکنه؟
    ممنون
    سلام...
    نه برهان جهانشناختی فقط به وجود علت العلل اشاره میکنه در مورد تک بودنش بحث نمیکنه.....

تک بودن علت العلل رو با برهان صرف الوجود میشه اثبات کرد...
    توضیح صرف الوجود خیلی زیاده.....

نتیجه اش رو فقط میگم...

اثبات میکنه که خدا بی نهایت است...
    بعد از برهان خلف استفاده میکنه و یک خدای دیگه میسازه.....
    خدای دوم هم بی نهایت میشه...(توضیحش زیاده که چرا اونم بی نهایت میشه)...

خدای اول در کنار خدای دوم قرار میگیره...

بینهایت در کنار بی نهایت قرار میگیره...

پارادوکس رخ داد...
    پارادوکس باطل است...
    دو (چند) خدایی باطل است.....

16. این کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای Mohammad Hosseyn's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    ...

پيش فرض

اولا محمد حسين و mami_m2 كجا هستند؟
    بحث در مورد عليت جالب بود منتظر ادامه‌اش هستيم
    شما صبر كن محمد حسين برگرده بعد ببين چه طوفاني راه مي ندازه

من فقط بگم بحث قبلی نیمه کاره موند ... یعنی بعد پست من دیگه ادامه پیدا نکرد ...
    رفتیم به امتحانا برسیم و برگشتیم دیدیم شما و دوستان ترکوندید ...

هنوز نخوندم بحثتونو ... میخونم اگه نظری داشتم میگم ...

فقط بحث کاملا پتانسیل انحراف داره ... چون به ادیان مربوطه ... دوستان مراقب باشید کار به نشونه گیری دین خاص یا فرد خاص نره ... بلکه کلیت حرف ادیان رو مد نظر داشته باشید ...

من بحثو سعی میکنم بخونم کامل ...
    Last edited by Mohammad Hosseyn; 20-06-2011 at 00:22.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •