تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 72 از 190 اولاول ... 226268697071727374757682122172 ... آخرآخر
نمايش نتايج 711 به 720 از 1896

نام تاپيک: Mass Effect 2

آخر فروم باز M A X I M U M's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009

پيش فرض

بله اجرا مي شود فقط درايور كارت گرافيكتون رو ترجيحا بروزرساني كنيد ...

---------- Post added at 06:02 PM ---------- Previous post was at 06:01 PM ----------

به نظر بازي جالبي مياد راستي
    يه سوال مي ارزه يه دونه از اين بازي بخرم يا نه؟؟
    1000000%[/QUOTE]
    به قول حسين مديريت محترم تالار بازي هاي كامپيوتري اين بازي نه تنها يكي از بازي هاي سال 2010 هست بلكه يكي از نامزدها براي كسب عنوان بهترين بازي سال هست.

2. 2 کاربر از M A X I M U M بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال hamijoon's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2008
    محل سكونت
    ღღIn ThE HeAvEnღღ

پيش فرض

خيلي بازي خفنيه هركي نگرفته بره بگيره ... پشيمون نميشيد

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Jul 2008

پيش فرض

آقا کسی هست کمک کنه من بعد از این که IFF رو تو نورمندی اینستال کردم بهم حمله کردن و با جوکر بازی ادامه پیدا کرد و از محلکه فرار کردم اما بعد از اون مجبورم که برم و افراد نورمندی رو که دزدیدن نجات بدم و هیچکار دیگه ای نمیتونم انجام بدم.
    برای نجات افراد که میرم از گذرگاه که میگذرم یه فیلم پخش میکنه و نشون میده که با لیزر نورمندی رو میزنن و جک میمیره و بعد من شپرد میره واسه جنگ با اون اشیائ پرنده وقتی از بین میبرمشون لژیون رو هم میزنن دیگه اعصابم خوورد شد اومدم بیرون
    اینجوری که همه میمیرن چیکار کنم؟
    خودم فکر کنکم فهمیدم چرا این اتفاق می افته به خاطر اینکه همه مراحل قبل از مرحله آخر رو کامل نکردم.
    کسی نظری نداره؟

تاريخ عضويت
    Mar 2009

پيش فرض

وقتي رفتي اون داخل بايد چند نفرو براي كاري انتخاب كني
    رهبر گروه اول رو بذار Jacob
    بعد ميري تو بازي اون كسي كه بايد راهو برات باز كنه رو بذار Legion
    بعد ميري جلو مي رسي به جايي كه بايد يه نفرو بذاري براي منتقل كردن بازماندگان به سفينه كه Jacob رو انتخاب كن
    بعد يه نفر لازم داري براي باز كردن راه كه دستاش نوراني ميشه بهش ميگن بايوتيك اسپشياليست كه اونو بذار Jack و رهبر گروه دوم رو هم بذار ميراندا حالا هيچ كي نميميره

6. 2 کاربر از M A X I M U M بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال netlcom's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2006
    محل سكونت
    TEHRAN

پيش فرض

سلام بازی خوبیه اما چون من علاقه ای به اکشن مطلق دارم این بازی اونقدر به دلم نمی چسبه نسبت به crysis اما در کل بازی خوبیه

تاريخ عضويت
    Mar 2009

پيش فرض

دقيقا سبك اين بازي RPG و هر كس بايد به جز خود بازي از سبكشم خوشش بياد كسي كه فقط RPG اكشن بازي مي كنه احتمالش كمه حتي از Uncharted 2 هم خوشش بياد مهم ترين چيز سبك بازيه

9. 3 کاربر از M A X I M U M بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    یه جایی تو زمین سبز خداوند

پيش فرض

آه.همین الان بازی رو تموم کردم.باور کنید میخوام گریه کنم.بعد از یه عمر بازی اولین بازی بود که پایانش انقدر برام جذاب و زیبا بود.انقدر قشنگ بود که نگید.gerus samara legion jacob رو از دست دادم.وقتی واستاده بودم سر تابوتشون واقعا میخواستم گریه کنم.واقعا زیباترین بازی بود که کرد بودم.بی صبرانه منتظر نسخه 3 هستم.

11. 5 کاربر از sinak3 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Mar 2009

پيش فرض

مي فهمم چي ميگي اما من ديوونه شده بودم
    سريع ReLoad كردم و برگشتم همه رو نجات دادم
    حالا خيلي حال ميده سفينه تر و تميز با تمام دوستان

13. 2 کاربر از M A X I M U M بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Banned
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    یه جایی تو زمین سبز خداوند

پيش فرض

مي فهمم چي ميگي اما من ديوونه شده بودم
    سريع ReLoad كردم و برگشتم همه رو نجات دادم
    حالا خيلي حال ميده سفينه تر و تميز با تمام دوستان
    من دوست داشتم بازی طوری تموم شه که خودم تصمیماتشو گرفتم و واقعا برام زیبا بود.الانم که بازیو زود پاک کردم(از درس افتاده بودم) سیواشو برداشتم ببینم تو 3 چی میشه.دی:

پروفشنال sasanjfr's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008
    محل سكونت
    فعلا اصفهان

پيش فرض review نسخه PC بازی

RPG خوب اما اکشن بسیار بهتر!
    ---------------------------------

نام بازی: Mass Effect 2
    سازنده: BioWare
    ناشر: Electronic Arts
    تاریخ انتشار: 26 ژانویه 2010

در نوامبر 2007 استودیوی خوش نام کانادایی BioWare بازی اکشن نقش آفرینی ای به نام Mass Effect را بر روی کنسول Xbox 360 منتشر کرد.ME در آن سال در رقابتی نزدیک با The Witcher و Eternal Sonata توانست عنوان بهترین بازی نقش آفرینی یازدهمین مراسم AIAS را از آن خود کند و از جانب بسیاری از سایت ها و نشریات معتبر بازی های ویدئویی،بهترین نقش آفرینی سال لقب بگیرد.این نقش آفرینی که چندی بعد در مه 2008 بر روی PC هم انتشار یافت از یک جهت دیگر هم ارزش داشت و آن هم عبارت بود از محکم کردن جای پای BioWare در نسل حاضر بازی های ویدئویی چراکه این اولی بازی BioWare از زمان عرضه کنسول های جدید محسوب می شد.

اگرچه بی هیچ تردیدی ME یکی از 3 نقش آفرینی علمی تخیلی برتر تاریخ بازی های ویدئویی درکنار KoTOR و Deus EX محسوب می شود و نمی توان تحولی که این بازی در سینمایی کردن بازی های نقش آفرینی به راه انداخت را نادیده گرفت اما این عنوان اکشن نقش آفرینی از مشکلات زیادی رنج می برد؛زمان loading طولانی،مشکلات تکسچر،pop-in وحشتناک زیاد،سیستم اکشن گاهاً مشکل دار،مأموریت های فرعی اغلب سطح پایین و سیستم نقش آفرینی نه چندان پیشرفته.اما داستان غنی بازی،جو فوق العاده سینمایی آن،voice acting فوق العاده به همراه دیالوگ های عالی و از همه مهمتر شخصیت پردازی فوق العاده سطح بالای کارکترها که منجر به خلق یکی از بهترین شخصیت منفی های تاریخ بازی های نقش آفرینی غربی(و نه نقش آفرینی های ژاپنی.چراکه از این نظر JRPG ها همواره بهتر از نقش آفرینی های غربی عمل کرده اند) به نام Saren شد این بازی را بدون شک در زمره خاطره انگیزترین نقش آفرینی ها برای هوادران این ژانر قرار خواهد داد.

حال تصور کنید که در sequel بازی،70 درصد مشکلات قبلی حل شود.نیاز به توضیح نیست که sequel این بازی چه کیفیت بالایی خواهد داشت.همین طور هم شده و آنچه که در اولین لحظات ME 2 به آن ایمان پیدا می کنید این است که با یکی از بهترین بازی ها روبرو هستید.تأکید من روی عنوان "بازی" است.چراکه اگر به ME 2 به عنوان مجموعه ای که قرار است شما را ساعت ها در دنیایش سرگرم کند نگاه کنید به مراتب لذت بیشتری خواهید برد تا اینکه مدام نقش آفرینی بودن بازی را به خود گوشزد کنید.

داستان ME 2 درست اندکی بعد از حمله Geth ها به Citadel آغاز می شود.Normandy در سفری اکتشافی به منظور پیدا کردن بقایای Geth ها و نابودی کامل آنها توسط گروهی مرموز مورد حمله قرار می گیرد.حمله ای که منجر به تخریب کامل Normandy SR-1 و کشته شدن Commander Shepard به خاطر رها شدن در جو می شود.Shepard توسط گروه مرموز و نه چندان خوشنام Cerberus و توسط پروژه ای 2 ساله به نام Lazarus دوباره به زندگی برمی گردد(این قسمت از داستان واقعاً آبکیست!) تا با به خدمت گرفتن بهترین افراد موجود در کل کهکشان با Collector ها که عامل حمله به Normandy SR-1 و همچنین ربودن کلونی های انسان ها در سیاره های گوناگون اند رودررو شود.بدین منظور Shepard فرماندهی Normandy SR-2 را که توسط Cerberus از روی Normandy SR-1 ساخته شده است به دست می گیرد و سفر پرتلاطم خود را برای رویارویی با Collector ها آغاز می کند و اطلاعات مهمی درباره خواستگاه و اهداف این نژاد مرموز به دست می آورد.

در ابتدای بازی نورماندی مورد حمله قرار می گیرد

اتفاقات آغازین بازی یعنی منهدم شدن Normandy و کشته شدن Shepard فوق العاده تکان دهنده است اما زنده شدن او توسط Cerberus بیشتر بازیباز را تکان خواهد داد!همان طور که Kojima در Metal Gear Solid 4 بیگ باس را دوباره زنده کرد و یکسری علل دور از عقل را هم برای آن ذکر کرد در اینجا هم Commander Shepard پس از اینکه می میرد توسط یک پروژه عجیب الغرایب دوباره زنده شده و صحیح و سلامت به راهش ادامه می دهد!جالبتر اینکه با ساخته شدن مجدد Normandy با همان ظاهر قدیمی توسط Cerberus بیش از پیش هم شگفت زده خواهید شد!

در ادامه بازی تقریباً تا نواحی انتهایی با داستان یکنواختی روبرو هستیم که تنها یک اصل دارد "آن شخص را به خدمت بگیر".این اصل منجر به این می شود که با مأموریت های اصلی تکراری ای در بازی روبرو باشیم که تنها در قسمت های پایانی جالب می شود.بخش های پایانی داستان بسیار بهتر از اواسط آن است و می توان گفت که Suicide Mission،یکی از بهترین مأموریت هاییست که تاکنون دریک بازی تجربه کرده اید اما نکته ای از داستان که بیش از همه ذهن را به خود مشغول می کند این است که Cerberus با آن همه قدرت که سفینه ای را از نو و حتی با کیفیتی به مراتب بهتر می سازد و مرده ای را زنده می کند آیا نمی توانست چاره ای بیاندیشد که Shepard را کاملاً مطیع خود سازد و دستش را در انتخاب نهایی او ببندد؟آیا دلیلی که Miranda برای کنترل نکرن Shepard مطرح می کند با توجه به سابقه Illusive man و Cerberus قابل قبول است؟کنار هم گذاشتن این نکات سبب می شود که به این نتیجه برسیم که متأسفانه روند داستانی بازی برای یک عنوان جدی و نه خیالی و فانتزی اصلاً منطقی نیست و در جزئیات داستانی چندان قوی عمل نشده است.کل داستان هم به جز چند صحنه تا حدی کلیشه ای است و سازندگان نتوانستد به وعده شان که ارائه داستانی تاریک تر از ME بود عمل کنند و می توان گفت که داستان ME 2 نسبت به داستان فوق العادهِ ME پسرفت کرده است.

این مشکل در فضاسازی های بازی نیز به چشم می خورد.تم بازی در بسیاری از صحنه ها یادآور بازی های فانتزی ژاپنیست!معرفی بسیاری از همراهان Shepard در بازی توسط cut-scence هایی انجام می شود که همراه Shepard را یک ابرقهرمان نشان می دهد.مثلاً در جایی که باید Jack را به خدمت بگیرید Jack پس از آزاد شدنش از سلول با استفاده از نیروهای Biotic اش سه عدد Heavy Mech غول پیکر را به تنهایی منهدم می کند درحالیکه در هنگام بازی با این شخصیت متوجه می شوید که به تنهایی حتی از پس دوتا hacked mech معمولی هم برنمی آید چه برسد به Heavy Mech!به کار بردن این نوع اغراق ها بیشتر ME 2 را به عناوین نقش آفرینی ژاپنی و محیط های فانتزی نزدیک کرده است و مشکل اینجاست که دنیایME برخلاف عناوین مذکور به هیچ وجه خیالی و فانتزی نیست که این فضاسازی مناسبش باشد و بالعکس بسیار جدیست (آنطوری که در ME دیدیم) و این تضاد به حس تجربه بازی لطمه می زند.

اما شخصیت پردازی مانند بازی اول عالیست و هر شخصی برای خودش گذشته و داستانی دارد و خطوط دیالوگی عالی و voice acting سطح بالا هرچه بیشتر به شخصیت ها جان داده است.هم تیمی های شما هرکدام داستانی برای خود دارند و از شما در طول بازی می خواهند که در مورد موضوعی بهشان کمک کنید.تعداد این شخصیت ها زیاد است و بیش از نیمی از زمان بازی صرف به خدمت گرفتن تمامی آنها و انجام مأموریت های شخصیشان خواهد شد.همچون شماره اول هم گروهی هایتان در بخش های مختلف نورماندی مستقرند و می توانید با آنها صحبت کرده و همانند ME با آنها رابطه عاطفی برقرار کنید.اما یک مشکل در مورد شخصیت پردازی وجود دارد(اگر بتوان آن را مشکل نامید) و آن این است که برخلاف شماره قبل،ME 2 نتوانسته شخصیت منفی ای را در حد Saren به بازیبازها معرفی کند.همان طور که در ابتدا هم ذکر کردم یکی از مثبت ترین نکات شماره اول وجود Saren به عنوان شخص بدذاتی که انگیزه شما را برای جلو رفتن در بازی افزایش می داد بود.در شماره دوم عملاً شخصیت سیاهی در این حد دیده نمی شود و از Harbinger هم که چیز زیادی دستگیرتان نخواهد شد!شاید در ME 3 بیشتر درباره او ببینیم.

با تمامی این احوال روایت داستان نه چندان قوی بازی در مجموع بسیار خوب صورت می پذیرد و با یکی از سینمایی ترین بازی های تاریخ روبرو هستیم.cut-scence هایی با کیفیت بالا که داستان را به بهترین نحو ممکن روایت می کند.اگرچه سرعت روایت داستان بازی به پای عناوینی چون Uncharted 2 نمی رسد اما در بین عناوین نقش آفرینی و اکشن نقش آفرینی نظیر ندارد که این مسئله البته تا حدی به اکشن تر شدن بازی و کمرنگ شدن بخش RPG بازی برمی گردد(که در ادامه درباره اش صحبت خواهم کرد).حتی قابلیت interrupt کردن را در لابلای گفتگوها شاهد هستیم که جو بازی را فوق سینمایی می کند.این interrupt ها به دو شکل مثبت و منفی در بعضی از صحنه ها ظاهر می شوند و با اجرای آنها مسلماً از نظر بصری تحت تأثیر قرار خواهید گرفت ضمن اینکه بسته به خوب یا بد بودن آن عمل،paragon یا renegade شما تغییر خواهد کرد.

با فشردن کلیک راست یک عمل خوب و جوانمردانه از Shepard سرخواهد زد

اما اولاً چیزی که در یک بازی RPG اهمیت دارد وسعت و غنای دنیای بازیست.دنیای ME 2 هم از نظر وسعت و هم از نظر کیفیت به پای بسیاری از بازی های مطرح نقش آفرینی نمی رسد.تعداد شهرهای بازی که در آن می توانید گشت و گذار کنید بسیار محدود است و وسعت این شهرها هم چندان زیاد نیست.مثلاً وقتی Normandy وارد Illium می شود پیش خود فکر می کنید که 4 برابر فضای Citadel در ME در اختیار شماست که آزادانه می توانید در آنجا بگردید،مأموریت بگیرید و لذت ببرید.اما اصلاً این طور نیست و در کمتر از یک ساعت می توانید تمامی مأموریت های این شهر را به انجام برسانید و تنها بخش هایی باقی می مانند که بازیباز آزادانه نمی تواند به آنجا برود بلکه در غالب مأموریت های بازی وارد این بخش ها می شود و به صورتی کاملاً خطی روندی را تا رسیدن به هدف و انجام مأموریت طی می کند.از این حیث دنیای ME 2 به هیچ وجه نزدیک عناوینی چون Gothic 3 ، The Elder Scrolls IV: Oblivion و حتی The Witcher نمی شود و حجم گشت و گذار در بازی در مقایسه با سایر عناوین BioWare نظیر Neverwinter Nights و Dragon Age: Origins هم بسیار پایین است.

آیا Illium آن قدر که به نظر می رسد بزرگ است؟!

زندگی در این محیط های محدود نیز فقط به صورت ظاهری جاریست و حتی یک فانکشن مشخص برای بسیاری از NPC ها تعریف نشده است.مثلاً در جایی از Citadel یک Volus مشغول چانه زدن با یک فروشنده Asari سر خرید تجهیزات جدید برای armor اش است.چنانچه 100 بار هم از کنار این دو رد شوید می بینید که همان دیالوگ بین آنها رد و بدل می شود و جالب تر اینکه حدوداً 6-5 ثانیه پس از اتمام دیالوگ،همان دیالوگ شروع خواهد شد.درست مانند ضبط صوتی که نوارش گیر کرده!یا در جای دیگری از Citadel یک Turian در دستشویی بار ایستاده است.چنانچه در ابتدا،وسط و انتهای بازی به آن نقطه بروید او را می بینید که در دستشویی ایستاده است و حتی 1 میلی متر هم جابجا نشده است.این درحالیست که مثلاً در عنوانی مثل Oblivion،در شهرها و روستاها با فروشنده هایی روبرو بودید که در طول روزدر مغازه شان به فروش اجناس،تمیز کردن مغازه و دیگر کارها مشغول بودند و هنگام شب محیط کار را ترک می کردند.متأسفانه در Mass Effect 2 اینگونه نیست اما در عوض در طراحی جزئیات این محیط ها واقعاً عالی عمل شده است و انصافاً BioWare از این نظر سنگ تمام گذاشته.شاید بتوان گفت که هیچ بازی Sci Fi دیگری نتوانسته این قدر عالی فضا را به تصویر بکشد.در شماره اول ME ،بازیباز می توانست در اغلب سیاره ها فرود بیاید و در آنجا با Mako به جستجوی مواد معدنی و انجام مأموریت ها بپردازد.اما آیا واقعاً کیفیت گشت و گذار در این سیاره ها درME بالا بود؟به هیچ وجه.طراحی محیط های این سیاره ها،چه محیط های باز و چه محیط های بسته به افتضاح ترین شکل ممکن انجام گرفته بود،رانندگی با Mako در آنها فوق العاده خسته کننده بود و مأموریت ها هم تکراری بودند.اتفاقی که در ME 2 رخ داده این است که BioWare عطای این سیارات را به لقای آنها بخشیده و سعی کرده به جای کمیت محیط ها روی کیفیت آنها کار کند.سیستم Mako به کلی از بازی حذف شده و جمع آوری عناصر موجود در سیاره ها به شکل انجام research از طریق galaxy map امکان پذیر است.اگرچه این کار در مجموع سبب شده که تعداد محیط هایی از بازی که می توانید به آنجا بروید بیش از 5-4 محیط قابل گشت و گذار و 15-14 محیط خطی نباشد اما حداقل کیفیت بهتری نسبت به شماره اول داشته باشد.

اگر بخواهیم بازی را در دو قسمت نقش آفرینی و اکشن بررسی کنیم متوجه عدم تعادل کیفیت این دو بخش خواهیم شد.به این ترتیب که با یک نقش آفرینی سطحی روبرو هستیم و یک اکشن استثنایی.سیستم نقش آفرینی در شماره اول بازی هم خیلی پیچیده و شاخ و برگ دار نبود اما در ME 2 همین کالبد نیمه جان هم مورد حمله قرار گرفته است.شاید اگر انتخاب ها(که اغلب در روند بازی جز تأثیر بصری تأثیر دیگری نمی گزارند)،انتخاب بین حالت های renegade و paragon،درخت های دیالوگی پر شاخ و برگ،انتخاب کلاس و جمع آوری عناصر جهت آپگرید کردن نبود دیگر کوچکترین دلیلی برای RPG خواندن بازی وجود نداشت.چراکه همان طور که ذکر کردیم از نظر آزادی عمل و گشت و گذار در بازی دست بازیباز بسیار بسته است و یکی از مهمترین ارکان RPG زیرپا گذاشته شده است.وجود قابلیت های قابل آپگرید برای Shepard و همراهانش نیز به هیچ وجه کمکی به نقش آفرینی تر بودن بازی نمی کند چراکه اکنون در بسیاری از بازی های اکشن نیز این قابلیت ها به چشم می خورد بدون اینکه آن بازی ها ادعایی مبنی بر RPG بودن داشته باشد.6 کلاس در بازی و چندین sub class وجود دارد که بازیبازها می توانند آنها را انتخاب کنند.تعادل بین کلاس ها خوب کار شده است و انتخاب هرکدام از آنها مزایا و معایب خاص خود را دارد.سیستم مرتبه گیری کارکتر هم همانند Fallout 3 و خود ME دارای level cap است.به این ترتیب که امکان بالاتر رفتن از یک level مشخص وجود ندارد و بازیباز حداکثر می تواند Shepard را به مرتبه 30 برساند.این درحالیست که در شماره اول بازی قابلیت رساندن Shepard تا level 60 وجود داشت.تا مرتبه 20 با هربار بالا رفتن مرتبه،دو squad point به بازیباز داده می شود که می تواند با آن توانایی های Shepard و همراهانش را ارتقا دهد اما از level 21 به بعد با هربار بالا رفتن مرتبه یک squad point به بازیباز داده می شود.این squad point ها چنانچه بخوبی استفاده شوند تغییرات محسوسی در کیفیت عملکرد Shepard و هم تیمی هایش خواهد گذاشت.

اما نکته جالب این است که BioWare حتی در مورد import کردن کارکترها از ME به ME 2 نیز بازیبازها را دور زده است!درحالیکه بسیاری از هواداران انتظار داشتند که import کردن save های ME در ME 2 سبب شود که آنها از کسانیکه بازی کردن را از شماره دوم آغاز کرده اند جلوتر باشند در عمل می بینیم که اینطور نیست.من با دو بار بازی کردن ME مرتبه کارکترم را به 45 رساندم اما با import کردن save های بازی مشاهده کردم که Shepard از level 2 کار خود را اغاز کرد و حتی در comunity های بازی مطرح شد که بازیبازهایی با level 55 در ME کار خود را در ME 2 از level 3 آغاز کرده اند.

codex مثل ME در ME 2 هم وچود دارد و اطلاعات جالبی را از دنیای Mass Effect در اختیار بازیباز قرار می دهد

علاوه بر محدودیت محیط ها و آزادی عمل بسیار پایین بازیباز،سیستم نقش آفرینی بازی از یک مشکل جدی دیگر نیز رنج می برد و آن انتخاب هایی فقط جهت ایجاد جلوه بصریست.به هیچ وجه نباید انتظار داشته باشید که انتخاب ها در ME 2 تأثیر خاصی در روند داستانی و گیم پلی بازی داشته باشد.سیستم loyalty بازی نیز بسیار ساده و پیش پا افتاده است و تنها با انجام مأموریت مربوط به هم تیمی مورد نظر،وضعیت او از حالت نرمال به loyal تغییر می کند.این درحالیست که مثلاً در Neverwiner Nights 2 برای جلب رضایت هم گروهیتان بایستی به او در طول بازی میدان می دادید و از او در انجام مأموریت های اصلی و فرعی استفاده می کردید.این سب می شد که در انتهای بازی حتماً چند کارکتر نسبت به شما loyal نباشند(چراکه مسلماً نمی توان به همه همیشه میدان داد) و تأثیر این موضوع هم بر روی گیم پلی و هم بر روی داستان بازی واقعاً زیاد بود.اما در ME 2 نه به دست آوردن loyalty هم تیمی ها سخت است و نه اصولاً تأثیر خاصی بر گیم پلی بازی دارد.تنها تفاوت مشاهده شده تغییر یک cut-scence در انتهای بازیست و این عدم تأثیرگزار بودن انتخاب ها در طول بازی بر روی کیفیت گیم پلی در انتهای این بازی که به هرحال عنوان نقش آفرینی را یدک می کشد واقعاً تأسف برانگیز است.البته در برخی از جزئیات،روند بازی قبلی روی ME 2 تأثیر دارد مثلاً در یکی از سکانس های بازی با Kaiden یا Ashley،بسته به اینکه کدامیک را در Virmire نجات داده بودید روبرو خواهید شد اما هیچکدام از اینها تأثیر خاصی ندارند و تنها جنبه بصری دارند.در مجموع با افت کیفی شدید قسمت RPG بازی روبرو هستیم و این مطلب چندان عجیبی هم نبود چراکه خود Ray Muzyka پیش ار عرضه بازی به این موضوع اشاره کرد که Mass Effect 2 بیشتر به مزاق اکشن بازها خوش خواهد آمد فقط من مانده ام که چرا BioWare پسوند RPG را از کنار اکشن برنداشت!مسلماً این کار باعث می شد که ارزش کار آنها بسیار بیشتر به چشم بیاید چراکه اگر به عنوان یک اکشن صرف به بازی نگاه کنیم با یک شاهکار روبرو هستیم.

آنچه که بیش از هرچیزی نسبت به بازی قبلی ارتقا یافته کیفیت بخش اکشن بازیست.تعداد اکشن سوم شخص هایی که می توانند با ME 2 رقابت کنند زیاد نیستند.سازندگان بازی کلاً سیستم اکشن بازی اول را عوض کرده اند و ما در ME 2 با اکشن پخته تری روبرو هستیم.به عنوان مثال،سیستم کاورگیری بازی از حالت نیمه اتوماتیک ME تبدیل شده است به یک سیستم manual بسیار خوب که کنترلش کاملاً دست بازیباز است.سیستم بازیافتن سلامتی هم تغییر کرده است و omni-gel در ME جای خودش را به سیستم regeneration،مشابه بسیاری از بازی های اکشن امروزی داده است.البته هنوز هم برای زنده کردن کارکترهای کشته شده در حین مبارزه به omni-gel نیاز دارید.همچنین سیستم ammunition جانشین سیستم overheat نه چندان جالب شماره اول شده است و این بار آن چیزی که سبب توقف شلیک اسلحه شما خواهد شد نبود مهمات است نه داغ شدن اسلحه!تنوع اسلحه ها نیز بسیار خوب است.نزدیک به 20 مدل اسلحه در بازی وجود دارد که قابلیت آپگرید کردن آنها نیز وجود دارد.همچون شماره اول دو نفر از هم تیمی ها شما را همراهی می کنند.هوش مصنوعی این هم تیمی ها نسبت به ME ارتقا یافته است و از نقاط اتکا بازیباز در مبارزه ها به حساب می آیند.منوی مربوط به کنترل کارکترها هم تغییر کرده است و کار با آن به مراتب راحت تر شده است.در حین مبارزه با نگه داشتن کلید خاصی می توانید بازی را pause کرده و دستورات لازم را به هم تیمی ها بدهید.ضمن اینکه در HUD نسخه PC بازی مثل شماره اول و به سبک rpg های کلاسیک quick slot pc هایی تعبیه شده است که سبب می شود بتوان بدون ضربه زدن به سرعت بازی دستورات لارم را به هم تیمی ها داد.هوش مصنوعی دشمنان هم بهتر از بازی اول کار شده است اما در مجموع آن قدر روند اکشن بازی روان است و آن قدر هم تیمی ها رفتار منطقی ای از خود نشان می دهند که حتی در درجه سختی insanity هم با مشکل چندانی برای به اتمام رساندن بازی روبرو نخواهید شد.این آسان شدن بازی در مقایسه با ME سبب شده که طیف بیشتری از بازیبازها جذب ME 2 شوند.

سیستم کاورگیری Mass Effect 2 به سطح بازی های درجه یک شوتر سوم شخص نظیر Gears of War و Uncharted رسیده است

یکی از بخش های بد اکشن بازی به boss fight های آن برمی گردد.boss های بازی همان ورژن 10 درصد قوی تر شده دشمنان بازی هستند که مبارزه با آنها حتی ثانیه ای هم شما را به چالش نمی کشد و در میان آنها از همه بدتر boss پایانی بازیست.این boss که human reaper نام دارد ظاهر گول زننده ای دارد اما مبارزه با آن حتی از مبارزه با heavy mech ها هم راحت تر است.نکته جالب اینکه این غول بی شاخ و دم،عقل درست و حسابی ای ندارد و با کشتن Collector هایی که در صحنه پایانی بازی به سمت شما شلیک می کنند راه را برای کشته شدنش هموارتر می سازد!

گول ظاهر خفنش را نخورید!این human reaper از احمق ترین boss هاییست که در یک بازی دیده اید!

سفینه نورماندی هم نسبت به ME بسیار مجهزتر شده و Cerberus کارش را به خوبی انجام داده است!این بار یک private terminal برای Shepard اختصاص داده شده است که از طریق آن می توانید نامه های شخصیتان را که از آنها برای دادن مأموریت و یا صرفاً سلام و احوال پرسی(!) استفاده می شود بررسی کرده،وضعیت گروه و upgrade ها را ارزیابی کنید و حتی سه فیلم آموزشی را در مورد گیم پلی بازی ببینید!یا در کابین مخصوص کاپیتان می توانید ظاهر armor تان را تغییر دهید،موسیقی گوش کنید و achievement هایی که به دست آورده اید را بررسی کنید.achievement های بازی چندان جالب کار نشده اند و برای به دست آوردن اغلب آنها مشکلی نخواهید داشت.به عنوان مثال یکی از achievement های بازی در صورتی آزاد می شود که سه فیلم آموزشی گیم پلی بازی در private terminal را ببینید!!!!هنوز هم برای سفر در کهکشان باید از Galaxy map استفاده کنید هرچند در این قسمت تغییراتی مشاهده می شود.از جمله اینکه برای جمع آوری عناصر باید از پایگاه های خرید سوخت،probe های تحقیقاتی خریداری کنید و سطح سیاره ها را برای پیدا کردن عناصر ارزشمند مورد بررسی قرار دهید.این سیستم جدید research هرچند هنوز هم خسته کننده است اما باز بهتر از فرود آمدن در یک سیاره بی آب و علف و وقت گذرانی با Mako برای پیدا کردن مقدار اندکی irridum است.از این عناصر جهت آپگرید کردن تجهیزاتتان می توانید استفاده کنید.به این ترتیب که در حین انجام مأموریت ها باید شماتیک های آپگریدها را جمع آوری کنید و بعد از طریق research station در نورماندی و استفاده از عناصر مذکور تجهیزاتتان را آپگرید کنید.روش دیگری هم برای آپگرید کردن تجهیزات وجود دارد و آن خریدن upgrade ها از فروشگاه های موجود در Illium , Citadel , Omega و ... است که در این روش نه نیاز به عناصر است و نه شمایتک.اگر به اندازه کافی پول دارید این روش به مراتب کمتر وقت شما را خواهد گرفت.

اگرچه سیستم research بازی چندان جذاب نیست اما باز بهتر از ME است

هم تعداد مأموریت های اصلی بازی کم است و هم تنوع آنها اما در مقابل مأموریت های فرعی،اغلب جالب هستند و اصلاً با مأموریت های فرعی خسته کننده از جنس آنچه که در ME دیدیم مواجه نیستیم.حتی می توان گفت مأموریت های فرعی بازی در بسیاری از موارد بهتر از مأموریت های اصلی از آب درآمده اند.مگر می توان مأموریت جالبی که در آن می باید Grunt را در Tuchanka همراهی کرده و به او در گذشتن از Rite of Passage کمک کنید را فراموش کرد؟برخی از مأموریت های فرعی بازی همچون همین مأموریت،حس منحصر به فردی دارند انگار که نظیر آن را تاکنون در هیچ بازی ای ندیده اید.بعضی دیگر از مأموریت های فرعی را تنها با research کردن سطح سیاره های ناشناخته خواهید یافت که این خود ارزش عمل خسته کننده research را بالا می برد.در مجموع برای به اتمام رساندن تمامی مأموریت های بازی و اکتشاف تمامی سیاره ها به بیش از 60 ساعت زمان نیاز ندارید اما با پایان بازی و قدرتمندتر شدن کارکترتان،انگیزه تان برای تکرار و بازی کردن در نقش یک Shepard قدرتمندتر زیاد خواهد بود.

از نظر گرافیکی ME 2 ارتقا محسوسی نسبت به ME داشته است.کیفیت تکسچرها نسبت به بازی اول بسیار بهتر شده است.همین طور انیمیشن ها.به عنوان مثال تنها تعداد انیمیشن کاور گرفتن Shepard نسبت به بازی اول 10 برابر شده است.افت سرعت فریم کمتر شده است و با pop-in کمتری روبرو هستیم.تعداد باگ های گرافیکی بسیار اندک است.افکت های انفجار و افکت ذرات بازی در حد بازی های خوب این نسل است.مدل سازی ها همانند شماره اول در سطح بالایی قرار دارد.طراحی محیط ها نیز به خوبی انجام گرفته.جزئیات هر صحنه بخصوص در شهرهای بازی بسیار بالاست.این تنوع بصری به تنوع محیط های بازی نیز کمک کرده است.مثلاً در سیاره ای شاهد بارش باران هستیم و در سیاره دیگر با شرایط جوی استوایی بر می خوریم که با دقت نظر خاصی روی کیفیت آنها کار شده است.اگرچه بیشتر محیط های بازی تاریک هستند اما در جاهایی که خورشید در آسمان به چشم می خورد اشعه آن واقعاً صحنه های بصری زیبایی را خلق می کند.در مجموع کیفیت گرافیک بازی کسی را شوکه نمی کند و همچون Crysis و Uncharted 2 چشم ها را خیره نخواهد ساخت اما در ME 2 با یک گرافیک خوب و بدون مشکل روبرو هستیم که در بین بهترین بازی های ساخته شده با موتور آنریل 3 قرار می گیرد.

اضافه کردن آب و هوای بارانی به Mass Effect 2 یکی از کارهاییست که BioWare برای متنوع کردن محیط ها انجام داده است

voice acting بازی کاملاً هالیوودیست و همچون شماره اول بازی در بین RPG ها استثناییست.معمولاً بازی های RPG از نظر voice acting ضعیف هستند.این حتی در مورد بهترین RPG ها همچون Oblivion و Fallout 3 نیز صادق است اما در Mass Effect 2 خوشبختانه با این مشکل روبرو نیستیم.lip sync فوق العاده خوب است و هم voice actor ها و هم انیماتورها کار خود را به خوبی انجام داده اند.ضمن اینکه در این قسمت احتمالاً حضور شهره آغداشلو بازیگر ایرانی-آمریکایی شاغل در هالیوود به عنوان voice actor شخصیت Admiral Shala'Raan vas Tonbay یکی از admiral های سفینه فضایی Quarian ها،برای ما ایرانی ها جالب توجه خواهد بود.موسیقی بازی نیز فوق العاده زیباست و با حدود 120 دقیقه،ME 2 یکی از مجموعه های خوب و غنی sound track های بازی های این نسل را داراست.

در مجموع Mass Effect 2 اثری خوش ساخت است که اگر به جنبه های نقش آفرینی آن به همان اندازه جنبه های اکشن بها داده می شد می توانست اکشن نقش آفرینی بهتری هم باشد.اما به هرحال بار اکشن بازی آن قدر قوی است که نقش آفرینی سطحی آن را تا حد زیادی بپوشاند و حتی نظر RPG بازهای حرفه ای که احتمالاً هنوز مشغول سر و کله زدن با دیگر RPG جدید BioWare یعنی Dragon Age: Origins هستند را به خود جلب کند.از همه اینها که بگذریم لحظات به یاد ماندنی و حماسی ای در Mass Effect 2 وجود دارد که هیچ بازیبازی نباید آن را از دست بدهد و این بازی برای تمامی ذائقه ها یک must buy محسوب می شود!

---------------

امتیاز بازی

معرفی>>>>>>>>>>9
    cut-scence های عالی که داستان را به خوبی روایت می کنند - فضاسازی های خوب اما گاهاً نامتناسب - شروع تکان دهنده - یک عنوان کاملاً سینمایی - نبود شخصیت منفی ای در حد Saren - از داستان بازی انتظار بیشتری می رفت

گیم پلی>>>>>>>>>>8.25
    اکشن واقعاً استثنایی - اشکالات بخش اکشن ME به طور کامل در ME 2 برطرف شده است - سیستم مبارزه بسیار خوب - هوش مصنوعی دشمنان،خوب و هوش مصنوعی همراهان عالیست - درخت های دیالوگی پر شاخ و برگ - boss fight های ساده و مسخره - المان های مربوط به نقش آفرینی واقعاً سطحی کار شده است - محدود بودن تعداد level ها به 30 - بسته بودن دست بازیباز و نبود آزادی عمل - محیط محدود و رفتار غیر معقول NPC ها - انتخاب هایی تنها برای به رخ کشیدن صحنه های سینمایی - ضعیف ترین عنوان BioWare از نظر غنای نقش آفرینی

گرافیک>>>>>>>>>>9.25
    گرافیک خوب هم از نظر فنی و هم از نظر هنری - مدل های عالی - انیمیشن های روان و پرتعداد - کیفیت بالای تکسچرها خصوصاً در مورد چهره ها - افکت ذرات بسیار خوب - تنوع بصری بالا - باگ های جزئی

صدا و موسیقی>>>>>>>>>>10
    عالی،عالی،عالی! - کلاس آموزشی voice acting برای بازیسازها،خصوصاً برای استودیوی Bethesda! - موسیقی متنوع و زیبا و حجم بالای soundtrack ها

جذابیت>>>>>>>>>>9
    اکشن سریع و نفس گیر به بالا رفتن جذابیت بازی کمک کرده است - وجود آپگرید های متعدد و مفید برای armor،اسلحه و ... - ارزش تکرار بالا جهت تکمیل achievement ها - گشت و گذار در دنیای بازی ارزش بالایی ندارد - بازی حتی در بالاترین درجه سختی نیز آسان است - زمان لودینگ بعضی اوقات طولانی می شود

نمره کل: 9.1
    Last edited by sasanjfr; 24-02-2010 at 21:23. دليل: اصلاح تصاویر

16. 13 کاربر از sasanjfr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •