نقل قول کردی از ما، مجبور شدم نظری بپراکنم
یکدفعه به طور اتفاقی از نمایندۀ schiit توی هدفای شنیدم که می گفت: آمپ های lyr قدرت خروجی و ولتاژ بالایی دارن و مسئولیت اتفاقاتی که ممکنه به دلیل استفادۀ نادرست به وقوع بپیونده رو بر عهده نمی گیره شرکت
یک مسئلۀ دیگه که هست اینه که ما لااقل دو تا امپدانس رو باید در نظر بگیریم، یکی امپدانس هدفون و اونیکی امپدانس خروجی آمپ
نسبت امپدانس هدفون به امپدانس خروجی آمپ رو دمپینگ فکتور میگن، این نسبت هرچی بالاتر باشه بهتره، معمولاً میگن بالاتر از 8 باشه خوبه
آمپ هایی که برای iem ها طراحی میشن از اول طوری طراحی میشن که امپدانس خروجیشون کم باشه
ولی آمپ هایی که قراره برای فول سایزها ساخته بشن (اگر اولویت این باشه که ارزون تموم شه ) مهمترین فاکتوری که توشون در نظر گرفته میشه، توان خروجی هست، برای همین معمولاً امپدانس خروجیشون بالا هست معمولاً (البته آمپ های حرفه ایی که برای فول سایز ها هستن، بعضاً امپدانس خروجی کمی دارن)
از اونجا که هم امپدانس خروجی آمپ و هم امپدانس هدفون با فرکانس تغییر می کنه
از طرف دیگه بنابر فرمایشات اخیر آقا رضا، پاسخ فرکانسی هدفون با توجه به سطح ولوم تغییر می کنه
پس قضیه حتی توی ولوم های مختلف هم می تونه متفاوت باشه
و از لحاظ تئوری مانعی برای وقوع اتفاقی که براتون میفته وجود نداره
یک دوستی داشتم که بدونه اینکه از دنیای هدفون اصلاً چیزی سر در بیاره (فقط برند بیتس رو میشناخت) یک حرف باحالی زد؛ گفت چند تا رفیق توی یازار پایتخت داره (مغازه دارن) که هدفون های بیتس رو که 70 تومن می خرن، 400 تومن به ملت میدن
میگفت خودش هم می خواد یدونه برداره؛ 100 تومن هم بیشتر به مغازه دار نمیده
توی تست صدا، اشتباه های انسانی فوق العاده زیاده
یکی از بیشترین اتفاقات رایج اشتباه ناشی از اثر هاله ایی هست
نمونه هایی مثل:
اینکه خیلی ها بیش از حد به آمپ اعتقاد دارن، بعضی ها می گن ما میتونیم تفاوت آهنگ 24/96 رو با 24/196 رو تشخیص بدیم، آمپ نیاز به burn in فلان هدفون نیاز به burn in کابل نیاز به burn in داره؛ اینکه دک بکار رفته در آیپاد های نسل 5.5 بهترین صدا بین آیپاد ها رو داره ؛ اینکه زیاد بودن تریبل رو با کیفیت صدا اشتباه می گیرن (اتفاقی که برای طرفدارهای مخصوصاً گرادو خیلی افتاده) و ...
اینکه اینها دقیقاً چقدر غلطه رو کار ندارم؛ شاید واقعیت خیلی کمتر از اون چیزی باشه که ادعا می کنن
یکی از اشتباهات رایج همینه که بلندی صدا رو با کیفیت صدا اشتباه می گیرن؛ یعنی بعضاً اگر با صدای بلند گوش بدن، فکر می کنن کیفیت صدا زیاد شده
کلاً همونطور که گفتم اشتباهات انسانی فوق العاده زیاده و اینطور نیست که آگاهانه باشه بلکه کاملاً ناخودآگاه هست
یک جملۀ جالب بگم؛ امیدوارم همگی ClieOS رو بشناسین، از معتبر ترین های هدفای هستش
یکدفعه جملۀ خیلی خوبی نوشت در مورد audiophile ها:
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]You as the reader must learn the simple fact that audiophiles, including me, are not always correct and you shall never take our advice as it is.
دیگه خودتون بقیۀ ماجرا رو حدس بزنین دیگه.
اما برگردیم سر مطلب اصلی؛ راستش در مورد تغییر کیفیت صدا با ولوم، امکان داره که با کاهش ولوم کیفیت افزایش یا کاهش پیدا کنه:
کلاً دو حالت داریم:
1- حالتی که با افزایش ولوم، کیفیت هم افزایش پیدا می کنه
اگر آمپلی فایر داخلی همیشه روی حداکثر توان کار کنه و سیستم ولوم از نوع آنالوگ باشه (یک مقاومت سیم پیچی که بر سر راه جریان خروجی از آمپ هست که با زیاد کردن ولوم، مقاومتش کم میشه و با کم کردن ولوم مقامتش زیاد میشه) اگر صدا رو تا انتها زیاد کنیم، چونکه اون مقاومت به طور کامل از سر راه جریان خروجی از آمپ کنار میره، کیفیت سیگنال خروجی بهتر میشه (هرچه قطعه کمتر در سر مسیر سیگنال باشه، نویز کمتر میشه و در نتیجه کیفیت بالاتر میره)
2- حالتی که با کاهش ولوم کیفیت افزایش پیدا میکنه
در این حالت آمپلی فایر همیشه روی حداکثر توان کار نمی کنه و در اصل وقتی شما ولوم رو زیاد می کنین نسبت بهره در آمپلی فایر زیاد میشه
در اینجا چون وقتی آمپلی فایر در حداکثر توان کار کنه، بیشترین نویز رو داره؛ پس وقتی صدا رو افزایش بدین (در اصل دارین نرخ بهره در آمپلی فایر رو افزایش میدین) کیفیت کاهش پیدا میکنه
اکثر پلیرهای امروزی حالت 2 براشون بر قراره ولی همونطور که گفتم:
ویرایش:یکی از اشتباهات رایج همینه که بلندی صدا رو با کیفیت صدا اشتباه می گیرن؛ یعنی بعضاً اگر با صدای بلند گوش بدن، فکر می کنن کیفیت صدا زیاد شده
خودم رو از اون اول که عضو فروم شدم کشتم و سرویس کردم که بفهمونم که صدای فلت هیچ معیاری برای خوب بودن نیست
ن ولی اگر معیار مطلقی برای خوب بودن بود همه یک چیز رو انتخاب می کردن، خوب رو خود ما باید تعریف کنیم خود خود ما
نه اینکه از جامعه یا صرفاً به خاطر اینکه برچسب حرفه ایی بودن بهمون چسبیده بشه فلان چیز رو خوب در نظر بگیریم
مقداری از صحبت ها توی تاپیک [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هستش
آمپ اینطوری کیفیت رو افزایش نمیدهکیفیت بالا تر رفته و امپ هم در واقع همین کار رو میکنه و جزییات صدا رو محسوس تر میکنه
جزییات رو افزایش میده، ولی نه با زیاد کردن سطح صدا
وگرنه همون آمپ های فیو یا تهش matrix m stage کار 99.5 درصد از کاربرها رو راه مینداخت