تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 7 از 7 اولاول ... 34567
نمايش نتايج 61 به 67 از 67

نام تاپيک: زبان فارسی، زبانی مرد سالار؟

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

اون مثال هایی که در ابتدای تاپیک آورده شد در راستای این هست که مردسالاری بر واژگان فارسی حاکم هست و دو مورد مجزا نیست !!

مثلا وقتی یک مرد جوان حرکتی ارزشمند و فداکارانه و... انجام میده، میگی عجب حرکت جوانمردانه ای.
    وقتی یک زن همون حرکت رو با همون جزئیات انجام بده، مجددا میگی جوانمردی کرد.
    و دیگر چیزی به اسم جوانزنی کرد ندارید. مردی معیاری هست برای قدرت و عظمت در جسم و اخلاق و معرفت.

به این میگن جنسیت گرایی زبان، یعنی صفت هایی رو برای برتری با پستی به کار ببریم که یک جنسیت در اون غالب باشد بدون توجه به اینکه فردی که عمل رو انجام داده مرد بوده یا زن.
    چنین چیزی رو ما در زبانهای دیگه هم داریم (مثلا انگلیسی و عربی که باهاشون اشنا هستم)، بنظرم یکی از دلایلش اینه که در گذشته و حتی امروز تا حد زیادی این مردها بودن که نقش غالب رو در زندگی اجتماعی و تحولات اون داشتن، به همین دلیل هم هست که بیشتر لغات جهت گیریشون به سمت مردها و جنس مذکر هست ...

2. 4 کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال فلسفه B.Russell's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2014

پيش فرض

چنین چیزی رو ما در زبانهای دیگه هم داریم (مثلا انگلیسی و عربی که باهاشون اشنا هستم)، بنظرم یکی از دلایلش اینه که در گذشته و حتی امروز تا حد زیادی این مردها بودن که نقش غالب رو در زندگی اجتماعی و تحولات اون داشتن، به همین دلیل هم هست که بیشتر لغات جهت گیریشون به سمت مردها و جنس مذکر هست ...
    بله در بسیاری از زبان ها جنسیت گرایی وجود داره.
    و مقاله های بسیاری هم برای بررسی جنسیت گرایی در زبان و راه های حذف یا جایگزینی اونا ارائه و چاپ شده.
    اما مهم این هست که مردم اون سرزمین این قضیه رو متوجه بشن و بخوان و بپذیرن که جنسیت گرایی زبانشون رو تغییر بدن.

از طرفی چون اینجا اکثرا به فارسی تکلم میکنند، تمرکز تاپیک بر روی زبان فارسی هست.
    اگر در چین بودیم به جنسیت گرایی زبان چینی میپرداخیتم.

4. 5 کاربر از B.Russell بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، ولی شاید تفاوت این باشه که در خیلی از زبان های مدرن تر اگه شما چنین واژه هایی رو به کار ببرید تا حد زیادی کاری ناشایست به نظر میاد و به نوعی یادآوری به دوران تاریک و ضعف فرهنگی در تاریخ اون کشورهاست در حالی که در فارسی اینطور نیست. اگه من بگم "حرکت جوانمردانه" یا "قول مردانه" کسی تصور نمی کنه من حرف ناشایستی زدم، در حالی که اگه در انگلیسی تقریبا هر مثالی از مردسالاری در زبان رو من بکار ببرم مستقیما و خیلی سریع مورد انتقاد قرار خواهم گرفت.

6. 6 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز danielo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، ولی شاید تفاوت این باشه که در خیلی از زبان های مدرن تر اگه شما چنین واژه هایی رو به کار ببرید تا حد زیادی کاری ناشایست به نظر میاد و به نوعی یادآوری به دوران تاریک و ضعف فرهنگی در تاریخ اون کشورهاست در حالی که در فارسی اینطور نیست. اگه من بگم "حرکت جوانمردانه" یا "قول مردانه" کسی تصور نمی کنه من حرف ناشایستی زدم، در حالی که اگه در انگلیسی بطور مثال شما تقریبا هر مثالی از مردسالاری در زبان باشه رو من بکار ببرم مستقیما و خیلی سریع مورد انتقاد قرار خواهم گرفت.
     خب این ریشه در فرهنگ زن های خودمون داره.یعنی وقتی اون ها اعتراضی ندارند و اتفاقا قبولش دارند .نباید از کل جامعه انتظار داشت.
     در فرهنگ جامعه ما مرد نبودن برای  یک زن  افسوس هست .
    من درکل میگم تا زن ها برای خودشون دل نمیسوزونند نباید براش دل سوزوند
    Last edited by danielo; 11-03-2015 at 15:15.

8. این کاربر از danielo بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

خب این ریشه در فرهنگ زن های خودمون داره.یعنی وقتی اون ها اعتراضی ندارند و اتفاقا قبولش دارند .نماینده از کل جامعه انتظار داشت.
    در فرهنگ جامعه ما مرد نبودن یک افسوس هست
    بله همونطور که وقتی برده ها اعتراضی ندارند و برده بودن خودشون رو قبول می کنند ریشه در فرهنگ کل جامعه است و نه فقط در ارباب ها. مخالفت و انتقاد به مردسالاری به معنی مردستیزی یا فقط انتقاد به مردها نیست، انتقاد به کل جامعه و کل فرهنگ است. زن های زیادی هستند در کشور که واقعا همونطور که گفتید افسوس می خورند ولی راه درست اینه که مبارزه بشه با مردسالاری بطور کلی.

10. 4 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال Masoud-2014's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2013

پيش فرض

بی زحمت چند نمونه از مصادیق مرد سالاری در جامعه رو نام ببرید؟

ناظر انجمن علوم انسانی New Ray's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

بی زحمت چند نمونه از مصادیق مرد سالاری در جامعه رو نام ببرید؟
    مرد سالاری در زبان اینجا بررسی میشه. برای مردسالاری در جامعه [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هست.

13. 6 کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 7 از 7 اولاول ... 34567

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •