تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

مشاهده نتيجه نظر خواهي: به وجود سرنـوشت اعتقاد دارید؟

راي دهنده
11. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • بله

4 36.36%
  • خیر

4 36.36%
  • نمیدانم

3 27.27%
صفحه 7 از 7 اولاول ... 34567
نمايش نتايج 61 به 68 از 68

نام تاپيک: میزگرد فلسفی با موضوع "سرنوشت"

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

سلام
    دوستایی که این تاپیک رو زدن میشه دقیقا بگن منظورشون از سرنوشت چیه؟
    1. موجودی از قبل همه چیز رو نوشته و دنیا تا آخر همون جور پیش خواهد رفت ( نوعی اعتقاد به غیب و ماورارالطبیعه)
    2. علیت نظم خاصی به دنیا داده و انسان هم لاجرم تحت این نظم خاص قرار گرفته و هیچگونه اختیاری نداره
    3. هیچ کدام! چیز دیگه ای
    تا دقیقا مشخص نکنید در مورد چی می خواید حرف بزنید، هر کس حرف خودشو میزنه و دلایل خودشو میاره، یکی از خدا حرف میزنه، یکی از آزمایشات علمی، یکی از اعتقادات شخصیش و ...

البته اینکه هر کس اعتقادات خودشو داره هیچ اشکالی نداره، اما برا بحث منطقی باید از یه نقطه مشترک شروع کرد
    Last edited by N I G H T P E A C E; 10-08-2014 at 09:56.

کاربر فعال تاریخ، سبک زندگی و ادبیات Demon King's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2013
    محل سكونت
    Dreams

پيش فرض

نمیخوام مغلطه بکنم اما نمیدونم چرا کسایی که تو تاپیک اختیار به عدم وجود اختیار انسان رای دادن، حالا مخالف سرنوشت هم هستن، بلاخره اگه جبر بر انسان حاکمه پس لابد سرنوشتم جبره پس اونم وجود داره دیگه، نمیخوام بحثی کنم فقط یه نظر کلی از مخالفان سرنوشتو میخوام که در مورد اختیار هم توضیح بدن. ممنون ...
    Last edited by Demon King; 10-08-2014 at 09:32.

3. 2 کاربر از Demon King بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه AshkeMahtab's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

سرنوشت در مسیر زندگی هر انسانی وجود داره چه بخواد چه نخواد

سرنوشت ازنظر من اینکه آدم یه جاده ای رو عوض میکنه و وارد یه جاده دیگه از زندگی میشه.بد و خوبشو نمیدونم

مثال من از دانشگاه انصراف میدم و وارد خدمت میشم بعدها ممکنه شرایط زنگیت اونطور که فکر میکردی نشه

بعد با خودت می گی کاش این مسیرو انتخاب نمیکردم اون مسیرو دیگه رو انتخاب میکردم شاید بیشتر به اون چیزاهایی

می خواستم نزدیکترمیشدم..بعد اینجاس که کلمه سرنوشت میاد وسط که می گیم سرنوشتم این بوده خودتم نمی خواستی اما

شده دیگه .ولی این یه مثال بود حالا خوبو بدشو دیگه کسی نمیدونه دسته سرنوشته...البته تفکر برای اینده هم خیلی موثره اما کاهی

سرنوشت به خودی خود دخالت میکنه و مسیر زندگیتو عوض میکنه.

منکه این مدل حرفایی که زدم تو زندگیم هر روزو هر روز اتفاق میوفته آدم خرفاتی نیستم اصلن ولی و به وجود سرنوشتم هم خیلی اعتقاد دارم

5. 2 کاربر از AshkeMahtab بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای *Ali*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

بیس این میزگرد به پشتوانه ی بحث به شیوه ی منطقی بنا شده و به همین دلیل این تاپیک رو داریم اینجا. مگر اینکه تعریفی که شما از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] دارید چیز متغایر و خصوصی ای باشه که بهتره چک بشه.
    من اگه بخوام به این مقوله ورود کنم ناچارم از اینکه از منظر خدا و دیدگاه توحیدی بهش بپردازم و به نظرم از منظر دیگه ای نمیشه راجع به "سرنوشت" صحبت کرد. چون در این دیدگاه قدرت اول عالم رو خدا میدونیم و همه قوانینی که در اون برقراره ناشی از همین قدرت مطلق هست. پس وجود یک قدرت دیگه و یک برنامه ریزی و خط سیر برای زندگی که مجزا از قدرت خدا باشه رد شده هست.
    بحث در مورد "سرنوشت" هم به نوعی مربوط میشه به مقوله "جبر و اختیار" که در اونجا سؤال میشه اگه خدا خالق شماست و میدونه شما قراره چه کاره باشید و چه عاقبتی داشته باشید پس نقش شما چیه؟ شما اختیاری از خودتون ندارید؟ اگه اختیار دارید پس نقش خالق چی میشه و اگه ندارید... و درباره ش بحث میشه و بهش جواب داده میشه.
    Last edited by *Ali*; 10-08-2014 at 15:55.

7. 3 کاربر از *Ali* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

نمیخوام مغلطه بکنم اما نمیدونم چرا کسایی که تو تاپیک اختیار به عدم وجود اختیار انسان رای دادن، حالا مخالف سرنوشت هم هستن، بلاخره اگه جبر بر انسان حاکمه پس لابد سرنوشتم جبره پس اونم وجود داره دیگه، نمیخوام بحثی کنم فقط یه نظر کلی از مخالفان سرنوشتو میخوام که در مورد اختیار هم توضیح بدن. ممنون ...
    قبلا چندین بار توضیح داده شده دوست عزیز. این کار شما مغلطه تعمیم جزء به کل هست. هر مفهومی از سرنوشت به معنی جبرگرایی است، هر نوع جبرگرایی به معنی سرنوشت نیست.

دلیلش اینه که سرنوشت صرفا به معنای جبرگرایی نیست. مثلا اینکه یک سکه رو با فلان سرعت و فلان زاویه و در فلان سرعت بار و ... پرتاب کنیم، واضحه دقیقا در چه لحظه ای کدوم روی سکه به زمین می افته، ولی کسی نمیگه سرنوشت این سکه این بوده که به در اون لحظه مثلا شیر بیفته. سرنوشت به علاوه جبرگرایی یک سری پیشفرض های اضافه هم داره (طراحی آگاهانه شدن اون جبرگرایی، اهمیت کیهانی قائل شدن برای اون واقعه و ...) که مورد قبول مخالفان سرنوشت نیست.

من اگه بخوام به این مقوله ورود کنم ناچارم از اینکه از منظر خدا و دیدگاه توحیدی بهش بپردازم و به نظرم از منظر دیگه ای نمیشه راجع به "سرنوشت" صحبت کرد. چون در این دیدگاه قدرت اول عالم رو خدا میدونیم و همه قوانینی که در اون برقراره ناشی از همین قدرت مطلق هست. پس وجود یک قدرت دیگه و یک برنامه ریزی و خط سیر برای زندگی که مجزا از قدرت خدا باشه رد شده هست.
    بحث در مورد "سرنوشت" هم به نوعی مربوط میشه به مقوله "جبر و اختیار" که در اونجا سؤال میشه اگه خدا خالق شماست و میدونه شما قراره چه کاره باشید و چه عاقبتی داشته باشید پس نقش شما چیه؟ شما اختیاری از خودتون ندارید؟ اگه اختیار دارید پس نقش خالق چی میشه و اگه ندارید... و درباره ش بحث میشه و بهش جواب داده میشه.
    این موضع پیش‌انگارگرایانه (Presuppositionalist) که شما دارید بحث رو تعطیل می کنه متاسفانه و عملا جایی برای بحث فلسفی/استدلالی باقی نمی مونه.

9. 6 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای *Ali*'s Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

این موضع پیش‌انگارگرایانه (Presuppositionalist) که شما دارید بحث رو تعطیل می کنه متاسفانه و عملا جایی برای بحث فلسفی/استدلالی باقی نمی مونه.
    من هیچ چیزی رو بدون دلیل منطقی صحیح انگار نمیکنم. همون حرف هایی که صحبت از خدا و وجود اون میکنه رو میشه با رویکرد فلسفی و استدلالی بیان کرد.
    Last edited by *Ali*; 11-08-2014 at 18:03.

11. این کاربر از *Ali* بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

اگه نباشه جاش خالی می مونه stabesh's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

سلام
    من قبلا به سرنوشت اعتقاد نداشتم اما آدم بعضی از اوقات در شرایطی قرار می گیره که احساس می کنه این اتفاقاتی که پشت سر هم براش میفته اتفاقی نیست انگار هدایت شده است یکی برنامه ریزیش کرده انگار حادثه اصلا وجود نداره فقط چون از حیطه تسلط ما بر امور خارجه اسمشو میذاری حادثه
    مثلا اتفاقی با یکی آشنا میشی اون در کاری که مدت ها درش مشکل داشتی کمکت می کنه شاید بگید شانس ولی تجربه به من ثابت کرده یه نیرویی پشت پرده دست داره
    انگار خدا برنامه ریزی کرده و بعد دکمه اینتر و زده و بومممم بیگ بنگ و دنیا شروع شده
    Last edited by stabesh; 15-04-2015 at 16:19.

اگه نباشه جاش خالی می مونه stabesh's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2010

پيش فرض

یه متن هست روی شبکه های اجتماعی حتما خیلی از دوستان خوندنش ولی من میذارمش

ﺭﻭﺯﯼ ﻣﺮﮒ ﺑﻪ ﺳﺮﺍﻍ ﻣﺮﺩﯼ ﺭﻓﺖ ﻭ ﮔﻔﺖ : ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺁﺧﺮﯾﻦ
    ﺭﻭﺯ ﺗﻮﺳﺖ . ﻣﺮﺩ : ﺍﻣﺎ ﻣﻦ ﺁﻣﺎﺩﻩ ﻧﯿﺴﺘﻢ !
    ﻣﺮﮒ : ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺍﺳﻢ ﺗﻮ ﺍﻭﻟﯿﻦ ﻧﻔﺮ ﺩﺭ ﻟﯿﺴﺖ ﻣﻦ ﺍﺳﺖ..
    ﻣﺮﺩ : ﺧﻮﺏ،ﭘﺲ ﺑﯿﺎ ﺑﺸﯿﻦ ﺗﺎ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺭﻓﺘﻦ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻗﻬﻮﻩ
    ﺍﯼ ﺑﺨﻮﺭﯾﻢ .
    ﻣﺮﮒ :" ﺣﺘﻤﺎ ."
    ﻣﺮﺩ ﺑﻪ ﻣﺮﮒ ﻗﻬﻮﻩ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺩﺭ ﻗﻬﻮﻩ ﺍﻭ ﭼﻨﺪ ﻗﺮﺹ ﺧﻮﺍﺏ
    ﺭﯾﺨﺖ ..
    ﻣﺮﮒ ﻗﻬﻮﻩ ﺭﺍ ﺧﻮﺭﺩ ﻭ ﺑﻪ ﺧﻮﺍﺏ ﻋﻤﯿﻘﯽ ﻓﺮﻭ ﺭﻓﺖ ..
    ﻣﺮﺩ ﻟﯿﺴﺖ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﺮﺩﺍﺷﺖ ﻭ ﺍﺳﻢ ﺧﻮﺩﺵ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺍﻭﻝ
    ﻟﯿﺴﺖ ﺣﺬﻑ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺩﺭ ﺁﺧﺮ ﻟﯿﺴﺖ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺩ . ﻫﻨﮕﺎﻣﯽ ﮐﻪ
    ﻣﺮﮒ ﺑﯿﺪﺍﺭ ﺷﺪ ﮔﻔﺖ : ﺗﻮ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺑﺎ ﻣﻦ ﺧﯿﻠﯽ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ
    ﺑﻮﺩﯼ ﺑﺮﺍﯼ ﺟﺒﺮﺍﻥ ﻣﻬﺮﺑﺎﻧﯽ ﺗﻮ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﮐﺎﺭﻡ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺁﺧﺮ
    ﻟﯿﺴﺖ ﺁﻏﺎﺯ ﻣﯿﮑﻨﻢ . ﺑﻌﻀﯽ ﺍﺯ ﭼﯿﺰﻫﺎ ﺩﺭ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﺗﻮ
    ﻧﻮﺷﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﻧﺪ ،ﻣﻬﻢ ﻧﯿﺴﺖ ﭼﻘﺪﺭ ﺳﺨﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻐﯿﯿﺮ
    ﺁﻧﻬﺎ ﺗﻼﺵ ﮐﻨﯽ ،ﺍﻣﺎ ﻫﺮﮔﺰ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﮐﺮﺩ ...
    ﮐﻼﻍ ﻭﻃﻮﻃﯽ ﻫﺮ ﺩﻭ ﺯﺷﺖ ﺁﻓﺮﯾﺪﻩ ﺷﺪﻧﺪ .ﻃﻮﻃﯽ
    ﺍﻋﺘﺮﺍﺽ ﮐﺮﺩ ﻭﺯﯾﺒﺎ ﺷﺪ ﺍﻣﺎ ﮐﻼﻍ ﺭﺍﺿﯽ ﺑﻮﺩ ﺑﻪ ﺭﺿﺎﯼ
    ﺧﺪﺍ، ﺍﻣﺮﻭﺯ ﻃﻮﻃﯽ ﺩﺭ ﻗﻔﺲ ﺍﺳﺖ ﻭﮐﻼﻍ ﺁﺯﺍﺩ ...
    ﭘﺸﺖ ﻫﺮ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﺍﯼ ﺣﮑﻤﺘﯽ ﺍﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﯾﺪ ﻫﺮﮔﺰ ﻣﺘﻮﺟﻪ
    ﻧﺸﻮﯼ !ﻫﺮﮔﺰ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻧﮕﻮ ﭼﺮﺍﺍﺍﺍﺍ؟

14. این کاربر از stabesh بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

صفحه 7 از 7 اولاول ... 34567

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •