من فکر میکنم یه شاخه نیلوفر خیلی قویتر از ژاکت بود. چند تا دلیل داره:
1. اینکه این رو میشه گفت اولین "آلبوم" محسن چاووشی بود که به صورت آلبوم میومد. درسته که قبلا هم کارهاش به صورت آلبومی پخش شده بودن، اما اینکه یک سری آهنگ با هم و بر اساس تفکر "آلبومی" بودن ریلیز بشن خیلی کیفیت کار رو بالاتر برده بود.
در این زمینه یه مثال میزنم؛
دوستان اگر خاطرشون باشه قبل از ریلیز "یه شاخه نیلوفر" اومدن آهنگ "ناز" رو پخش کردن. آهنگ قشنگی بود. اما وقتی آلبوم رو خریدیم، دیدیم که این آهنگ توی آلبوم کجا و اون قبلی کجا. آهنگ کاملا پخته شده بود.
و چرا پخته شد؟ چون این یه آلبوم رسمی بود. چندین و چند بار هر آنگی چک شده بود. مشاوره و رفع اشکال شده بود.
به همین دلیل من آلبوم "یه شاخه نیلوفر" رو از تک آهنگهای جدای چاووشی بیشتر میپسندم.
2. هر کسی را بهر کاری ساختن.
تفکر شخصی من اینه:
یه کسی مثل شادمهر عقیلی میاد توی ایران آلبومی درست میکنه در حد "دهاتی" یا "پر پرواز" که هنوز هم که هنوزه آدم از این آلبومها و آهنگسازیشون لذت میبره. اما همین آقا همین که میره خارج از کشور و غیر مجاز کار میکنه، آلبومهاش یکی یکی افت میکنن.سمفونی یی در حد "پر پروار" کجا و آهنگ مزخرفی مثل "حالا بیا اینجا" کجا!!!!!
آهنگ "آتیش بازی" کجا و مزخرفی مثل "میخواستمت" توی آلبوم پاپکورن کجا! شادمهر از >اوج خلاقیت< به >دزدی هنری< رسید!
حالا همین جریان، منتها از این طرف بوم هم داره در مورد محسن اووشی اتفاق میافته.
آلبوم "یه شاخه نیلوفر" آلبومی بود که (تا جایی که من در جریانم) داشت میرفت که طبق معمول بدون مجوز پخش بشه. یعنی همه کارش رو قبل از مجوز و این حرفها کرده بودن. به همین دلیل هم کار، کار موفقی از آب در اومد.
اتفاقی که در مورد ژاکت خیلی خیلی کمرنگتر شده.
کسی که آهنگی داره مثل "نشکن دلمو" اومده یه آهنگ تو ترک اولش گذاشته ، که خداییش در حد آهنگهای دامبولی دیمبول 20 سال پیش هم نیست!
متن شعر آهنگ "بانو" واقعا چیزی نیست که بشه روی کاغذ آرود...
فراز و فرودهای صدای چاووشی توی این آلبوم دیگه زیادی بدون حساب و کتاب شده. و البته متن شعرها، آهنگ سازی و ... همه اینها به شدت افت کرده!
در نهایت ، من وقتی این آلبوم رو گوش دادم، دلم خیلی برای همون " یه شاخه نیلوفر" خودم تنگ شد و بیشتر به اون چسبیدم تا این.
در عین حال من به هیچ وجه منکر زیباییهای ژاکت هم نمیشم. خیلی از ترکهاش ، مثل "دور آخر" اهنگهای "محسن چاووشی" یی هستن که خیلی دوستشون دارم.
اما در مقابل آلبوم قبلیش چنگی به دل نمیزنه.