تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 7 از 11 اولاول ... 34567891011 آخرآخر
نمايش نتايج 61 به 70 از 101

نام تاپيک: سفر زمان از دید نظریه های فیزیک

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    اصفهان

پيش فرض

Soheil-Green عزیز

من نمی دانم این مقاله را چه کسی نوشته ، ولی هر کسی که بوده از طرز ایجاد سیاه جاله ها اطلاعی نداشته.

ستاره ها بعد از مدتی بالاخره مواد سوختنی ( انفجار هتسه ای ) اونها تمام می شود و رو به سرد شدن می گذارند.با سرد شدن ستاره ، کم کم خود خودش را جمع می کند و از حالت گازی خارج می شود و با پایین آمدن دما اول مایع می شود و بعد جامد می شود ، می توانید فرض کنید که به یک سیاره دارد تبدیل می شود.

اگر ستاره خیلی خیلی بزرگ باشد ، فشاری که در اثر نیروی جاذبه نیوتنی در مرکز آن ایجاد می شود آنقدر زیاد می شود که الکترون را روی پروتون سقوط می دهد.در حالت طبیعی اگر پروتون را یک توپ پینگ پونگ فرض کنید، الکترون در فاصله حدود یک کیلومتری از این توپ در حال چرخش است و تقریباً تمام حجم اتم از فضای خالی تشکیل شده.

وقتی الکترون روی پروتون سقوط می کند، حجم اتم از یک میلیونیم هم کمتر می شود.حجم خالی شده در وسط ستاره دوباره توسط اتم های سالم پر می شود ولی باز آنها تحت فشار قرار گرفته و الکترون روی پروتون سقوط می کند.

سرتان را درد نیاورم آخر کار از یک ستاره که یک میلیون کیلومتر شعاع داشته یک توپ درست می شود با شعاع صد متر که البته همان وزن را دارد.یک توپ با شعاع صد متر که به اندازه هزار میلیون برابر کره زمین وزن دارد.

هر جسمی که روی سطح این کره قرار بگیرد ، آنقدر نیروی جاذبه نیوتنی قوی بر آن وارد می شود که الکترون های آن روی پروتون هایش سقوط می کند.مثلاً اگر اندازه یک شتر باشد آنقدر کوچک می شود که از یک سوزن هم رد می شود.

بنابر این فکر اینکه با لباس یا بی لباس به چنین کره ای نزدیک شوید را اصلاً نکنید.

در مورد زمان در روی سطح سیاه چاله هم چون تا حالا کسی با ساعتش آنجا نرفته و برنگشته تعریف کند ، هیچ اطلاع خاصی وجود ندارد که واقعاً زمان آنجا چطور است و آیا اصلاً خوش می گذرد یا نه؟

بعضی سیاه چاله ها با سرعت به دور خود می چرخند ، چند صد دور در ثانیه و امواج رادیویی منتشر می کنند که پدیده عجیبی است.این سیاه چاله ها موقع منقبض شدن شروع به چرخش کرده اند و برای همیشه می چرخند.

وقتی نور از یک فاصله خاصی از سیاه چاله رد می شود ، تحت تاثیر جاذبه نیوتنی سیاهچاله قرار می گیرد و به آن جذب می شود که دو نظریه را مطرح می کند.

یکی اینکه فوتونها جرم دارند و به خاطر داشتن جرم تحت تاثیر جاذبه نیوتنی قرار می گیرند .

نظریه دوم اینکه یک کنش و واکنشی بین میدان جاذبه نیوتنی و میدان مغناطیسی یا میدان الکتریکی موجود در نور( اشعه الکترومغناطیسی) وجود دارد که هنوز شناخته شده نیست.

در مورد پارادوکس باید بگویم که کلمه متضاد سفسطه است:

سفسطه : مطلبی که درست به نظر می رسد ولی اشتباه است.
    پارادوکس : مطلبی که اشتباه به نظر می رسد ولی درست است.

امّا در مورد سفر در زمان باید بگویم خیلی افراد هستند که با ذهن خود در زمان سفر می کنند و از آینده و گذشته اطلاعات صحیحی را ارائه می دهند و خودشان هم سر جایشان نشسته اند و با سرعت نور یا بیشتر سرعت نور حرکت نمی کنند.شاید یک روز ذهن بتواند جسم را هم همراه خود به زمانهای آینده و گذشته ببرد و آن روز به نظر من خیلی دور نیست.

البته اینها نظر من بود ، نظر سایر دوستان هم شنیدنی است.

2. 4 کاربر از IRAN_ESFAHAN بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای Babak's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004

پيش فرض

در مورد زمان در روی سطح سیاه چاله هم چون تا حالا کسی با ساعتش آنجا نرفته و برنگشته تعریف کند ، هیچ اطلاع خاصی وجود ندارد که واقعاً زمان آنجا چطور است و آیا اصلاً خوش می گذرد یا نه؟
    این گفتمان، علمی نیست.
    بسیاری از حقایق علمی بطور مستقیم آشکار سازی نشدن. اما اثراتشون آشکار شده. شما خودتون مثال الکترون و پروتون رو آوردید. آیا اینها دیده شدن؟
    جهت اطلاع دوستان با استفاده از ساعت های اتمی در ماهواره ( که با سرعت دور زمین میچرخه) و مقایسه اش با ساعت مشابه در زمین ( سرعت کمتر نسبت به ماهواره) اختلاف زمانی نسبیتی آشکار شده ( اثبات شده)

بعضی سیاه چاله ها با سرعت به دور خود می چرخند ، چند صد دور در ثانیه و امواج رادیویی منتشر می کنند که پدیده عجیبی است.این سیاه چاله ها موقع منقبض شدن شروع به چرخش کرده اند و برای همیشه می چرخند.
    فوتون ( نور) بخشی از امواج الکترومغناطیسیه. و امواج الکترومغناطیسی (از جمله امواج رادیویی) نمیتونن از گرانش سیاه چاله فرار کنن. در غیر این صورت اون جرم یک سیاه چاله نیست.
    امواج مورد نظر شما نه از سیاه چاله بلکه از قرص موادی که گرد سیاه چاله به گردش در اومده ساطع میشه.

تصویر بالا شبیه سازی یک سیستم دو تایی متشکل از یک ستاره (آبی سبز بالا) و قرص موادش (زرد طلایی) که به سمت سیاه چاله (مرکز قرص زرد) روان شده رو نشون میده.

ـــــــــــــــــ

داریم درباره نسبیتی صحبت میکنم که مثل یک پیشگویی، بسیاری از پدیده های طبیعی رو قبل از اینکه دانشمندان بطور مستقیم باهاش مواجه بشن بیان کرده.
    بعضی از دوستان جوری درباره نطریات معتبر صحبت میکنن انگار یک ادمی همین جوری یه چیزی به سرش رسیده و همین جوری پرت کرده بیرون رو کاغذ.
    اگر کسی میخواد نظریه موجود رو رد کنه، باید بتونه با نظریه جدیدش هر آنچه نظریه قبلی توضیح داده رو، بهتر از نظریه قبلی توضیح بده.

یاداوری: دانشی که عموم ما باهاش آشنا هستیم ، علم به زبان ساده است.
    تصور کنید که میخوایم برای یه بچه 6 ساله گداخت هسته ای درون خورشید رو توضیح بدیم. ............ بعد اون بیاد و بر مبنای ساده گویی ما نظریات موجود رو رد کنه و نظریه جدید بده.

ـــــــــــــــ

4. 7 کاربر از Babak بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن نجوم و اخترشناسی Soheil-Green's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2007
    محل سكونت
    www.GreenOnline.ir

پيش فرض

من نمی دانم این مقاله را چه کسی نوشته ، ولی هر کسی که بوده از طرز ایجاد سیاه جاله ها اطلاعی نداشته.

ستاره ها بعد از مدتی بالاخره مواد سوختنی ( انفجار هتسه ای ) اونها تمام می شود و رو به سرد شدن می گذارند.با سرد شدن ستاره ، کم کم خود خودش را جمع می کند و از حالت گازی خارج می شود و با پایین آمدن دما اول مایع می شود و بعد جامد می شود ، می توانید فرض کنید که به یک سیاره دارد تبدیل می شود.

اگر ستاره خیلی خیلی بزرگ باشد ، فشاری که در اثر نیروی جاذبه نیوتنی در مرکز آن ایجاد می شود آنقدر زیاد می شود که الکترون را روی پروتون سقوط می دهد.در حالت طبیعی اگر پروتون را یک توپ پینگ پونگ فرض کنید، الکترون در فاصله حدود یک کیلومتری از این توپ در حال چرخش است و تقریباً تمام حجم اتم از فضای خالی تشکیل شده.

وقتی الکترون روی پروتون سقوط می کند، حجم اتم از یک میلیونیم هم کمتر می شود.حجم خالی شده در وسط ستاره دوباره توسط اتم های سالم پر می شود ولی باز آنها تحت فشار قرار گرفته و الکترون روی پروتون سقوط می کند.

سرتان را درد نیاورم آخر کار از یک ستاره که یک میلیون کیلومتر شعاع داشته یک توپ درست می شود با شعاع صد متر که البته همان وزن را دارد.یک توپ با شعاع صد متر که به اندازه هزار میلیون برابر کره زمین وزن دارد.

هر جسمی که روی سطح این کره قرار بگیرد ، آنقدر نیروی جاذبه نیوتنی قوی بر آن وارد می شود که الکترون های آن روی پروتون هایش سقوط می کند.مثلاً اگر اندازه یک شتر باشد آنقدر کوچک می شود که از یک سوزن هم رد می شود.

بنابر این فکر اینکه با لباس یا بی لباس به چنین کره ای نزدیک شوید را اصلاً نکنید.
    ممنون از شما دوست عزیز که نظرتونو دادین.
    اولا که این مقاله مقاله ی ستاره شناسی نیست و من قرار نبوده که تشکیل سیاهچاله رو توضیح بدم، ولی چون به بحثمون مربوط بود یه توضیح ساده در رابطه با تشکیلشون دادم که فکر نمیکنم اشتباه باشن!(من هرجا تحقیق کردم درست بوده، خود شما هم همینو نوشتی!)
    من چه چیزی رو در رابطه با تشکیل سیاهچاله ها اشتباه کردم؟!من فقط پایان سوخت ستاره ها رو گفتم که خود شما هم گفتین!این کجاش اشتباهه؟
    در رابطه با نزدیک شدن بهش هم بازم گفتم که نمیشه نزدیک شد و به خاطر گرانش بالا تیکه تیکه میشیم!

از بابک عزیز هم به خاطر پاسخش تشکر میکنم
    یاداوری: دانشی که عموم ما باهاش آشنا هستیم ، علم به زبان ساده است.
    تصور کنید که میخوایم برای یه بچه 6 ساله گداخت هسته ای درون خورشید رو توضیح بدیم. ............ بعد اون بیاد و بر مبنای ساده گویی ما نظریات موجود رو رد کنه و نظریه جدید بده.
    100% قبول دارم! اگه ما اصل و فلسفه ی یه پدیده رو به طور پیشرفته و از طریق محاسبات و فرمول ها یاد بگیریم اون وقت درک بهتری ازشون داریم و آسون اونا رو رد نمیکنیم
    ولی علم بالاتر از زبان ساده به درد ما نمیخوره چون کاری باهاش انجام نمیدیم
    مثلا بچه 6 ساله فقط همینکه بدونه خورشید چجوریه از سرشم زیادیه چون اصلا بهش ربطی نداره، و سرگرم بازیشه!

بازم ممنون از دوستان که نظر دادن

6. 3 کاربر از Soheil-Green بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    اصفهان

پيش فرض

Babak عزیز

از آشنا یی با شما خوشحالم. و شما را خیلی دوست دارم چون هیچ مطلبی را بدون ارائه دلیل قبول نمی کنید.

اولین موضوعی که باید خاطر نشان کنم این است که زیاد بودن افرادی که به یک مطلب اعتقاد دارند دلیل بر درست بودن یک مطلب نیست.

به عنوان مثال چین یک میلیارد و دویست میلیون نفر جمعیت دارد که اکثر آنها کمونیست هستند و به عقاید مارکس معتقدند و در بین آنها دانشمندان زیادی هم وجود دارد ولی اگر عقاید مارکس را به طور ساده برای یک شخص ده ساله هم بیان کنید به ساده گی به شما می گوید که چنین عقایدی اشتباه است و دلایل قانع کننده هم می آورد.شکست اقتصاد در شوروی سابق و متلاشی شدن کشور روسیه هم دلیل خوبی است بر اشتباه بودن عقاید مارکس و کمونیست.جالب این است که با وجود اثبات شدن اشتباه بودن عقاید مارکس هنوز چین کمونیست باقی مانده و در بین آن دانشمندان زیادی هم وجود دارند که از این عقاید حمایت می کنند.

امّا در مورد زمان در روی سطح سیاه چاله ، عقیده بر این است که هر جسمی که گرانش نیوتنی داشته باشد ( مثلا زمین) به دلیل وجود این نیرو و گرانش باعث تغییر در ساختار زمان می شود و چنین مثال می آورند که وقتی جسمی را رها می کنیم تا به سمت زمین سقوط کند هر چه به زمین نزدیک تر می شود سرعتش بیشتر می شود و این به خاطر این است که ساختمان زمان هر چه به زمین نزدیکتر می شود کش می آید و جسم سریعتر مکانها را طی می کند.

این نظر از یک نظر اشتباه ناشی شده که می گوید هر جسمی که توسط نیروی جاذبه کشیده می شود در حال شتاب است اگر چه ثابت باشد.
    F= ma

یادم هست وقتی در کتاب نسبیت اینشتین خواندم که ما که روی زمین ثابت نشسته ایم دارای شتاب هستیم چون نیرو به ما وارد می شود بر اساس فرمول F= ma خیلی تعجب کردم و برای مدت دو سه هفته برای دوستانم این را تعریف می کردم تا اینکه یکی از دوستانم گفت که این طور نیست.نیروی جاذبه زمین در اثر نیرویی که از جانب سطح زمین به کف پای ما وارد می شود خنثی می شود و بنابر این ما در حال شتاب نیستیم.

این بار تعجب می کردم که چطور من چند هفته چنین عقیده ای داشتم.
    بنابر این تا موقعی که اثر جاذبه نیوتنی بر ساختار زمان کاملاً اثبات نشده ما نمی توانیم در مورد ساختار زمان بر سطح سیاهچاله قضاوت کنیم.این مثل این است که خانه خود را بر آب بنا کنیم.

امّا در مورد اینکه سیاهچاله ها که نوری که از کنارشان رد شود به خود جذب می کنند چطور می توانند از خود نور(امواج رادیویی ) منتشر کنند باید بگویم این به مکانیسم تولید نور برمی گردد.

امواج الکترومغناطیس در اثر حرکت سریع یک بار الکتریکی یا مغناطیسی در فضا ایجاد می شوند.مثلاً الکترون که دارای بار الکتریکی است وقتی که به سرعت در بین مدارات موجود در الکترون بالا و پایین می رود امواج الکترومغناطیسی با طول موج کوتاه که با چشم قابل دیدن است ایجاد می کند.

یا هنگامی که الکترونها در آنتن در طول یک سیم به سرعت بالا و پایین می روند ، امواج الکترو مغناطیسی با طول موج بلند مثل امواج رادیویی را در اطراف سیم ایجاد می کنند که این امواج در فضا پخش می شوند.

هر سیاهچاله که مثلاً هزار میلیون برابر زمین جرم دارد ، مانند زمین دارای قطب های مغناطیسی شمال و جنوب است که قدرت میدان مغناطیس آن هم چند میلیون برابر زمین است. اگر محور چرخش سیاهچاله که به دور خود می چرخد بر محور مغناطیسی آن کاملاً منطبق نباشد ، قطب مغناطیسی آن در فضا به سرعت جابجا می شود و اشعه الکترومغناطیسی تولید می کند.

یا اینکه همانطور که شما فرمودید این میدان مغناطیسی متغیر باعث حرکت متناوب الکترونها در دور دست آن می شود و حرکت این الکترونها باعث تولید نور ( امواج الکترومغناطیس رادیویی) می شود.

موفق باشید

8. 2 کاربر از IRAN_ESFAHAN بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

در آغاز فعالیت
    تاريخ عضويت
    Dec 2008
    محل سكونت
    اصفهان

پيش فرض

Soheil-Green عزیز

از گفته من ناراحت نشید منظوری نداشتم.فقط می خواستم بگویم که سیاهچاله نمی تواند برای جلو و عقب رفتن در زمان موثر باشد.

اگر از نظر من ناراحت شدید ، از شما معذرت می خوام.

موفق و سلامت باشید.

کاربر فعال انجمن نجوم و اخترشناسی Soheil-Green's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2007
    محل سكونت
    www.GreenOnline.ir

پيش فرض

بنابر این تا موقعی که اثر جاذبه نیوتنی بر ساختار زمان کاملاً اثبات نشده ما نمی توانیم در مورد ساختار زمان بر سطح سیاهچاله قضاوت کنیم.این مثل این است که خانه خود را بر آب بنا کنیم.
    علم فیزیک برپایه مباحثی ساخته شده که درستی خیلی از اونا برامون اثبات نشده

از گفته من ناراحت نشید منظوری نداشتم.فقط می خواستم بگویم که سیاهچاله نمی تواند برای جلو و عقب رفتن در زمان موثر باشد.

اگر از نظر من ناراحت شدید ، از شما معذرت می خوام.

موفق و سلامت باشید.
    نه دوست عزیز ناراحت نشدم! خوشحالم شدم که نظر دادید
    بلاخره هرکی نظر خودشو داره و نظر هرکسی محترمه
    و اینکه بله، به صورت عملی اصلا سفر زمان نشدنیه(فعلا) ولی بحث هایی که درباره اش میشه به مباحث تئوریش میپردازه
    افرادی هم که سیاهچاله رو وسیله ای برای سفر زمان میدونن به یه دلیل میگن،اونم گرانش بالای سیاهچاله هاس که به وسیله ی اون جسم شتاب بگیره و مثلا به سرعت نور برسه
    ولی حتی خیال اینکه بشه به سیاهچاله نزدیک شد هم محاله!ولی چون میخوان تئوری بحث کنن، سیاهچاله رو هم یکی از راه های ممکن فرض میکنن

بازم ممنون که نظر دادین

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Aug 2005
    محل سكونت
    افلاک

پيش فرض

همه می دونیم که گذر زمان نشون داده که این حرف انیشتین که "سرعت نور، حد نهایی سرعته" ظاهراً درسته و راه-در-رو نداره...
    یک میله داره حول محوری می‌چرخه... واضحه که سرعت خطی انتهای میله بیشتر از سرعت خطی سایر نقاط میله هست. حالا فرضا یک چشمه‌ی نور مثل فانوس دریایی رو در نظر بگیرید که داره با سرعت نور می‌چرخه. از نظر تئوری، نباید سرعت خطی پرتوی نور در دوردست از سرعت نور هم بزنه بالا؟

حـــــرفـه ای seymour's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2006
    محل سكونت
    Tehran

پيش فرض

یک میله داره حول محوری می‌چرخه... واضحه که سرعت خطی انتهای میله بیشتر از سرعت خطی سایر نقاط میله هست. حالا فرضا یک چشمه‌ی نور مثل فانوس دریایی رو در نظر بگیرید که داره با سرعت نور می‌چرخه. از نظر تئوری، نباید سرعت خطی پرتوی نور در دوردست از سرعت نور هم بزنه بالا؟

هرطور که بخوای اندازه گیری کنی، سرعت نور (c) همیشه ثابته ... این کشف انیشتین (1905) که "سرعت نور ثابته" واقعاً حیاتی و واقعاً باورنکردنیه... شاید کمی متناقض به نظر بیاد (همونطور که شما هم اشاره کردی)، اما "نور حاصل از یک منبع متحرک همون سرعتی رو داره که نور حاصل از یک منبع ساکن داره" .. (چه از یه فانوس دریایی باشه، چه از هر منبع دیگه)

نسبیت عام انیشتین هم براساس همین درک انیشتین (که سرعت نور حتی در صورت حرکت منبع باز هم ثابته) پایه گذاری شد...

13. 3 کاربر از seymour بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Aug 2005
    محل سكونت
    افلاک

پيش فرض

البته بد نیست نیم‌نگاهی هم به تئوری‌‌های مطروح در باب «تاکیون‌ها‌» انداخت... ( هرچند وجود چنین ذراتی در عمل به اثبات نرسیده).

آخر فروم باز reza3600's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2006
    محل سكونت
    این دنیا

پيش فرض

یه فانوس نور که یه جسم صلب نیست تا بخای اون رابطه رو برای یه فانوس نور به کار ببری. در واقع حتی اگر یه میله ی بسیار سبک به طول هزاران کیلومتر داشته باشی با چرخوندش باز هم سرعت سرش از سرعت نور نمیشه. 2 دلیل
    وقتی ته میله رو میچرخونی تا بخاد سرش حرکت کنه ممکنه ته میله یه چند دوری بزنه! بر هر حال اصل بر اینه که نه تنها سرعت نور سرعت حدی هست بلکه هر کنش و واکنشی هم باید حداکثر با همین سرعت انجام بشه. مثلن اینجا قانون سوم نیوتن در یک زمان برای دو جسم نمیتونه برقرار باشه و حتی شنیدم از لحاظ اندازه برابر نیست.
    دوم اینکه برای چرخیدن یه جسم روی یه منحنی یه نیروی مرکزگرا لازمه و وقتی سرعت سر میله بسیار زیاد بشه ممکنه نیروهای بین مولکولی توان لازم برای تامین نیروی مرکز گرا رو نداشته باشند و جسم متلاشی بشه.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •