تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 7 از 10 اولاول ... 345678910 آخرآخر
نمايش نتايج 61 به 70 از 96

نام تاپيک: آموزش ++C

حـــــرفـه ای sin2x=2sinxcosx's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض

باز هم سلام .
    اين دوستمون dogtag يه خورده از دستم ناراحت بودن که ... .
    براي همين يه پست ديگه هم ميدم در مورد چطوري سربارگذاري کنيم .
    خوب براي سربارگذاري هر عملگر يه تابع مي نويسيم . اسم اين تابع هميشه بايد از کلمه کليدي operator به اضافه عملگر مورد نظر تشکيل بشه . تنها نکته اي که مي مونه اينه که اين تابع چي بايد برگردونه و چي بايد بگيره . اين هم که تقريبا راحته . شما يه بار عملگر رو تو ذهن خودتون مجسم کنين و ببينين وقتي کاربر تو جايي مي نويسه h1 == h2 ، که h1 و h2 اشيائي از کلاس شما هستن ، مي خواد که نتيجه يا True ‌باشه يا False . يعني تابع سربارگذاري ما نبايد چيزي غير از اين برگردونه . بنابراين ما مي تونيم از نوع داده اي bool که فقط مي تونه true و يا false رو تو خودش نگه داره به عنوان نوع داده برگشتي تابع سربارگذاري عملگر == استفاده کنيم . بعد تو پياده سازي هم معين کنيم که کي true برگردونده بشه و کي false . اين عملگر به دو تا عملوند نياز داره . يکيش که همون خود شيئي است که اين تابع رو فراخواني کرده ، يعني this و يکيشو هم از طريق آرگومان براش مي فرستيم . در مورد عملگر =! به همين طور . ولي يه چيزي . شما وقتي == رو سربارگذاري کردين ، ديگه لازم نيست =! رو هم دوباره سربارگذاري کنين . مي تونين تو پياده سازي =! راحت بنويسين :
    کد:
    برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
    يعني هر چي عملگر == برگردوند ، =! خلاف اون رو برگردونه . ( ! علامت نقيض تو ++C هست . )
    از اين کارا تو سربارگذاري عملگرهاي < و > و => و =< هم استفاده کنين .
    مثلا فرض کنين عملگر > رو سربارگذاري کردين . اين تابع هم نتيجه اش يا true هست يا false . بنابراين براي نوع داده برگشتي اين تابع از bool استفاده ميکنيم . مثل == هم يه آرگومان ميگيره از نوع شيئي از خود کلاس . اين تابع رو پياده سازي مي کنيم . حالا سه عملگر بعدي به صورت زير به سادگي قابل سربارگذاري هستن :
    کد:
    حالا کاربر فرض کنين تو تابع main دو تا شيء به نام هاي h1 و h2 از کلاسمون گرفته و داره کاراي زير رو انجام ميده :
    کد:
    تو اولي ميگيم آيا h1 کمتر از h2 هست ؟ تو اين جا انگار h1 داره تابع > رو فراخواني ميکنه . پس this همون h1 هست . يعني تو عملگرهاي دودويي ، هميشه عملگر سمت چپ به جاي this قرار مي گيره .
    تابع سربارگذاري > فراخواني ميشه و بر اساس پياده سازيش يکي از دو مقدار true يا false رو برمي گردونه . فرض کنين true برگردونده شده . يعني h1 کوچکتر از h2 هست . حالا ميره خط 2 و مي گه آيا h1 يا this بزرگتر از h2 هست ؟ سربارگذاري عملگر بزرگتر به ما ميگه که اين تابع نتيجه تابع h2 < *this رو برميگردونه . که اين تابع false بر ميگردونه . چون h2 بزرگتر از this يا h1 بود . در مورد h1<= h2 هم تابع سربارگذاري اين عملگر ، نقيض عملگر < رو برميگردونه . يعني اگه بزرگتر نباشه پس حتما کوچکتر يا مساوي هست و به همين ترتيب ... .

مثلا فرض کنين مي خواين عملگر = رو سربارگذاري کنين . اين عملگر بايد شيء سمت راست خودش رو تو شيء سمت چپ يا this کپي کنه . پس يه شيء از خود کلاس ميگيره و يه شيء از خود کلاس برمي گردونه .
    ضمنا يه نکته :
    از عملگر = ميشه بدون سربارگذاري براي هر شيئي از کلاس هامون استفاده کرد . اين عملگر به طور اتوماتيک تک تک داده هاي عضو کلاس مون رو کپي مي کنه . اين کار در بيشتر مواقع کار مدنظر ماست . ولي اين کار تو بعضي جاها خيلي خطرناکه . مثلا جايي که شما يه داده عضو اشاره گر داشته باشين . مي دونين که اشاره گر حاوي آدرس يه متغير هست . بنابراين موقع کپي شدن آدرس کپي ميشه و اين مي تونه بعدا مشکلاتي جدي بوجود بياره . ( چون دو تا متغير داراي يه آدرس تو حافظه ميشن . )

در مورد istream و ostream‌ سوال پرسيدين که من قبلا در موردشون بحث کرده بودم . istream يه کلاسه که تو کتابخانه استاندارد ++C تعريف شده و عمليات ورودي از صفحه کليد رو کنترل مي کنه و ما مي تونيم ازش استفاده کنيم . ostream هم يه کلاسه که تو کتابخانه استاندارد ++C تعريف شده و عمليات خروجي رو کنترل مي کنه و ما مي تونيم ازش استفاده کنيم . وقتي مي خوايم عملگرهاي ورودي و خروجي ( << و >> ) رو سربارگذاري کنيم ، اين توابع بايد يه istream يا ostream برگردونن .

ديگه نمي دونم باز هم مطالب گنگ هستن يا نه . ولي اگه گنگه باز هم بگين . من در خدمت هستم .

2. 3 کاربر از sin2x=2sinxcosx بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

حـــــرفـه ای dogtag's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    مرز غربی تهران بزرگ! ایمیل: goodboy.php@gmail.com اسپم ها: 2,200!!! :دی

پيش فرض

این دفعه خـــیــــلــــی عالی گفتید.
    واقعاً مرسی.

فقط اگر دلتون خواست، اون >> و << رو هم که قبلاً گفته بودید، با همین بیان، مطرح کنید.
    (البته فکر کنم با این توضیحات، الان اونها رو بخونم، 100% بفهمم)

دوباره ممنون

4. این کاربر از dogtag بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض

ممنون دوست عزيز .
    در مورد << و >> ؟
    باشه . هميشه حق با مشتريه . ميگم . با اينکه قبلا يه پست بهش اختصاص داده بودم .
    iostream يه کتابخانه است . اون رو include مي کنيم تا بتونيم از قابليت ها ورودي و خروجي که با سخت افزار درگير هستن به راحتي استفاده کنيم . کتابخانه مجموعه اي از کلاس هاي از پيش تعريف شده هست .
    istream و ostream هر کدوم يه کلاس از اين کتابخانه هستن .
    cout و cin دو تا شيء به ترتيب از کلاس هاي ostream و istream هستن که اين شيءها هم از قبل تعريف شده هستن .
    ما مي خوايم عملگرهاي << و >> براي کلاسمون سربارگذاري کنيم . مجبوريم از اين کلاس هاي istream و ostream استفاده کنيم تا بتونيم يه چيزي رو از صفحه کليد بگيريم و يا يه چيزي رو تو صفحه نمايش چاپ کنيم . ما وقتي مي نويسيم cout << h1 ، شيء cout تابع سربارگذاري ما رو احضار مي کنه . ولي cout که شيئي از کلاس ما ( HugeInt ) نيست که ! يه شيء از کلاس ostream هست . پس this اينجا وجود نداره . بنابراين ما تابع سربارگذاري اين تابع رو داخل کلاس نمي ذاريم . يعني تابع سربارگذاري عملگر خروجي يه تابع عضو نيست . يه تابع سراسري يا Global هست که خارج از کلاس تعريف ميشه . ولي ما چرا داخل کلاس استفاده کرديم ؟ براي اينکه به کلاس نشون بديم اين تابع دوست ما هست و مي تونه به داده هاي private ما دسترسي داشته باشه . و اعلان friend رو در اولشون آورديم . اين عملگرهاي << و >> هم يه عملگر دودويي هستن . قبلا وقتي مي خواستيم يه عملگر دودويي مثل + رو سربارگذاري کنيم ، مي گفتيم يکي از عملوندها this يا همون شيئي که اين تابع رو فراخواني کرده و شيء ديگه ( شيء سمت راست ) رو هم براي تابع مي فرستاديم . ولي اينجا ما this نداريم . this ما هميشه عملوند سمت چپ مي شد . ولي اينجا که عملگر سمت چپ ما اصلا يه شيء از کلاس ما نيست . عملوند سمت چپ ما cout هست که شيئي از کلاس ostream هست . بنابراين مجبوريم هر دو عملوند رو براي تابع سربارگذاري بفرستيم . مثلا تو کلاس Rational که قبلا مثال زده بودم ، يه شيء به اسم out از کلاس ostream‌ براي تابع سربارگذاري فرستاده بوديم و يه شيء هم از خود کلاسمون . اين تابع يه ostream هم برميگردونه تا داخل cout بذاره و نتيجه چاپ بشه . در مورد istream هم همين طور .

ولي باز هم اگه مشکلي هست خواهشا بپرسين . تا وقتي شما اجازه ندادين من ارث بري رو شروع نمي کنم .
    از پشتکارتون خوشم مياد . اگه شما و امثال شما نبودن ، روحيه اي براي ادامه در بنده نمي موند .
    ولي اينو هم بدونين که تو هيچ کتابي اين همه به سربارگذاري اين دو عملگر پرداخته نشده .
    معمولا يه مثال زدن گفتن يه istream براش مي فرستيم و يه شيء از کلاس خودمون و تمام . نمونه اش کتاب ديتل که اولين مرجع درس برنامه نويسي پيشرفته براي دانشجويان کشور و البته خارج از کشور .
    موفق باشين ...

6. این کاربر از sin2x=2sinxcosx بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای dogtag's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2006
    محل سكونت
    مرز غربی تهران بزرگ! ایمیل: goodboy.php@gmail.com اسپم ها: 2,200!!! :دی

پيش فرض

خیلی ممنون.
    خوب بود.

اجازه ما دست شماست.
    مشتاقانه منتظر ادامه مطلب هستم.

تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض

آقا يه نکته ديگه در مورد سربارگذاري .
    فرض کنين h يه شيء از کلاس HugeInt هست . مي نويسيم cout << h ، در واقع کار فراخواني تابع >>operator رو به صورت زير انجام ميديم :
    کد:
    ولي وقتي مثلا ميگيم h1 + h2 که h1 و h2 دو شيء از کلاس HugeInt هستن ، در واقع اين فراخواني انجام ميشه :
    کد:

9. 2 کاربر از sin2x=2sinxcosx بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض

سلام ...

ارث بري !!

تقريبا ميشه گفت مهمترين مبحث تکنولوژي شيء گرايي ، مبحث ارث بري هست . البته به نظر من ساده ترين هم هست . ( اگه خودتون مقايسه کنين مي بينين واقعا به نسبت خيلي ساده اس . )
    بدون حاشيه شروع مي کنيم .
    ضمنا من اين پست رو به تئوري اختصاص مي دم . بعدا نگين مثال چرا نگفتي . مثال بعدا مي زنم .
    تعريف جامع و زيباي پروفسور ديتل رو از ارث بري اول ببينين :
    کد:
    اگه به کلمه کلمه اين تعريف دقت کنين واقعا توضيحات ارث بري تموم شد . فقط مي مونه اين که يه کم Syntax ياد بگيرين .
    ارث بري نوعي استفاده مجدد از نرم افزار ( Source نرم افزار ) هست که برنامه نويس داده ها و رفتارهاي ( Attributes & Behavior ) کلاس موجود را در اختيار مي گيرد و به آن قابليت هاي جديدي مي افزايد .
    اين هم ترجمه طلبه sin2x=2sinxcosx از جمله پروفسور ديتل بود .

فرض کنين يه کلاس داريم که وسيله نقليه رو شبيه سازي کرده و داده ها و توابع عضو اون رو تعريف کرديم .
    اين وسيله نقليه ما چهار عدد چرخ داره . يدونه فرمان داره . دنده داره . يه رنگ داره . هر کدوم براي اين وسيله نقليه يه خصيصه يا Attribute هستن . ( يه داده عضو )
    اين وسيله نقليه مي تونه حرکت کنه و بايسته و يا دور يزنه . هر کدوم براش يه رفتار يا Behavior هستن . ( يه تابع عضو )
    بعد فرض کنين يه اتومبيل هم داريم به اسم fghijkl . فرض کنين اين اتومبيل هم چهار چرخ داره . فرمان و دنده داره . رنگ هم داره . فرض کنين اين اتومبيل در حالت خاص تر يه چرخ هم زير ماشين اون وسط داره که اتومبيل مي تونه روي اون چرخ بلند بشه و فقط به کمک اين چرخ حرکت کنه . اين اتومبيل هم مي تونه حرکت کنه و بايسته و دور بزنه .
    مي بينين که اتومبيل fghijkl همه خصوصيات و رفتارهاي يک وسيله نقليه رو داره به اضافه يه خصوصيت جديد و يک رفتار جديد . يه چرخ اضافي و رفتار جديد هم اينکه مي تونه روي يه چرخ بايسته .
    ما کلاس وسيله نقليه رو شبيه سازي کرديم و داده هاي عضوش رو مشخص کرديم و توابع عضوش رو هم به طور کامل پياده سازي کرديم . حالا مي خوايم کلاس fghijkl رو پياده سازي کنيم . آيا بايد دوباره عمليات حرکت کردن و ايستادن و دور زدن و همچنين داده هاي چرخ و فرمان و ... رو براش پياده سازي کنيم ؟
    نخير . با يه ارث بري از کلاس وسيله نقليه مشکل حل خواهد شد .
    در اين حالت مي گيم fghijkl يک وسيله نقليه است . کلاس fghijkl توابع و داده هاي کلاس وسيله نقليه رو به ارث مي بره . حالا مي تونه اون توابع رو با کمي تغيير براي خودش استفاده کنه و يا اگه هم تعريف نکرد دقيقا هموني که تو کلاس وسيله نقليه هست اجرا مي کنه . فقط کافيه يه داده عضو ( همون يه چرخ وسطي ) اضافه بشه + يه رفتار ( ايستادن روي يک چرخ و ... )
    حالا برگردين و جمله ديتل رو يه بار ديگه بخونين .

11. 5 کاربر از sin2x=2sinxcosx بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض

سلام دوستان عزيز ...
    بنده قراره اگه خدا بخواد فردا برم مسافرت و تا شروع ماه مبارک رمضان در خدمت نيستم . ببخشيد بحث نيمه کاره موند . اگه مي دونستم پنج شنبه مي رم يا ارث بري رو شروع نمي کردم و يا اگه شروع مي کردم تمومش مي کردم و بعد مي رفتم . الان هم ببخشيد متاسفانه اصلا وقت ندارم و دارم مي رم بيرون براي خريد و اينا . فقط يه بار ساعت 12 شب مي تونم بيام . اون موقع اگه خوابم نيومد ميام تمومش مي کنم .
    موفق باشين .........................

تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض

خوب اومدم که تموم کنم برم .
    قبل از شروع مثال براي ارث بري لازمه که با يه access specifier يا مشخصه دسترسي ديگه آشنا بشين .
    مشخصه دسترسي protected . هر گاه يه داده يا يه تابعي در کلاس پايه به صورت protected تعريف بشه ، تو کلاس هاي مشتق شده ( به ارث رسيده‌) از اون کلاس پايه ميشه به طور مستقيم بهش دسترسي داشت . ولي هر جايي غير از اين جا مثلا تو تابع main نميشه .
    به عضو private تعريف شده در کلاس پايه نميشه از کلاس هاي مشتق يا هر جاي ديگه اي دسترسي داشت .
    به عضو public ميشه هم تو کلاس هاي مشتق و هم تو کلاسها و توابع ديگه دسترسي داشت .
    البته سه نوع ارث بري داريم : public و protected و private . ما فعلا هميشه از ارث بري public استفاده خواهيم کرد . يعني متداول ترين نوع همين public هست .
    اين مثال رو ببينين :
    کد:
    هدر کلاس Account رو ببينين . يه سازنده داره و سه تا تابع عضو و يه داده عضو .
    بعد اونو تو قطعه کد دوم پياده سازي کرديم .
    تو قطعه کد سوم هدر کلاس SavingsAccount رو مي بينين که از کلاس پايه Account به ارث رسيده ( مشتق شده ) . نياز به توضيح نيست . مي بينين که بعد از تعريف کلاس علامت دو نقطه گذاشتيم و گفتيم که از کلاس Account به طور public مشتق شده . و مي بينين که کلاس پايه ( Base Class ) رو هم تو کلاس مشتق ( Derived Class ) توسط دستور include اورديم . اين کلاس سه تابع عضو کلاس Account و يه داده عضو اونو به ارث برده به اضافه يه تابع عضو و يک داده عضو که خودش اضافي داره .
    يه نکته اي هم که هست اينه که هيچ وقت Constructor به ارث نمي رسه . هميشه بايد براي هر کلاس به طور مجزا تعريفش کنين .
    تو تعريف کلاس مشتق هم مي بينين که تو پياده سازي سازنده ، سازنده کلاس پايه رو هم احضار کرديم .
    يه نکته ديگه . ميشد توابعي که تو کلاس پايه هستن ، تو کلاس مشتق يه طور ديگه پياده سازي کرد . به اين کار ؛ Override کردن تابع ميگن . در اين صورت دو تا تابع همنام خواهيم داشت که دو پياده سازي متفاوت دارن . براي اجراي يک تابع مورد نظر که Override شده ، از نام کلاس به اضافه دو تا دونقطه به اضافه اسم تابع استفاده مي کنيم.
    مثلا فرض کنين ما تابع credit رو تو کلاس مشتق هم پياده سازي کرديم . حالا مي خوايم تابع credit کلاس پايه رو فراخواني کنيم . اين کارو مي کنيم :
    کد:

تا اون جايي که من مي دونم تموم شد .
    تا ساعت 12 هستم . اگه موردي هست بگين . اگه نه هم که به خدا مي سپارمتون ...

14. 3 کاربر از sin2x=2sinxcosx بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

اگه نباشه جاش خالی می مونه
    تاريخ عضويت
    Jan 2009

پيش فرض

تفاوت int با long int چیست

تاريخ عضويت
    Dec 2007

پيش فرض

تو کامپايلرهاي جديد هيچي . يعني همه اينا يکين :
    int و long و long int .
    اگه از عملگر sizeof براي هر کدوم استفاده کنين مي بينين که همشون 4 بايت حافظه مي گيرن .

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •