وحيد هاشميان: ايران صدرنشين گروه خود ميشود
وحيد هاشميان بازيكن ارزنده تيم ملي فوتبال ايران و باشگاه بوخوم آلمان در گفت و گويي ابراز اطمينان كرد كه تيم ملي كشورمان به عنوان صدرنشين گروه خود به رقابتهاي جام جهاني ۲۰۱۰آفريقاي جنوبي صعود خواهد كرد. سايت بينالمللي فوتبال (فيفا) ضمن گفت و گو با وحيد هاشميان، نوشت:
هاشميان از زمان اولين دعوت به تيم ملي ايران در دسامبر ۱۹۹۸تا كنون ۴۳ بار پيراهن اين تيم را بر تن كرده و ۱۳گل ملي به نام خود ثبت نموده است.
ركورد او اگر بعد از جام ملتهاي ۲۰۰۰آسيا از تيم ملي كنارهگيري نكرده بود، قطعا خواندني تر هم ميشد.
اين بازيكن ۳۲ساله از زمان بازگشت به تيم ملي، به يكي از بازيكنان ثابت و كليدي تيم تبديل شده است.
او در هر سه مسابقه ايران در جام جهاني ۲۰۰۶يكي از بازيكنان اصلي بود، روندي كه سال بعد از آن و در جريان رقابتهاي جام ملتهاي آسيا نيز تكرار شد.
ظاهرا علي دايي سرمربي كنوني ايران نيز مانند سرمربيان قبلي تيم ملي به خاطر توانايي بالايي كه هاشميان معروف به هليكوپتر در بازي هوايي و قدرت سرزني دارد، راضي است.
هاشميان بعد از مدتي كه در بايرن مونيخ و هانوفر سپري كرده در حال حاضر براي بوخوم آلمان توپ ميزند و در تركيب اصلي تيم ملي ايران در سه مسابقه از چهار مسابقه حساس مقدماتي جام جهاني ۲۰۱۰نيز حضور داشته است.
ايران به عنوان تيم سوم از گروه دوم مقدماتي جام جهاني در آسيا براي صعود به جام جهاني با كره جنوبي، كره شمالي، عربستان و امارات رقابت ميكند.
بر همين اساس سايت فيفا گفت و گوي مفصلي را با هاشميان درمورد رقابتهاي مذكور، تماشاگران ايراني و بازي در آلمان ترتيب داده كه متن آن به شرح زير است:
فيفا: وحيد نظرت درباره تساوي يك بر يك ايران در خانه مقابل كره جنوبي در آخرين مسابقه تيم ملي در مقدماتي جام جهاني چيست؟
هاشميان: براي شخص من مسابقه خيلي سختي بود چون مادرم چند روز قبل از آن درگذشته بود. اول نميخواستم بازي كنم اما مربي از من خواست كه اگر مي توانم، بازي كنم. ما خيلي خوب ظاهر شديم و تا اواخر مسابقه جلو بوديم.
نتيجه بدي براي ما نبود.
فيفا: به ما در مورد احساس بازي در مقابل هزاران تماشاگر مشتاق در تهران بگو.
هاشميان: گاهي ۱۰۰هزار تماشاگر به ورزشگاه ميآيند تا پيروزي ما را ببينند. اين يك عامل محرك واقعي براي ماست و حمايت آنها واقعا به ما انگيزه ميدهد.
فيفا: مسابقه بعدي تيم ملي ايران در مقدماتي جام جهاني يك ديدار حساس با عربستان است. در مورد اين مسابقه چه فكر ميكني؟
هاشميان: عربستان با توجه به اينكه تيم چهارم گروه است، قصد دارد با مربي جديد خود ما را در خانه شكست دهد. نميدانم چرا اين تيم هميشه در مراحل پاياني مسابقات مقدماتي قوي تر بود است. به هر حال جاي نگراني نيست. ما مي خواهيم از اين فرصت استفاده كنيم و مسابقه را ببريم تا كارمان براي صعود به جام جهاني خيلي آسان تر شود.
فيفا: ايران در گروه دوم بعد از دو كره در مكان سوم قرار دارد و تا كنون كسب سهميه خودكار براي صعود را از دست داده. مسابقات مقدماتي جام جهاني تا الان را چگونه ارزيابي ميكني؟
هاشميان: به نظر من كره جنوبي تيم خوبي است اما نه مثل گذشته. كره شمالي هم تا جايي كه ميتواند، پيش ميرود. اين تيم تا كنون عملكرد بسيار خوبي داشته است. تيم ما هم توانايي لازم براي صعود به جام جهاني را دارد. از سوي ديگر عربستان نيز تيم شايستهاي است اما به نظر ميرسد در مسابقات خارج از خانه مشكلاتي دارند.
فيفا: ايران در صورت صعود به جام جهاني بعد از مسابقات ۱۹۹۸ ،۱۹۷۸و ۲۰۰۶ ، چهارمين حضور خود را در اين رقابتها تجربه خواهد كرد. به نظر تو كدام تيم به عنوان تيم دوم گروه جواز صعود خودكار به آفريقاي جنوبي را خواهد گرفت؟
هاشميان: به نظرم كره جنوبي. فكر ميكنم ما صدرنشين ميشويم و كره دوم.
اما هنوز راه زيادي باقي مانده و هنوز چيزي مشخص نيست.
فيفا: انتخاب علي دايي چه تاثيري روي تيم ملي ايران داشته است؟ هاشميان: تقريبا يك سال است كه دايي هدايت تيم ملي را بر عهده دارد. او چهرههاي جديد و جوان بسياري را به تيم آورده كه خبر خوبي براي ما است.
او هم به بازيكنان جوان و هم به بازيكنان با تجربه اعتماد دارد. او يك مربي با تجربه آلماني به نام اريش روته مولر را هم به خدمت گرفته كه قطعا به پيشرفت ما كمك خواهد كرد.
فيفا: تو و كريم باقري به عنوان با تجربهترين بازيكنان كنوني تيم ملي ايران، چه نقشي را در اين تيم ايفا خواهيد كرد؟
هاشميان: به نظرم تجربه ما مهم است اما بايد مثمر ثمر هم باشد. كريم از ستارههاي ليگ ايران به شمار ميرود. نميتوان يك شبه تيمي را جوان كرد.
اين كار به زمان نياز دارد. براي بازيكنان جوان احترام قائليم و اين احساس دو طرفه است.
فيفا: نزديك به يك دهه است كه در بوندسليگا بازي ميكني. اين امر چه كمكي به تو براي بازي در سطح ملي كرده است؟
هاشميان: هر جلسه تمريني و مسابقه در آلمان آمادگي خوبي براي بازي در تيم ملي ايران است.
فيفا: بعد از مدتي بازي در بايرن مونيخ و هانوفر، در اين فصل به بوخوم بازگشتي اما حضور بسيار كمي در مسابقات فصل ۲۰۰۸-۰۹بوندسليگا داشته اي.
چه چيز مانع كسب يك جايگاه ثابت در تيم بوخوم شده است؟
هاشميان: هميشه در مورد علاقه ام به بوخوم گفته ام. بوخوم خانه من است. در اين فصل به خاطر مصدوميتهاي پا و كمر، كمي بدشانسي آوردم. در فوتبال نمي توان هميشه چيزي را كه ميخواهي، به دست بياوري. بايد صبور باشم و سخت تمرين كنم. ما مهاجمان را از روي گل هايمان قضاوت ميكنند و اميدوارم به زودي شانس ديگري براي گلزني براي بوخوم به من داده شود.
فيفا: آيا نگران نيستي وضعيت تو در تيم باشگاهي ات روي جايگاهي كه در تيم ملي داري، تاثير بگذارد؟
هاشميان: سعي ميكنم بهترين عملكرد را در بوخوم داشته باشم و اميدوارم به زودي جايگاه ثابت خود را در اين تيم به دست بياورم اما استانداردهاي تمرين در آلمان بسيار بالا است و علي دايي هميشه از من دعوت كرده است و من هم قبول كرده ام. با وجود اين چه در باشگاه و چه در تيم ملي تصميم نهايي با سرمربي است.
فيفا: تو اكنون ۳۲سال داري. آيا به بازگشت به خانه و خداحافظي با فوتبال در ايران فكر نميكني؟
هاشميان: نه، برعكس. ميخواهم در آلمان به فوتبال خود پايان بدهم و بعد شايد به عنوان مربي به ايران بازگشتم. من قبلا مدرك bاتحاديه فوتبال آلمان را گرفته ام و ميخواهم در آينده مدرك aرا هم بگيرم.