تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 7 از 13 اولاول ... 34567891011 ... آخرآخر
نمايش نتايج 61 به 70 از 124

نام تاپيک: انرژی سولار (Solar technology) و ساير انرژی های تجديد شدنی

پروفشنال boomba's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2006

پيش فرض

استادیوم جام جهانی 2022 با قدرت ذخیره انرژی خورشیدی در قطر

قطر در تلاش کسب حق برگزاری مسابقات جام جهانی 2022 است. این کشور برای رسیدن به این هدف، طرح استادیوم جدید و بسیار مجهزی با قابلیت جذب انرژی خورشیدی را ارائه کرده است.

قطر برای اینکه برپایی جام جهانی 2022 را در کشور خود قطعی کند اقدام به ساخت استادیومی کرده که قادر است انرژی خورشیدی را ذخیره کند. زمانی که این استادیوم به صورت کامل ساخته شود، 86,250 اتاق برای تماشاگران خواهد داشت. همچنین دور تا دور این استادیوم با پارکینگ و سرویس های مختلف احاطه شده است و سقف های محیط این استادیوم قادر به جذب انرژی هستند. زمانی که این استادیوم به بهره برداری برسد، انرژی ذخیره شده توسط سقف های آن در بخش های دیگر استادیوم استفاده خواهد شد. همانطور که می دانید گرمی هوای این منطقه بسیار بالاست و استادیوم باید به سیستم های خنک کننده مجهز شود، انرژی لازم برای خنک کردن این محیط، توسط همین سقف ها تامین خواهد شد. می توانید در تصاویر موجود در گالری عکس که در انتهای همین مطلب قرار دارد جزئیات بیشتر این استادیوم را مشاهده کنید.

این استادیوم توسط استخر های آب محاط شده است و تماشاگران، از 6 پل ورودی می توانند وارد استادیوم شوند. این استادیوم به گونه ای طراحی شده که هر تماشاگر بهترین دید را بر بازی داشته باشد و صندلی ها نیز بسیار راحت بوده و هوای داخل استادیوم نیز خنک است.

قطر باید برای برنده شدن میزبانی مسابقات جام جهانی 2022 در کشورش، با استرالیا، بلژیک، انگلستان، هلند، پرتغال، روسیه، کره جنوبی، اسپانیا و ایالات متحده رقابت کرده و بهترین طرح را ارائه دهد.

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Jan 2008

پيش فرض

سلام دوستان
    در مورد نیروگاه های پیل سوختی مطلب مقاله یا هر چیر دیگه ای ندارید ؟

پروفشنال boomba's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2006

پيش فرض

از کربن تا انرژی خورشیدی ـ فلاش بک هایی از چهل سال پیش و آرزوهایی برای چهل سال بعد

نویسنده این مقاله که یکی از کارشناسان فعال در حوزه انرژی های نو و تجدیدپذیر است، در این اثر، خاطرات ۴۰ ساله اخیر خود در حوزه انرژی های هیدورکربنی و گرایش جهانی به سوی انرژی های تجدیدپذیر را به نگارش درآورده است. در ادامه نیز، وی آرزوهایی را برای چهل سال آینده زندگی بشریت مطرح می نماید. وی معتقد است، تا زمانی که قیمت نفت به گونه ای غیرواقعی تعیین شده باشد، انگیزه کافی برای گرایش به سوی انرژی های پاک وجود نخواهد داشت.

سال ۱۹۶۶:

تیم ملی فوتبال انگلستان قهرمان جام جهانی فوتبال شد. من بازی ها را از یک تلویزیون سیاه و سفید مشاهده می کردم. در آن موقع، من ۱۲ سال سن داشتم و طبیعتاً از این حقیقت که جهان ما به صورت کامل به کالایی وابسته است که ملت های زیادی بر سر آن به جنگ پرداخته و صنعت جهانی نیز که به عنوان مستخدم آن به شمار می رود، در آن سال بیشترین حجم اکتشاف نفت تاریخ را داشته است، آگاهی نداشتم.

● سال ۱۹۷۳:

اولین شوک نفتی به وجود آمد. من در دانشگاه به تحصیل مشغول بودم. رشته من زمین شناسی بود و در دروس آن، چگونگی اکتشاف نفت مطرح می شد. در آن سال، صف خودروهای متوقف شده در برابر جایگاه های عرضه بنزین، به یک مایل می رسید. همه از وقوع یک فاجعه اقتصادی سخن می گفتند که ممکن است به یک جنگ هسته ای ختم گردد. سعودی ها که بیشترین حجم نفت را تولید می کردند، از رفتارهای ایالات متحده که بزرگ ترین مصرف کننده نفت بود، به دلیل پشتیبانی از دولت اسراییل خشمناک بودند. پادشاه عربستان، سلاح نفت خود را به کار گرفت و توجه جهانیان را به خود معطوف نمود. بدین ترتیب، عرضه نفت دنیا با ۹% کاهش روبه رو گردید و یک رکود گسترده در سراسر دنیا بوجود آمد.

● سال ۱۹۷۵:

من از دانشگاه فارغ التحصیل شدم، ولی از کار کردن در شرکتی نفتی «موبیل» اجتناب نمودم. به جای آن، به دانشگاه آکسفورد رفتم تا در مقطع دکترا به تحصیل بپردازم. موضوع تحقیقات من به بررسی صخره های اقیانوس های باستانی اختصاص داشت. اساتید مجرب و نامدار به من آموختند که همیشه به یک تصویر بزرگ از همه واقعیت های جهان بنگرم.

● سال ۱۹۷۸:

در آن سال، دانشکده پادشاهی معدن دانشگاه سلطنتی علوم و تکنولوژی بریتانیا به دنبال استخدام یک استاد متخصص در زمینه تاریخ زمین بود. من ۲۴ سال سن داشتم و به دلیل فقدان یکی از والدین، وضعیت مالی نامساعدی داشتم. لذا در مصاحبه آن شرکت کردم و پذیرفته شدم. من هر روز با قطار به شهر لندن رفت و آمد می کردم. بسیاری از همکلاسی هایم در شرکت های معدنی و نفتی، به مناصبی عالی دست یافته بودند. من نیز به ارائه مشاوره به این شرکت ها می پرداختم. در همان سال، شاه ایران توسط یک آیت الله سرنگون گردید. قیمت نفت مجدداً رو به فزونی نهاد. عراق به کشور همسایه اش تجاوز نمود، چراکه فکر می کرد، آنان کشوری ضعیف هستند و می تواند منابع نفت آنان را نیز تصاحب کند. قیمت نفت به ۸۰ دلار برای هر بشکه رسید. این بحران که به مراتب بزرگ تر از اولین بحران بود، تا سال ۱۹۸۱ میلادی ادامه داشت.

● سال ۱۹۸۱:

در این سال، کشورهای نفتی در اوج قرار داشتند. صنعت نفت هرگز در طول تاریخ خویش، به چنین پولی دست نیافته بود. البته در همان سال نیز بیشترین چاه های اکتشاف نفت حفر گردیده بود. بیشترین تعداد نفت کش ها نیز ساخته شدند. این تصویری از اتفاقات آن سال بود. به علاوه، به خاطر داشته باشید که صنعت نفت هرگز تا این حد سرمایه گذاری ای برای اکتشاف و انتقال نفت به بازارها انجام نداده است. ناگهان بازار با افزایش تولید و عرضه ای بیش از تقاضای نفت روبه رو شد. قیمت ها کاهش یافت و ما به یک دوره طولانی با قیمت های پایین، گام نهادیم. این وضعیت تا سال های قرن بعد هم ادامه یافت و ما به این شرایط عادت نمودیم.

● اواسط دهه ۸۰ میلادی:

در آن سال ها من به بررسی منابع صخره ای نفتی در اقیانوس های باستانی مشغول بودم. این طرح با سرمایه گذاری شرکت های بریتیش پترولیوم، شل و دیگران در حال انجام بود. در اواسط سال های رکود بازار، من ثروتمند شده بودم. اما در آن زمان، مقاله های متعددی در نشریات معتبر علمی به چاپ رسید که تأثیرات آتی گازهای گلخانه ای به وجود آمده از سوزاندن سوخت های فسیلی در چند دهه اخیر را مورد بررسی قرار داده بود. پیش بینی نهایی در مورد مقدار افزایش دمای کره زمین، حاکی از شکل گیری یک فاجعه بود.

● سال ۱۹۸۹:

فعالیت های من در زمینه نفت متوقف شد. من قادر نبودم که با فعالیتی احمقانه، مستخدمانی را برای کار کردن در شرکت های بزرگ نفت و زغال سنگ تربیت کنم. به همین دلیل، یکی از اولین افرادی بودم که از کار کردن در شرکت های نفتی، انصراف دادم. در آن سال، من کاملاً افسرده بودم. به جمعیت صلح سبز پیوستم و برنامه زندگی خویش را به عنوان یک مدافع سختکوش محیط زیست، ترتیب دادم. من پس از مدت ها فعالیت در یکی از محافظه کارترین دانشگاه های دنیا، به یکی از رادیکال ترین گروه های زیست محیطی پیوسته بودم: یک شوک فرهنگی.

● سال ۱۹۹۰:

اولین کنفرانس بین المللی در مورد گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوا با شعار «برای نجات دنیا مسابقه بدهیم» در شهر لندن برپا شد. این اجلاس با انعکاس گسترده در رسانه های دنیا نیز روبه رو گردید. همچنین تقریباً همه دولت های دنیا، یکی از وزرای خود را به «کنفرانس بررسی آب و هوای جهان» که در شهر «جنوا» برگزار گردیده بود، اعزام نمودند.

● سال ۱۹۹۲:

پس از سه سال مذاکرات مداوم، من شاهد چیزهایی بودم که به سختی می توانستم آنها را باور کنم. مثلاً مذاکره کنندگان وابسته به شرکت های نفت و گاز و حوزه هایی مرتبط که منافعی مشترک در این بخش ها داشتند، به هر اقدامی متوسل می شدند تا مذاکرات را با اخلال روبه رو نمایند. «کلوپ کربن» اسمی بود که من برای آنها انتخاب کرده بودم. آنها با پیچیده تر کردن واقعیت ها و ارائه اطلاعات تحریف شده در نظر داشتند که سازمان اوپک را با تاکتیک هایی مختلف، تضعیف نمایند.

سرانجام، در «اجلاس زمین» شهر رویدو ژانیرو، معاهده ای امضا گردید که هیچ گونه ضمانت اجرایی نداشت. در اولین دوره ریاست جمهوری بوش پدر هم، ما شاهد حرف شنوی گسترده وی از مدیران شرکت های اکسون، موبیل، تگزاسکو، بریتیش پترولیوم، شل و بقیه بودیم که این وضعیت را تحکیم بخشید.

● سال ۱۹۹۵:

دومین اجلاس جهانی بررسی آب و هوای جهانی تشکیل گردید. اخبار ناخوشایندی از سراسر دنیا به گوش می رسید. اولین تأثیرات ناگوار گسترده به وجود آمده از اقدامات مخرب انسان ها، هویدا شده بود. در اجلاس ۱۹۹۵ آب و هوای برلین، دولت ها موافقت خویش را برای انعقاد یک معاهده بین المللی در زمینه کاهش تولید گازهای گلخانه ای اعلام نمودند. همچنین در سال ۱۹۹۶ میلادی و در اجلاس جنوای ایتالیا، دولت ها توافق کردند که اهدافی متعالی و از نظر حقوقی غیرقابل خدشه، باید مورد توافق اعضای جامعه بین المللی قرار گیرد.

● سال ۱۹۹۷:

همه چشم ها به اجلاس آب و هوای کیوتو دوخته شده است. در تیزرهای تلویزیونی پخش شده در ایالات متحده، ادعا می شود که معاهده مربوط به کاهش تولید گازهای گلخانه ای، موقعیت کشور دارای اقتصاد شماره یک دنیا را تضعیف می نماید. البته عکس این ادعا صحیح است. در این سال، دیگر همه دنیا، هشدارهای ما را پذیرفته اند. چند شرکت بزرگ نفتی، حجم کمک های مالی خود به طرح های گسترش کاربرد انرژی خورشیدی را زیادتر کرده اند. من معتقدم که پذیرش تعهدات دولت ها در مورد کاهش تولید گازهای گلخانه ای به مقدار ۸% در سال های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی، حاصل نرمش این شرکت های نفتی بوده است.

در این سال، من «جمعیت صلح سبز» را ترک نمودم و شرکتی را در زمینه انرژی های تجدیدپذیر تأسیس کردم. من قرن بیست و یکم را قرن خورشید می دانم. دیگر تمایلی به مذاکره و رایزنی با دولت ها برای حل مسائل زیست محیطی عصر حاضر ندارم. من به دنبال ایجاد کنسرسیومی مشترک از شرکت هایی هستم که در کسب و کاری مشابه، قدم بر دارند. شاید همراهی این شرکت ها و مردم بتواند رهبران دولت ها را وادار به پذیرش حرف های ما نماید. من فن آوری سلول های فتوالکتریکی را برای تحقق ایده های خویش برگزیده ام، چرا که انرژی حاصل از این سلول ها، منبعی پایدار و پاک خواهد بود.

● سال ۱۹۹۹:

به اولین خانه مسقف با سلول های خورشیدی در انگلستان کوچ کردم. در این خانه، هیچ گونه گاز گلخانه ای مخربی تولید نمی شد. سقف این منزل، انرژی ای بیش از مقدار مصرف ما تولید می کرد. آمار کنونی نشان می دهد که یک خانواده متوسط انگلیسی، همه ساله ۶ تن گاز دی اکسید کربن تولید می کند. پژوهش های علمی نشان می دهد که برای تثبیت شرایط کنونی، باید تا ۶۰%از حجم تولید گازهای گلخانه ای را کاهش داد. البته بخشی از این کاهش را می توان با صرفه جویی و درست مصرف کردن سوخت های فسیلی، به دست آورد. به علاوه می توان با استفاده بهینه از انرژی خورشیدی، صرفه جویی زیادی نمود. در این میان، با دخالت دولت ها و انجام چند کار ساده می توان تا حد زیادی از تولید گازهای گلخانه ای در منازل که نیمی ازکل گازهای تولید شده را دربر می گیرد، جلوگیری کرد.

● سال ۲۰۰۱:

رئیس جمهور جدید منتخب ایالات متحده، جورج دبلیو بوش، عضویت دولت ایالات متحده را در پیمان کیوتو لغو می نماید. اعتراضات گسترده ای در سراسر جهان به وجود می آید. در اجلاس مراکش، کشورهای دنیا به جز دولت آمریکا، تصمیمات مهمی اتخاذ می نمایند.

● سال ۲۰۰۳:

براساس گزارش سالانه انرژی انگلستان، پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۲۵ میلادی، باید ۶۰% از حجم گازهای گلخانه ای تولید شده در این کشور، کاسته شود. استفاده از انرژی هسته ای و انرژی های تجدیدپذیر به همراه بهبود عملکرد مصرف انرژی، راه حل های پیشنهاد شده در این گزارش است. در این سال، تونی بلر نخست وزیر انگلستان تصمیم می گیرد که در جنگ تصاحب منابع نفتی در عراق، با دولت آمریکا همراه گردد. گرم ترین تابستان اروپا که با از بین رفتن محصولات کشاورزی و مرگ صدها انسان همراه است، فرا می رسد. در میان هیاهوی اخبار جنگ، گزارش ها و اخبار مربوط به گرمای جهانی نیز در جهان مطرح می شود.

● سال ۲۰۰۴:

ما دیگر به بمب های هوشمند فرو ریخته شده از سوی پنتاگون بر سر مردم عراق، عادت کرده ایم. در این میان، شرکت شل هم بمب خبری خود را منفجر می کند. براساس گزارش آنان، منابع موجود نفتی ما کمتر از حدی است که پیش بینی می گردید. سال ها چنین تصور می شد که رشد اقتصادی دنیا را تا چند دهه بعد می توان براساس عرضه نفت ارزان کشورهای نفت خیز پایه گذاری نمود. اما با وضعیت به وجود آمده در این سال، همه این برنامه ها نقش بر آب شده اند.

جنگ عراق، آن گونه که پیش بینی می شد، پیش نمی رود. حملات متعددی به تأسیسات نفتی این کشور انجام می شود. قیمت نفت به دلایل مختلف اوج می گیرد و به ۴۰ و سپس ۴۵ دلار می رسد.

وضعیت شرکت من به خوبی پیش می رود. تونی بلر در ماه سپتامبر از شرکت ما بازدید می کند و در سخنرانی خود اعلام می کند که در اجلاس گروه هشت سال آینده، که مسؤولیت آن بر عهده وی است، مسأله گرم شدن تدریجی کره زمین، یکی از دو موضوع اصلی مورد بحث خواهد بود.

● سال ۲۰۰۵:

بررسی های من در حوزه نفت پایان یافت و من نتیجه گرفتم که در این دهه، بیشترین حجم نفت، استخراج خواهد گردید. من یک کتاب عامه فهم هم در این زمینه منتشر نمودم و ارتباط این موضوع با گرم شدن زمین را توضیح دادم. اما خبر ناگوار این است که ما نمی توانیم از این وضعیت ناگوار اقتصادی بگریزیم. خبر خوب این است که برای رهایی جامعه ازاعتیاد به منابع نفتی، اقدامات مؤثری در سراسر جهان، در حال اجرایی شدن است. در همین سال، اجلاس گروه هشت تشکیل گردید. یکی از خواسته های جهانی از عربستان سعودی این سؤال بود که مقدار دقیق منابع نفتی آنان چقدر است؟

امسال نیز بوش و بلر، نشان دادند که به حرف های پیشین خود پای بند نیستند. ماه جولای فرا می رسد و مدیر سابق شرکت «آرامکو» در مصاحبه با نیویورک تایمز، ظرفیت واقعی تولید نفت عربستان سعودی را ۵/۱۰ تا ۱۲ میلیون بشکه نفت اعلام می کند. توفان کاترینا در نیواورلئان هم در این سال خسارات زیادی بر جای می گذارد. سال ۲۰۰۶: منابع دولت کویت اعلام می کنند که ذخایر واقعی نفتی این کشور، نصف آن ارقامی است که اعلام شده است. در این سال، اقبال عمومی نسبت به انرژی خورشید و سایر انرژی های تجدیدپذیر، موجبات فروش چند میلیارد دلاری شرکت های فعال در این بخش را فراهم نموده است.

● سال ۲۰۴۶:

آیا دنیای ما قادر خواهد بود که اقتصاد خود رادر این سال با فن آوری های پایدار بازسازی نماید؟ و آیا جهان ما می تواند کاملاً از سوخت هایی کارا و تجدیدپذیر به ویژه در بخش حمل و نقل بهره گیرد؟ بله و بله. اگر بخواهیم.

ما در خواهیم یافت که پیش بینی های صورت گرفته در مورد اوج مصرف نفت حقیقت داشته است. تاریخ راهنمای ما خواهد بود. من پیش بینی می کنم که پیش از فرا رسیدن سال ۲۰۴۶ میلادی، جهان از منابع بی پایان انرژی خورشیدی و سایر انرژی های پاک بهره خواهد برد و شرکت های نفتی، جنگ های نفتی و همه مناقشات عصر هیدروکربن های قرن بیستم، فراموش خواهند شد.

نویسنده: جرمی لیگت
    مترجم: محسن داوری
    منبع: ماهنامه سیاحت غرب،شماره ۴۶

پروفشنال boomba's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2006

پيش فرض

كیف دستی خورشیدی

ممكن است بعضی افراد به «جو هآینك» كه یك كیف دستی زنانه را همراه خود حمل می كند طعنه بزنند. اما وی می گوید تمام این كار به خاطر پیشرفت علم است: او یك كیف دستی خورشیدی كه می تواند به عنوان منبع انرژی برای وسائل الكترونیكی كوچك مانند تلفن همراه باشد را طراحی كرده است.

ممكن است بعضی افراد به «جو هآینك» كه یك كیف دستی زنانه را همراه خود حمل می كند طعنه بزنند. اما وی می گوید تمام این كار به خاطر پیشرفت علم است:

او یك كیف دستی خورشیدی كه می تواند به عنوان منبع انرژی برای وسائل الكترونیكی كوچك مانند تلفن همراه باشد را طراحی كرده است. «هآینك» ۲۷ ساله كه دانشجوی دكترای مهندسی مكانیك در دانشگاه آیوا است این كیف دستی را طی كلاس تجربی برای طراحی پوشاك ابداع كرد. این كیف مشكی و مستطیلی شكل از قطعات خورشیدی متورق پوشیده شده و بسیار شبیه یك فیلم نازك دوربین است كه توسط خطوط سفید به تكه هایی تقسیم شده است. دسته های این كیف از جنس پلاستیك شفاف هستند. این كیف جهت نیرو دادن به هر گونه وسایل كوچك كه از كابل های USB استفاده می كنند مانند تلفن های همراه، وسائل شخصی كمكی، تجهیزات موقعیت یاب جهانی، آی پاد (iPod)، دستگاه های ضبط صدا و دوربین های كوچك طراحی شده است. یك لایه پنبه ای جهت محافظت و همچنین یك زیپ برای ایمنی در این كیف وجود دارند. «مارك برایدن» پروفسور مهندسی مكانیك دانشگاه ایالتی آیوا و سرپرست این پروژه پیش بینی می كند كه این ایده در انواع دیگر پوشاك گنجانده خواهد شد. در حال حاضر كوله پشتی هایی وجود دارند كه انرژی خورشیدی را به نیروی باتری تبدیل می كنند. یك طرح جدید دیگر از كوله پشتی ها نیروی ناشی از حركت شخص را به الكتریسیته تبدیل می كند. «هاینك» این فناوری را روی كلاه هم قرار داده است. وی در نهایت تصمیم دارد كه این كیف را به مصرف كنندگانی كه به حفظ محیط زیست علاقه دارند عرضه كند. اگرچه مواد به كار رفته در این كیف گران هستند اما وی امیدوار است كه قیمت خرده فروشی را زیر ۳۰۰ دلار نگه دارد. وی می گوید: «قصد ندارم كه این كیف را به گونه ای به بازار عرضه كنم كه یك قلم جنس برای متمولین باشد.» چالش های دیگری هم در این فناوری وجود دارد. «هآینك» می گوید: «چالش عمده در قرار دادن این فناوری در پوشاك این است كه باعث می شود پوشاك زمخت به نظر برسند. هدف من استفاده از سلول های خورشیدی به گونه ای است كه تغییری در مد ایجاد نكنند و از طرفی مفید باشد.»

LiveScience.com,Dec.۲۰۰۵

پروفشنال boomba's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2006

پيش فرض

دلیل گرمای تاج خورشیدی چیست؟

فیزیكدانان خورشیدی در ناسا تاكید كردند برون ریزی ناگهانی و كوتاه مدت انرژی و گرما كه «ریزشراره» نامیده می شود، دلیل درجه حرارت بالای هاله اطراف خورشید است كه به میلیون ها درجه می رسد.
    چرا هاله اطراف خورشید كه به نام تاج خورشید معروف است، چنین گرمای جهنمی دارد؟
    سال های زیادی بود كه گرمای چند میلیون درجه ای فضای بیرونی اطراف خورشید همچون رازی ذهن دانشمندان را به خود مشغول كرده و آنها را با معمایی روبه رو كرده بود.
    مشاهدات جدیدی كه از سوی یك ماهواره ژاپنی Honido انجام شد، مشخص كرد عامل اصلی این دمای وحشتناك ریز شراره ها هستند. ریزشراره ها در رشته های باریك بهم پیوسته كه تیوبی مغناطیسی به نام «حلقه هاله ای» را شكل می دهد اتفاق می افتند. این حلقه عنصر اصلی و بنیادی شكل گیری گازهای مات كه تحت عنوان هاله خورشیدی شناخته می شوند، است.
    پیش از این محققان فكر می كردند مدل گرمای پایدار بتواند دلیل این گرمای زیاد را توجیه كند. مدل گرمای پایدار نشان می داد این حلقه باید تراكم خاصی داشته باشد.
    اگر چه مشاهدات بعدی نشان داد تراكم این تاج بسیار بیشتر از چیزی است كه توسط مدل گرمای پایدار پیش بینی شده بود.
    مدل های جدید كه بر اساس ریزشراره ها طراحی شده، قادر به توجیه تراكم مشاهده شده است. اما تاكنون هیچ گونه مشاهده مستقیم از ریز شراره ها گزارش نشده بود.
    مشاهدات انجام شده توسط تلسكوپ XRT و عكسبرداری توسط طیف سنج EIS نشان می داد در نواحی فعال خورشیدی پلاسمای فوق العاده گرم گسترده شده است.
    دمای این پلاسما حدود ۱۰ میلیون درجه كلوین است كه این دما فقط می تواند محصول انفجار بسته های انرژی ضربه ای باشد. هاله خورشیدی مجموعه ای از رشته های تصفیه نشده ای است كه توسط توفانی از ریز شراره ها گرم می شود.
    گرمای هاله ای اطراف خورشید یك فرآیند دینامیكی است كه شدت نور و انتشار امواج ماوراء بنفش بسته به تراكم پلاسمای هاله دارد. قسمت هایی كه تراكم كمتر است روشنایی نیز كمتر است.
    تاج خورشیدی در دمای ۱۰ میلیون درجه كلوین بیشترین درخشندگی را دارد. محققان گمان می كنند هنگامی كه ریز شراره ها ناگهان انرژی خود را آزاد می كنند، پلاسما دارای دمای كمی است.
    در این حال رشته های كم تراكم به سرعت داغ شده و به دمای ۱۰ میلیون درجه كلوین می رسند.
    گرما از بالای رشته ها به سمت پایین و منبع تاج خورشیدی جریان می یابد، جایی كه دما زیاد بالا نیست. این گرما باعث افزایش چگالی پلاسما در اساس حلقه می شود.
    به سبب وجود چگالی بالا در منبع، دما فقط به یك میلیون درجه می رسد. این پلاسمای چگالی بالا به رشته ها گسترش می یابد.
    بنابراین تاج خورشیدی مجموعه ای از رشته های كم نور و ضعیف با دمای ۵ تا ۱۰ میلیون درجه و رشته های پر نور با دمای یك میلیون درجه می شود.
    آنچه در نهایت ما می بینیم، پلاسمایی با دمای یك میلیون درجه است كه انرژی اش را از جریان گرمایی پلاسمای فوق العاده گرم می گیرد.كشف این نكته كه ریزشراره ها نقش مهمی در كنترل گرما دارند، راه را برای درك چگونگی تاثیر خورشید بر زمین هموارتر می كند.

مترجم: آتنا حسن آبادی / منابع: physorg

6. این کاربر از boomba بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای wichidika's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009

پيش فرض ویژگیهای خانه خورشیدی ایران/ از لامپهای ال ای دی تا ایستگاه اکسیژن

گزارش تصویری تشریحی/ ویژگیهای خانه خورشیدی ایران/ از لامپهای ال ای دی تا ایستگاه اکسیژن خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: انرژی پایان ناپذیر خورشید تا سال 2050 به یکی از منابع تامین انرژی دنیا تبدیل خواهد شد از این رو محققان کشور نیز اولین ساختمان خورشیدی مجهز به لامپهای خورشیدی، ایستگاه اکسیژن و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ویژه را ساخته اند. به گزارش خبرنگار مهر، بحران جهانی انرژی، محدودیت سوختهای فسیلی، افزایش گازهای گلخانه ای و گرمای جهانی موجب شده است که استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر به ویژه انرژی خورشید نه تنها در نیروگاههای بزرگ برای مصارف عمومی، بلکه در خانه ها برای استفاده شخصی نیز رواج یابد.
    سلول خورشیدی از ویفر سیلیکون ساخته شده است و هر سلول برای فراهم کردن توان لازم دستگاه های کوچکتر مانند ماشین حساب به کار می روند. از این رو محققان با آرایه هایی از سلولهای خورشیدی توانسته اند انرژی مورد نیاز ماهواره های مدارگرد، کاوشگرهای فضایی و ساختمانهای مخابراتی را تامین کنند.
    سلولهای خورشیدی به دلیل کاهش مصرف سوختهای فسیلی از منابع مهم تامین انرژی تا سال 2050 خواهد بود. از این رو محققان کشور با تولید سلولهای خورشیدی و سایر سیستم های مورد نیاز اولین ساختمان خورشیدی کشور را احداث کردند که در حال حاضر از آن بهره برداری می شود. این سازه ها به جای اینکه مرکز هزینه برای سوختهای فسیلی باشند، مرکزی برای تامین انرژی به شمار می آیند.
    دکتر داوود فدایی - عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر درباره این موفقت علمی گفت: در دنیا ساختمانها به گونه ای بنا می شوند که حداقل مصرف انرژی را داشته باشند و امروزه با توجه خاص به جنبه های روان شناسی سازه ها، ساختمانهای سبز را معرفی کردند.
    وی با اشاره به میزان اتلاف سوخت فسیلی در نیروگاه های متمرکز برق در ایران افزود: در حال حاضر راندمان نیروگاه های متمرکز تامین برق در ایران 30 تا 45 درصد است به این معنا که حدود 65 تا 70 درصد انرژی سوخت فسیلی در این نیروگاه ها به هدر می رود.

فدایی با اشاره به میزان اتلاف برق در شبکه های توزیع، اضافه کرد: برق تولید شده با سوختهای فسیلی که طریق سیستم های توزیع می شود به میزان 18 تا 24 ساعت تلف می شود.

مجری طرح با تاکید بر اینکه در ساختمان احداث شده سعی شده تا به جای ساخت سازه هایی که مرکز هزینه انرژی هستند، ساختمانهایی برای منبع تامین انرژی طراحی شود، ادامه داد: از این رو در طراحی این ساختمان استفاده از نور به صورت موضعی، گرم کردن و سرد کردن ساختمان به صورت موضعی و تغییر رفتار مصرف کننده از جمله عناصر مهم در طراحی این ساختمان بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه کلیه انرژیهای روشنایی و سرمایش و گرمایش این سازه از طریق انرژی تجدید پذیر خورشیدی تامین می شود، اضافه کرد: هدف این پروژه به حداقل رساندن انرژی در ساختمان است از این رو برای روشنایی و دریافت حداکثر نور خورشید از پنجره های بزرگ استفاده شده است.

رئیس انجمن صنایع خورشیدی ایران یادآور شد: کمبود نور داخل ساختمان با یک لامپ LED هفت وات برای مطالعه و 12 وات برای کل اتاق برطرف می شود.

لامپهای LED هفت وات که با استفاده از باتریهای خورشیدی برق مورد نیاز برای مطالعه را فراهم می کند

فدایی به تامین سرمایش و گرمایش این ساختمان اشاره کرد و توضیح داد: از آنجایی که در این ساختمان از شیشه های دو جداره بزرگ برای دریافت نور خورشید استفاده می شود، اشعه UV به داخل ساختمان وارد می شود که این امر باعث گرم شدن فضا می شود که برای این امر بر روی پنجره ها فیلترهایی استفاده شد که 99.9 درصد مانع ورود اشعه UV به داخل می شود.

وی به بیان تامین گرما در فصول سرد سال پرداخت و اضافه کرد: در حال حاضر از عایق های 4 سانتیمتری حاوی گازهای بنزن استفاده می شود که برای سلامت انسان مفید نیستند از این رو در این پروژه از نانو عایق های تولید شده که از سوی محققان کشور تولید شده است و برای سلامت ساکنان ساختمان مضر نیست.

فدایی تامین آبگرم با استفاده از آبگرمکن های خورشیدی را از بخشهای دیگر این ساختمان نام برد و گفت: این آبگرمکن قادر است در مدت زمان 5 ساعت 200 لیتر آب گرم ساختمان را تامین کند.

آبگرمکن خورشیدی که در روزهای سرد زمستان آب گرم با دمای 60 درجه را تامین می کند

آفتاب بر روی لوله های دو جداره برخورد می کند و آب گرم در منبع 200 لیتری بالای لوله ها ذخیره می شود
    عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه در این ساختمان از گیاهان برای تامین رطوبت مورد نیاز در ساختمانها استفاده شد، افزود: در این ساختمان دو سری گل "رز" رونده به همراه پیچک "امین الدوله" کاشته شد. تنفس گیاه همانند کولرهای آبی تولید رطوبت در محیط می کند.

استفاده از گیاهان برای تولید رطوبت مورد نیاز در ساختمان
    وی با بیان اینکه کار گیاه گرفتن دی اکسید و تبدیل آن به اکسیژن است، خاطر نشان کرد: زمانی که در محلی اکسیژن زیاد باشد انسان احساس خستگی نمی کند که با کاشت این گیاهان ایستگاه اکسیژن در ساختمان ایجاد می شود.

ابداع روشی برای گرم کردن استخرها

فدایی ارائه سیستمی برای گرم کردن استخرهای روباز را از دیگر دستاوردهای این پروژه تحقیقاتی عنوان کرد و گفت: در این سیستم از شلنگ هایی با عنوان EPDM استفاده شد که با استفاده از انرژی خورشید می تواند آب را برای پارکهای آبی و استخرها تامین کند.

شلنگ EPDM برای گرم کردن آب استخرها و پارکهای آبی
    تجربه سایر کشورها و عملکرد ایران در تولید انرژی

رئیس انجمن صنایع خورشیدی ایران به سابقه دنیا در تولید انرژی از انرژیهای تجدید پذیر اشاره و خاطر نشان کرد: در ترکیه ساختمانی بدون آبگرمکن های خورشیدی دیده نمی شود از این رو ترکیه یکی از کشورهای پیشرو در منطقه به لحاظ استفاده از آبگرمکن های خورشیدی است که سود زیادی از این بابت عاید این کشور شده است.

فدایی گاز و نفت را انرژیهای ارزشمندی دانست که نباید سوزانده شود، گفت: از گاز علاوه بر اینکه می توان در صنایع استفاده کرد، می توان از آن پروتئین برای خوراک دام تولید کرد که در حال حاضر آن را از خارج وارد می کنیم.

مجری طرح ساختمان خورشیدی ادامه داد: همچنین می توانیم به جای صادر کردن نفت و گاز مشتقات پتروشیمی را تولید و ثروت آفرینی کنیم.

وی اشتغال زایی را از دیگر مزایای استفاده از انرژیهای تجدید پذیر ذکر کرد و یادآور شد: با توسعه فناوریهای استفاده از انرژیهای تجدید پذیر می توان 500 هزار فرصت شغلی ایجاد کرد.

به گزارش مهر، در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آلمان و سوئیس خانه های خورشیدی ساخته شده اند که در این خانه ها نیز از لامپهای ال ای دی و گاه تا 276 پانل خورشیدی بر روی بام استفاده شده است.

تصویر یک خانه خورشیدی در سوئیس

8. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jul 2009

پيش فرض ساختمان خورشیدی

عکس خبری / ساختمان خورشیدی
    انرژی پایان ناپذیر خورشید تا سال 2050 به یکی از منابع تامین انرژی دنیا تبدیل خواهد شد از این رو محققان کشور نیز اولین ساختمان خورشیدی مجهز به لامپهای خورشیدی، ایستگاه اکسیژن و سیستمهای گرمایشی و سرمایشی ویژه را ساخته اند.
    عکس/ یونس خانی

10. این کاربر از wichidika بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jul 2009

12 بهره برداری از نیروگاه خورشیدی در دانشگاه صنعتی اصفهان

با توان 20 کیلووات صورت گرفت؛ بهره برداری از نیروگاه خورشیدی در دانشگاه صنعتی اصفهان پس از سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران و دانشگاه شیراز، سومین نیروگاه خورشیدی با توان 20 کیلووات و توسط دانشجویان و اعضای هیأت علمی در دانشگاه صنعتی اصفهان راه اندازی شد. به گزارش خبرنگار مهر، دانشگاه صنعتی اصفهان اقدام به افتتاح و بهره برداری از 7 طرح پژوهشی و عمرانی و رفاهی کرد که شامل نیروگاه خورشیدی 20 کیلوواتی، مرکز داده، آزمایشگاه صنایع غذایی و آزمایشگاه سیالات می شود.
    نیروگاه برق خورشیدی دانشگاه صنعتی اصفهان با توان 20 کیلووات، توسط جمعی از دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر این دانشگاه طراحی و راه اندازی شده است.

در ساخت این نیروگاه از 4 نوع پنل خورشیدی تولید شده درکشورهای ایران، ژاپن و چین استفاده شد. کاهش آلودگی هوا از مهمترین مزایای این نیروگاه است.

مرکز داده دانشگاه صنعتی اصفهان نیز از دیگر طرحهای این دانشگاه بود که به منظور ایجاد امنیت و استانداردهای لازم برای سیستم شبکه این دانشگاه، تامین نیازهای داخلی دانشگاه و ارائه خدمات به مراکز خارج از دانشگاه ایجاد شد.

این دانشگاه همچنین با همکاری بخش خصوصی موفق به راه اندازی آزمایشگاه تحقیقاتی صنایع غذایی در دانشکده کشاورزی این دانشگاه شده است. انجام امور پژوهشی و تهیه اطلاعات آزمایشگاهی بین المللی مورد نیاز شرکتهای صادرکننده مواد غذایی از جمله فعالیتهای این آزمایشگاه به شمار می رود.

آزمایشگاه سیالات از دیگر طرح های پژوهشی است که با مساحتی بالغ بر 160 متر مربع و با بهره گیری از فناوری های نوین ساختمانی در دانشکده عمران دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح شد.

علاوه بر این در جلسه شورای این دانشگاه که با حضور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، طرح ایجاد پژوهشگاه دانشگاهی در دانشگاه صنعتی اصفهان به تصویب رسید.

به گزارش مهر، نیروگاه خورشیدی پیش از این در سازمان پژوهشهای علمی صنعتی ایران و دانشگاه شیراز نیز احداث شده بود.

براساس تصویب ستاد توسعه راهبردی انرژی های نو قرار است در 20 دانشگاه و مراکز پژوهشی کشور وابسته به وزارت علوم، نیروگاههای خورشیدی به منظور تأمین انرژی های مورد نیاز راه اندازی شوند که تا کنون در 3 مرکز احداث شد.

تاريخ عضويت
    Jul 2009

پيش فرض چین بزرگترین تولیدکننده برق بادی جهان شد

چین بزرگترین تولیدکننده برق بادی جهان شد

چین به بزرگترین تولیدکننده برق بادی در جهان تبدیل شد.
    به گزارش ایسنا، براساس تازه ترین آمار انجمن انرژی بادی چین، این کشور در سال 2011 میلادی هم از نظر تولید و هم از نظر ظرفیت نصب شده برای تولید به بزرگترین کشور فعال در زمینه استفاده از باد به منظور تولید برق در جهان تبدیل شد.
    به گزارش ایسنا، ظرفیت توربینهای بادی نصب شده در چین طی سال قبل به 17.6 گیگاوات رسید. به این ترتیب مجموع ظرفیت نصب شده برای تولید برق بادی در چین به 62.4 گیگاوات رسید.
    پیشتر آمریکا با داشتن ظرفیت 46.9 گیگاوات بزرگترین تولیدکننده برق بادی در جهان به شمار می رفت که در حال حاضر این عنوان را به چین واگذار کرده است.
    صنعت برق بادی چین در سال گذشته میلادی با چالشهای متعددی از جمله کاهش ساخت مزارع بادی و وقوع برخی سوانح روبرو شد.
    به گزارش شینهوا، چین قصد دارد تا سال 2015 میلادی پروژه های دیگری را نیز در زمینه استفاده از نیروی باد برای تولید برق به اجرا درآورد.
    انتهای پیام

تاريخ عضويت
    Jul 2009

12 دستورات جدید رئیس جمهور برای تولید برق پاک

در گفتگو با مهر اعلام شد؛ دستورات جدید رئیس جمهور برای تولید برق پاک قائم مقام وزیر نیرو با تشریح دستورات جدید رئیس جمهوری برای توسعه ظرفیت تولید انرژی های تجدید پذیر در ایران از آغاز شمارش معکوس برای افزایش ظرفیت تولید برق پاک کشور به بیش از 400 مگاوات خبر داد. علی ذبیحی در گفتگو با مهر درباره مهمترین برنامه‌های وزارت نیرو برای توسعه ظرفیت تولید انرژی‌های تجدید پذیر در ایران گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید انرژی‌های تجدید پذیر در کشور حدود 162 مگاوات است.
    قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه تا پیش از سال 1390 ظرفیت تولید برق پاک و تجدید پذیر در کل کشور حدود 120 مگاوات بوده است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود ظرفیت تولید برق تجدید پذیر کشور به زودی از مرز 400 مگاوات عبور کند.

این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از برنامه های وزارت نیرو برای توسعه ظرفیت تولید برق تجدید پذیر، طراحی، نصب و راه اندازی نیروگاه‌های DG و CHP است، اظهار داشت: در شرایط فعلی مهمترین چالش پیش روی برای توسعه انرژی‌های تجدید پذیر سرمایه گذاری و تامین منابع مالی است.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری در بخش تولید و توسعه انرژی‌های نو برای دولت هزینه بر است، خواستار مشارکت بیشتر بخش خصوصی در این صنایع پاک شد و بیان کرد: هزینه تمام شده بالا و موانع اعطای تسهیلات بانکی از مهمترین مشکلات پیش روی سرمایه گذاران بخش خصوصی در توسعه صنایع انرژی تجدید پذیر است.

ذبیحی در ادامه در تشریح دستورات جدید رئیس جمهوری برای توسعه ظرفیت تولید برق تجدید پذیر و مشارکت بیشتر سرمایه گذاران خصوصی در این صنایع پاک، تبیین کرد: سال گذشته رئیس جمهوری دستوراتی برای تسریع در اعطای تسهیلات بانکی به سرمایه گذاران و تجدید نظر شورای اقتصاد در بهای تمام شده برق از محل انرژی های تجدید پذیر را صادر کرد.

قائم مقام وزیر نیرو در تبیین مهمترین دستاوردهای اقتصادی توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، تاکید کرد: کاهش مصرف نفت خام و فرآورده‌های نفتی و به تبع آن کاهش آلودگی‌های ناشی از مصرف سوخت فسیلی را باید مهمترین دستاورد توسعه این صنایع پاک برشمرد.

این مقام مسئول با اشاره به تعریف پروژه‌های جدیدی برای افزایش ظرفیت تولید انرژی‌های تجدید پذیر به حدود سه هزار مگاوات در روز، خاطر نشان کرد: مطالعات انجام شده نشان می‌دهد در حال حاضر امکان تولید 60 هزار مگاوات برق از انرژی خورشید در کشور وجود دارد که این میزان بیش از برق تولید شده فعلی است.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •