تخم مرغ جرمش اگه تازه يا كهنه باشه تغيير ميكنه؟؟؟البته باتوجه به این موضوع که چگالی تخم مرغ!!!نسبت به تازه ویاکهنه بودنش متغیره)
تخم مرغ جرمش اگه تازه يا كهنه باشه تغيير ميكنه؟؟؟البته باتوجه به این موضوع که چگالی تخم مرغ!!!نسبت به تازه ویاکهنه بودنش متغیره)
اگرکه تازه ویا کهنه باشه چگالیش فرق میکنه...
وتعریف چگالی هم هست:
مقدار جرم موجود در واحد حجم
حجم تخم مرغ كه تغييري نميكنه پس بايد جرمش تغييير كنه تا چگاليش تغيير كنه!!!اگرکه تازه ویا کهنه باشه چگالیش فرق میکنه...
وتعریف چگالی هم هست:
مقدار جرم موجود در واحد حجم
مگه نه؟؟
البته قابل شما رو نداره:این هم نظریه ی جالبی هست
اما ...میشه لطفا محاسباتی رو که باعث بدست اومدن این نتیجه:
شده محبت کنیدبطور مثال اگر از نیروی مقاوم آب صرفنظر کنیم و چگالی تخم مرغ رو نزدیک به آب یا برابر با اون فرض کنیم، ارتفاع ظرف باید حدود سه چهارم ارتفاعی باشه که تخم مرغ از اون پرتاب میشه تا سرعت برخورد به نصف برسه.
(البته باتوجه به این موضوع که چگالی تخم مرغ!!!نسبت به تازه ویاکهنه بودنش متغیره)
بله این هم یک راه هست.درسته حرف شما..البته برای تقسیم نیرو میشه دور اونو با یه لایه ابر هم پوشوند.
درواقع منظور من از پست دادن توی این تاپیک ...رسیدن به آسون ترین....دم دست ترین...وعملی ترین راه بود...
وگرنه بقول معروف
برای رسیدن به ...راه های زیادی هست..(نقل به مضمون )ازفیلم :مارمولک![]()
با فرض یکسان بودن چگالی آب و تخم مرغ که قبلا به اون اشاره شد، بعد از برخورد ظرف به زمین و صفر شدن شتاب مایع درون آن، نیروی شناوری و وزن یکدیگر رو خنثی می کنند و تخم مرغ با سرعت ثابت به سمت کف ظرف حرکت می کنه. بنابر این سرعت برخورد تخم مرغ با کف ظرف با درنظر گرفتن فرضیات پیشین برابر است با سرعت اون در هنگام رسیدن کف ظرف به زمین. فرض می کنیم ارتفاعی که تخم مرغ از آن پرتاب می شود برابر با h باشد. از اونجا که در سقوط آزاد، ارتفاع سقوط با مجذور سرعت رابطه مستقیم داره، پس برای نصف شدن سرعت این ارتفاع باید h/4 بشه. بنابر این عمق ظرف باید 3h/4 باشه تا پس از طی مسافت h/4، کف ظرف به زمین برخورد کنه.
نکته قابل توجه اینه که در این حالت در هنگام رها کردن باید تخم مرغِ واقع در سطح آب، در ارتفاع h باشه و بنابراین کف ظرف در ارتفاع h/4 از کف زمین قرار خواهد گرفت.
در نهایت فکر نمی کنم این راه چندان هم عملی باشه. محاسباتی که ذکر کردم برای یک تخمین سرانگشتی بود تا ببینیم عمق این ظرف از چه مرتبه ای باید باشه. وگرنه مقاومت آب و اختلاف چگالی بین تخم مرغ و آب (که فکر نمی کنم در هر صورت برای یک تخم مرغ نرمال خیلی هم زیاد باشه) باعث کاهش سرعت خواهند شد. اما این عوامل چقدر می تونن عمق ظرف رو کاهش بدن؟
اگر بجای آب از جیوه استفاده کنیم این عمق کاهش خواهد یافت اما بنظر من حتی این راه، راه عملیتر و آسونتر و دم دستتری نیست. چراکه اینهمه جیوه یا آب کاری تقریباً مثل اون ابر رو انجام می ده. (اگرچه من مثال اون ابر رو هم بعنوان یک راه مشکل مطرح کردم که بگم ابعادی مورد نیازه که شاید پاسخ مناسبی برای این مساله نباشه)
بله جرمش فرق خواهدکرد...
چون برخلاف تصور ...تخم مرغ!!یک جسم کاملا بسته نیست...بلکه بامحیط اطرافش تبادل داره...
بهتره بدونیم که تخم مرغ !!!ابعادفیزیکیش(منظورم حجمشه!!)ممکنه که تغییر نکنه ...
اما باتوجه به تبادلات گازی که براثرمرور زمان اتفاق میافته...
جرم حجمی ویا همون چگالی اش تغییرمیکنه..(این همون روش قدیمی تشخیص تخم مرغ کهنه ازتازه هست)
درنتیجه...
سه حالت پیش میاد:
1-یا روی آب می مونه...چگالی کمتراز آب
2-وسط می مونه...چگالی مساوی آب
3-میره ته ظرف....چگالی بیشتر از آب
====
حالا دقیقا یادم نیست که کدومشون تازه تر بودن...
باید به کتاب های آش پزی رجوع کنم
استدلال جالبی بود...
ممنونم..
یکی دوروز مهلت میخوام تا راجع بهش فکرکنم(البته+راه های عملی اش)....
اما...درکل ظاهرا که درست می گید..
ولی آیا واقعا میتونیم تخم مرغ رو اینجوری بیاندازیم پائین؟؟
طبیعی هست که هرجسمی رو درشرایط مورد ذکرشده ...بیاندازیم پائین ...
اینجوری میشه.....
دراین که شکی نیست..
شماکاملا درست می گید
==========
اما راحت ترین وبهترین راه....(شایدهم عملی ترین راه حل..)کدومه؟
روش سركه رو كه يكي از دوستان گفتن نميشه ؟؟؟اما راحت ترین وبهترین راه....(شایدهم عملی ترین راه حل..)کدومه؟
سركه تخم مرغ رو اونقدر نرم ميكنه كه تو دستت نميتوني بگيريش
چه برسه به اينكه بخواي بندازيش زمين!
رو چه چیزایی میشینی فکر میکنی به نظر من برو طبقه دوم خونتون از اون بالا بندازش زمین اون وقت میبینی که خورد و خمیر میشه البته اگه منظورت تخم مرغه نه زمین
حتما باید سرکه خالص باشه
تو سیر ترشی بندازیش قبول نیست![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)