با تشکر از تذکرتان
ویرایش شد!
معذرت...
آخه اولش توان a رو 2 دیدم و مساله رو حل کردم و وقتی که می خواستم آپلودش کنم متوجه شدم که توانش 4 بود برای همین دوباره حلش کردم و با عجله این کار رو کردم چون کلاس زبان فارسی داشتم و هیچی بلد نبودم....
![]()
با تشکر از تذکرتان
ویرایش شد!
معذرت...
آخه اولش توان a رو 2 دیدم و مساله رو حل کردم و وقتی که می خواستم آپلودش کنم متوجه شدم که توانش 4 بود برای همین دوباره حلش کردم و با عجله این کار رو کردم چون کلاس زبان فارسی داشتم و هیچی بلد نبودم....
![]()
با سلام
قضیه حد آبل:
فرض کنید r عددی مثبت و سری زیر همگرا باشد:
در این صورت برای هر x که قدر مطلق آن از r کمتر باشد سری
مطلقاً همگراست و داریم:
اگر توجه کنید در محاسبه ی سری مطرح شده در هفته ی قبل به طور ظریفی از این قضیه استفاده شده است.
با تشکر از دقتتان
موفق باشید.
3 مرداد 1386
سلام جناب مفیدی،
با تشکر از توضیحات قبلی؛ ممکنه بفرمایید تساویهای (1) و (2) زیر از کجا حاصل میشه؟
با سلام
اگر باز هم ابهامی بود، بفرمایید تا مفصلا مساله را با جزئیات کامل توضیح دهم.
موفق باشید.
3 مرداد 1386
سلام
خيلي ممنون، الآن كه نگاه ميكنم ميبينم چقدر ساده بود!
ارادتمندم![]()
سطح B
ثابت کنید که از هر چهار عدد متمایز در بازه ی (0,1) دو عدد x و y چنان وجود دارند که:
=================================
سطح C
فرض کنید A ماتریسی مربعی از مرتبه ی n باشد به طوریکه توان سوم آن صفر است. نشان دهید ماتریس زیر وارون پذیر است (I_n ماتریس همانی از مرتبه ی n است):
سطح ِD
مجموع زیر را حساب کنید:
اگر فرض كنيم صورت سوال مساوي با f(n)c باشه،
f(0)=1
f(1)=1
f(2)=0
f(3)=-1
f(4)=-1
f(5)=0
f(n+6)=f(n)c
اما اثباتش رو نميدانم![]()
با سلام
سطح A
روش اول: از pp8khat برای راه حلشان متشکرم. برای مطالعه ی این روش [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مراجعه کنید.
روش دوم: از نیز برای تجزیه ی مناسبشان به عوامل ضرب تشکر می کنم. برای دیدن راه حل ایشان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] مراجعه فرمایید.
روش سوم: نامساوی مساله را می توان یه این صورت هم نوشت، که به وضوح درست است:
سطح B
روش امیر آقا در پست 69 صحیح است و یکی از بهترین روشها برای حل اینگونه مسائل است. به این روش جایگزینی مثلثاتی گوییم. برای دقیقتر کردن استدلال می توان از اصل لانه ی کبوتری استفاده کرد. برای مطالعه ی روش ایشان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کلیک کنید.
سطح C
روش امیر آقا در پست 69 صحیح است. برای مطالعه ی روش ایشان [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] کلیک کنید. (توجه کنید که مقادیر وپژه ناصفر است، لذا ماتریس، وارون پذیر است.)
سطح D
حدس امیر آقا در پست 69 درست است. آن را اثبات می کنیم. مجموع داده شده را (f(n بنامید. با توجه به رابطه ی زیر (قانون اصلی مثلث خیام - پاسکال)
و با کمی محاسبه، رابطه ی زیر را به دست می آوریم:
حال n را به n-1 تبدیل کنید؛ لذا
دو رابطه ی بالا را با یکدیگر جمع کنید؛ بنابر این:
که نتیجه می شود (f(n تناوبی با دوره ی تناوب 6 است. بقیه ی راه حل نیز همان راه حل امیر آقا است.
با تشکر از ایشان.
f(1)=1
f(2)=0
f(3)=-1
f(4)=-1
f(5)=0
موفق باشید.
5 مرداد 1386
با سلام
دوست عزیز بنده نگفتم راه حلتان نادرست است؛ منتهی نمی توان آنرا راه حل کاملی دانست. باید جمله ی «اگر در مثلث ABC زاویه ی C زاویه ی قائمه باشد» را ثابت کنید. از زحمتی که در حل مسائل می کشید ممنونم و منتظر فعالیت بیشتر شما در این تاپیک هستم.
موفق باشید.
5 مرداد 1386
با سلام
سطح A
مجموع زیر را حساب کنید:
سطح B
ثابت کنید برای هر عدد طبیعی n عدد زیر عددی اصم است:
سطح C
فرض کنید x عدد حقیقی ناصفر باشد. تساوی زیر را ثابت کنید:
سطح ِD
فرض کنید G گروهی متناهی از ماتریسهای مربعی هم مرتبه تحت عمل ضرب ماتریسها باشد و
فرض کنید:
ثابت کنید:
موفق باشید.
6 مرداد 1386
خیلی ممنون آقای مفیدی
آیا امکان اثباتش وجود داره؟
بازم ممنون![]()
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)