کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
سلام من می تونم نقشه ایران رو برات درست کنم اگه هنوز می خوایم به من میل بزن آدرس من [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
من می تونم برات از سایتهای علمی مثل Elsiever و یا Wily یا حتی tailor and francis
اگه هنوز نیازش داری به من میل بزن
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
سلام
خسته نباشید،من درباره ی این موضوع یعنی منشا جزایر می خواستم مقاله ای بنویسم اگه میشه کمکم کنید
با تشکر
سلام
خسته نباشید،من درباره ی موضوع منشا جزایر می خواستم مقاله ای بنویسم اگه میشه کمکم کنید
بخشهای مختلف بستر دریا
بخشهای مختلف بستر دریا (برخی از خصوصیات زیستگاههای اقیانوسی):
1- فلات قاره Continental shelf :
فلات قاره بخشی از دریاست که از قسمت ساحلی با شیب ملایم شروع و تا عمقی حدود 350-120 متر (یعنی تا لبه شیب قاره) پیش می رود و بطور متوسط این ناحیه عمقی حدود 200 متر دارد. این ناحیه بصورت نوار کم عرض و مضرس دور تا دور قاره ها را می پوشاند و آب اقیانوسها و دریاها روی آن قرار دارد و جزء بخش اقیانوسی محسوب نمی شود. عرض منطقه فلات قاره بسته به موقعیت ساختاری قاره ها فرق دارد؛ در برخی جاها مثل جنوب فلوریدا وسعت آن کمتر از یک کیلومتر است و در بعضی مناطق مثل منطقه سیبری به طرف اقیانوس منجمد شمالی تا 800 کیلومتر وسعت دارد. این بخش در آخرین دوره یخبندان یعنی در1500 سال پیش از آب بیرون بود اما آهسته آهسته و با ذوب یخ زیر آب رفت. وسعت منطقه فلات قاره در کل جهان 448000 کیلومتر مربع است. وسعت منطقه فلات قاره نسبت به کل اقیانوس کم است و حدود 3% از مساحت اقیانوس را به خود اختصاص می دهد . این منطقه از نظر اقتصادی بسیار مهم است و از نظر اکولوژیک منطبق بر بخش نریتیک است. بیشترین فعالیت ماهیگیری دنیا در حدود 80% در این منطقه است. منابع عظیم نفتی دنیا در این منطقه است؛ زغال سنگ، سولفور، فلزات بجز آهن بمقدار زیادی در این مناطق یافت می شوند. نفت خلیج مکزیک و خلیج فارس همه دربردارنده فلات قاره است. بستر خلیج فارس، دریای بالتیک و خلیج هودسن در آمریکا بر روی فلات قاره واقع است. منابع عظیم دیگری مثل قلع و ..... در سواحل اندونزی و سوماترا در ناحیه فلات قاره است. دریای خزر و قسمت اعظم خلیج عدن شامل فلات قاره است. هرجایی که عمق کمتر از 200 متر بود الزاما فلات قاره نیست بلکه بستگی به نوع بستر و وضعیت زمین شناسی دارد.
عمدتا بستر فلات قاره ماسه ای و گلی است با منشأ قاره ای و محلی (رسوبات قاره ای آنهایی است که همراه جریانهای آبی آمده و رسوبات محلی ناشی از بقایای جانوران مثل صدفهاست) و همچنین شامل رسوباتی هستند که در اثر عمل هوازدگی، فرسایش حاصل شده و از طریق حوضه آبریز وارد محیطهای دریایی می شوند. علاوه بر اینها نوع دیگری از رسوبات که در تشکیل بستر منطقه فلات قاره دخالت دارد رسوباتی می باشند که در اثر فرسایش و سائیدگی بسترهای سنگی موجود در سواحل دریاها در اثر برخورد مداوم امواج دریایی به وجود می آیند. تنوع زیاد موجودات کفزی (بنتوزها) در آن دیده میشود و 77% حیات دریایی متعلق به این ناحیه است. بطور کلی بیشترین اطلاعات مربوط به دریا از این مناطق است.
منطقه اقیانوسی Oceanic zone:
- شیب قاره ای Continental slope :
پس از ناحیه فلات قاره قسمتی است که با شیب تند به سمت بستر دریا می آید. این بخش در قسمت دریایی Oceanic province قرار دارد که به این ناحیه شیب قاره ای می گویند. این منطقه معمولا تا عمق 4000-3000 متری پایین می آید و در برخی از جاها عمق این ناحیه را تا حدود 2500 متر برآورد می کنند که اختلاف آن جزء برخاست قاره ای است. این بخش در واقع یک مرز واقعی بین حوزه قاره ای (فلات قاره یا نریتیک) و بخش اقیانوسی است (مرز واقعی توده آبهای ساحلی و آبهای اقیانوسی است).
3- برخاست قاره ای Continental rise :
منطقه بین شیب قاره ای و دشت ژرفایی را برخاست قاره ای گویند یعنی دشت با یک شیبی بر می خیزد و به شیب قاره ای متصل میشود. رسوبات زیادی از جنس لجن، سیلت و ماسه دارد که از بخشهای قبلی تحت تأثیر جریانات دریایی به آن ریخته می شود و گفته می شود که تا عمق 4-3 هزار متری هم ادامه می یابد. این برخاستهای قاره ای در اقیانوسهای هند و اطلس معمول تر از اقیانوس آرام می باشند و بعبارتی یک ناحیه انتقالی بین قاره و اقیانوس بشمار میروند.
4- دشت ژرفایی یا مغاکی یا آبیسال Abyssal plain (جلگه های ژرفایی= دشت اقیانوسی):
این منطقه بستر دریا و اقیانوسهاست، از شیب بسیار یکنواخت و ملایمی برخوردار بوده، قسمت اعظم سطح اقیانوسها را به خود اختصاص می دهد و از رسوبات مختلفی پوشیده شده است. رسوبات این ناحیه نرم است و ممکن است منشأ زیستی (آلی) یا معدنی داشته باشند، به رسوباتی که منشأ زیستی دارند یا قسمت اعظم آن زیستی است Ooze گویند. قسمت وسیعی از حوزه های اقیانوسی حدود 42% را اشغال می کند. بیشتر این مناطق در نزدیکی حاشیه حوزه اقیانوسی در عمق6000-2000 متری هستند. این دشتها تا عمق 10000 متری هم گزارش شده اند. ساختارهای مختلفی مثل بلندیها ، گوالها، پشته ها و سلسله جبال اقیانوسی از پدیده های موجود در این ناحیه میباشد. بعلت عدم امکان نفوذ نور و انرژی خورشید و در دسترس نبودن مواد مغذی، این ناحیه از نظر تولید مواد بیولوژیک بسیار متغیر است.
5- سلسله جبال یا پشته های اقیانوسی Oceanic ridges and rise system :
این پشته ها و سلسله جبالها چیزی حدود 36% از سطح حوزه اقیانوسی Oceanic province را در بستر اقیانوسها اشغال می کند و روی دشت ژرفایی قرار دارند. در منطقه اقیانوس اطلس دارای اهمیت میباشند اما وسعت آنها در اقیانوس آرام بیشتر است. علت ایجاد این پشته ها در اثر فعالیتهای آتشفشانی است و برخی از قله ها از آب بیرون آمده و تشکیل جزایر را داده است و در واقع این پشته ها بصورت اشکال خطی ناهموار بستر دریاها و اقیانوسها را اشغال می کند و تشکیل زنجیره های پیوسته کوههای زیرآبی را می دهد که برخی از این پشته ها و ارتفاعات اقیانوسها بسترهای مناسب برای ایجاد جزایر مرجانی میباشند که از معروفترین اینها جزیره ایسلند است. بنابراین منشأ پشته ها در اثر فعالیتهای کوهزایی و عمدتا آتشفشانی می باشد. بایستی متذکر شد که همه پشته ها شمالی جنوبی هستند و فقط یکی از این پشته ها در اقیانوس هند از شمال غرب به جنوب شرق کشیده شده است.
6- گودالهای اقیانوسی Oceanic trenchs :
بخشهایی از ناحیه مغاکی میباشند و از اعماق 6000 متری به پایین وجود دارند . این گودالها 2% سطح بستر اقیانوسها را اشغال میکنند. تعدادی از این گودالهای عمیق در غرب اقیانوس آرام در جزایر فیلیپین است که عمیق ترین آنها گودال ماریان 11022 متر است. این مناطق نیز به لحاظ فشار خاص ، گرمای ویژه داری ویژگیهای خاصی می باشند و شرایط زیستی خاصی برای ساکنین آن فراهم می آورند، تاریکی مطلق در این ناحیه وجود دارد. با توجه به پیشرفتهای دریایی که تاکنون صورت گرفته اطلاعات زیادی در این رابطه وجود ندارد.
توجه: کوهها و گودالهای اقیانوسی جزئی از دشت ژرفایی محسوب می شوند ولی با درصد مساحت متفاوت از یکدیگر.
نکته: منطقه آبیسال 82% مساحت اقیانوس جهانی را به خود اختصاص میدهد و 77.1% اقیانوس جهانی متعلق به بستر دریاهاست.
نکته: دشت ژرفاوی 42% ، فلات قاره 3% ، شیب قاره 12% و پشته و کوههای اقیانوسی 36% سطح بستر اقیانوسها را به خود اختصاص داده اند.
نکته: دریای خزر دارای فلات قاره، شیب قاره و کمی خیز قاره است. دریای عمان دارای فلات قاره و شیب قاره و خلیج فارس فقط دارای فلات قاره است.
[نکته: در منابع مختلف تقسیم بندیهای مختلفی در مورد دریاها در نظر گرفته شده است منجمله:
الف) تقسیم بندی دیگر دریا شامل منطقه: (1) ساحلی Littoral (شامل منطقه اثرات قطرات موج تا عمق 200 متر است و شامل Supratidal ، Intertidal و Subtidal میباشد) و (2) منطقه اقیانوس باز Oceanic (بعد از عمق 200 متری است که تمام فعالیتهای صیادی و صنعتی در آن انجام میگیرد)
ب) تقسیم بندی دیگر شامل: (1) منطقه پلازیک (که به مجموعه توده آبی گویند) و (2) منطقه بنتیک (که منطقه وابسته به بستر است)]
جزیره ها به چند تا روش مختلف میتونن تشکیل بشن
مثلا برخی جزیره ها در اثر فعالیت اتشفشانی
بعضیا در اثر نمک هایی که از زیر به بالا اومدن تشکیل میشن و کلا نمکی هستن
و حرکات تکتونیکی و روش های دیگه
در صورت پیدا کردن مقاله می گذارم تو تاپیک در خواست مقالات
سلام . خسته نباشین .
جالبه که برای اولین باره دارم تو این قسمت از فروم پست میدمخوشحالم !
راستش استاد داداشمون یه مقاله ازشون خواسته با این عنوان :
پتانسیل معادن فعال و غیرفعال متروکه استان زنجان و قزوین !هرچی گشتم نتونستم پیدا کنم . گفتم دست به دومن دوستای گلم تو فروم بشم !پس با صدای بلند فریاد میزنم :
کمممممممممممممممممممممممک کککککککک !![]()
ببینید اینا به کارتون میاد
مطلب زیادی پیدا نکردم
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید""""""""""""""""""""""""""""""""کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
قزوین
زنجانکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنیدکد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید::::::::::کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
امیدوارم به کارتون بیاد
هر چند زیاد مطالب کاملی نیستن
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)