با سلام و ادب و احترام خدمت همه دوستان عزيز
من يك پژو 405 مدل 83 دوگانه سوز دستي دارم كه حدود 18 ماه شده خريدمش و الحمدلله تا حالا يا مشكل حادي نداشتم باهاش يا اگر هم مشكلي بوده رفعش كردم
از اونجايي كه بعضي از مشكلات پيش آمده واسه من مشكلات خاصي بوده كه نه هيچ تعميركاري سر درآورده و نه راه حلي براش تو تاپيك ها و فروم هاي مختلف اينترنت پيدا شد لذا خودم دست به كار شدم و به صورت علمي مطالعه كردم تا اين كه خودم راه حل رو پيدا كرده و خداروشكر حلشون كردم و فقط يكي از مشكلاتم مونده كه الان مطرح مي كنم و اميدوارم با مشورت با شما بتونم حلش كنم ، الان هم ميخوام اين تجربيات خودم رو در اختيار بقيه بذارم تا اگر به مشكلي مانند مشكل من برخورديد بتونيد به راحتي و بدون مراجعه به تعميرگاه و صرف هزينه هاي زياد اونها رو حل كنيد
1- مشكل روشن شدن چراغ آمپر آب به همراه استپ ماشين :
حدود يك سالي بود كه با اين مشكل دست و پنجه نرم مي كردم و تو اينترنت به پاسخ هاي مختلفي برخوردم كه در نهايت به اين نتيجه رسيدم كه بايد فشنگي كله قهوه اي رو تعويض كنم و اين كارو كردم البته لازم به ذكر است كه مشكلي از بابت داغ كردن ماشين و از اين حرفا نبود ، چند ماهي بعد از تعويض فشنگي مشكل برطرف شده بود تا اين كه مجدداً اين مشكل شروع شد ، اوايل كمتر بود ولي اين اواخر يعني دو سه هفته پيش ديگه كلافه شده بودم چرا كه همزمان با روشن شدن چراغ استپ و آمپر آب فن ها با دور تند شروع به كار كردن مي كردند و به علاوه كولر ماشين هم قطع ميشد چون Ecu فكر مي كرد ماشين بيش از حد داغ شده و فرمان قطع كولر رو ميداد ، احتمال ميدادم دوباره فشنگي بايد تعويض بشه چون جنساي الان بيشتر از يك سال كار نمي كننداما موضوعي برام پيش اومد كه عيب اصلي رو پيدا كردم
يك شب تو جاده كه آسفالت خوبي داشت مي رفتم و چراغ استپ هم روشن نميشد كه يكدفعه ماشين از روي يك دست انداز با سرعت رد شد و بعد از اون چراغ استپ و آمپر آب شروع كردند به روشن و خاموش شدن فهميدم كه بايد يك اتصالي رخ داده باشه و از اونجايي كه فشنگي كله قهوه اي در پژو 405 اطلاعاتش رو مستقيماً به Ecu ميده و زماني كه اين ارتباط قطع بشه هيچ سيگنالي براي Ecu ارسال نميشه و اين معادل با اينه كه فشنگي دماي خيلي بالا رو نشون ميده و در نتيجه Ecu به چراغ استپ فرمان ميده (اين نتيجه مطالعات علمي بنده در اين مورد بود) نتيجه گرفتم كه مسير سيم فشنگي به Ecu قطع و وصل ميشه و حدسم درست هم بود ، سيمي كه به سوكت قهوه اي رنگ پشت فشنگي وصل شده بود به مرور زمان خراب شده بود و تو دست اندازها خصوصاً تو شهر كه ماشاالله آسفالت خيلي خوب و صافي هم داره
همش قطع و وصل ميشد و با تعويض اين سوكت الحمدلله مشكل من هم بعد از يك سال برطرف شد ، ناگفته نماند من دوتا رله فن به خاطر اين قطع و وصل شدنهاي پي در پي فن تعويض كردم
2- مشكل روشن نشدن ماشين :
يك بار ماشينم پشت چراغ قرمز خاموش شد و ديگه روشن نشد ، هرچي استارت مي زدم روشن نميشد ، برق به همه قسمت هاي ماشين مي رسيد ولي هرچي استارت ميخورد روشن نميشد
راه حل : راه حل اين مشكل باز هم برمي گرده به كهنه شدن سيمها (دوستاني كه موتور ماشينو زياد ميشورن خيلي مراقب باشند كه اين شستن به دسته سيم آسيب زيادي مي رسونه) اين مشكل برمي گرده به قطع ارتباط سنسور دور موتور كه يا سنسور خراب ميشه يا سيم هاي رابط اون كه در مورد ماشين باز هم همون سوكت قهوه اي كه به سنسور وصل ميشه تعويض شد و مشكل برطرف شد
3- لجن زدن آب رادياتور و كم كردن روغن و آب :
اين مشكل دقيقاً برمي گرده به واشر سرسيلندر منتهي از نوعي كه روغن وارد آب ميشه و در نهايت درب رادياتور ماشين موقعي كه آب سرده لجن ميزنه ولي آب قاطي روغن نميشه ، البته تا زماني كه آب قاطي روغن نشه خطرناك نيست فقط آب و روغن زيادي كم ميشه ، خود من حدود هفت هشت ماهي بود كه اين لجن رو ميديدم ولي ماشين نه داغ مي كرد نه ريپ ميزد نه بد كار مي كرد ،حتي هميشه كولر هم مي گرفتم ولي اين اواخر چون زيادي لجن ميزد و آب و روغن زياد مصرف مي كرد ديگه دستبه كار شدم و واشر سرسيلندر رو تعويض كردم ، بيچاره واشره هيچي ازش نمونده بود و شده بود مثل لانه زنبور طوري كه تعميركاره كم بود از تعجب شاخ دربياره كه چطوري با اين واشر ماشين راه مي رفته(اينم قيافه شاگرد همون تعميركارست موقعي كه سرسيلندر رو باز كرد و اينم قيافه خود تعميركاره
واقعاً چه مغز متفكري داشت
)
4- چشمك زدن چراغ دينام وقتي به ماشين گاز داده ميشه :
اين حالت اگر براتون پيش آمد يكم خطرناكه و ممكنه به كامپيوتر و لوازم الكترونيكي ماشينتون آسيب برسونه واسه همين هم دقت كنيد ، يك روز ديدم ماشين وقتي درجا كار مي كنه خوب كار مي كنه ولي وقتي گاز ميدادم چراغ دينام شروع ميكرد به چشمك زدن و هرچي بيشتر گاز ميدادم نور چراغ دينام روشن تر و واضح تر ميشد ضمن اين كه عقربه كيلومتر و دور موتور وقتي گاز ميدادم از يك حدي بالاتر نمي رفت (فكر كنم كيلومتر من بيشتر از 60 و دور موتور از 3000 بالاتر نمي رفت ولي وقتي ماشين رو خلاص مي كردم دور موتور سرجاي خودش برمي گشت و كيلومتر هم مقدار واقعي رو مثلاً 90 نشون ميداد) اول فكر كردم از سنسور دور موتوره ولي از اونجايي كه چراغ دينام هم چشمك ميزد اول رفتم درجه به باطري زدم و ديدم بله مشكل از دينام بود كه خيلي شارژ ميكرد و ولتاژش وقتي گاز ميدادم به 17 و 18 و ... هم مي رسيد كه اگر مدتي همينطور شارژ ميكرد ممكن بود آسيب جدي به كامپيوتر و لوازم الكترونيكي برسونه حتي ممكن بود باطري رو هم بتركونه (ضمن اين كه باطري رو خراب كرد و دو سه هفته بعد باطري رو عوض كردم) اينجا مشكل از آفتامات دينام بود كه جلو افزايش ولتاژ رو نمي گرفت كه با تعويض اون مشكل برطرف شد
دو سه تا مشكل كوچك و جزئي ديگه هم پيش آمد كه الان يادم نيست و هروقت يادم بياد مي نويسم كه اگر قرار بود اين مشكلات به دست تعميركاران رفع بشه هزينه هاي گزافي روي دستم ميذاشت
اما مشكلي كه خودم الان دارم اينه كه اكثراً صبح ها وقتي كه هوا سردتره از شيلنگ بنزين زير اتاق سمت راننده جايي كه دوتا لوله نود درجه هست بنزين چكه مي كنه و باقي روز خوبه ، خودم حس مي كنم مشكل از بست شيلنگ ها باشه كه بر اثر انبساط و انقباض باعث ميشن بنزين نشت كنه اما از اونجايي كه بايد خودم برم زير ماشين و فعلاً چاله سرويس در دست ندارم (بايد بدم تو آپارتمان مون يك چاله سرويس بكنن) ميخواستم بپرسم آيا اين خيلي خطرناكه؟ ضمن اين كه از وقتي اين ماشينو خريدم تقريباً اين مشكل رو داره ، محل اين بست ها كجاست؟ آيا با تعويض بست ها خوب خواهد شد يا بدم كلاً شيلنگ ها رو تعويض كنند؟
ببخشيد كه خيلي طولاني نوشتم