با سلام خدمت دوستای گل انجمن و عشق بازی. امروز با اجازه همه اساتید محترم در نظر دارم یک Review برای بازی به قلم خودم بنویسم. بازی مافیا رو من قبلا بازی نکرده بودم. هشت سال پیش کامپیوترم به قدری ضعیف بود که فقط بازی فیفا 2000 و هری پاتر تالار اسرار رو می تونستم بازی کنم. ولی دیروز موفق شدم بازی که سبک GTA رو داره بازی کنم بله مافیا 2 شباهت های فراوانی با GTA IV داره هم از لحاظ گیم پلی و هم داستان و هم گرافیک فانتزی. قبل اینکه بخوام به جزئیات بازی بپردازم و بازی رو مورد نقد و بررسی قرار بدم می خوام چند نکته رو عرض کنم. توی چند روز اخیر نقد ها و Review های مختلفی رو دیدیم. متاسفانه به نقد های هر سایتی نمیشه اعتماد کرد چون متاسفانه قالب کلی در نظر گرفته نمیشه. و متاسفانه با گیم برتر دیگه ای مقایسه میشه. GTA IV برای PC از روی XBOX360 پورت میشه ولی باز هم سایت ها این رو ایراد تلقی نمی کنن بازی دچار باگ گرافیکی میشه ولی نمره کمی بهش داده نمیشه. مشکلاتی به لحاظ کنترل داره ولی نادیده گرفته میشه و در نتیجه از بعضی سایت ها میاد و نمره 10 میگیره بازی GTA IV PC Version. در حالی که میان یه بازی مانند K&L یا Mafia II رو با بی انصافانه ترین نحو ممکن نقد می کنن. بنابراین من پریروز قسم خوردم که با دید مثبتی به سراغ این بازی برم بازی کنم و حتما براش نقد هم بنویسم. امیدوارم مورد توجه دوستان قرار بگیره.
بررسی نکات گرافیکی
بازی رو نصب کردم دیروز و پس از اجرا دموی ابتدایی زیبای بازی رو دیدم وقتی یه بار دیگه لوگوی 2k رو دیدم یادم افتاد که باید با یک گرافیک بالا مواجه بشم و همینطور هم شد.بازی به لحاظ وضوح و تکسچر های چهره ها و نما ها و جزئیات شهر در حد بالایی قرار داره. گرافیک یکی از اساسی ترین رکن های بازی ها هست و رابط کاربری بسیار پر اهمیت منوی زیبا و روان بازی با جلوه های بصری مناسب با روح بازی بسیار امیدوار کننده هست آپشن های مناسب و متعادلی که برای تنظیم گرافیک بازی قرار داده شده به نظرم عالیه. گرچه گرافیک بالا نیاز به سیستم بالایی داره ولی توی گرافیک متعادل بازی بسیار زیبا به نظر می رسه شما مشکل به هم خوردگی فریم ها رو ندارید آبجکت ها بسیار مرتب و منظم دیده می شن و با این همه آبجکت موجود رندر بازی بسیار قابل قبول هست. ولی متاسفانه موتور گرافیکی بازی به اندازه ای بهینه نشده که بشه با سیستم های عادی به بالا خروجی تصویر خوبی داشت. به طور مثلا برای من که از CPU چهار هسته ای 3.2 GHz و کارت گرافیک 128 بیتی GeForce 9400 استفاده می کنم. بنچمارک گرفتنی توی کمترین تنظیمات گرافیکی 42 فریم بر ثانیه می گیرم. پس این نشون میده بازی واقعا به لحاظ گرافیکی سنگین هست و برای اجرای بازی در نهایت کیفیت حتما به یک کارت گرافیک فوق العاده قوی مثل سری GT انویدیا نیاز دارید تبلیغ لوگوی انویدیا در ابتدای بازی نیاز این مسئله رو تائید می کنه. در هر صورت شما می تونید کیفیت بازی رو تا نهایت بالا ببرید ولی اگه مثل من سیستم ابر رایانه ای ندارید نمی تونید با این شرایط بازی رو ادامه بدید و نهایتا مجبور خواهید شد کیفیت رو بیارید پایین تا افت فریم بوجود نیاد و بتونید روان بازی کنید اما توی همون کیفیت بالا برای لحظاتی شانس این رو دارید تا کیفیت واقعی و زیبای بازی رو مشاهده کنید و در موردش نظر بدید.
نمره گرافیک 8 از 10
بررسی نکات گیم پلی
بازی مافیا 2 از همون لحظه آغازین ما رو به یاد GTA IV میندازه با نگاهی کوتاه به اطراف و نحوه حرکتی و نمایش کلی بازی می تونید یک بازی اول شخص شوتر رو در نظر بگیرید که سر و کارتون با آدم های اطراف هست که می تونید بد باشید و همش ماشین بدزدید یا آدم ها رو کتک بزنید و یا پیرو روند داستان تصمیمات صحیح بگیرید. البته ناگفته نماند حتی به لحاظ گیم پلی میشه این رو در سطح بالاتری قرار داد چون شما در ابتدا تفنگ دارید و می تونید از اون استفاده کنید. و زمانی که بعدا در شهر هستید امکان جنگ حتی با مشت رو ندارید و بعد از اولین درگیری که در طول داستان هست شما نحوه جنگیدن تن به تن رو آموزش می بینید. شما در داخل میحط های بسته اجازه استفاده از مشت و لگد ندارید. البته شاید این به خاطر این هست که نتونید آبجکت های فضای بسته رو بهم بریزید ولی نباید از این هم بگذریم که شما در داخل محیط های بسته می تونید در رو باز یا بسته کنید کلید برق رو بزنید و چراغ رو خاموش روشن کنید از رادیو ها جوک باکس ها و ... استفاده کنید یا آبجکت هایی که در قالب یافته های شما هست از جمله عکس و مجله رو از روی میز و زمین بردارید. پس این شبهه نباید ایجاد بشه که فضای بسته یک محیط اجباری و یکنواخت هست. توی بازی ماشین سواری یکی از ارکان گیم پلی هست بسیار جالب هست که امکان تغییر نحوه رانندگی به شما داده شده شما می تونید یکی از گزینه های رانندگی رو انتخاب کنید : سیمولیشن و حالت عادی. شما اگه زیاد اهل ریسینگ نیستید و ماشین روندن براتون جریمه هست می تونید روی حالت نرمال قرار بدید. تا به سادگی بتونید ماشین رو به حرکت در بیارید و کنترل مناسبی روی اون داشته باشید ولی در حالت سیمولیشن رانندگی حالت واقعی تری داره و اینطور نیست که با سرعت بالا بتونید بپیچید بدون اینکه سر بخورید و مشکلی براتون پیش بیاد. در کل همیشه امکان انتخاب گزینه های مختلف در هر بازی برای گیم پلی یک پوئن مثبت هست. وسایل جنگی و اسلحه ها بسیار جالب هست امکان استفاده از کارواش ها محل های تعمیر و ارتقای اتومبیل تغییر رنگ و نو نوار کردن ماشین فروشگاه های خرید لباس. و حتی عوض کردن لباس در خانه از نکات دیگر مثبت هستش. شما حتی نمی تونید با لباس خواب به بیرون پا بذارید. و حتما باید لباس مورد نظرتون رو از داخل کمد انتخاب و بپوشید. چهره دوست داشتنی شخصیت اول یعنی ویتو اسکالتا نیز بسیار قابل توجه هست. در بازی چهره های کاراکتر ها بسیار مرتب و متشخص طراحی شده که حس جالبی در مورد تجربه یک بازی مافیایی داره. درگیری های فیزیکی هم بسیار خوب هست و بخصوص توی نبرد های تن به تن حرکات جالبی می تونه خلق بشه.
نمره گیم پلی 9.6 از 10
بررسی روند داستان
اگه بخواهیم در مورد داستان بازی صحبت کنیم شاید باعث لوس شدن و اسپویل شدن بازی بشه پس من نظر خودم رو با دلایل بیان می کنم که چرا معتقدم داستان بازی شاهکار هست. وقتی توی سال 2010 زنگی کنی و بازی هایی رو که انجام می دی با اطلاعات کمی از زبان بتونی داستانش رو تشخیص بدی و اهداف کاراکترت رو بفهمی این نشون میده که چقدر داستان با تلفیق گیم پلی و جلوه های بصریش تونسته باهات ارتباط برقرار کنه. کاتسنس های به موقع زیبا و شیوای بازی باعث میشه که فقط با دیدن اونها به کل قضیه پی ببری و وقتی این موفقیت کامل میشه که استفاده از جلوه های سمعی نیز به حد اعلای خودش برسه و دراختیار داستان قرار بگیره. داستان بازی گرچه بی شباهت به داستان IV نیست ولی قالب اون کاملا مجزا و منحصر به فرد هست مهاجرت به آمریکا برای رسیدن به یک زندگی بهتر موضوع جالبی هست و این قضیه رو از استقبال همه از سری بازی های GTA بخصوص IV میشه درک کرد. دوستی خیانت رفاقت زورگویی تلاش برای زنده ماندن و زنده نگه داشتن کسانی که به اونها عشق می ورزید مسایل عمیقی هست که در خط داستان اونها رو لمس می کنید و تحت تاثیر اونها هستید. داستان محوری بازی توی مافیا 2 خیلی بیشتر از بازی هایی مثل GTA IV یا GTA SA هست. بازی مافیا 2 گرچه امکان گشت و گذار رو داره ولی روند کلی داستان باعث شده که شما داستان خطی رو شاهد باشید. و اگر بارها بازی کنید به هیچ عنوان اتفاقی رو قبل از اتفاق دیگه تجربه نخواهید کرد. البته این مسئله برای یک بازی که اصولا خطی طراحی شده با قابلیت حرکت آزادانه کاملا منطقی هست. داستانی که بتونه در شما یک سوژه فکری باشه یک شاهکار محسوب میشه شاید بعد بازی کردن بازی مثل کرایزس یا فارکرای 2 و ... نخواهید در مورد داستانش با یکی دیگه بحث کنید ولی وقتی شما با علاقه می خواهید در مورد داستان مافیا 2 چیزهایی رو با دوستانتون بحث کنید. و به اشتراک بذارید نشون میده که داستان تونسته شما رو در خودش غزق کنه. و ایجاد علاقه کنه
نمره داستان 10 از 10
بررسی صداگذاری بازی
وقتی آدم بازی مثل فارکرای 2 رو بازی کنه انتظارش از یک صدا گذاری گیم بالا میره شایدم به حد اعلا برسه. ولی به عنوان یک بازی مجزا در حد مطلوب و نیاز صدا گذاری بازی عالی کار شده صدای رسا و متناسب با چهره و شخصیت و قیافه کاراکتر ها تونسته یک موفقیت در زمینه صدا ایجاد کنه امکان تنظیمات مفید و مناسب و به جای Audio در قسمت آپشن هم بسیار امیدوار کننده هست. موزیک های متن بازی و قابل پخش از جوک باکس ها رادیو ها و همچنین پخش های ماشین ها که کاملا سبک خاص داره و کاملا ما رو به میانه قرن بیستم می بره یکی از جلوه های ویژه سمعی بازی هست حس واقعی تجربه یک بازی با قالب مافیایی.
نمره صداگذاری 9.4 از 10
بررسی نکات کلی و جنبی
سازنده بازی یعنی 2k ذوق خوبی توی ساخت بازی به خرج داده وقتی توی منو شاهد گزینه هایی مثل Extras یا Downloadable Content هستیم و یا وقتی می خواهیم Story Mode رو بازی کنیم می تونیم درجه سختی تعیین کنیم براش لذت خاصی به آدم دست میده که حالا حالا ها با این بازی کار داریم. و قرار نیست بعد پایان بازی DVD هاش رو بندازیم ته کمد آرشیو سی دی هامون و یا برای جا باز کردن روی هارد اون رو پاک کنیم. اچیومنت های موجود در بازی به خوبی می تونه تاثیر مثبت به لحاظ روانی روی گیمر داشته باشه. تا لذتی که داره از بازی می بره چند برابر بشه. به هر حال لذتی که میشه توی این قحطی گیم جذاب از مافیا 2 برد خودش احساس جالبی داره که اون رو به همه گیم خور ها توصیه می کنم.
جمع بندی کلی
گرافیک : 8
گیم پلی 9.6
داستان : 10
صداگذاری : 9.4
ـــــــــــــــــــــــــ ــــــ
نمره کلی : 9.25
نقد و بررسی : آرمین (Krauser) - پنجم شهریور 89